Alan Uutiset | 13.11.2020

Sallamaari Muhonen Sähköteknisen Kaupan Liiton (STK) toimitusjohtajaksi

Sallamaari Muhonen on nimitetty Sähköteknisen Kaupan Liiton (STK) toimitusjohtajaksi 1.1. 2021 alkaen. Liiton pitkäaikainen toimitusjohtaja Tarja Hailikari jatkaa seuraajansa neuvonantajana, kunnes jää eläkkeelle helmikuun lopussa.

STK_Sallamaari_Muhonen_kuva2_1835760618

Muhonen toimii nyt strategiajohtajana ja partnerina Netprofile Finland Oy:ssä, ja hän on tehnyt monipuolisen uran työelämässä, hallitusammattilaisena ja luottamustehtävissä.
- Valinnassa arvostimme erityisesti Sallamaarin kattavaa kokemustaustaa, laajaa verkostoa sekä vuorovaikutustaitoja, sanoo STK:n hallituksen puheenjohtaja, Onninen Oy:n toimitusjohtaja Martti Forss.
Hän näkee, että kasvavalla sähköteknisen kaupan alalla on keskeinen rooli ilmastonmuutoksen torjunnassa. Siksi on tärkeää tuoda alan merkitys entistä vahvemmin yleiseen tietoisuuteen.
- Toimialamme on myös hyvä esimerkki toimintaprosessien digitalisaation edistämisestä.  Lisäksi haluamme nostaa esiin, että tarjoamme mielenkiintoisia työtehtäviä ja mahdollisuuden olla rakentamassa parempaa elinympäristöä. Sallamaarin vahva viestintäosaaminen tukee kaikkia näitä tavoitteita erinomaisesti, Forss toteaa.
- Koen STK:n toimitusjohtajuuden omia arvojani vastaavana ja innostavana tehtävänä. Koko rakennetun ympäristömme sähköistymisellä ja energiatehokkuudella on vahva rooli ilmastonmuutoksen torjunnassa. Liiton palvelut ja jäsenyritykset ovat tämän kehityskulun ytimessä. On hienoa voida osaltani vaikuttaa fiksujen ratkaisujen käyttöönottoon ja jatkaa alan työtä kestävän kehityksen edistämisessä, Sallamaari Muhonen sanoo.
Ensi vuonna 90 vuotta täyttävä Sähköteknisen Kaupan Liitto edustaa lähes sadan yritysjäsenensä kautta kattavasti sähköteknisten tuotteiden valmistajia, maahantuojia ja tukkuliikkeitä. Liitto edistää alan kehitystä ja vaikuttavuutta sekä tuottaa kansainvälisestikin katsoen edistyneitä digitaalisia palveluja sähkö- ja rakennusalalle. Niihin kuuluu muun muassa 600 000 sähköteknisen tuotteen tuotetiedot sisältävä Sähkönumerot.fi, jota hyödyntää koko ekosysteemi: valmistajat, tukut, urakoitsijat ja suunnittelijat.

Uusimmat artikkelit

23.11.2020 | Tutkimus ja koulutus

Muovi- ja komposiittialalle lisää osaajia yritysten ja oppilaitosten yhteistyöllä Lounais-Suomessa

Muovi- ja komposiittialan yritysten kasvunäkymät ovat Lounais-Suomessa hyvät – korona on jopa vauhdittanut alan yritysten kasvua ja tarjonnut uusia mahdollisuuksia. Loppuvuonna käynnistyy alan ammattitutkinto ja tulevana vuonna ammatillinen perustutkinto sekä todennäköisesti myös amk-tasoinen täsmätäydennyskoulutus. Lisäksi yritykset ovat viestimässä alasta kiinnostavasti valtakunnallisen MuoviLove-yhteisnäkyvyyden kautta, kertoo Muoviteollisuus ry lehdistötiedotteessa.

16.11.2020 | Kumppaniartikkeli

FINN-Tarkastus Oy laajensi nostolaitteiden tarkastuksiin

Tämän vuoden elokuussa sähkölaitteistojen tarkastuksista tunnettu FINN-Tarkastus Oy aloitti uuden vaiheen panostamalla vahvasti koneturvallisuus- ja koulutuspalveluihin. Nyt yritys on ottanut seuraavan askeleen aloittamalla nostureiden, henkilönostimien ja muiden nostolaitteiden lakisääteiset käyttöönotto- ja määräaikaistarkastukset FINAS-akkreditointipalvelun myönnettyä 5.11.2020 pätevyysalueeseen nostolaitteiden tarkastuksia koskevan laajennuksen. 

Eltelille kolmen vuoden sopimus Fingridin voimajohtojen kunnossapidosta

Eltel on allekirjoittanut kantaverkkoyhtiö Fingridin kanssa sopimuksen koskien voimajohtojen peruskunnossapitoa. Sopimuksen mukaisesti Eltelin vastuulla on neljä kuudesta Fingridin sopimusalueesta: Häme-Uusimaa, Itä-Suomi, Pohjois-Pohjanmaa ja Lappi eli suurin osa Suomea. Sopimuskausi on 2021-2023.

TUKES: Akkujen vääränlainen säilyttäminen voi tulla kalliiksi

Litiumioniakkuja on nykyisin monissa koneissa ja laitteissa, esim. sähkötyökaluissa. Jos et käytä akkukäyttöistä laitetta tai kulkuvälinettä talven aikana, varastoi se turvallisesti. Vääränlainen varastointi voi pilata akun eikä se ole enää käyttökelpoinen talven jälkeen. Pahimmassa tapauksessa vioittunut akku saattaa aiheuttaa tulipalon ladatessa.

Varaosien digitalisointi ja 3D-tulostus mahdollistavat valmistuksen missä ja milloin vain

Varaosien digitalisointi on askel kohti kestävämpää liiketoimintaa ja pienempää hiilijalanjälkeä. Samalla syntyy kustannussäästöjä ja varaosien saatavuus paranee ja nopeutuu. VTT ja Aalto-yliopisto ovat tehneet huippututkimusta varaosien digitalisoinnin ja 3D-tulostuksen edistämiseksi jo viiden vuoden ajan.

29.10.2020 | Alan Uutiset

Energiateollisuus ry: Ei-polttavan lämmöntuotannon osuus kasvaa 30 prosenttiin kymmenessä vuodessa

Energiateollisuuden tekemässä jäsenkyselyssä selvitettiin yhtiöiden kiinnostusta hukkalämpöihin ja arviota ei-polttavan lämmön osuudesta kaukolämmössä. Ei-polttavasti tuotetuksi energiaksi luokitellaan lämpöpumput, muu sähköllä tuotettu lämpö, geoterminen energia ja hukkalämpöjen talteenotto.  

SSAB:n Raahen-tehtaalla kokeiltiin lisätyn todellisuuden hyödyntämistä asennustyön valvonnassa

SSAB:n Raahen-tehtaan nauhavalssaamon vuosihuollossa otettiin kesällä digiloikka, kun asennustyön valvonnassa hyödynnettiin ensimmäistä kertaa lisättyä todellisuutta (AR). Tämä mahdollisti sen, että kyseistä asennustyötä yleensä valvovan asiantuntijan ei tarvinnut matkustaa Saksasta SSAB:n tehtaalle Raaheen, vaan hän pystyi seuraamaan ja ohjaamaan työtä AR-lasien kautta, jotka oli kiinnitetty tehtaan oman asennusvalvojan kypärään.