https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 3.1.2022

Rejlers on liittämässä Suomen suurinta tuulivoimapuistoa kantaverkkoon

Lestijärven tuulivoimapuistoon rakennettavat 69 tuulivoimalaa tuottavat tulevaisuudessa 280 000 kotitalouden vuosittaisen sähkön tarpeen. Rejlers huolehtii jättihankkeessa siitä, että sähköverkkorakentaminen etenee suunnitelmien mukaan.

tuulivoima

Lestijärven tuulivoimapuisto on Suomen suurin tuulivoimahanke, jonka vuosittainen energiantuotanto on yli 1,3 terawattituntia. Puiston rakentamisesta ja tulevaisuudessa koko puiston teknisestä ja taloudellisesta hallinnoinnista vastaa OX2.

- Tuulivoimapuiston toteutus on jo hyvässä vauhdissa, kertoo OX2:n hankintapäällikkö Pilvi Pirkonen.

Keski-Pohjanmaalle nousevan tuulivoimapuiston tuulivoimaloiden lisäksi hankkeeseen kuuluu uusien sähköasemien sekä 110 kilovoltin ja 400 kilovoltin voimajohtojen rakentaminen sähkönsiirtoa varten.

Rejlersin palvelupäällikkö Rauno Lassila kertoo, että Rejlersin rooli projektissa on ollut auttaa tuulivoimapuiston sähköverkkoliityntöjen esisuunnittelussa, sähköverkkoliityntöjen rakennusurakoiden kilpailutusaineiston laatimisessa, urakoiden kilpailutuksissa, tarjousten evaluoinnissa, tarjousneuvotteluissa ja urakkasopimusaineiston valmistelussa.

- Lisäksi Rejlers toimii jatkossa tuulivoimapuiston edellyttämien 400 kV ja 110 kV voimajohtojen rakennusprojekteissa tilaajan projektipäällikkönä, sekä vastaa hankkeiden työmaavalvonnasta ja turvallisuuskoordinoinnista, Lassila toteaa.

Hyvä suunnittelu ja turvallisuus avainasioita

Rauno Lassila vastaa Rejlersin rakennuttajakonsultointipalvelusta kokonaisuutena ja sopimusteknisistä asioista.

- Käytännössä huolehdimme, että projektit etenevät aikataulussa, kommentoimme urakoitsijan laatimat toteutussuunnitelmat ja huolehdimme, että rakentaminen tapahtuu suunnitelmien mukaisesti ja laadukkaasti. Turvallisuuskoordinaattorin ominaisuudessa huolehdimme, että työt tehdään turvallisesti.-

- Vastaamme myös työmaakokousten järjestämisestä ja tarvittavasta raportoinnista tilaajan suuntaan.

- Koska kyseessä on myös 400 kV voimajohdon rakentaminen ja urakkaan sisältyy myös kantaverkon voimajohtojen muutoksia, on erityisen tärkeätä huolehtia, että työt ja tarvittavat keskeytykset on suunniteltu ennakkoon sovitun aikataulun mukaisesti ja äärimmäisen huolella. Lisäksi työ- ja sähköturvallisuusasiat korostuvat entisestään, Lassila toteaa.

Laaja hanke vaatii hyvää yhteistyötä

Rejlersin työ hankkeessa käynnistyi jo vuoden 2020 puolella. Rauno Lassila toteaa, että työ on sujunut hyvin ja Rejlersin sähköverkot -yksikössä on hankkeen vaatimaa 400 kV ja 110 kV sähköasema- ja voimajohto-osaamista.

- Erityisesti nyt voimajohtojen rakentamisvaihetta ajatellen meillä on vahvaa osaamista myös 400 kV voimajohtoprojektien vetämiseen. Lisäksi olemme toimineet rakennuttajakonsulttina useammassa tuulipuistoliityntäverkon sähköasema- ja voimajohtohankkeessa.

Lassilan mielestä Lestijärven hankkeen suuruus tekee siitä erityisen mielenkiintoisen.

Pilvi Pirkonen kertoo, että pelkästään rakennustöiden arvioidaan työllistävän jopa 400 työntekijää vuodessa seuraavien kolmen vuoden ajan.

- Projektin johto ja suunnittelu, johon myös Rejlers osallistuu, työllistävät kymmenittäin asiantuntijoita rakentamisvaiheen loppuun saakka, Pirkonen kertoo.

Puiston arvioidaan valmistuvan vuoden 2024 loppuun mennessä. Puiston omistavat Kymppivoima, Oulun Energia ja Kuopion Energia.

Uusimmat artikkelit

25.1.2022 | Alan Uutiset

Tuulivoimatilastot 2021: Tuulivoiman rakentamisessa takana ennätyksellinen vuosi

Suomeen rakennettiin viime vuonna ennätysmäärä uutta tuulivoimaa, vaikka osa rakenteilla olevista projekteista viivästyi ja valmistuu siten vasta tämän vuoden puolella. Rakentamistahti kiihtyy vuosikymmenen puoliväliä kohti mentäessä. Tuulivoima kattaa kymmenisen prosenttia Suomen sähkönkulutuksesta, mikä on jälleen noussut koronaa edeltävälle tasolle, selviää tuoreista tilastoista.

25.1.2022 | Tutkimus ja koulutus

Väitös: Sanktiot haittaavat logistiikkatoimintojen ulkoistamista ja alan kehittymistä Iranissa

Logistiikkatoimintojen ulkoistaminen kolmansille osapuolille eli 3PL-kumppaneille voisi tuoda tuntuvia hyötyjä iranilaisille yrityksille. Isona haasteena logistiikkakumppanuuksien ja logistiikka-alan kehittymiselle Iranissa ovat kuitenkin maalle asetetut taloudelliset sanktiot sekä valtion tuen puute, käy ilmi Daniel Sahebin Vaasan yliopiston tuotantotalouden alan väitöskirjasta.

Pienreaktoriteknologiaa esillä EXPO 2020 -maailmannäyttelyssä

Teknologiayhtiö Rosatom isännöi pienreaktoripäivän Dubain EXPO 2020 -maailmannäyttelyssä. Pienreaktoripäivä tarjosi kansainvälisen alustan keskusteluille pienreaktoreiden (SMR) eduista, niiden kehitysnäkymistä ja siitä, miten teknologiaa voidaan hyödyntää ympäri maailman. Ohjelman avasi multimediaesitys, joka toi esiin pienreaktoreiden etuja erilaisissa ilmasto-olosuhteissa.

Laser puolitti rekka-auton peruuttamiseen käytettävän ajan

Kuljetus- ja varastointipalveluja tarjoava yritys Ajomestarit Oy on ottanut Essityn pehmopaperivaraston lastauslaiturilla käyttöön laserit, jotka helpottavat yhdistelmäajoneuvokuljettajien työtä. Laser piirtää maahan vihreän viivan, jota kuljettaja seuraa peruuttaessaan pari-kolmekymmentä metristä autoa lastauslaituriin. 

Kajave varautuu lauhtuvan sään ja puuskaisen tuulen aiheuttamiin sähkökatkoksiin

Sähköverkkoyhtiö Kajave varautuu lauhtuvan sään ja puuskaisen tuulen aiheuttamiin sähkökatkoksiin Kainuussa. Säätilan muutos on aiheuttanut vikoja sähköverkkoon jo nyt. Vikojen korjaus on käynnissä.

Fazer suunnittelee investointia uuteen makeistehtaaseen Suomessa

Fazer kertoo suunnittelevansa investointia uuteen makeistehtaaseen Suomessa. Toteutuessaan uusi tehdas korvaisi nykyiset makeistehtaat Vantaalla ja Lappeenrannassa. Päätös tehtaan mahdollisesta rakentamisesta ja sen sijainnista tehdään tulevan kevään aikana.

17.11.2021 | Kumppaniartikkeli

Fescon tarjoaa ympäristöystävällistä kuonaa hiekkapuhalluksen korvaajaksi

Patentoitu kvartsivapaa masuunikuona eli Granuli otettiin käyttöön korvaavana tuotteena perinteiselle luonnohiekalle. Hyödyt ovat merkittävät ympäristölle ja ihmisten terveydelle.