https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 30.3.2021

Ruotsalaisyhtiö Essity ottaa nesteytetyn biokaasun koekäyttöön – tavoitteena fossiiliton tuotantoprosessi

Gasum kertoo toimittaneensa ruotsalaisasiakkaalleen Essitylle ensimmäisen erän nesteytettyä biokaasua (LBG). Essity käyttää jo ennestään nesteytettyä maakaasua (LNG) ja ottaa nyt koekäyttöön uusiutuvan LBG:n.

GASUM_Essity

Yhtiön tavoitteena on tehdä toiminnastaan ja tuotteistaan täysin fossiilivapaita. Essityn Ruotsin Lilla Edetissä sijaitsevan pehmopaperitehtaan normaalista toiminnasta tulee päästötöntä ja sen hiilidioksidipäästöt putoavat nollaan, kun tuotantolaitos vaihtaa maakaasusta biokaasuun.

Ruotsalaisen hygienia- ja terveystuoteyhtiö Essityn pehmopaperia valmistava laitos Lilla Edetissä pyrkii maailman ensimmäiseksi suuren mittakaavan pehmopaperitehtaaksi, jonka tuotannosta ei aiheudu lainkaan fossiilisista polttoaineista lähtöisin olevia hiilidioksidipäästöjä.

Lilla Edetin tuotantolaitos jo alkuvuodesta toteuttanut onnistuneesti lyhyempiä testijaksoja ja ottaa nyt biokaasun pidempään koekäyttöön maakaasun korvaavana energialähteenä ammattikäyttöön tarkoitettujen Tork-tuotteiden sekä kuluttajapehmopaperien tuotannossa.

— Arvioimme koko ajan tuotantomenetelmiämme. Olemme suunnitelleet tätä jo pitkään, ja toteutimme ensimmäiset koekäytöt tammikuussa. Tulokset olivat hyviä, joten käynnistämme nyt täysimittaisen koekäytön ja pyrimme tekemään laitoksestamme jo vuoden 2021 aikana maailman ensimmäisen pehmopaperin tuotantolaitoksen, joka ei aiheuta lainkaan fossiilisista polttoaineista lähtöisin olevia hiilidioksidipäästöjä, sanoo Essityn Lilla Edetin tuotantolaitoksen johtaja Christian Carlsson.

Essity valmistaa pehmopapereita 19 maassa. Aiomme jakaa saadut kokemukset muiden tuotantolaitostemme kanssa ja panostaa yhdessä kunnianhimoisten ilmastotavoitteidemme saavuttamiseen, Carlsson lisää.

Essityn tavoitteena on vähentää yhtiön energian ja sähkön käytöstä sekä ostetusta sähköstä aiheutuvia kasvihuonekaasupäästöjä 25 prosentilla vuoteen 2030 mennessä vuoden 2016 tasoon verrattuna. Sillä on ollut näille tavoitteille Science Based Targets -järjestön hyväksyntä jo vuodesta 2018 lähtien.

Nesteytettyä biokaasua maakaasun sijaan

Lilla Edetin tuotantolaitos on kehittänyt jatkuvasti tuotantoprosessiaan saavuttaakseen yhtiön kestävyystavoitteet. Raaka-aineina käytetään kierrätyspaperia ja kierrätettyä kuitulietettä, ja paperin kuivatukseen käytettävän kiinteän polttoaineen kattilan höyry tuotetaan polttamalla kerättyä kierrätyspuuta. Kiinteän polttoaineen kattila ei yhtiön mukaan tuota normaalissa käytössä lainkaan fossiiliperäisiä hiilidioksidipäästöjä. Höyry taas hyödynnetään kaukolämpöjärjestelmässä paikallisten kiinteistöjen lämmitykseen.

— Tuotantoprosessin viimeisessä vaiheessa paperi kuivatetaan kuumaa ilmaa puhaltavilla kuivatushuuvilla. Kuumennukseen käytetään maakaasulla (LNG) toimivia kaasupolttimia. Nyt käynnissä olevassa koekäytössä maakaasu korvataan kokonaan biokaasulla (LBG), yhtiö kertoo tiedotteessa.

Nesteytetty biokaasu (LBG), josta käytetään myös nimitystä biometaani tai bio-LNG) on fossiiliton ja 100-prosenttisesti uusiutuva polttoaine, jonka elinkaarenaikaiset hiilidioksidipäästöt voivat olla jopa 90 prosenttia pienemmät kuin tavanomaisten polttoaineiden.

Uusimmat artikkelit

25.3.2024 | Alan Uutiset

Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtuma jälleen tiukasti teollisuuden ajan hermoilla

Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtuma järjestetään jälleen Oulun Ouluhallissa 22.–23.5.2024. Näytteilleasettajapaikat on loppuunmyyty,  ja tapahtuman ohjelmalava täyttyy mielenkiintoisista ja taatusti ajankohtaisista puheenvuoroista.

Metsä Group ja ANDRITZ rakentavat koetehtaan uusien ligniinituotteiden kehittämiseksi

Metsä Group rakentaa Äänekosken biotuotetehtaan yhteyteen ligniininjalostuksen koetehtaan. Laitteet toimittaa teknologiayhtiö ANDRITZ. Rakennustyöt alkavat kesällä 2024 ja koetehdas valmistuu loppuvuonna 2025. Koetehtaan kapasiteetti tulee olemaan kaksi tonnia uudenlaista ligniinituotetta päivässä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

Tuulivoima-ala tarvitsee lisää tekijöitä – Turun AMK ja VAMK kouluttavat uusia osaajia

Tuulivoimaloihin tullaan tarvitsemaan paljon teknisen alan osaajia.Turun ja Vaasan ammattikorkeakoulut aloittavat yhteisen tuulivoimaan liittyvän maksuttoman koulutuksen. Opinnot ovat työelämälähtöisiä ja ne on mahdollista suorittaa työn ohessa. 

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.