https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 11.12.2013

PSK Standardisointi 40 vuotta puolueettomia standardeja

PSK vietti 40-vuotissyntymäpäiväänsä marraskuisena perjantaina komeissa puitteissa Vanhalla Ylioppilastalolla Helsingissä. Juhlapaikalla oli yli 200 PSK:n toimintaan osallistunutta kutsuvierasta. Tilaisuus ei ollut tavanomainen verkostoitumistilaisuus, vaan PSK:n kiitollisuuden osoitus standardisointiin osallistuneille ja heidän seuralaisilleen.

Hyvä tilaisuuden suunnittelu, upeat puitteet ja juontajina toimineet kokeneet ammattilaiset varmistivat, että illasta muodostui kaikin puolin onnistunut. Juhlapuheen pitänyt hallituksen puheenjohtaja Juha Kemppi painotti yhteisöllisyyden merkitystä ja se oli koko puheen punaisena lankana. Hän muistutti, että talkootyöllä on Suomessa pitkät perinteet ja se näkyy vieläkin 150 000 rintamamiestalona. Asia kannatti ottaa esille, sillä PSK:n työryhmätoiminta on aitoa talkootyötä, kun laaditaan käytännönläheisiä menetelmätyyppisiä standardeja yhteiseksi eduksi. Puheessaan hän myös korosti, että tässä yhteisössä autetaan kaikkia osapuolia standardisoinnin ja siihen liittyvän tiedon alueilla. PSK:n asiantuntijat tiedostavat, että kaveria ei jätetä.

PSK:n arvomaailman avattuaan Kemppi lopetti kiittämällä eri osapuolia, aloittaen toimintaan osallistuneiden puolisoista, jotka ovat joutuneet olemaan yksin, kun standardisoijat ovat olleet talkoissa. Jatkossa olivat vuorossa työryhmäläiset, yritysjäsenten yhteyshenkilöt, hallitusten puheenjohtajat ja jäsenet, PSK:n toiminnanjohtajat ja henkilöstö, yhteistyökumppanit ja myös itse PSK. Lopuksi hän vielä kiitti kaikkia niitä, joita ei ollut vielä kiittänyt.

Juhlan klassisessa osuudessa esiintyi kansainvälisesti arvostettu oopperalaulaja Johanna Rusanen-Kartano valkoisen flyygelin säestyksellä. Tilaisuutta jatkettiin juhlaillallisella, joka maistui ainakin kirjoittajan pöytäseurueelle. Myös tarjoilu noin suurelle ryhmälle onnistui ammattimaisesti, kiitos tilausravintolan osaavan henkilökunnan. Illallisen yhteydessä olivat vuorossa vieraiden puheenvuorot.

Vanhan Ylioppilastalon

Vanhan Ylioppilastalon juhlasali tarjosi sopivan väljät puitteet yli 200 osallistujalle.

Juhlien jountajina

Juhlien juontajina toimivat näyttelijä Miia Nuutila ja Jean S:n laulaja Antti Paavilainen.

Juhlapuheen piti PSK

Juhlapuheen piti PSK Standardisoinnin hallituksen puheenjohtaja Juha Kemppi.

Liikkeelle Prosessiteollisuuden Standadisointikerholla

PSK:n ensimmäinen vetäjä Urpo Mukala kertoi PSK:n syntyhistoriasta, joka sai alkunsa jo 10 vuotta ennen kuin PSK Standardisointi perustettiin. 15.5.1963 oli pidetty kokous, jossa todettiin tarve kehittää standardointiin liittyvää kansallista yhteistyötä. Lopputuloksena syntyi PSK-kerho, joka perusti yhteensä 17 työryhmää ja laati 22 standardiehdotusta.

Varsinainen PSK Standardisointi aloitti toimintansa syksyllä 1973, ja Urpo Mukala nimitettiin sen toiminnanjohtajaksi vuonna 1974. Seuraavana puhunut Vesa Halme aloitti toiminnanjohtajana vuonna 1993, ja hän nosti esille sähköisen tiedonsiirron kasvaneen merkityksen 1990-luvulla laadittujen standardien sisällössä. Vuoden 1997 lopussa toiminnanjohtajana aloittanut Jari Viertävä oli isännän roolissa ja kuunteli tyytyväisenä, sillä juhlapuheet, klassinen osuus ja juhlien järjestelyt olivat onnistuneet.

Illan loppuosa kului rattoisasti Eija Kantolan ja Omegan tahdittamina. Sekä tanssilattia että baari täyttyivät kiitettävän nopeasti. Näkyi selvästi, että kukaan kutsuttu ei ollut tilaisuudessa yksin, vaan kaikilla oli paljon tuttuja. Niinpä juhlasaliin muodostui jatkuvasti hyvähenkisiä keskusteluryhmiä, kun yleensä ainoastaan työn parissa keskenään tekemisissä olevat asiantuntijat tapasivat.

Promaint-lehti haluaa onnitella aktiivista keski-ikäistä. Olemme täysin varmoja, ettei ikä jatkossakaan hidasta toimintaa.

Johanna Rusanen-Kartano

Johanna Rusanen-Kartano esitti ooppera-aarioita ja operettikappaleita Janne Hovin säestyksellä.

PSKn aikaisemmat
PSKn aikaisemmat toiminnanjohtajat

PSK:n aikaisemmat toiminnanjohtajat Urpo Mukala (vas.) ja Vesa Halme muistelivat aikaisempia vaiheita, Halmeella kädessä muistutus sähköisen tiedonsiirron alkuvaiheista

Loppuilta kului

Loppuilta kului rattoisasti tanssin merkeissä Eija Kantolan ja Omegan tahdittamina.

Martti Hakonen

Martti Hakonen

Promaint-lehti

martti.hakonen@kunnossapito.fi

Uusimmat artikkelit

Wärtsilän ja 200 yrityksen yhteistyöprojekti kehittää autonomisia nollapäästöisiä tasapainotusratkaisuja energiasiirtymää varten

Projektin tavoitteena on tarjota joustavia autonomisia voimalaitoskonsepteja, jotka pystyvät toimimaan 100 prosentin e-polttoaineella, kuten vihreällä vedyllä ja sen johdannaisilla, vuoden 2028 loppuun mennessä.

22.2.2024 | Alan Uutiset

Outokumpu sijoittui ensimmäiseksi ruostumattoman terästeollisuuden ja suomalaisyritysten keskuudessa Corporate Knightin Clean200- listauksessa

Kaiken kaikkiaan Clean200-yritykset tekivät vastuullista liikevaihtoa yli 2,2 biljoonaa dollaria vuonna 2022. Kestävän liiketoiminnan osuus oli keskimäärin 54,7 prosenttia yritysten kokonaisliikevaihdosta.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

LUT-yliopisto rakentaa osaamiskeskittymän ennätyksellisellä viiden miljoonan lahjoituksella

Yrittäjäpariskunta Jalo ja Anja Paanasen LUT yliopistolle tekemä lahjoitus on tiettävästi suurin yksityislahjoitus suomalaiselle yliopistolle. Lahjoituksella lisätään myynnin perus- ja täydennyskoulutusta.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan. 

Sähköasennusstandardi SFS 6000 uudistui

Pienjännitesähköasennusten standardista on julkaistu uusi painos SFS 6000:2022. Uudistuksessa sähköasennustandardin aurinkosähköasennuksia käsittelevä osaan on tehty merkittäviä muutoksia. Päivitysten ja parannusten lisäksi sarjaan on julkaistu kaksi uutta standardia, jotka käsittelevät akkujen asennuksia SFS 6000-5-57 ja PoE-asennuksia SFS 6000-7-716.