https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 21.6.2022

Keliberin Rapasaaren malmin koeajossa saavutettiin korkea konversioaste

Keliber on saanut päätökseen nelivaiheisen pilotmittakaavan koeohjelman kolme ensimmäistä vaihetta. FLSmidthin kanssa tehdyssä jatkuvatoimisen korkealämpötilakonversion koeajossa saavutettiin korkea 96,3 prosentin konversioaste.

kelib

Koeohjelmalla varmistetaan yhtiön suurimman esiintymän Rapasaaren malmin toimivuus tuotantoprosessin kaikissa vaiheissa malmista valmiiksi litiumhydroksidiksi. Vastaava koeohjelma on aiemmin toteutettu käyttäen ensimmäiseksi avattavan Syväjärven kaivoksen malmia.

- Koeohjelma käynnistyi syksyllä 2021. Ensimmäisessä vaiheessa porattiin ja kairattiin 130 tonnia näytemateriaalia Rapasaaren esiintymästä. Toisessa vaiheessa toteutettiin jatkuvatoiminen malminrikastuksen koeajo GTK Mintecin koetehtaassa Outokummussa. Rikastusprosessin päävaiheet ovat malmikiven murskaus, jauhatus, luokitus, magneettierotus, vaahdotus ja vedenpoisto. Rikastuskokeessa käsiteltiin noin 50 tonnia Rapasaaren spodumeenimalmia, josta tuotettiin onnistuneesti 4 tonnia spodumeenirikastetta, kertoo Keliber lehdistötiedotteessa.

Yhtiön mukaan koeohjelman kolmannessa vaiheessa, korkealämpötilakonversiossa, rikasteen alfaspodumeeni muutettiin betaspodumeeniksi jatkuvatoimisessa rumpu-uunissa. Koeajossa saavutettiin keskimäärin 96,3 prosentin konversioaste. Koeajo toteutettiin yhteistyössä FLSmidthin kanssa.

Koeohjelman neljäs ja viimeinen vaihe on akkulaatuisen litiumhydroksidimonohydraatin tuottaminen soodapaineliuotuksella. Keliber kertoo tiedottavansa neljännen vaiheen tuloksista "myöhemmin".

Keliber on suomalainen kaivos- ja akkukemikaaliyhtiö, jonka tavoitteena on tuottaa vastuullisesti akkulaatuista litiumhydroksidia kasvaville litiumakkumarkkinoille omasta malmista vuonna 2024.

Uusimmat artikkelit

Tampereen Naistenlahden uusi biovoimalaitos leikkaa 20 prosenttia kaupungin hiilidioksidipäästöistä

Tänään käyttöön vihitty Tampereen Sähkölaitoksen Naistenlahden biovoimalaitoksen kiertoleijukattilan pääpolttoaineita ovat uusiutuvat metsäperäiset biomassat.

17.5.2023 | Tutkimus ja koulutus

Wärtsilän Land & Sea Academy -koulutuskeskus Vaasassa avattiin

”Globaalit koulutuskeskuksemme ovat keskeinen elementti Wärtsilän elinkaaritarjonnassa.”

16.5.2023 | Alan Uutiset

Destia voitti jälleen Savon radan kunnossapitosopimuksen

Destia jatkaa Savon radan ja sen turvalaitteiden kunnossapitäjänä lokakuuhun 2028 Väyläviraston uusittua Destian sopimuksen. 

HVK julkaisi yrityksille suunnatun oppaan kyberturvallisuudesta

Pilvipalveluita ei tarvitse nähdä riskinä̈ huoltovarmuudelle, vaan oikein käytettynä ne tukevat jatkuvuudenhallintaa.

5.4.2023 | Kumppaniartikkeli

Prosessilaitteiden optimointi ja kierrätys on vastuullisuutta

“Kerromme asiakkaillemme avoimesti, kun käytämme kierrätettyjä komponentteja ja myymme uudenveroisiksi kunnostettuja “pre-owned”-laitteistoja.”

Teollisuuden sähkölämmitysten uusi sukupolvi

Teollisuuden oikeat lämmitysvalinnat säästävät sekä euroja, energiaa että ympäristöä. Modernien sähkösaattojen kysyntä on kasvussa.

Sähköasennusstandardi SFS 6000 uudistui

Pienjännitesähköasennusten standardista on julkaistu uusi painos SFS 6000:2022. Uudistuksessa sähköasennustandardin aurinkosähköasennuksia käsittelevä osaan on tehty merkittäviä muutoksia. Päivitysten ja parannusten lisäksi sarjaan on julkaistu kaksi uutta standardia, jotka käsittelevät akkujen asennuksia SFS 6000-5-57 ja PoE-asennuksia SFS 6000-7-716.