https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 25.10.2021

Sähköteknisten tuotteiden tukkumyynti kasvoi 10,6 prosenttia kolmannella vuosineljänneksellä

Sähköteknisten tuotteiden tukkumyynnin arvo kasvoi heinä-syyskuussa 10,6 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Vuoden alusta tilastoituna myynnin arvo oli syyskuun loppuun mennessä yhteensä 835 miljoonaa euroa, mikä on 5,8 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin. Kun tarkastellaan takautuvasti edellisen 12 kuukauden myyntiä, sen kumulatiivinen arvo osoitti 5,3 prosentin kasvua.

KUVA_STK_sahkotuotteet_Q3_2021_myynti

Kuva: STK

Alan myyntiä tilastoivan Sähköteknisen Kaupan Liiton (STK ry) toimitusjohtaja Sallamaari Muhonen näkee rakentamisen kasvun jatkuneen odotettua paremmin. Tilastokeskus kertoo rakennuslupia kuutiometreinä myönnetyn touko-heinäkuussa 6,8 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Asuinrakennushankkeiden osalta kasvu oli jopa 26,0 prosenttia. Nämä luvut ennakoivat hänen mukaansa hyviä näkymiä sähkötekniselle kaupalle vielä lähitulevaisuudessa.

- Kasvun taustalta löytyy myös pitkäaikaisempia kehitystrendejä. Sähköteknisen ratkaisujen merkitys yhteiskunnassa kasvaa ja niiden laajempi käyttö on oleellinen keino ilmastonmuutoksen hidastamiseksi.

- Sähköteknisen kaupan tilastoissa ylivoimaisesti suurin tuoteryhmä ovat kaapelit, joita energia- ja liikenneinframme uudistuminen tarvitsee. Arjessamme näkyvä esimerkki tilastoimastamme kasvusta on sähköautojen latausverkoston nopea laajentaminen sinne, missä autot ovat pysäköityinä, hän sanoo.

STK julkaisi hiljattain ensimmäisen tilaston kiinteistöihin asennettavien latauslaitteiden myyntimääristä. Se seuraa ei-julkisten eli yksityistalouksiin, taloyhtiöihin sekä työpaikoille asennettavien latauspisteiden määrän kehitystä. Tilastotietoja antaa 15 suurta sähköteknisen alan tukku-, valmistaja- tai maahantuojayritystä, jotka edustavat kattavasti markkinaa.

- Vuoden alkupuoliskolla nähtiin latauslaitteiden myynnissä jo reipasta kasvua, vaikka toimituksia jarruttavat jonkin verran maailmanlaajuinen komponenttipula ja rahtiliikenteen ongelmat. Arviot loppuvuoden osalta kertovat yhä kasvavasta kysynnästä, jonka nähdään tulevaisuudessa jopa moninkertaistuvan nykyisestä, Muhonen kertoo.

Uusimmat artikkelit

14.5.2025 | Alan Uutiset

Prysmianin käyttöön vihitty 185-metrinen kaapelitorni on Suomen korkein rakennus

Yritys on tehnnyt suuria investointeja tehtaaseen, ja odottaa suurjännitekaapeleiden globaalin markkinan kasvun kiihtyvän edelleen.

Rail Baltica -ratatyömaalla hyödynnetään suomalaista 3D-koneohjausjärjestelmää

Täysin digitalisoidussa mallipohjaisessa rakentamisessa työtä voivat tehdä yhdessä reaaliaikaisesti infrasuunnittelija, työkoneenkuljettaja, työmaapäällikkö ja projektinjohto.

Suomen ja Viron välisen EstLink 2 -yhteyden korjaustyöt alkavat toukokuussa

Merenpohjaan asennetaan uutta kaapelia noin kilometrin verran. Sähkönsiirtoyhteyden odotetaan palaavan kaupalliseen käyttöön heinäkuun puolivälissä.

Kemikaalit aiheuttavat paljon vakavia työtapaturmia – laiminlyönnit voivat johtaa rikosseuraamuksiin

”Työpaikoilla käytetään paljon vaarallisia kemikaaleja huolimattomasti. Valitettavasti monet työnantajat eivät tunnista kemiallisten tekijöiden aiheuttamaa vaaraa omalla työpaikallaan”, työsuojelutarkastaja Mikko Järvenreuna toteaa.

Gasumin biokaasu pienentää Metsä Groupin valmistaman kartongin hiilijalanjälkeä

Vähäpäästöisiä kartonkeja haluavat asiakkaat ovat tyypillisesti suuria toimijoita, joilla on tiukat kestävyystavoitteet.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.