https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 23.9.2021

Konkurssiaaltoa ei tullutkaan – miten suojautua asiakasyritysten maksuvaikeuksilta

Koronapandemian alkaessa ekonomistit ympäri maailman ennustivat kaikkien aikojen konkurssiaaltoa. Valtioiden nopeasti liikkeelle polkaisemat tukitoimet, lainojen lyhennysvapaat ja verottajan myöntämät lykkäykset ovat toistaiseksi suojanneet yrityksiä konkursseilta. Määräaikaiset lainsäädännön muutokset ja valtioiden tukitoimet ovat kuitenkin päättyneet kesällä 2021 tai päättyvät viimeistään kuluvan syksyn aikana.

bankrupt

– Suurin ansio siitä, ettei ennustettua konkurssiaaltoa tullutkaan, lankeaa valtioiden hyvin nopeasti liikkeelle polkaisemille tukitoimille. Niin perintä- kuin konkurssilainsäädäntöön on tehty kaikissa maissa paljon väliaikaisia muutoksia, sanoo vakuutusmeklari Timo Nisumaa.

– Tämän lisäksi hallitukset ympäri maailman ovat antaneet suoraa tai epäsuoraa tukea koronan vuoksi vaikeuksiin joutuneille toimialoille. Nämä tukitoimenpiteet ovat helpottaneet merkittävästi yritysten selviytymistä pahimman epidemiatilanteen yli.

Valtioiden tukitoimet päättymässä

Määräaikaiset lainsäädännön muutokset ja valtioiden tukitoimet ovat päättyneet kesällä 2021 tai päättyvät viimeistään kuluvan syksyn aikana. Myös pankkien myöntämät lainojen lyhennysvapaat alkavat olla käytetty ja verottajan myöntämät maksujen lykkäykset päättyneet. Nyt yritykset ovat siis hiljalleen palaamassa normaalitilanteeseen.

– Monet yritykset ovat nyt tilanteessa, jossa liikevaihto ei ole vieläkään palautunut koronaa edeltävälle tasolle. Yrityksen lainojen korot, lyhennykset sekä muut kiinteät kulut on kuitenkin maksettava normaalisti. Tämä tulee aiheuttamaan monelle yritykselle suuria vaikeuksia, ennustaa Nisumaa.

Korona vaikuttaa vielä pitkään

Yritysten lopettamiset ovat jo lisääntyneet monessa maassa, myös Suomessa. Luultavasti moni yritys joutuu hakeutumaan yrityssaneeraukseen tai lopettamaan toimintansa konkurssin kautta. Luottovakuutusyhtiöiden ekonomistit ennustava maksukyvyttömyyksien nousevan yli vuoden 2019 tason maailmanlaajuisesti.

– Vaikka rokotukset ovat käynnissä ja talouksia jo avataan monissa maissa, koronapandemia ei ole vielä ohi. Koronaviruksen deltavariantin leviäminen voi kiihdyttää tartuntamäärät uudelleen nousuun. Tämä taas johtaa rajoitusten palauttamiseen, mikä hankaloittaa monien yritysten tilannetta, spekuloi Nisumaa

Asiakkaiden maksuvaikeuksiin voi varautua 

– Yksi keinoista varautua epävarmuuksiin ja hallita oman liiketoiminnan riskejä on luottovakuutus. Luottovakuutus suojaa yrityksen tasetta, tulosta ja kassavirtaa yllättävien luottotappioiden aiheuttamilta menetyksiltä, selittää Nisumaa.

– Vakuutus siis korvaa, jos asiakkaasi ei pysty maksamaan laskuaan tai ainakin saat perinnän kuluja katettua.

Timo Nisumaan kuusi syytä hankkia luottovakuutus:

1. Luottovakuutus varmistaa yrityksen liiketoiminnan jatkuvuuden

"Jokainen tavaroita tai palveluita luotolla myyvä yritys on altis luottoriskeille ja asiakkaiden luottotappioille. Luottotappio heikentää yrityksen taloudellista tilaa ja kannattavuutta sekä syö kassavirtaa. Luottovakuutuksella voi siirtää riskit vakuutusyhtiölle ja varmistaa, etteivät luottotappiot pysty vahingoittamaan yritystä."

 

2. Parempia luottopäätöksiä laajemman tiedon perusteella

"Luottovakuutus tukee ja parantaa luotonhallintaa ja -valvontaa. Yritys saa pääsyn vakuutusyhtiöiden suuriin yritystiedostoihin. Apuna on myös luottovakuuttajien erikoisasiantuntemus yritysten taloudellisen tilan analysoinnissa ja arvioinnissa. Nämä kaksi seikkaa auttavat tekemään merkittävästi parempia luottopäätöksiä. Luotonhallinta ja perintä voidaan myös ulkoistaa vakuutusyhtiölle."

 

3. Paremmat rahoituksen ehdot pankista

"Pankit ja rahoituslaitokset tunnustavat luottovakuutuksen arvon luottoriskienhallinnan työkaluna. Tämä parantaa käyttöpääoman rahoitusmahdollisuuksia. Käytännössä yritys voi saada paremmat ehdot, kun pankki voi käyttää luottovakuutusta rahoituksen vakuutena. Pankki tai muu rahoittaja voidaan merkitä vakuutukseen korvauksensaajaksi eli vakuutuskorvaus maksettaisiin vahinkotapauksessa suoraan rahoittajalle."

 

4. Parempi kilpailuasema verrattuna kilpailijoihin

"Yrityksen kilpailuasema paranee, kun se pystyy luottovakuutuksen avulla tarjoamaan nykyisille ja uusille asiakkaille myyntiä avoimella tililuotolla remburssin tai muun turvatun maksutavan sijaan. Tämä korostuu koronan aiheuttaman epävarmuuden aikana, kun haetaan uusia markkina-asemia."

 

5. Myynnin kasvattaminen turvallisesti

"Luottovakuutus tukee myynnin kasvua. Erityisen hyvin se toimii, kun laajennetaan uusille markkinoille, tai kun yrityksen tarvitsee myöntää korkeampia luottorajoja kuin sisäiset ohjeet suosittavat. Luottovakuutusta voidaan myös käyttää löytämään juuri niitä asiakkaita ja markkinoita, joille voi turvallisesti myydä avoimella luotolla. Näin myynti kasvaa turvallisesti."

 

6. Mielenrauha yrityksen johdolle ja sidosryhmille

"Luottovakuutus tukee ja vahvistaa luotonhallinnan parhaita käytäntöjä ja tukee hyvää hallintotapaa. Se antaa yrityksen johdolle, tavarantoimittajille sekä muille sidosryhmille ja rahoittajille mielenrauhaa suojaamalla heitä äkillisiltä yllättäviltä riskeiltä."

Uusimmat artikkelit

Valmetilta teollisen internetin ratkaisu mittaustiedon keräämiseen kaasukuljetuskonteista

Valmet on kehittänyt teollisen internetin ratkaisun, joka kerää kriittistä mittaustietoa kaasukuljetuskonteista. Tarkka tiedonkeruu ilman perinteisiä fyysisiä mittauksia parantaa räjähdysherkkien, esimerkiksi metaania tai vetyä sisältävien konttien turvallisuutta, tuo säästöjä ja antaa tietoja konttien sisällöstä logistiikkaa varten.

19.10.2021 | Tutkimus ja koulutus

Neste avaa tutkimuskeskuksen Singaporeen

Neste vauhdittaa kasvustrategiansa toteutusta perustamalla tutkimuskeskuksen Singaporeen. Investoinnin myötä Neste kasvattaa maailmanlaajuista tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaansa ja edistää kumppaniyhteistyötä Aasian ja Tyynenmeren alueella ja erityisesti Singaporessa.

18.10.2021 | Alan Uutiset

Metsäteollisuus elpyy – teollisuuspuun hakkuut kasvavat

Koronapandemian vähittäinen väistyminen ja talouden elvytystoimien jatkuminen heijastuvat maailmantalouteen ja kasvattavat metsäteollisuustuotteiden tuotanto- ja vientimääriä vuonna 2021. Suomessa teollisuuden kasvava puuntarve lisää hakkuumääriä ja nostaa kantohintoja.

K-ryhmä saavutti vuoden 2025 energiatehokkuustavoitteensa – taustalla uudet innovaatiot

K-ryhmä sitoutui vuonna 2017 pienentämään energiankulutustaan 7,5 prosenttia vuoteen 2025 mennessä. Tuoreet luvut paljastavat, että tavoite on täyttynyt neljä vuotta etuajassa.

Terrafamen akkukemikaalitehtaan tuotannon ylösajo on käynnistynyt

Terrafamen uuden akkukemikaalitehtaan tuotannon ylösajo on käynnistynyt. Terrafame teki päätöksen akkukemikaalitehtaan 240 miljoonan euron investoinnista vuonna 2018. Akkukemikaalitehdas on valmistuessaan kapasiteetiltaan yksi maailman suurimmista akkukemikaalien tuotantolinjoista.

VR ottaa käyttöön koneälyisen apukuskin

VR on ottanut kevään aikana sekä matkustaja- että tavaraliikenteen junissa käyttöön veturinkuljettajaa avustavan, koneälyä hyödyntävän DAS-järjestelmän. DAS auttaa optimoimaan junan ajoa niin, että energiatehokkuus lisääntyy, täsmällisyys paranee ja samalla matkustusmukavuus kasvaa.

1.6.2021 | Kumppaniartikkeli

S/Y Christopher -jahdin peräsimien tiivisteiden vaihto – kuinka jahti päätyi Suomeen?

Viisi vuotta sitten S/Y Christopher -jahti oli Mallorcalla kunnostuksessa ja Baltic Yachts auttoi heitä siellä monissa kunnostukseen liittyvissä asioissa. Samalla Baltic Yachts loi hyvät suhteet kapteeni Mark O’Reillyyn.