https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 30.3.2021

Ruotsalaisyhtiö Essity ottaa nesteytetyn biokaasun koekäyttöön – tavoitteena fossiiliton tuotantoprosessi

Gasum kertoo toimittaneensa ruotsalaisasiakkaalleen Essitylle ensimmäisen erän nesteytettyä biokaasua (LBG). Essity käyttää jo ennestään nesteytettyä maakaasua (LNG) ja ottaa nyt koekäyttöön uusiutuvan LBG:n.

GASUM_Essity

Yhtiön tavoitteena on tehdä toiminnastaan ja tuotteistaan täysin fossiilivapaita. Essityn Ruotsin Lilla Edetissä sijaitsevan pehmopaperitehtaan normaalista toiminnasta tulee päästötöntä ja sen hiilidioksidipäästöt putoavat nollaan, kun tuotantolaitos vaihtaa maakaasusta biokaasuun.

Ruotsalaisen hygienia- ja terveystuoteyhtiö Essityn pehmopaperia valmistava laitos Lilla Edetissä pyrkii maailman ensimmäiseksi suuren mittakaavan pehmopaperitehtaaksi, jonka tuotannosta ei aiheudu lainkaan fossiilisista polttoaineista lähtöisin olevia hiilidioksidipäästöjä.

Lilla Edetin tuotantolaitos jo alkuvuodesta toteuttanut onnistuneesti lyhyempiä testijaksoja ja ottaa nyt biokaasun pidempään koekäyttöön maakaasun korvaavana energialähteenä ammattikäyttöön tarkoitettujen Tork-tuotteiden sekä kuluttajapehmopaperien tuotannossa.

— Arvioimme koko ajan tuotantomenetelmiämme. Olemme suunnitelleet tätä jo pitkään, ja toteutimme ensimmäiset koekäytöt tammikuussa. Tulokset olivat hyviä, joten käynnistämme nyt täysimittaisen koekäytön ja pyrimme tekemään laitoksestamme jo vuoden 2021 aikana maailman ensimmäisen pehmopaperin tuotantolaitoksen, joka ei aiheuta lainkaan fossiilisista polttoaineista lähtöisin olevia hiilidioksidipäästöjä, sanoo Essityn Lilla Edetin tuotantolaitoksen johtaja Christian Carlsson.

Essity valmistaa pehmopapereita 19 maassa. Aiomme jakaa saadut kokemukset muiden tuotantolaitostemme kanssa ja panostaa yhdessä kunnianhimoisten ilmastotavoitteidemme saavuttamiseen, Carlsson lisää.

Essityn tavoitteena on vähentää yhtiön energian ja sähkön käytöstä sekä ostetusta sähköstä aiheutuvia kasvihuonekaasupäästöjä 25 prosentilla vuoteen 2030 mennessä vuoden 2016 tasoon verrattuna. Sillä on ollut näille tavoitteille Science Based Targets -järjestön hyväksyntä jo vuodesta 2018 lähtien.

Nesteytettyä biokaasua maakaasun sijaan

Lilla Edetin tuotantolaitos on kehittänyt jatkuvasti tuotantoprosessiaan saavuttaakseen yhtiön kestävyystavoitteet. Raaka-aineina käytetään kierrätyspaperia ja kierrätettyä kuitulietettä, ja paperin kuivatukseen käytettävän kiinteän polttoaineen kattilan höyry tuotetaan polttamalla kerättyä kierrätyspuuta. Kiinteän polttoaineen kattila ei yhtiön mukaan tuota normaalissa käytössä lainkaan fossiiliperäisiä hiilidioksidipäästöjä. Höyry taas hyödynnetään kaukolämpöjärjestelmässä paikallisten kiinteistöjen lämmitykseen.

— Tuotantoprosessin viimeisessä vaiheessa paperi kuivatetaan kuumaa ilmaa puhaltavilla kuivatushuuvilla. Kuumennukseen käytetään maakaasulla (LNG) toimivia kaasupolttimia. Nyt käynnissä olevassa koekäytössä maakaasu korvataan kokonaan biokaasulla (LBG), yhtiö kertoo tiedotteessa.

Nesteytetty biokaasu (LBG), josta käytetään myös nimitystä biometaani tai bio-LNG) on fossiiliton ja 100-prosenttisesti uusiutuva polttoaine, jonka elinkaarenaikaiset hiilidioksidipäästöt voivat olla jopa 90 prosenttia pienemmät kuin tavanomaisten polttoaineiden.

Uusimmat artikkelit

19.12.2024 | Alan Uutiset

VR FleetCare sai ison tilauksen raskaskuljetusvaunuista Norjan ja Ruotsin Puolustusvoimille

Arktinen osaaminen on sarjavalmistukseen soveltuvien vaunujen suunnittelun lähtökohtana. Pohjoismaisen huoltovarmuuden kannalta hanke on merkittävä; se mahdollistaa raskaiden puolustusmateriaalien kuljetukset rautateitse.

18.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Oppisopimuksella ammattiin - Ovako Imatran ensimmäinen oppisopimusryhmä valmistui

Oppisopimuskoulutuksessa opiskelijat ovat työsuhteessa ja saavat palkkaa oppiessaan uutta. Vasta valmistuneiden, metallien jalostuksen ammattilaisten Henri Luostarisen ja Marjo Saarelaisen mielestään teollisuusala ja oppisopimusmuotoinen opiskelu sopii erityisesti heille, jotka ovat kiinnostuneita tekniikasta ja käsillä tekemisestä. 

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.