https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 19.5.2021

Onko IoT-teollisuus kriisin partaalla? – Monta tekijää taustalla

IoT-teollisuus on kriisin partaalla maailmanlaajuisesta puolijohdepulasta, kehittäjien vähyydestä ja verkkoon liitettyjen laitteiden kasvavasta kysynnästä johtuen. Forresterin Qt:lle tuottama maailmanlaajuinen tutkimus osoittaa, että nämä asiat yhdessä ovat luoneet alalle suuria ongelmia. Yli 80 prosentilla valmistajista on tällä hetkellä haasteita digitaalisten tuotteiden ja palveluiden tuotannossa.

cloud-based_erp-100571373-primary.idge

Globaalin pandemian seurauksena digitaalisten tuotteiden ja palvelujen kysyntä on kasvanut ennennäkemättömällä nopeudella, eikä se ole laantumassa. Tutkimukseen osallistuneista vastaajista 82 prosenttia toteaa, että heidän on tuotava markkinoille uusia äly- tai IoT-laitteita sekä -palveluita entistä nopeammin säilyttääkseen tai kasvattaakseen markkina-asemaansa. Lähes kahdeksalle kymmenestä organisaatiosta (79 %) tämä tarkoittaa sitä, että heidän on pyrittävä nopeuttamaan ohjelmistojensa tuotekehitysprosessia.

Tutkimukseen vastanneista 75 prosenttia on sitä mieltä, että verkkoon liitettyjen laitteiden kysyntä ylittää kehittäjien tarjonnan. Nopeus on yrityksille ensiarvoisen tärkeää, mutta puolijohteiden toimituksissa ja ohjelmistokehitysprosesseissa esiintyy viivästyksiä, jotka vaikuttavat 61 prosentilla organisaatioista niiden kykyyn toimittaa uusia tuotteita. Lähes kolmanneksella organisaatioista (31 %) näiden viivästysten kesto ylittää seitsemän kuukautta.

- Vuoden 2020 tapahtumien seurauksena nähdään nyt valtavaa kysyntää nopeasti markkinoille saataville tuotteille, jotka täyttävät samalla saumattomasti käyttäjäkokemuksen korkeat odotukset. Puolijohdepulan ennustetaan kestävän vuoden 2021 loppupuolelle, joten organisaatioiden kannattaa toimia nyt parantaakseen suunnittelu- ja tuotekehitysprosessiaan ja siten lieventääkseen näiden haasteiden vaikutuksia, toteaa Qt Companyn tuotehallintajohtaja Marko Kaasila.

Yrityksistä 82 prosenttia kokee, että lisääntynyt älylaitteiden kehittäminen edellyttää tehokkaampaa kehitys- ja toimitusprosessia. Suurin osa vastaajista näkee, että tämän edellytyksenä:

  • Kehittyneet ohjelmistotyökalut ja kehitysalustat ovat ratkaisevan tärkeitä uusien tuotteiden kehityksen nopeuttamisessa – 82 %
  • Monialustaiset ohjelmistokirjastot ovat yhä keskeisemmässä roolissa – 87 %
  • Nopea ohjelmistokehitys ja yhteistyö ovat erittäin tärkeitä, jotta asiakkaiden tarpeisiin pystytään vastaamaan nopeasti – 83 %

Kysyttäessä avaintekijöitä digitaalisten palvelujen tai tuotteiden parantamiseen, kolme vastaajille keskeisintä asiaa olivat uusien tulovirtojen kehittäminen (59 %), kustannusten alentaminen ja tuotantoprosessin tehokkuus (59 %) sekä digitaalisen liiketoiminnan laajentaminen (52 %).

- Erittäin kilpailulla teknologia-alalla yrityksillä on paineita toimittaa tuotteita nopeasti ja tehokkaasti. Nämä tuotteet on suunniteltava myös käyttäjäkokemus mielessä, Kaasila jatkaa. 

- Vaikka kehittäjien rajalliseen määrään ja puolijohdepulaan ei ole nopeaa ratkaisua, yritysten on nyt syytä tutkia ja parantaa työskentelytapojaan välttääkseen kriisitilanteeseen joutumisen. Monialustaiset ohjelmistokehitystyökalut ovat välttämättömiä haasteiden hillitsemiseksi ja digitaalisten tuotteiden valmistuksesta vastaavien päättäjien on pysyttävä joustavina sekä keskityttävä hyödyntämään niitä resursseja, jotka ovat käsillä ja silloin kun niitä on saatavilla. Esimerkiksi sijoittaminen joustaviin ohjelmistotyökaluihin ja alustoihin voi vähentää puolijohdepulasta aiheutuvia ongelmia.

Tutkimus on luettavissa (englanniksi)  täältä

Uusimmat artikkelit

22.11.2024 | Alan Uutiset

Presidentti Stubb jakoi ensimmäistä kertaa kansainvälistymispalkinnot

Yrityspalkinnot saivat Unikie, Konecranes ja ABB. Yhteisöpalkinto annettiin Forest Joensuulle.

Uusittu turbiini vie Metsä Board Kyron tehdasta lähemmäs fossiilittomuutta

Uuden turbiinin paremman hyötysuhteen ansiosta tehtaan biovoimalan tuottaman sähkön osuus tehtaan kokonaistarpeesta kasvaa 50 prosenttiin aiemman kolmasosan sijaan.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.

2.10.2024 | Tutkimus ja koulutus

SSAB:n Raahen tehtaan uusi päälaboratorio on Pohjoismaiden suurimpia

Laborotorion rakentaminen on osa yhtiön valmistautumista fossiilivapaaseen teräksentuotantoon. Vuosittain laboratoriossa analysoidaan noin 240 000 näytettä, joista tehdään noin 4,4 miljoonaa määritystä.

27.9.2024 | Kumppaniartikkeli

Innovaatiot vaativat yhteistyötä

Suomalainen osaaminen on tärkeässä roolissa globaalin pumppujätti Sulzerin toiminnassa. Sen varaan rakentuvat sekä oma että kumppanien prosessien tutkimus- ja kehitystoiminta ja tehokkuuden jatkuva parantaminen.