https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 29.6.2020

Neljä uutta ydinvoimayksikköä Venäjälle

Venäjällä on käynnissä valmistelut uusien ydinvoimayksiköiden rakentamiseksi Leningradin ja Smolenskin alueille. Tähän liittyvän päätöksen allekirjoitti Venäjän valtion ydinvoimayhtiö Rosatomin pääjohtaja Aleksei Lihatsev.

rosa

Lähde: Rosatom

-Venäjän ydinvoimateollisuus on lähestynyt tätä vaihetta uusilla VVER-1200- ja VVER-TOI-reaktoreilla varustetuilla ydinvoimaloilla. Näitä hankkeita toteutetaan menestyksekkäästi Venäjällä ja ulkomailla. Voimalat on suunniteltu viimeisimpien saavutusten ja kehityksen mukaisesti, jotka täyttävät kaikki nykyiset kansainväliset turvallisuusvaatimukset, Aleksei Lihatsev kertoi  lehdistötiedotteessa.

Uudet laitokset ovat osa Venäjän hallituksen hyväksymää, vuoteen 2035 ulottuvaa, Venäjän yleistä sähkövoimalaitosten sijoittamisohjelmaa. Rosatomin yhtiöön kuuluva Rosenergoatom toimii teknisenä urakoitsijana molemmissa investointihankkeissa.

Leningradin ydinvoimalan toisen yksikön rakentamisen ensimmäinen vaihe toimii viitehankkeena Leningradin ydinvoimalan uusille yksiköille. Smolenskissa toteutetaan rakenteilla olevan Kursk-2:n kaltainen VVER-TOI-hanke.

-Uudet voimayksiköt korvaavat RBMK-1000-reaktoreilla varustetut yksiköt, joiden käyttöikä päättyy seuraavan vuosikymmenen aikana. Alustavien arvioiden mukaan niiden rakentaminen luo jopa 15 000 uutta työpaikkaa tuoden säännöllisiä verotuloja alueille, kertoo Rosenergoatomin pääjohtaja Andrei Petrov.

Leningrad-2-ydinvoimalaitoksen uusien, VVER-1200-reaktorilla varustettujen yksiköiden 3 ja 4 rakennuspaikoilla toteutetaan valmisteleva rakennushanke tämän vuoden loppuun mennessä. Tulevalle rakennusalueelle on tarkoitus rakentaa väliaikaisia asumisalueita ja teollisuuspohja. Vuosina 2020–2022 järjestetään julkisia kuulemisia lisenssien perusteluista ja yksiköiden 3 ja 4 ympäristövaikutusten arvioinnista. Rakennushankkeiden arviointi on tehtävä vuoteen 2022 asti.

Uudet Smolenskin ydinvoimalan yksiköt, joissa on 2 510 MW:n kokonaiskapasiteetin VVER-TOI-reaktorit, rakennetaan 6 kilometrin päähän ydinvoimalan nykyisistä voimayksiköistä.

-Vuoden 2020 loppuun mennessä on tarkoitus laatia ja hyväksyä toimintasuunnitelma Smolensk-2-ydinvoimalaitoksen voimayksiköille 1 ja 2 ja aloittaa hankkeen rahoittaminen suunnitelman mukaisesti, Rosatom kertoo.

Uusimmat artikkelit

21.1.2021 | Alan Uutiset

Valmet toimittaa kattilalaitoksen kaukolämmön tuotantoon Seinäjoen Energialle

Valmet toimittaa kattilalaitoksen Seinäjoen Energia Oy:n Kapernaumin lämpökeskukseen. Uusi kattila mahdollistaa uusiutuvien polttoaineiden käytön lisäämisen kaukolämmön tuotannossa.

Noin 1 000 automaatiolaitetta yhä suojaamatta suomalaisissa verkoissa

Kyberturvallisuuskeskus on kartoittanut suomalaisten verkkojen turvallisuutta etsimällä verkosta suojaamattomia automaatiolaitteita. Vuonna 2020 havaittiin niitä noin tuhat. Automaatiolaitteita ovat esimerkiksi automaation hallintajärjestelmät, erilaiset näyttöpaneelit ja kiinteistöjen hallintaan käytetyt järjestelmät.

15.1.2021 | Tutkimus ja koulutus

Kaupunkien ilmansaasteiden hallintaa parannetaan EU-rahoituksen tuella

Apulaisprofessori (tenure track) Matti Rissanen Tampereen yliopistosta on saanut Euroopan tutkimusneuvoston myöntämän Consolidator Grant -apurahan. Rahoitus myönnettiin antropogeenisten eli ihmisen toiminnan aikaansaamien hiilivetyjen autokatalyyttisen hapettumisen tutkimiseen.

Enersense on allekirjoittanut jatkosopimuksen koskien Elektrilevin sähköverkkojen huoltoa Virossa

Päästöttömien energiaratkaisujen toteuttaja Enersense International Oyj:n International operations -liiketoimintaan kuuluva virolainen tytäryhtiö Empower AS on allekirjoittanut Viron suurimman verkko-operaattorin, Elektrilevin, kanssa jatkosopimuksen koskien sähköverkkojen huoltoa. 

Lämmityskattiloiden ohjaaminen siirtyi mobiiliin

Biolämmityskattiloita Karstulassa suunnitteleva ja valmistava Boweco on tuonut Suomen markkinoille lämmityskattiloiden ohjausratkaisun, jonka käyttö onnistuu mobiililaitteella.

Stora Enso investoi 80 miljoonaa euroa Imatran tehtaiden puunkäsittelyyn

Metsäjätti Stora Enso kertoo investoivansa Imatran tehtaiden puunkäsittelyn keskittämiseen ja nykyaikaistamiseen. 80 miljoonan euron investoinnilla parannetaan Stora Enson korkealuokkaisen pakkauskartongin tuotantokykyä. 

16.11.2020 | Kumppaniartikkeli

FINN-Tarkastus Oy laajensi nostolaitteiden tarkastuksiin

Tämän vuoden elokuussa sähkölaitteistojen tarkastuksista tunnettu FINN-Tarkastus Oy aloitti uuden vaiheen panostamalla vahvasti koneturvallisuus- ja koulutuspalveluihin. Nyt yritys on ottanut seuraavan askeleen aloittamalla nostureiden, henkilönostimien ja muiden nostolaitteiden lakisääteiset käyttöönotto- ja määräaikaistarkastukset FINAS-akkreditointipalvelun myönnettyä 5.11.2020 pätevyysalueeseen nostolaitteiden tarkastuksia koskevan laajennuksen.