https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 30.3.2021

Ruotsalaisyhtiö Essity ottaa nesteytetyn biokaasun koekäyttöön – tavoitteena fossiiliton tuotantoprosessi

Gasum kertoo toimittaneensa ruotsalaisasiakkaalleen Essitylle ensimmäisen erän nesteytettyä biokaasua (LBG). Essity käyttää jo ennestään nesteytettyä maakaasua (LNG) ja ottaa nyt koekäyttöön uusiutuvan LBG:n.

GASUM_Essity

Yhtiön tavoitteena on tehdä toiminnastaan ja tuotteistaan täysin fossiilivapaita. Essityn Ruotsin Lilla Edetissä sijaitsevan pehmopaperitehtaan normaalista toiminnasta tulee päästötöntä ja sen hiilidioksidipäästöt putoavat nollaan, kun tuotantolaitos vaihtaa maakaasusta biokaasuun.

Ruotsalaisen hygienia- ja terveystuoteyhtiö Essityn pehmopaperia valmistava laitos Lilla Edetissä pyrkii maailman ensimmäiseksi suuren mittakaavan pehmopaperitehtaaksi, jonka tuotannosta ei aiheudu lainkaan fossiilisista polttoaineista lähtöisin olevia hiilidioksidipäästöjä.

Lilla Edetin tuotantolaitos jo alkuvuodesta toteuttanut onnistuneesti lyhyempiä testijaksoja ja ottaa nyt biokaasun pidempään koekäyttöön maakaasun korvaavana energialähteenä ammattikäyttöön tarkoitettujen Tork-tuotteiden sekä kuluttajapehmopaperien tuotannossa.

— Arvioimme koko ajan tuotantomenetelmiämme. Olemme suunnitelleet tätä jo pitkään, ja toteutimme ensimmäiset koekäytöt tammikuussa. Tulokset olivat hyviä, joten käynnistämme nyt täysimittaisen koekäytön ja pyrimme tekemään laitoksestamme jo vuoden 2021 aikana maailman ensimmäisen pehmopaperin tuotantolaitoksen, joka ei aiheuta lainkaan fossiilisista polttoaineista lähtöisin olevia hiilidioksidipäästöjä, sanoo Essityn Lilla Edetin tuotantolaitoksen johtaja Christian Carlsson.

Essity valmistaa pehmopapereita 19 maassa. Aiomme jakaa saadut kokemukset muiden tuotantolaitostemme kanssa ja panostaa yhdessä kunnianhimoisten ilmastotavoitteidemme saavuttamiseen, Carlsson lisää.

Essityn tavoitteena on vähentää yhtiön energian ja sähkön käytöstä sekä ostetusta sähköstä aiheutuvia kasvihuonekaasupäästöjä 25 prosentilla vuoteen 2030 mennessä vuoden 2016 tasoon verrattuna. Sillä on ollut näille tavoitteille Science Based Targets -järjestön hyväksyntä jo vuodesta 2018 lähtien.

Nesteytettyä biokaasua maakaasun sijaan

Lilla Edetin tuotantolaitos on kehittänyt jatkuvasti tuotantoprosessiaan saavuttaakseen yhtiön kestävyystavoitteet. Raaka-aineina käytetään kierrätyspaperia ja kierrätettyä kuitulietettä, ja paperin kuivatukseen käytettävän kiinteän polttoaineen kattilan höyry tuotetaan polttamalla kerättyä kierrätyspuuta. Kiinteän polttoaineen kattila ei yhtiön mukaan tuota normaalissa käytössä lainkaan fossiiliperäisiä hiilidioksidipäästöjä. Höyry taas hyödynnetään kaukolämpöjärjestelmässä paikallisten kiinteistöjen lämmitykseen.

— Tuotantoprosessin viimeisessä vaiheessa paperi kuivatetaan kuumaa ilmaa puhaltavilla kuivatushuuvilla. Kuumennukseen käytetään maakaasulla (LNG) toimivia kaasupolttimia. Nyt käynnissä olevassa koekäytössä maakaasu korvataan kokonaan biokaasulla (LBG), yhtiö kertoo tiedotteessa.

Nesteytetty biokaasu (LBG), josta käytetään myös nimitystä biometaani tai bio-LNG) on fossiiliton ja 100-prosenttisesti uusiutuva polttoaine, jonka elinkaarenaikaiset hiilidioksidipäästöt voivat olla jopa 90 prosenttia pienemmät kuin tavanomaisten polttoaineiden.

Uusimmat artikkelit

21.2.2025 | Alan Uutiset

Wärtsilä asettaa toimitusketjuillensa päästötavoitteet

Wärtsilä sitoutuu vähentämään suorien toimittajiensa kasvihuonekaasupäästöjä neljänneksellä vuoteen 2030 mennessä. 

Valmet korvaa automaatiojärjestelmän KSS Energian vesivoimalaitoksella Kouvolassa

Uusi järjestelmä korvaa vanhan, elinkaarensa päähän tulleen automaation ja parantaa merkittävästi laitoksen käyttövarmuutta.

12.2.2025 | Kumppaniartikkeli

Kestävää teollisuuden kunnossapitoa: Kustannussäästöjä ja ympäristöetuja Lubehousen luotettavuuskeskeisellä voiteluhuollolla

Lubehouse vie teollisuuden kunnossapidon uudelle tasolle luotettavuuskeskeisellä voiteluhuollolla. Ennakoivalla huoltostrategialla vältetään turhat seisokit ja ylimääräiset huoltokierrokset, samalla kun ympäristövaikutukset ja kustannukset pienenevät. Lue, kuinka RCL-menetelmä voi kehittää teollisuuden kunnossapitoa, tukea vastuullisuustavoitteita ja lisätä kilpailuetua.

EstLink 2 -sähkönsiirtoyhteyden korjaustöihin valmistaudutaan merellä

EstLink 2 -sähkönsiirtoyhteyden korjaustöiden valmistelu etenee. Seuraavien viikkojen aikana merellä tehdään korjauksen esitöitä. Yhteyden oletetaan olevan jälleen käytössä elokuun alussa.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.

Vakava työtapaturma johti korvauksiin – alihankintasopimus ei vapauttanut vastuista

Hovioikeus piti voimassa tuomiot työturvallisuusrikoksesta. Tamperelaisen jätealan yrityksen toimitusjohtaja että työnjohtaja saivat sakkotuomiot, ja yritys tuomittiin yhteisösakkoon.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.