https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 29.3.2021

EcoUpin kehittämä menetelmä muuttaa rakennuksien purkuvillan ongelmajätteestä uusiomateriaaliksi

Suomalainen kiertotalouden asiantuntijayritys EcoUp on tuonut ensimmäisenä markkinoille ekologisen menetelmän purkuvillan kierrättämiseen. Rakentamisen jätteenä syntyvän mineraalivillan, lasi- ja kivivillan, kierrättäminen on ollut tähän saakka erittäin vaikeaa. Purkuvilla ei ole kelvannut energiajakeeksikaan vaan on tähän asti päätynyt kaatopaikalle, jonne se on maatumattomana jäänyt pysyvästi.

a52930a0dc987a94_800x800ar

EcoUpin tuotantolaitoksessa Varsinais-Suomessa purkuvillasta valmistetaan uusiomateriaalia, jota voidaan käyttää muun muassa sementin, asfaltin ja tiilien entistä ekologisemmassa valmistuksessa.

–Euroopan alueella käytetystä mineraalivillasta kertyy jätettä vuositasolla arviolta noin 2,5 miljoonaa tonnia, ja sen hävittäminen on vaikeaa ja kallista. Käytetyn mineraalivillan uusiokäyttöön ei ole tähän asti ollut ekologista teollisen mittakaavan ratkaisua, mutta nyt tämän innovaation myötä edellytykset EU:n jätedirektiivissä tavoitteeksi asetetun 70 prosentin kierrätysasteen saavuttamiseksi ovat nyt paremmat kuin koskaan, sanoo EcoUpin toimitusjohtaja Antti Ollikainen.

Päästöttömyys on pysyvä muutos

Innovaation ekologiset hyödyt ovat monipuoliset: resurssitehokkuus paranee purkumateriaalien uusiokäytöllä, ja rakentamisen päästöt pienenevät huomattavasti. Rakentamisen aiheuttamien hiilidioksidipäästöjen arvioidaan olevan globaalisti noin 40 prosenttia kaikista päästöistä, joten rakentamisen yhä kiihtyessä kysymys päästöjen pienentämisestä on keskeinen.

–Tavoite rakennusalan päästöttömyydestä ei ole ohimenevä trendi, vaan pysyvä muutos, joka avaa valtavasti kestävän arvonluonnin mahdollisuuksia. Kaupallista arvoa luodaan paitsi erottuvuudella ja laadulla, myös auttamalla kaikkia alan yrityksiä ja yksityisiä kuluttajia kohti kestävää rakentamista, Antti Ollikainen jatkaa.

EcoUp Oy:n kehittämää innovaatiota hyödynnetään muun muassa Kiasman nykytaiteen museon peruskorjaustöistä syntyvien purkuvillojen käsittelyssä. Porvoon Kilpilahdessa sijaitsevan Borealis Polymers Oy:n tuotantolaitoksen saneerauksessa syntyvä villajäte ohjataan niin ikään EcoUpin käsiteltäväksi. Purkuvillan keräyksessä kumppaneina toimivat muun muassa Revanssi ja Delete.

Uusimmat artikkelit

22.4.2024 | Alan Uutiset

Nesteen ensimmäinen koeajo käytetyistä renkaista valmistetulla pyrolyysiöljyllä onnistui

Koeajossa Neste tuotti korkealaatuista raaka-ainetta uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.