https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 11.12.2013

Turso vuonna 2013

Liki seitsemän vuotta kestänyt kunnostus- ja entisöintiprojekti alkaa olla pääsääntöisesti valmis. Alus on saatu hienoon ja toimivaan kuntoon. Toisaalta vanha perinnelaiva on tuskin koskaan täysin valmis, sillä kuten muissakin laivoissa monenlaista kunnostustyötä kyllä riittää loputtomasti.

Kuluneen vuoden aikana Turson normaalien kunnostus- ja ylläpitotoimien lisäksi ovat työlistalla olleet ankkurikoneen ja ruorikoneen peruskorjaukset sekä aluksen kannen, vesiputkien ja matalapaineluistin kunnostustyöt, jotka saadaan valmiiksi ennen seuraavaa purjehduskautta. Takakannelle ulos on teetetty lisäkalusteita, komentosillalle lippukaappi ja konehuoneen tiloihin työkalukaapisto.

Kulunen kauden aikana olemme tehneet jäsenistön ja tukijoittemme kanssa useita risteilyjä Helsingin vesillä. Yksi niistä tehtiin yhden pääsponsoreistamme, Arctech Helsinki Shipyardin henkilöstön kanssa. Suuri joukko alan ammattilaisia pääsi aistimaan aitoa höyrylaivan tunnelmaa.

Lisäksi Tursolla on pidetty satamassa useita esittelytilaisuuksia ja kokouksia. Aluksella on käynyt monia erillisiä aiheesta kiinnostuneita pienryhmiä. Valga Country Dev. Agency toi virosta elokuussa suurehkon ryhmän matkailuihmisiä tutustumaan Tursoon ja muuhunkin merelliseen aiheeseen Suomessa. Alus osallistui myös yhtenä tapahtumakohteena Helsinki Open House -tapahtumaan 15.9.2013.

Luonnollisesti olimme mukana Suomen Höyrypursiseuran järjestämässä Helsingin höyrylaivatapahtumassa syyskuussa. Alkusyksystä järjestyi myös Promaint ry:n toimikuntavierailu alukselle. Arvovaltainen joukko painelaiteasiantuntijoita osallistui tilaisuuteen. Kaikkiaan on aluksella käynyt satoja vierailijoita eri tapahtumien yhteydessä.

Turso-yhdistyksen uudet kotisivut julkaistiin elokuun lopulla, ja materiaalia lisätään sivuille loppuvuoden aikana. Sivut toimivat myös tiedotuskanavana jäsenistölle.

Turso on saanut kutsun osallistua tulevan kesän Tallinnan Meripäiville 18.–20.7.2014. Tapahtumaan liittyy myös historiallisen höyrykäyttöisen jäänmurtaja Suur Töll’in 100-vuotisjuhla. Luonnollisesti Turso tekee jäsenristeilyn tapahtumaan, ja kevään aikana selviää myös, lähteekö muita perinnehöyrylaivoja samalle matkalle. Tiedotamme Tallinnan matkasta ja myös mahdollisista muista jäsenristeilyajankohdista ja suunnitelmista mahdollisimman pian kotisivujemme kautta. Yhdistys toivoo myös lisää jäseniä varmistamaan Turson tulevaisuuden. Kotisivujen kautta on helppo liittyä mukaan yhdistykseen.

Yhdistykseen otetaan kannatusjäseniksi henkilö- ja yhteisöjäseniä. Henkilöjäsenten liittymismaksu on ainoastaan 20 € ja vuosimaksu 30 €, yhteisöjen liittymismaksu on 500 € ja vuosimaksu 250 €. Jäseneksi liittyminen mahdollistaa myös osallistumisen erilaisiin järjestettyihin jäsentapahtumiin Tursolla.

Pekka Snellman

Satamajäänsärkijä s/s Turso yhdistys ry puheenjohtaja

Kuva 1
Kuva 2

Uusimmat artikkelit

25.1.2022 | Alan Uutiset

Tuulivoimatilastot 2021: Tuulivoiman rakentamisessa takana ennätyksellinen vuosi

Suomeen rakennettiin viime vuonna ennätysmäärä uutta tuulivoimaa, vaikka osa rakenteilla olevista projekteista viivästyi ja valmistuu siten vasta tämän vuoden puolella. Rakentamistahti kiihtyy vuosikymmenen puoliväliä kohti mentäessä. Tuulivoima kattaa kymmenisen prosenttia Suomen sähkönkulutuksesta, mikä on jälleen noussut koronaa edeltävälle tasolle, selviää tuoreista tilastoista.

25.1.2022 | Tutkimus ja koulutus

Väitös: Sanktiot haittaavat logistiikkatoimintojen ulkoistamista ja alan kehittymistä Iranissa

Logistiikkatoimintojen ulkoistaminen kolmansille osapuolille eli 3PL-kumppaneille voisi tuoda tuntuvia hyötyjä iranilaisille yrityksille. Isona haasteena logistiikkakumppanuuksien ja logistiikka-alan kehittymiselle Iranissa ovat kuitenkin maalle asetetut taloudelliset sanktiot sekä valtion tuen puute, käy ilmi Daniel Sahebin Vaasan yliopiston tuotantotalouden alan väitöskirjasta.

Pienreaktoriteknologiaa esillä EXPO 2020 -maailmannäyttelyssä

Teknologiayhtiö Rosatom isännöi pienreaktoripäivän Dubain EXPO 2020 -maailmannäyttelyssä. Pienreaktoripäivä tarjosi kansainvälisen alustan keskusteluille pienreaktoreiden (SMR) eduista, niiden kehitysnäkymistä ja siitä, miten teknologiaa voidaan hyödyntää ympäri maailman. Ohjelman avasi multimediaesitys, joka toi esiin pienreaktoreiden etuja erilaisissa ilmasto-olosuhteissa.

Laser puolitti rekka-auton peruuttamiseen käytettävän ajan

Kuljetus- ja varastointipalveluja tarjoava yritys Ajomestarit Oy on ottanut Essityn pehmopaperivaraston lastauslaiturilla käyttöön laserit, jotka helpottavat yhdistelmäajoneuvokuljettajien työtä. Laser piirtää maahan vihreän viivan, jota kuljettaja seuraa peruuttaessaan pari-kolmekymmentä metristä autoa lastauslaituriin. 

Kajave varautuu lauhtuvan sään ja puuskaisen tuulen aiheuttamiin sähkökatkoksiin

Sähköverkkoyhtiö Kajave varautuu lauhtuvan sään ja puuskaisen tuulen aiheuttamiin sähkökatkoksiin Kainuussa. Säätilan muutos on aiheuttanut vikoja sähköverkkoon jo nyt. Vikojen korjaus on käynnissä.

Fazer suunnittelee investointia uuteen makeistehtaaseen Suomessa

Fazer kertoo suunnittelevansa investointia uuteen makeistehtaaseen Suomessa. Toteutuessaan uusi tehdas korvaisi nykyiset makeistehtaat Vantaalla ja Lappeenrannassa. Päätös tehtaan mahdollisesta rakentamisesta ja sen sijainnista tehdään tulevan kevään aikana.

17.11.2021 | Kumppaniartikkeli

Fescon tarjoaa ympäristöystävällistä kuonaa hiekkapuhalluksen korvaajaksi

Patentoitu kvartsivapaa masuunikuona eli Granuli otettiin käyttöön korvaavana tuotteena perinteiselle luonnohiekalle. Hyödyt ovat merkittävät ympäristölle ja ihmisten terveydelle.