Alan Uutiset | 12.11.2018

Janakkalan vuoden yrittäjäksi on valittu teollisuuden kunnossapitoon erikoistunut Inweld Oy

Janakkalan vuoden yrittäjinä on palkittu teollisuuden kunnossapitoon erikoistuneen Inweld Oy:n yrittäjät Timo ja Janne Kurkela. Hämeen Yrittäjät ja paikallisyhdistys Janakkalan Yrittäjät luovuttivat palkinnon Janakkalan yrittäjäjuhlassa viime perjantaina, kerrotaan Yrittäjät.fi -verkkosivustolla.

inweld

Janakkalalainen Timo Kurkela ryhtyi yrittäjäksi ja perusti teollisuuden asennuksiin ja kunnossapitoon keskittyvän TAK Oy Janakkalan vuonna 2012. Takana oli yli 20 vuoden työrupeama vieraan palveluksessa. Hän työskenteli alkuun yksinyrittäjänä.

Keväällä 2016 Timon poika Janne mietti tulevaisuuttaan. Hän oli opiskellut levyseppähitsaajaksi. Kymmenen vuoden työuran ohessa hän oli suorittanut sekä teollisuusputkien asentajan että teollisuuden johtamisen ja asiakaspalvelun tutkinnon. Isän yrittäjyyttä seurattuaan hänen teki mieli lähteä mukaan. Timo totesi pojalleen: ”Voit tulla töihin, jos keksit itsellesi töitä.”

Janne jätti palkkatyöt ja lähti mukaan yritykseen. Hän toi mukanaan kokemuksensa teollisuuden prosessiputkistoista ja niiden kunnossapidosta. Jannen mukana yritykseen tuli myös nuoruuden intoa. Hän lähti uudistamaan yrityksen toimintaa nimeä myöden.

- TAK Oy Janakkalasta tuli mieleen kunnallinen toimija. Päätimme muuttaa yrityksen nimen Inweld Oy:ksi, Janne Kurkela selittää.

Jannen tultua mukaan yritykseen kasvutahti on ollut huima. Tällä hetkellä yritys työllistää yrittäjien lisäksi 16 työntekijää. Isoimmissa projekteissa sekä suuremmissa huoltoseisakkeissa käytetään alihankkijoita apuna.

Liikevaihto on kasvanut tilikauden 2015 reilusta 70 tuhannesta eurosta viime vuoden 1,25 miljoonaan euroon. Tämän vuoden ennuste liikevaihdosta on 2,5 miljoonaa euroa. Rajusta kasvusta huolimatta yrityksen maksuvalmius on hyvä ja tulos positiivinen.

- Onhan vauhti välillä huimannut, mutta olemme sitä mieltä, että kyllä tekevälle töitä löytyy, Kurkelat tuumaavat.

Ala on suhdanneherkkä, kilpailu on kovaa ja ostajat hintatietoisia. Pitkät teollisuuslaitosten kunnossapitosopimukset ovat toiminnan selkäranka. Asiakaskunta koostuu metsä-, paperi-, kemian-. teräs-, energia- ja elintarviketeollisuudesta. Lisäksi Inweld Oy tuottaa palveluita rakennus- ja maanrakennusalalle sekä kunnallisille liikelaitoksille. Kilpailijat ovat isoja toimijoita.

- Meidän toiminnalla on kasvot, kilpailussa isojen kanssa pärjäämme laadulla ja ammattitaidolla, Janne Kurkela sanoo.

Janakkalan Rastikankaalla kotipesää pitävä Inweld Oy on perheyritys ja se näkyy myös päivittäisessä tekemisessä ja arjessa. Hyvä yhteishenki on tärkeä. Huumorilla ja terveellä suunsoitolla on siinä keskeinen osa. Iloisen yritysilmeen toivotaan jäävän myös asiakkaiden mieleen.

- Asiakas vaistoaa työntekijöiden asenteesta, meneekö yrityksellä hyvin. Meillä tavoitteena on olla helposti lähestyttävä palveluntarjoaja sekä työnantaja, Janne sanoo.

- Esimerkiksi kaikilla työntekijöillä, myös johtajilla, on samanväriset kypärät. Kukaan ei ole toisen yläpuolella, Timo kuvailee yrityksen johtamisfilosofiaa.

Yrityksestä:

Inweld Oy

  • Yrittäjät: Timo Kurkela ja Janne Kurkela
  • Perustettu: 2012
  • Työntekijöitä: 18
  • Liikevaihto: 2,5 M€ (arvio 2018)
  • Toimiala: teollisuuden kunnossapito
  • Toimialue: Suomi
  • Muuta: Janakkalan vuoden yrittäjä 2018

www.inweld.fi

Uusimmat artikkelit

17.5.2019 | Tutkimus ja koulutus

Raportti: Yhteistyö korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten kanssa vahvistaa pk-yritysten kasvua

Pk-yrityksistä 17 prosenttia tekee yhteistyötä korkeakoulujen tai tutkimuslaitosten kanssa. Yhteistyötä ammattikorkeakoulujen kanssa harjoittaa 12 prosenttia, yliopistojen 7 prosenttia ja tutkimuslaitosten 4 prosenttia yrityksistä. Yliopistojen ja eritoten tutkimuslaitosten osalta yhteistyötä voidaan pitää matalana.

17.5.2019 | Alan Uutiset

Gasum ostaa Mäkikylän biokaasulaitoksen Kouvola Vesi Oy:lta

Gasumin ja Kouvolan Veden välisen sopimuksen mukaisesti Mäkikylän biokaasulaitos ja sen liiketoiminta sopimuksineen siirtyvät Gasumille 17.6 2019. Laitos koostuu Mäkikylän jätevedenpuhdistamon yhteydessä sijaitsevasta biokaasulaitosrakennuksesta prosessilaitteineen.

Ennakkoarvio: Työpaikkatapaturmien määrä nousi vuonna 2018

Tapaturmavakuutuskeskuksen ennakkoarvion mukaan vakuutuslaitokset korvasivat vuonna 2018 yhteensä noin 127 000 palkansaajille sattunutta työtapaturmaa. Kuolemaan johtaneita työpaikkatapaturmia sattui 16 työntekijälle vuonna 2018. Korvatuista tapaturmista oli työpaikkatapaturmia noin 104 000 ja asunnon ja työn välisellä matkalla sattuneita työmatkatapaturmia noin 23 000.

Koneellisessa hakkuussa tuottavuusharppaus

Koneellisen hakkuun tuottavuus on kohentunut 1990-luvun alkuun verrattuna huomattavasti. Harvennushakkuilla tuottavuus on kasvanut päätehakkuita enemmän.

Digitalisaatiolla säästöjä asumiskuluihin

Energianhallinnan ja automaation asiantuntija Schneider Electric järjesti eilen Helsingin messukeskuksessa jokavuotisen Innovation Summit -tapahtumansa. Viesti oli selvä: tekoäly ja IoT-tekniikka ovat nyt tulossa teollisuuden lisäksi vauhdilla myös kiinteistöihin säästöjä tuomaan

Dronesta apua metsäsuunnitteluun

Metsä Group kuvasi viime kesänä dronella noin 3 500 hehtaaria metsää Etelä- ja Länsi-Suomessa ja teki niiden pohjalta metsäsuunnitelmia metsänomistajille. Saatujen kokemusten perusteella menetelmää on kehitetty ja nyt drone-metsäsuunnitelmia myydään vaihtoehtona perinteiselle maastossa tehdylle metsäsuunnitelmalle.

23.4.2019 | Kumppaniartikkeli

Kolme pointtia kunnossapidon kehittämisestä

Olemme saaneet olla mukana useiden eri organisaatioiden kanssa kehittämässä kunnossapitotoimintaa ja panneet merkille joitakin tärkeitä asioita, jotka ovat edesauttaneet näissä hankkeissa onnistumista. Kerromme tässä kolme asiaa, jotka kannattaa huomioida kunnossapitotoiminnan kehittämiseen tähtäävissä hankkeissa.