Alan Uutiset | 11.4.2019

Kreaten Sami Rantalalle vuoden 2019 rakennusalan diplomi-insinööri -tunnustus

Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL on valinnut vuoden 2019 rakennusalan diplomi-insinööriksi Kreaten Sillanrakentaminen- ja -korjausyksikön johtajan Sami Rantalan. Hän on pitkän uransa aikana rakentanut ja johtanut satoja erilaisia siltahankkeita haastavista ratasilloista ainutlaatuisiin museosiltoihin.

Sami-Rantala1

– Siltojen rakentaminen ja korjaaminen on yksi Kreaten liiketoiminnan kulmakivistä. Rantalan omistautuminen infra-alan kehittämiseen ja osaamisen edistämiseen näkyvät sekä hänen johtamansa yksikön ensiluokkaisessa työn jäljessä että intohimoisessa suhtautumisessa siltojen rakentamista kohtaan, kertoo Kreaten toimitusjohtaja Timo Vikström.

– Sami Rantalan toiminnassa ja asenteessa kiteytyy hienosti Kreaten halu toimia alan edelläkävijänä, jatkaa Kreaten hallituksen puheenjohtaja Petri Rignell.

RILin hallituksen mukaan Rantalalla on raudanluja tekninen ammattitaito ja hän on kehittänyt alaa aktiivisesti. Perusteluissa mainittiin lisäksi hänen maineensa innostavana esimiehenä ja kollegana.

– Sami Rantala on erinomainen esimies. Olen tuntenut hänet vuosia ja oppinut häneltä paljon etenkin sillanrakentamisen kuningaslajista, korkeista vesistösilloista. Uskallankin väittää, ettei Suomesta löydy muita, jotka nousevat samaan rintamaan korkeiden ja vaativien vesistösiltojen rakentamisessa. Hänen maineensa sillanrakentamisen saralla houkuttelee myös tulevaisuuden infraosaajia Kreateen, Rantalan organisaatiossa työskentelevä työmaapäällikkö Mika Huhtala vakuuttaa.

RILin hallituksen myöntämää tunnustusta on jaettu vuodesta 1997 alkaen. Valintakriteereitä ovat laadukas insinööriosaaminen, henkilön esimerkillisyys, helppo samaistuttavuus, positiivinen vuorovaikutus alalla sekä ammattikunnan arvostuksen edistäminen.  

– Olen iloinen ja kiitollinen saamastani tunnustuksesta. Pääseminen rakennusalaa merkittävästi edistäneiden vaikuttajien joukkoon vetää nöyräksi. Infra-alalla on paljon kehitettävää, ja olen halunnut omalla toiminnallani ja esimerkilläni edistää uusien toimintatapojen käyttöönottoa ja herättää innostusta siltojen rakentamista ja korjausta kohtaan, Rantala kiittelee.

Tunnustus luovutettiin RILin kevätkokouksen yhteydessä torstaina 11.4.2019 Helsingissä.

Uusimmat artikkelit

25.6.2019 | Alan Uutiset

”Sellumarkkinoilla normaali korjausliike” – hinta edelleen hyvällä tasolla, sanoo Metsä Groupin Hämälä

Metsä Groupin pääjohtaja Ilkka Hämälä ei kanna suurta huolta sellun hinnan viimeaikaisesta laskusuunnasta, sillä historiallisesti tarkasteltuna hintataso on edelleen ”hyvä”. Nykyinen hintataso ei myöskään vaikuta yhtiön arvioihin uuden Kemiin suunnitellun biotuotetehtaan kannattavuudesta. Varsinainen investointipäätös laitoksesta tehdään kesällä 2020.

Ford hyödyntää tuotannossaan yli miljardi kertakäyttömuovipulloa vuodessa

Autonvalmistaja Ford on löytänyt nerokkaan tavan käyttää uudelleen miljoonia muovipulloja. Jokaisessa yhtiön valmistaman Ford EcoSportin mattojen valmistukseen on käytetty 470 kertakäyttöistä muovista juomapulloa.

19.6.2019 | Tutkimus ja koulutus

Kumppaniverkostoista aiheutuu ongelmia yli 80 % yrityksistä

Kumppaniverkostoista johtuvat toimitusketjujen häiriöt ja liiketoiminnan keskeytykset luovat yrityksille painetta investoida kumppaniverkoston riskienhallintaan. Suomalaista yritysjohtoa huolestuttavat erityisesti kumppaniverkoston vastuullisuus- ja kyberriskit.

Cobotit auttoivat metallisorvaamon kasvuun

Yhteistyörobotti eli cobotti nosti savonlinnalaisen alihankintakoneistamo Ket-Metin kustannuskilpailukykyä roimasti.

llmalämpöpumppumyynnin rajua kasvua ruokki helteinen viime kesä

Lämpöpumppujen myynti Suomessa kasvoi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 47 prosenttia. Eniten rynnivät ilmalämpöpumput lähes 70 prosentin kasvulla, mutta myös maalämpöpumppujen, ilma-vesilämpöpumppujen ja poistoilmalämpöpumppujen myyntiluvut nousivat 10-15 prosenttia. 

Digitalisaatiolla säästöjä asumiskuluihin

Energianhallinnan ja automaation asiantuntija Schneider Electric järjesti eilen Helsingin messukeskuksessa jokavuotisen Innovation Summit -tapahtumansa. Viesti oli selvä: tekoäly ja IoT-tekniikka ovat nyt tulossa teollisuuden lisäksi vauhdilla myös kiinteistöihin säästöjä tuomaan

23.4.2019 | Kumppaniartikkeli

Kolme pointtia kunnossapidon kehittämisestä

Olemme saaneet olla mukana useiden eri organisaatioiden kanssa kehittämässä kunnossapitotoimintaa ja panneet merkille joitakin tärkeitä asioita, jotka ovat edesauttaneet näissä hankkeissa onnistumista. Kerromme tässä kolme asiaa, jotka kannattaa huomioida kunnossapitotoiminnan kehittämiseen tähtäävissä hankkeissa.