https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 21.6.2022

ESG näkyy nyt ylimmän johdon agendalla - yli kolmannes eurooppalaisista yrityksistä palkannut kestävän kehityksen johtajan

Vuonna 2021 kansainvälisissä yrityksissä nimitettiin enemmän kestävän kehityksen johtajia kuin viitenä edellisenä vuotena yhteensä, ilmenee PwC:n globaalin strategiakonsultointiin erikoistuneen yksikön Strategy&:n tutkimuksesta.

co22

Hieman alle 30 prosenttia maailmanlaajuisesti tutkituista 1 640 yrityksestä on palkannut oman kestävän kehityksen johtajan (Chief Sustainability Officer, CSO), kun Euroopassa vastaava luku nousee 35 prosenttiin. Tämä  selviää PwC:n Strategy&:n tuoreesta Chief Sustainability Officer -tutkimuksesta . CSO:n pääasiallisena tehtävänä on tuoda kestävän kehityksen kysymykset ylimmän johdon pöytään.
Maakohtaisesti tarkasteltuna Ranska (57 %), Yhdysvallat (47 %), Intia (44 %), Iso-Britannia (37 %) ja Saksa (35 %) sijoittuvat kestävän kehityksen edelläkävijöihin. Näiden maiden kohdalla CSO-suhdeluku on korkein.
Tutkituista toimialoista CSO-johtajien osuus on korkea varsinkin niillä toimialoilla, jotka kokevat jo nyt sääntelyvaatimusten, sijoittajien, yleisön sekä sosiaalisen median puolelta paineita kestävyystoimien lisäämiseksi. Määrällisesti eniten CSO-johtajia työskentelee kuluttajatuotteisiin liittyvillä teollisuudenaloilla, joiden energiantarve on suuri. Näihin lukeutuvat kulutustavarateollisuus (50 %), kemianteollisuus (45 %) ja öljy- kaasuteollisuus (42 %).
Roolin merkitys on kuitenkin kasvanut myös muilla toimialoilla. Pelkästään vuonna 2021 tutkitut yritykset nimittivät yhteensä 68 CSO-johtajaa, mikä on enemmän kuin viitenä edellisenä vuotena yhteensä.
 
– ESG:n eri ulottuvuuksista on tullut tärkeitä arviointikriteerejä yrityksiä tarkasteltaessa. Kyse ei ole pelkästään rahoituksen saannista, sillä myös potentiaaliset työntekijät ja suuri yleisö luovat aiempaa aktiivisemmin oman mielikuvansa yrityksestä sen tekemien ESG-valintojen pohjalta, sanoo PwC Suomen Strategy&-liiketoiminnan vetäjä Juuso Laatikainen

Asenneilmapiiri muutoksessa

Kestävään kehitykseen kohdistuvat vaatimukset ovat merkittävästi muuttuneet lyhyessä ajassa – vielä muutama vuosi sitten kestävyys oli teemana melko toissijaisessa asemassa yritysten agendalla. Nykyisin ESG-valinnat vaikuttavat kaikkiin yritystoiminnan osa-alueisiin.

– Kestävä kehitys ei voi olla vain jonkin osaston toissijainen tehtävä, vaan se tulisi sisällyttää yrityksen kaikkeen toimintaan ja sitä tulisi johtaa mieluiten ensimmäiseltä tai toiselta johtotasolta, huomauttaa Laatikainen.
Tutkimuksesta ilmenee, että toistaiseksi yritykset ovat globaalisti valinneet mieluiten sisäisen hakijan (59 %) täyttäessään CSO:n paikkaa. Noin joka viidennellä CSO:lla oli jo ennen nimittämistään ammatillinen tausta liiketoiminnan ja kestävän kehityksen alalla. CSO:n nimittämisissä yritykset ovat jo lähellä täydellistä sukupuolten välistä tasa-arvoa: 48 prosenttia CSO-johtajista on naisia.
 
– Vahvan CSO:n avulla yritykset toteuttavat kokonaisvaltaista ESG-muutosta johdonmukaisesti ja samalla luovat lisäarvoa itselleen sekä koko yhteiskunnalle, PwC Suomen Strategy&:n Juuso Laatikainen summaa.

Uusimmat artikkelit

19.12.2024 | Alan Uutiset

VR FleetCare sai ison tilauksen raskaskuljetusvaunuista Norjan ja Ruotsin Puolustusvoimille

Arktinen osaaminen on sarjavalmistukseen soveltuvien vaunujen suunnittelun lähtökohtana. Pohjoismaisen huoltovarmuuden kannalta hanke on merkittävä; se mahdollistaa raskaiden puolustusmateriaalien kuljetukset rautateitse.

18.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Oppisopimuksella ammattiin - Ovako Imatran ensimmäinen oppisopimusryhmä valmistui

Oppisopimuskoulutuksessa opiskelijat ovat työsuhteessa ja saavat palkkaa oppiessaan uutta. Vasta valmistuneiden, metallien jalostuksen ammattilaisten Henri Luostarisen ja Marjo Saarelaisen mielestään teollisuusala ja oppisopimusmuotoinen opiskelu sopii erityisesti heille, jotka ovat kiinnostuneita tekniikasta ja käsillä tekemisestä. 

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.