https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 29.3.2021

EcoUpin kehittämä menetelmä muuttaa rakennuksien purkuvillan ongelmajätteestä uusiomateriaaliksi

Suomalainen kiertotalouden asiantuntijayritys EcoUp on tuonut ensimmäisenä markkinoille ekologisen menetelmän purkuvillan kierrättämiseen. Rakentamisen jätteenä syntyvän mineraalivillan, lasi- ja kivivillan, kierrättäminen on ollut tähän saakka erittäin vaikeaa. Purkuvilla ei ole kelvannut energiajakeeksikaan vaan on tähän asti päätynyt kaatopaikalle, jonne se on maatumattomana jäänyt pysyvästi.

a52930a0dc987a94_800x800ar

EcoUpin tuotantolaitoksessa Varsinais-Suomessa purkuvillasta valmistetaan uusiomateriaalia, jota voidaan käyttää muun muassa sementin, asfaltin ja tiilien entistä ekologisemmassa valmistuksessa.

–Euroopan alueella käytetystä mineraalivillasta kertyy jätettä vuositasolla arviolta noin 2,5 miljoonaa tonnia, ja sen hävittäminen on vaikeaa ja kallista. Käytetyn mineraalivillan uusiokäyttöön ei ole tähän asti ollut ekologista teollisen mittakaavan ratkaisua, mutta nyt tämän innovaation myötä edellytykset EU:n jätedirektiivissä tavoitteeksi asetetun 70 prosentin kierrätysasteen saavuttamiseksi ovat nyt paremmat kuin koskaan, sanoo EcoUpin toimitusjohtaja Antti Ollikainen.

Päästöttömyys on pysyvä muutos

Innovaation ekologiset hyödyt ovat monipuoliset: resurssitehokkuus paranee purkumateriaalien uusiokäytöllä, ja rakentamisen päästöt pienenevät huomattavasti. Rakentamisen aiheuttamien hiilidioksidipäästöjen arvioidaan olevan globaalisti noin 40 prosenttia kaikista päästöistä, joten rakentamisen yhä kiihtyessä kysymys päästöjen pienentämisestä on keskeinen.

–Tavoite rakennusalan päästöttömyydestä ei ole ohimenevä trendi, vaan pysyvä muutos, joka avaa valtavasti kestävän arvonluonnin mahdollisuuksia. Kaupallista arvoa luodaan paitsi erottuvuudella ja laadulla, myös auttamalla kaikkia alan yrityksiä ja yksityisiä kuluttajia kohti kestävää rakentamista, Antti Ollikainen jatkaa.

EcoUp Oy:n kehittämää innovaatiota hyödynnetään muun muassa Kiasman nykytaiteen museon peruskorjaustöistä syntyvien purkuvillojen käsittelyssä. Porvoon Kilpilahdessa sijaitsevan Borealis Polymers Oy:n tuotantolaitoksen saneerauksessa syntyvä villajäte ohjataan niin ikään EcoUpin käsiteltäväksi. Purkuvillan keräyksessä kumppaneina toimivat muun muassa Revanssi ja Delete.

Uusimmat artikkelit

19.12.2024 | Alan Uutiset

VR FleetCare sai ison tilauksen raskaskuljetusvaunuista Norjan ja Ruotsin Puolustusvoimille

Arktinen osaaminen on sarjavalmistukseen soveltuvien vaunujen suunnittelun lähtökohtana. Pohjoismaisen huoltovarmuuden kannalta hanke on merkittävä; se mahdollistaa raskaiden puolustusmateriaalien kuljetukset rautateitse.

18.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Oppisopimuksella ammattiin - Ovako Imatran ensimmäinen oppisopimusryhmä valmistui

Oppisopimuskoulutuksessa opiskelijat ovat työsuhteessa ja saavat palkkaa oppiessaan uutta. Vasta valmistuneiden, metallien jalostuksen ammattilaisten Henri Luostarisen ja Marjo Saarelaisen mielestään teollisuusala ja oppisopimusmuotoinen opiskelu sopii erityisesti heille, jotka ovat kiinnostuneita tekniikasta ja käsillä tekemisestä. 

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.