https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 14.2.2022

Sähköntuotanto OL3:lla alkaa maaliskuussa

Suomen uusin ydinvoimalaitosyksikkö on Teollisuuden Voima Oyj:n (TVO) Eurajoen Olkiluodossa sijaitsevan Olkiluoto 3. Päivitetyn aikataulun mukaan OL3 EPR -laitosyksikön sähköntuotanto alkaa maaliskuussa ja säännöllinen sähköntuotanto heinäkuussa 2022. 

Olkiluoto 3 on EPR-tyyppinen (European pressurised water reactor) painevesilaitos, jonka nettosähköteho on noin 1600 MW. Laitoksen on toimittanut TVO:lle konsortio, johon kuluvat AREVA GmbH, AREVA NP SAS ja Siemens AG.

TVO:n tiedotteessa kerrotaan, että uuden ydinvoimalaitoksen koekäytön ja siihen liittyvien testien yhteydessä laitosyksikköä ja sen turvajärjestelmiä nyt testataan ja laitoksen suunnittelun mukaista käyttäytymistä varmistetaan.

- OL3-laitosyksikön koekäyttövaiheessa havaitut, erityisesti turbiinilaitoksen säätötoimintoihin liittyvät automaation muutostarpeet ja niiden lisätestaukset kestävät aiemmin arvioitua pidempään, minkä johdosta aikataulu on nyt päivitetty.

- Koekäyttöjakson sähköntuotannosta tiedotetaan tarkemmin TVO:n verkkosivuilla osoitteessa  www.tvo.fi/ol3ennusteet . Merkittävistä muutoksista julkaistaan sähkömarkkinatiedote NordPoolissa. TVO julkaisee lisäksi pörssitiedotteen, mikäli koekäyttöjakson aikataulu muuttuu yli kolme viikkoa aiemmin ilmoitetusta, TVO ilmoittaa.

Teollisuuden Voima Oyj:n Olkiluodossa tuottaman ydinsähkön osuus on noin kuudesosa, Olkiluoto 3:n valmistuttua liki kolmasosa, Suomen sähkön kulutuksesta. Olkiluotoon on rakenteilla myös maailman ensimmäinen käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoituslaitos.

Lue lisää

****

OL3-projektin eri vaiheet

Teollisuuden Voima Oyj käynnisti selvitykset uuden laitoksen rakentamiseksi Eurajoen Olkiluodon ydinvoimala-alueelle 1990-luvun lopulla, ja valtioneuvoston periaatepäätöstä se pyysi valtioneuvostolta vuoden 2000 marraskuussa. Helmikuussa 2001 STUK antoi valtioneuvoston periaatepäätöstä varten alustavan turvallisuusarvion, jossa arvioitiin laitokseen liittyviä alustavia suunnitelmia ja nostettiin esiin isot turvallisuuskysymykset. Valtioneuvosto antoi vuonna 2002 myönteisen periaatepäätöksen, jonka eduskunta vahvisti.

Vuoden 2004 alussa TVO haki Suomen hallitukselta rakentamislupaa, joka myönnettiin helmikuussa 2005. Saman vuoden kesäkuussa kolmannen voimalaitosyksikön rakentaminen Olkiluotoon aloitettiin Olkiluodon saaren länsipäähän, OL1- ja OL2-yksiköiden viereen.

Vuoden 2016 keväällä TVO haki Suomen hallitukselta käyttölupaa, joka myönnettiin maaliskuussa 2019. Ydinvoimalaitoksen käyttö alkoi ydinpolttoaineen latauksen aloittamisesta. Latauksen aloittaminen edellyttää STUKin myöntämän latausluvan, jonka STUK myönsi maaliskuussa 2021. Lataus käynnistää ydinteknisen käyttöönottovaiheen, jonka aikana laitoksen toimintaa testataan kokonaisuudessaan siltä osin, mitä ei ole voitu testata ennen polttoaineen latausta ja kriittisyyttä. Ydinteknisen käyttöönoton jälkeen alkaa laitoksen kaupallinen käyttö.

OL_luvitus_FI

Lähde: Säteilyturvakeskus (STUK) 

Uusimmat artikkelit

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

18.4.2024 | Alan Uutiset

Finavia liittyi Suomen vetyklusteriin – valmistautuu vedyn käyttöön ja siihen tarvittavaan infrastruktuuriin lentoasemalla

Finavia osallistuu lisäksi EU-hankkeeseen, jossa yhtiö pilotoi Helsinki-Vantaalla vedyn käyttöä kunnossapidon kalustossa ensimmäisenä Euroopassa.

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.