Alan Uutiset | 12.11.2018

Janakkalan vuoden yrittäjäksi on valittu teollisuuden kunnossapitoon erikoistunut Inweld Oy

Janakkalan vuoden yrittäjinä on palkittu teollisuuden kunnossapitoon erikoistuneen Inweld Oy:n yrittäjät Timo ja Janne Kurkela. Hämeen Yrittäjät ja paikallisyhdistys Janakkalan Yrittäjät luovuttivat palkinnon Janakkalan yrittäjäjuhlassa viime perjantaina, kerrotaan Yrittäjät.fi -verkkosivustolla.

inweld

Janakkalalainen Timo Kurkela ryhtyi yrittäjäksi ja perusti teollisuuden asennuksiin ja kunnossapitoon keskittyvän TAK Oy Janakkalan vuonna 2012. Takana oli yli 20 vuoden työrupeama vieraan palveluksessa. Hän työskenteli alkuun yksinyrittäjänä.

Keväällä 2016 Timon poika Janne mietti tulevaisuuttaan. Hän oli opiskellut levyseppähitsaajaksi. Kymmenen vuoden työuran ohessa hän oli suorittanut sekä teollisuusputkien asentajan että teollisuuden johtamisen ja asiakaspalvelun tutkinnon. Isän yrittäjyyttä seurattuaan hänen teki mieli lähteä mukaan. Timo totesi pojalleen: ”Voit tulla töihin, jos keksit itsellesi töitä.”

Janne jätti palkkatyöt ja lähti mukaan yritykseen. Hän toi mukanaan kokemuksensa teollisuuden prosessiputkistoista ja niiden kunnossapidosta. Jannen mukana yritykseen tuli myös nuoruuden intoa. Hän lähti uudistamaan yrityksen toimintaa nimeä myöden.

- TAK Oy Janakkalasta tuli mieleen kunnallinen toimija. Päätimme muuttaa yrityksen nimen Inweld Oy:ksi, Janne Kurkela selittää.

Jannen tultua mukaan yritykseen kasvutahti on ollut huima. Tällä hetkellä yritys työllistää yrittäjien lisäksi 16 työntekijää. Isoimmissa projekteissa sekä suuremmissa huoltoseisakkeissa käytetään alihankkijoita apuna.

Liikevaihto on kasvanut tilikauden 2015 reilusta 70 tuhannesta eurosta viime vuoden 1,25 miljoonaan euroon. Tämän vuoden ennuste liikevaihdosta on 2,5 miljoonaa euroa. Rajusta kasvusta huolimatta yrityksen maksuvalmius on hyvä ja tulos positiivinen.

- Onhan vauhti välillä huimannut, mutta olemme sitä mieltä, että kyllä tekevälle töitä löytyy, Kurkelat tuumaavat.

Ala on suhdanneherkkä, kilpailu on kovaa ja ostajat hintatietoisia. Pitkät teollisuuslaitosten kunnossapitosopimukset ovat toiminnan selkäranka. Asiakaskunta koostuu metsä-, paperi-, kemian-. teräs-, energia- ja elintarviketeollisuudesta. Lisäksi Inweld Oy tuottaa palveluita rakennus- ja maanrakennusalalle sekä kunnallisille liikelaitoksille. Kilpailijat ovat isoja toimijoita.

- Meidän toiminnalla on kasvot, kilpailussa isojen kanssa pärjäämme laadulla ja ammattitaidolla, Janne Kurkela sanoo.

Janakkalan Rastikankaalla kotipesää pitävä Inweld Oy on perheyritys ja se näkyy myös päivittäisessä tekemisessä ja arjessa. Hyvä yhteishenki on tärkeä. Huumorilla ja terveellä suunsoitolla on siinä keskeinen osa. Iloisen yritysilmeen toivotaan jäävän myös asiakkaiden mieleen.

- Asiakas vaistoaa työntekijöiden asenteesta, meneekö yrityksellä hyvin. Meillä tavoitteena on olla helposti lähestyttävä palveluntarjoaja sekä työnantaja, Janne sanoo.

- Esimerkiksi kaikilla työntekijöillä, myös johtajilla, on samanväriset kypärät. Kukaan ei ole toisen yläpuolella, Timo kuvailee yrityksen johtamisfilosofiaa.

Yrityksestä:

Inweld Oy

  • Yrittäjät: Timo Kurkela ja Janne Kurkela
  • Perustettu: 2012
  • Työntekijöitä: 18
  • Liikevaihto: 2,5 M€ (arvio 2018)
  • Toimiala: teollisuuden kunnossapito
  • Toimialue: Suomi
  • Muuta: Janakkalan vuoden yrittäjä 2018

www.inweld.fi

Uusimmat artikkelit

Suomessa on otollinen kulttuuri yhdessä kehittämiselle

– Suomi on raskaan prosessiteollisuuden ja konerakentamisen Piilaakso, Pauli Järvinen sanoo.

Hänen mukaansa uusien teknologioiden kehittäminen yhdessä asiakkaiden, akateemisten laitosten ja jopa samalla toimialalla kilpailevien yritysten kesken on Suomessa helpompaa kuin monessa muussa maassa.

17.12.2018 | Tutkimus ja koulutus

Vanhan kaivostoiminnan vaikutukset luonnonympäristöön huolestuttavat edelleen Kolarissa

Tietoa vanhojen kaivosten ympäristön nykyisestä tilasta, erityisesti niiden vaikutuksista pinta- ja pohjaveteen sekä maaperään ja luonnontuotteiden käytettävyyteen kaivataan nykyistä enemmän, osoittaa tuore tutkimus.

13.12.2018 | Alan Uutiset

Fortum valmistautuu Kivenlahden uuteen biolämpölaitokseen rakentamalla uuden kaukolämpölinjan

Fortum kertoo aloittavansa kaukolämpölinjan rakennustyöt Kivenlahdesta Puolarmetsään Espoossa. Putkiyhteydellä valmistaudutaan Kivenlahteen rakennettavaan biolämpölaitokseen, joka tulee vähentämään merkittävästi Espoon hiilidioksidipäästöjä. Vuonna 2020 aloittava uusi biolämpölaitos tulee korvaamaan osan Espoon hiilipohjaisesta lämmöntuotannosta. Polttoaineena uudessa laitoksessa käytetään puuperäisiä polttoaineita, kuten hakkuutähteitä ja metsäteollisuuden sivutuotteita.

Mikkeli lähtee hyödyntämään biohiiltä hulevesien käsittelyssä

Mikkelin kaupunki panostaa uusien biohiiliratkaisujen käyttöönottoon. Kaupunkiin Pitkäjärvelle rakennetaan alkuvuoden 2019 aikana biohiiltä hyödyntävä hulevesien käsittelyjärjestelmä, joka toimii samalla ainutlaatuisena hulevesien suodatinratkaisujen tutkimus- ja kehittämisympäristönä tutkimustoimijoille ja yrityksille. Uusi ympäristö vahvistaa osaltaan alueen vesiosaamista.

Elcolinen kunnianhimoinen lupaus: 100 miljoonan liikevaihto 2023 mennessä

Elcoline Group kertoo haluavansa tuottaa erinomaisia teknisiä urakointi- ja kunnossapitopalveluita teollisuusyrityksille ja olla toimialallaan maailman ykkönen. Tavoitteet vaativat määrätietoista kasvua ja siirtymistä yrityksenä seuraavaan kokoluokkaan. Elcolinen kohdalla se tarkoittaa 1 000 työntekijää ja 100 miljoonan euron liikevaihtoa seuraavan viiden vuoden aikana. Liikevaihtotavoitteen Elcoline aikoo saavuttaa orgaanisen kasvun ja yrityskauppojen avulla.  

Painelaitteiden korjaus- ja muutostöitä koskeva ohje uudistettu

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) on julkaissut uudistetun version painelaitteiden korjaus- ja muutostöitä koskevasta ohjeesta. Ohjeessa kerrotaan, millaisia vaatimuksia painelaitesäädökset asettavat painelaitteiden käytönaikaisille korjaus- ja muutostöille.