https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 9.5.2017

Kollegana robotti, kommunikointia rajapinnalla

Megatrendit ovat globaaleja muutosta aikaansaavia voimia, joilla on laajat vaikutukset monilla eri tasoilla aina taloudesta kulttuuriin, yhteiskuntiin ja yksilöihin. Kehityksen suunnasta, teknologian hyödyntämisen mahdollisuuksista ja lukuisista niihin vaikuttavista asioista tiedetään paljon.

Älyteknologia on esimerkki laajasti vaikuttavasta megatrendistä. Se edistää tehokkuutta ja kestävää kehitystä lähes alalla kuin alalla erilaisina sovelluksina. Taustalla ovat muun muassa teollisen internetin (IoT) ja koneidenvälisen viestinnän (M2M) kehitys.

- Teollisuuden neljännessä vallankumouksessa tulemme todistamaan kuinka lopulta työskentelemme ja toimimme sujuvasti robottien kanssa. Tieto liikkuu ihmisen ja koneen yhdistävän rajapinnan ja antureiden avulla, toteaa Olivia Price-Walker Frost & Sullivan konsultointiyrityksestä blogikirjoituksessaan.

Teollisuudelle neljäs vallankumous tuo lisää joustavuutta ja tehokkuutta. Se on merkittävä tekijä kestävän kehityksen edistämisessä. 

Yrityksistä megakaupunkien kumppaneita

Älyteknologia ei muuta vain teollisuutta. Se vaikuttaa niin yksilöiden kuin yhteiskuntien toimintaan.

- Älykäs teknologia tulee osaksi kaupunkeja. Yhdistettynä keinoihin vähentää energiankulutusta ja kehittää tehokkuutta se koskettaa tulevaisuudessa kaikkia elämänalueita, Walker sanoo.

Kun älyteknologia-trendin rinnalla tarkastellaan muita megatrendejä, saadaan aavistus tulevaisuuden maailmasta. Erityisesti muutos näkyy suurissa kaupungeissa-

- Kaupungistuminen ja yhteyksien paraneminen ovat megatrendejä, jotka vaikuttavat esimerkiksi henkilö- ja rahtiliikenteeseen sekä liikenteen järjestämisen malleihin. Ne tulevat muuttamaan myös liikkumisen ja tavaroiden liikuttamisen liiketoimintamalleja.

Suurimmista kaupungeista tulee Walkerin arvion mukaan nykyistä merkittävämpiä taloudellisia keskuksia, megakaupunkeja. Vuoteen 2020 mennessä jo 70 prosenttia maailman asukkaista asuu kaupungeissa. Seuraavan vuosikymmenen aikana maailman taloudellisesta aktiivisuudesta 66 prosenttia keskittyy kaupunkeihin. Teknologisista ja tieteellisistä innovaatioista noin 85 prosenttia tehdään kaupungeissa.

Walker uskoo, että tulevaisuudessa käsitys markkinasta muuttuu. Yhä useammin markkina-alue onkin megakaupunki maan sijaan. Kumppanuus on avainsana liiketoiminnan kehittämisessä yhdessä kaupunkien kanssa. Luvassa on uudenlaisia mahdollisuuksia liiketoiminnalle ja sijoituksille.

- Yritykset, jotka kykenevät olemaan kasvavien kaupunkien kumppaneita, tarjoamaan niille ratkaisuja ja palvelemaan kaupunkeja asiakkainaan, pärjäävät megakaupunkien markkinoilla, Walker sanoo.

Megatrendien analyysi on kehittämisen perusta

- Yritysten toiminnassa megatrendit voivat heilauttaa liikevaihtoja, kuluja tai kannattavuuksia merkittävästi. Ne vaikuttavat myös esimerkiksi lyhyemmän aikavälin trendeihin, verkostoitumisen mahdollisuuksiin ja luonnonvarojen saatavuuteen.

Megatrendien analyysiä tarvitaan yritysten tulevaisuuden strategioiden laatimisessa ja innovaatio- ja kehittämistyössä. Kehityksen suunnan ymmärtäminen on perustavanlaatuinen edellytys pitkäjänteisen ja kestävän kasvun luomiselle.

Mahdollisuudet ja vaikutukset ovat suurimmat silloin, kun jo olemassa olevista yritysten järjestelmistä voi tehdä tehokkaampia tai kun elintärkeistä prosesseista saadaan aiempia kestävämpiä. Myös kokonaan uusia menestyviä liiketoimintamalleja nähdään.

- Megatrendit tuovat mahdollisuuksia, joiden ymmärtäminen ja joihin tarttuminen voi tuoda kovan luokan kasvua. Uusia tuotteita ja palveluita tarvitaan väistämättä. Niiden kehittäjillä ja varhaisilla hyödyntäjillä on etulyöntiasema, Walker sanoo.

Olivia-Walker

  Olivia Walker-Price on yksi pääpuhujista FutureForum 16.–17.5. on teollisuuden ja teknologian alan tulevaisuutta visioivassa bisnestapahtumassa. Tilaisuus tarjoaa asiantuntijoille ja päättäjille uusinta tietoa, näkökulmia sekä tilaisuuden keskustella ja verkostoitua. Kaksipäiväinen FutureForum järjestetään toukokuussa ensimmäistä kertaa Lappeenrannassa.

www.ftrforum.fi

Uusimmat artikkelit

22.11.2024 | Alan Uutiset

Presidentti Stubb jakoi ensimmäistä kertaa kansainvälistymispalkinnot

Yrityspalkinnot saivat Unikie, Konecranes ja ABB. Yhteisöpalkinto annettiin Forest Joensuulle.

Uusittu turbiini vie Metsä Board Kyron tehdasta lähemmäs fossiilittomuutta

Uuden turbiinin paremman hyötysuhteen ansiosta tehtaan biovoimalan tuottaman sähkön osuus tehtaan kokonaistarpeesta kasvaa 50 prosenttiin aiemman kolmasosan sijaan.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.

2.10.2024 | Tutkimus ja koulutus

SSAB:n Raahen tehtaan uusi päälaboratorio on Pohjoismaiden suurimpia

Laborotorion rakentaminen on osa yhtiön valmistautumista fossiilivapaaseen teräksentuotantoon. Vuosittain laboratoriossa analysoidaan noin 240 000 näytettä, joista tehdään noin 4,4 miljoonaa määritystä.

27.9.2024 | Kumppaniartikkeli

Innovaatiot vaativat yhteistyötä

Suomalainen osaaminen on tärkeässä roolissa globaalin pumppujätti Sulzerin toiminnassa. Sen varaan rakentuvat sekä oma että kumppanien prosessien tutkimus- ja kehitystoiminta ja tehokkuuden jatkuva parantaminen.