https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 14.4.2016

Ouluun rakennetaan maailman ensimmäinen IoT- ja 5G-ratkaisujen kehitysympäristö

VTT ja Oulun yliopisto rakentavat Oulun seudulle kansainvälisesti ainutlaatuista teknologia- ja pilotointiympäristöä, jossa yritykset ja tutkimusosapuolet voivat yhdessä kehittää uusia teollisen internetin ratkaisuja. Tavoitteena on edistää erityisesti Pohjois-Pohjanmaan alueen yritysten liiketoimintaa ja kansainvälistä kilpailukykyä.

Kehitteillä oleva teknologia-alusta yhdistää ensimmäisenä maailmassa teollisen internetin ydinteknologiat ja 5G-tietoliikenneratkaisut yhteentoimivaksi ympäristöksi. Se toimii palvelu- ja tuotekehitysalustana sekä olemassa oleville että uusille yrityksille, jotta nämä voivat parantaa kilpailukykyään ja tehokkuuttaan uusilla, teollisen internetin mahdollistamilla innovatiivisilla palveluilla ja tuotteilla.

– Ympäristön käyttäjäkunta muodostuu laite- ja järjestelmävalmistajista, palveluntarjoajista ja -tuottajista sekä loppukäyttäjistä, sanoo projektipäällikkö Marjaana Komi VTT :ltä.

Projektissa VTT:n vastuulla ovat kiinteistöjen teollisen internetin ja elektroniikkapilottituotannon äly-ympäristöt sekä teollisen internetin tietoliikenteeseen tarvittavat 5G-ratkaisut. Oulun yliopiston osuudessa Fab Lab -tilojen 3D-tulostusprosesseja kehitetään eteenpäin teollisuusrobotiikan ja anturoinnin avulla.

Teknologia- ja pilotointiympäristö teollisen internetin palvelualustana -ympäristö on osa Hilla-hankekokonaisuutta. Päärahoittajana toimii Pohjois-Pohjanmaan liitto Euroopan aluekehitysrahaston kautta. Muita rahoittajia ovat Bittium, Exfo, Iilaakso, Inspector Sec, Oulun Energia, Oulun Moniasunnot, Pehutec, Suomen yliopistokiinteistöt, Valopaa ja YLE.

Uusimmat artikkelit

14.5.2025 | Alan Uutiset

Prysmianin käyttöön vihitty 185-metrinen kaapelitorni on Suomen korkein rakennus

Yritys on tehnnyt suuria investointeja tehtaaseen, ja odottaa suurjännitekaapeleiden globaalin markkinan kasvun kiihtyvän edelleen.

Rail Baltica -ratatyömaalla hyödynnetään suomalaista 3D-koneohjausjärjestelmää

Täysin digitalisoidussa mallipohjaisessa rakentamisessa työtä voivat tehdä yhdessä reaaliaikaisesti infrasuunnittelija, työkoneenkuljettaja, työmaapäällikkö ja projektinjohto.

Suomen ja Viron välisen EstLink 2 -yhteyden korjaustyöt alkavat toukokuussa

Merenpohjaan asennetaan uutta kaapelia noin kilometrin verran. Sähkönsiirtoyhteyden odotetaan palaavan kaupalliseen käyttöön heinäkuun puolivälissä.

Kemikaalit aiheuttavat paljon vakavia työtapaturmia – laiminlyönnit voivat johtaa rikosseuraamuksiin

”Työpaikoilla käytetään paljon vaarallisia kemikaaleja huolimattomasti. Valitettavasti monet työnantajat eivät tunnista kemiallisten tekijöiden aiheuttamaa vaaraa omalla työpaikallaan”, työsuojelutarkastaja Mikko Järvenreuna toteaa.

Gasumin biokaasu pienentää Metsä Groupin valmistaman kartongin hiilijalanjälkeä

Vähäpäästöisiä kartonkeja haluavat asiakkaat ovat tyypillisesti suuria toimijoita, joilla on tiukat kestävyystavoitteet.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.