https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 27.10.2021

Tehoreservilaki on uudistumassa

Sähköntuotannon ja -kulutuksen välistä tasapainoa varmistava tehoreservilaki on uudistumassa vuoden 2022 alusta. Muutokset koskevat sähkön sisämarkkinoista annetun EU-asetuksen mukaisesti resurssien riittävyyden arviointia sekä kapasiteettimekanismien käyttöönottoa.

electricity

iStock

Valtioneuvosto antoi 21.10.2021 eduskunnalle hallituksen esityksen laiksi sähköntuotannon ja -kulutuksen välistä tasapainoa varmistavasta tehoreservistä annetun lain muuttamisesta. Muutoksella tehoreservilaki saatetaan vastaamaan sisällöltään sähkön sisämarkkinoista annetun EU-asetuksen vaatimuksia resurssien riittävyyden arvioinnin sekä kapasiteettimekanismien käyttöönoton osalta. Muutokset on tarkoitettu tulemaan voimaan 1.1.2022. 

– Lakiin esitettyjä muutoksia ovat muun muassa tehoreservin tarpeen ja määrän arviointi vähintään kahden vuoden välein sekä tehoreservikapasiteetin hankinta vuosittain. Aikaisemmin tehoreserviä on hankittu 2–3 vuoden jaksoissa. Jatkossa tehoreserviin voisivat osallistua voimalaitosten ja kulutusjoustoon kykenevien kohteiden lisäksi myös tekniset vaatimukset täyttävät energiavarastot sekä näiden yksiköiden yhdistelmät (aggregointi), kertoo TEM tiedotteessa.

– Lisäksi Ruotsissa, Virossa ja Ahvenanmaalla olevat kohteet voisivat osallistua tehoreserviin, jos Energiavirasto katsoo osallistumisen olevan teknisesti mahdollista. Tehoreserviin tarjottavan kapasiteetin minimitarjouskoko lasketaan samalla 1 MW:iin.

Energiaviraston tekemä tehoreservin tarpeen ja määrän arviointi pohjautuu jatkossa EU:n sähkön sisämarkkina-asetuksen mukaiseen eurooppalaista resurssien riittävyysarviointia täydentävään kansalliseen arvioon.

Lisäksi Energiaviraston on otettava tehoreservin määrää mitoittaessaan huomioon valtioneuvoston päätöksellä asetettava sähkön toimitusvarmuuden tavoitetaso.

Sähkön sisämarkkina-asetus asettaa päästörajat tehoreserviin hyväksyttäville kohteille sekä määrittää, missä vaiheessa tehoreservikapasiteettia voidaan ottaa ajoon.

Nykyinen tehoreservikapasiteetti (611 MW) on hankittu 30.6.2022 saakka. 

Uusimmat artikkelit

14.5.2025 | Alan Uutiset

Prysmianin käyttöön vihitty 185-metrinen kaapelitorni on Suomen korkein rakennus

Yritys on tehnnyt suuria investointeja tehtaaseen, ja odottaa suurjännitekaapeleiden globaalin markkinan kasvun kiihtyvän edelleen.

Rail Baltica -ratatyömaalla hyödynnetään suomalaista 3D-koneohjausjärjestelmää

Täysin digitalisoidussa mallipohjaisessa rakentamisessa työtä voivat tehdä yhdessä reaaliaikaisesti infrasuunnittelija, työkoneenkuljettaja, työmaapäällikkö ja projektinjohto.

Suomen ja Viron välisen EstLink 2 -yhteyden korjaustyöt alkavat toukokuussa

Merenpohjaan asennetaan uutta kaapelia noin kilometrin verran. Sähkönsiirtoyhteyden odotetaan palaavan kaupalliseen käyttöön heinäkuun puolivälissä.

Kemikaalit aiheuttavat paljon vakavia työtapaturmia – laiminlyönnit voivat johtaa rikosseuraamuksiin

”Työpaikoilla käytetään paljon vaarallisia kemikaaleja huolimattomasti. Valitettavasti monet työnantajat eivät tunnista kemiallisten tekijöiden aiheuttamaa vaaraa omalla työpaikallaan”, työsuojelutarkastaja Mikko Järvenreuna toteaa.

Gasumin biokaasu pienentää Metsä Groupin valmistaman kartongin hiilijalanjälkeä

Vähäpäästöisiä kartonkeja haluavat asiakkaat ovat tyypillisesti suuria toimijoita, joilla on tiukat kestävyystavoitteet.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.