https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 24.11.2015

Teollisuuden metallipäästöjen mittaamisessa läpimurto – Pienten metallipitoisuuksien online-mittaaminen teollisuusvesistä on nyt totta

Heinäkuussa 2014 käynnistyi kehitystyö, jonka tuloksena luvattiin olevan siirrettävä, jatkuvatoiminen (online) metallimittausratkaisu teollisuusvesille – kaivoksille, metallitehtaille, kemiantehtaille ja energiateollisuuteen – on saavuttanut tavoitteeseensa ja läpimurto on saavutettu suomalaisnorjalaisena yhteistyönä.

atms-30092015-2

Ratkaisun takana ovat EHP-Tekniikka Oy, oululainen ympäristömittaustekniikan yhtiö, CEMIS-Oulu, Kajaanissa toimiva Oulun yliopiston tutkimusyksikkö ja EnviTech AS, norjalainen ympäristöalan yhtiö.

Liukoisten metallipitoisuuksien mittaamistoive on toteutunut ja todella pieniä, mikrogrammatason liukoisia metallipitoisuuksia voidaan mitata teollisuuden kuivatusvesistä, jäähdytysvesistä ja jätevesistä jatkuvatoimisesti paikasta ja ajasta riippumatta vuodet ympäri äärimmäisissä olosuhteissa. Metallipäästöt vesistöihin kuormittavat herkkiä vesistöjä ja metallien mittaamisen avulla päästöjä voidaan vähentää merkittävästi.

Käyttöön on otettu mittausratkaisu, jolla ensimmäisenä maailmassa voidaan maastossa mitata useiden metallien päästöjä ympärivuotisesti paikasta ja ajasta riippumatta. Jatkuvatoiminen mittaus voidaan viedä ojaan, purku-uomaan, lampeen, jokeen, järveen tai altaaseen ja täysin reaaliaikaisesti mitata metallien määrää vedessä.

Tämä mahdollistaa metallipäästöjen kiinnisaamisen heti – esimerkiksi onnettomuustilanteessa on tärkeää havaita päästö heti alkuvaiheessa, jolloin voidaan välittömästi reagoida ja estää suurten metallimäärien joutumisen vesistöön. Tämä säästää rahaa sekä ympäristöä.

Mitatut metallipitoisuustiedot lähetetään langattomasti eteenpäin ja näin voidaan metallipitoisuuksien noususta saada välittömästi tieto ja ryhtyä saman tien korjaaviin toimenpiteisiin. Ratkaisuun kuuluu myös vesimäärän ja muiden vedenlaatutietojen samanaikainen mittaaminen, joten ratkaisu on globaalisti täysin ainutlaatuinen.

Ratkaisun toimivuus on todettu vuoden 2015 aikana kaivos- ja metallikonserni Bolidenin kaivoksella ja metallisulattamolla tehdyissä täyden mittakaavan koejoissa ja ensimmäiset kaupalliset sopimukset asiakkaiden kanssa on solmittu marraskuussa 2015.

Lisätietoa: www.ehp-tekniikka.fi

Uusimmat artikkelit

22.4.2024 | Alan Uutiset

Nesteen ensimmäinen koeajo käytetyistä renkaista valmistetulla pyrolyysiöljyllä onnistui

Koeajossa Neste tuotti korkealaatuista raaka-ainetta uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.