https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 11.12.2013

PSK Standardisointi 40 vuotta puolueettomia standardeja

PSK vietti 40-vuotissyntymäpäiväänsä marraskuisena perjantaina komeissa puitteissa Vanhalla Ylioppilastalolla Helsingissä. Juhlapaikalla oli yli 200 PSK:n toimintaan osallistunutta kutsuvierasta. Tilaisuus ei ollut tavanomainen verkostoitumistilaisuus, vaan PSK:n kiitollisuuden osoitus standardisointiin osallistuneille ja heidän seuralaisilleen.

Hyvä tilaisuuden suunnittelu, upeat puitteet ja juontajina toimineet kokeneet ammattilaiset varmistivat, että illasta muodostui kaikin puolin onnistunut. Juhlapuheen pitänyt hallituksen puheenjohtaja Juha Kemppi painotti yhteisöllisyyden merkitystä ja se oli koko puheen punaisena lankana. Hän muistutti, että talkootyöllä on Suomessa pitkät perinteet ja se näkyy vieläkin 150 000 rintamamiestalona. Asia kannatti ottaa esille, sillä PSK:n työryhmätoiminta on aitoa talkootyötä, kun laaditaan käytännönläheisiä menetelmätyyppisiä standardeja yhteiseksi eduksi. Puheessaan hän myös korosti, että tässä yhteisössä autetaan kaikkia osapuolia standardisoinnin ja siihen liittyvän tiedon alueilla. PSK:n asiantuntijat tiedostavat, että kaveria ei jätetä.

PSK:n arvomaailman avattuaan Kemppi lopetti kiittämällä eri osapuolia, aloittaen toimintaan osallistuneiden puolisoista, jotka ovat joutuneet olemaan yksin, kun standardisoijat ovat olleet talkoissa. Jatkossa olivat vuorossa työryhmäläiset, yritysjäsenten yhteyshenkilöt, hallitusten puheenjohtajat ja jäsenet, PSK:n toiminnanjohtajat ja henkilöstö, yhteistyökumppanit ja myös itse PSK. Lopuksi hän vielä kiitti kaikkia niitä, joita ei ollut vielä kiittänyt.

Juhlan klassisessa osuudessa esiintyi kansainvälisesti arvostettu oopperalaulaja Johanna Rusanen-Kartano valkoisen flyygelin säestyksellä. Tilaisuutta jatkettiin juhlaillallisella, joka maistui ainakin kirjoittajan pöytäseurueelle. Myös tarjoilu noin suurelle ryhmälle onnistui ammattimaisesti, kiitos tilausravintolan osaavan henkilökunnan. Illallisen yhteydessä olivat vuorossa vieraiden puheenvuorot.

Vanhan Ylioppilastalon

Vanhan Ylioppilastalon juhlasali tarjosi sopivan väljät puitteet yli 200 osallistujalle.

Juhlien jountajina

Juhlien juontajina toimivat näyttelijä Miia Nuutila ja Jean S:n laulaja Antti Paavilainen.

Juhlapuheen piti PSK

Juhlapuheen piti PSK Standardisoinnin hallituksen puheenjohtaja Juha Kemppi.

Liikkeelle Prosessiteollisuuden Standadisointikerholla

PSK:n ensimmäinen vetäjä Urpo Mukala kertoi PSK:n syntyhistoriasta, joka sai alkunsa jo 10 vuotta ennen kuin PSK Standardisointi perustettiin. 15.5.1963 oli pidetty kokous, jossa todettiin tarve kehittää standardointiin liittyvää kansallista yhteistyötä. Lopputuloksena syntyi PSK-kerho, joka perusti yhteensä 17 työryhmää ja laati 22 standardiehdotusta.

Varsinainen PSK Standardisointi aloitti toimintansa syksyllä 1973, ja Urpo Mukala nimitettiin sen toiminnanjohtajaksi vuonna 1974. Seuraavana puhunut Vesa Halme aloitti toiminnanjohtajana vuonna 1993, ja hän nosti esille sähköisen tiedonsiirron kasvaneen merkityksen 1990-luvulla laadittujen standardien sisällössä. Vuoden 1997 lopussa toiminnanjohtajana aloittanut Jari Viertävä oli isännän roolissa ja kuunteli tyytyväisenä, sillä juhlapuheet, klassinen osuus ja juhlien järjestelyt olivat onnistuneet.

Illan loppuosa kului rattoisasti Eija Kantolan ja Omegan tahdittamina. Sekä tanssilattia että baari täyttyivät kiitettävän nopeasti. Näkyi selvästi, että kukaan kutsuttu ei ollut tilaisuudessa yksin, vaan kaikilla oli paljon tuttuja. Niinpä juhlasaliin muodostui jatkuvasti hyvähenkisiä keskusteluryhmiä, kun yleensä ainoastaan työn parissa keskenään tekemisissä olevat asiantuntijat tapasivat.

Promaint-lehti haluaa onnitella aktiivista keski-ikäistä. Olemme täysin varmoja, ettei ikä jatkossakaan hidasta toimintaa.

Johanna Rusanen-Kartano

Johanna Rusanen-Kartano esitti ooppera-aarioita ja operettikappaleita Janne Hovin säestyksellä.

PSKn aikaisemmat
PSKn aikaisemmat toiminnanjohtajat

PSK:n aikaisemmat toiminnanjohtajat Urpo Mukala (vas.) ja Vesa Halme muistelivat aikaisempia vaiheita, Halmeella kädessä muistutus sähköisen tiedonsiirron alkuvaiheista

Loppuilta kului

Loppuilta kului rattoisasti tanssin merkeissä Eija Kantolan ja Omegan tahdittamina.

Martti Hakonen

Martti Hakonen

Promaint-lehti

martti.hakonen@kunnossapito.fi

Uusimmat artikkelit

Kierrätysalumiinilla riittää kysyntää - Kuusakoski investoi uuteen tuotantolinjaan

Kuusakoski etsii kasvua ja kasvattaa kapasiteettiaan. Investointi nostaa Heinolan kierrätystehtaan ei-magneettisten metallien prosessoinnin kokonaiskapasiteettia 50 prosentilla.

31.1.2023 | Alan Uutiset

Stora Enso teki historiallisen tuloksen viime vuonna

Konsernin hyvät kasvuluvut kuitenkin hiipuivat viimeisellä vuosineljänneksellä. Tamän vuoden tuloksen ennustetaan jäävän heikommaksi.

Valmet kehitti uuden meesauunin liekin profilointisovelluksen sellutehtaille

Sovellus välittää reaaliaikaista tietoa meesauunin liekin lämpötilasta ja profiilista.

Tutkimus todistaa: aggregaattien päästöistä eroon kannettavalla virtalähteellä

Tuore EU-rahoitteinen tutkimus osoittaa kannettavien virtalähteiden päästövähennys- ja kustannusäästöpotentiaalin.

4.11.2022 | Kumppaniartikkeli

Mekaaninen tiiviste on laitteen herkin kohta - näin tuotteen valinta ja huolto säästää rahaa

Oikeanlaisella tiivisteellä vältetään rikkoontumisia ja optimoidaan käyttökustannuksia. Mekaanisen tiivisteen huolto säästää rahaa ja ympäristöä. Sulzerin asiantuntijaverkosto on asiakkaan tukena kaikissa tiivisteisiin liittyvissä aiheissa.

19.8.2022 | Tutkimus ja koulutus

Koulutusyhteistyöllä henkilöstön hyvinvointia

Wirmax on tehnyt Taitotalon kanssa koulutusyhteistyötä tammikuusta 2022 alkaen. Yhteistyö alkoi, kun Taitotalon asiakkuuspäällikkö osasi jo ensineuvottelussa ehdottaa ja tarjota Wirmaxille sopivia koulutusratkaisuja.

Digita ja Kymen Vesi ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista

Digita ja Kymen Vesi ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista. Yhteistyö on alkanut vuonna 2018 pilotoinnin merkeissä. Mittarikannan vaihto etäluentaan aloitettiin tämän vuoden alussa. Tähän mennessä etäluettavia mittareita on asennettu jo yli 2000 kappaletta.