https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 11.12.2013

Turso vuonna 2013

Liki seitsemän vuotta kestänyt kunnostus- ja entisöintiprojekti alkaa olla pääsääntöisesti valmis. Alus on saatu hienoon ja toimivaan kuntoon. Toisaalta vanha perinnelaiva on tuskin koskaan täysin valmis, sillä kuten muissakin laivoissa monenlaista kunnostustyötä kyllä riittää loputtomasti.

Kuluneen vuoden aikana Turson normaalien kunnostus- ja ylläpitotoimien lisäksi ovat työlistalla olleet ankkurikoneen ja ruorikoneen peruskorjaukset sekä aluksen kannen, vesiputkien ja matalapaineluistin kunnostustyöt, jotka saadaan valmiiksi ennen seuraavaa purjehduskautta. Takakannelle ulos on teetetty lisäkalusteita, komentosillalle lippukaappi ja konehuoneen tiloihin työkalukaapisto.

Kulunen kauden aikana olemme tehneet jäsenistön ja tukijoittemme kanssa useita risteilyjä Helsingin vesillä. Yksi niistä tehtiin yhden pääsponsoreistamme, Arctech Helsinki Shipyardin henkilöstön kanssa. Suuri joukko alan ammattilaisia pääsi aistimaan aitoa höyrylaivan tunnelmaa.

Lisäksi Tursolla on pidetty satamassa useita esittelytilaisuuksia ja kokouksia. Aluksella on käynyt monia erillisiä aiheesta kiinnostuneita pienryhmiä. Valga Country Dev. Agency toi virosta elokuussa suurehkon ryhmän matkailuihmisiä tutustumaan Tursoon ja muuhunkin merelliseen aiheeseen Suomessa. Alus osallistui myös yhtenä tapahtumakohteena Helsinki Open House -tapahtumaan 15.9.2013.

Luonnollisesti olimme mukana Suomen Höyrypursiseuran järjestämässä Helsingin höyrylaivatapahtumassa syyskuussa. Alkusyksystä järjestyi myös Promaint ry:n toimikuntavierailu alukselle. Arvovaltainen joukko painelaiteasiantuntijoita osallistui tilaisuuteen. Kaikkiaan on aluksella käynyt satoja vierailijoita eri tapahtumien yhteydessä.

Turso-yhdistyksen uudet kotisivut julkaistiin elokuun lopulla, ja materiaalia lisätään sivuille loppuvuoden aikana. Sivut toimivat myös tiedotuskanavana jäsenistölle.

Turso on saanut kutsun osallistua tulevan kesän Tallinnan Meripäiville 18.–20.7.2014. Tapahtumaan liittyy myös historiallisen höyrykäyttöisen jäänmurtaja Suur Töll’in 100-vuotisjuhla. Luonnollisesti Turso tekee jäsenristeilyn tapahtumaan, ja kevään aikana selviää myös, lähteekö muita perinnehöyrylaivoja samalle matkalle. Tiedotamme Tallinnan matkasta ja myös mahdollisista muista jäsenristeilyajankohdista ja suunnitelmista mahdollisimman pian kotisivujemme kautta. Yhdistys toivoo myös lisää jäseniä varmistamaan Turson tulevaisuuden. Kotisivujen kautta on helppo liittyä mukaan yhdistykseen.

Yhdistykseen otetaan kannatusjäseniksi henkilö- ja yhteisöjäseniä. Henkilöjäsenten liittymismaksu on ainoastaan 20 € ja vuosimaksu 30 €, yhteisöjen liittymismaksu on 500 € ja vuosimaksu 250 €. Jäseneksi liittyminen mahdollistaa myös osallistumisen erilaisiin järjestettyihin jäsentapahtumiin Tursolla.

Pekka Snellman

Satamajäänsärkijä s/s Turso yhdistys ry puheenjohtaja

Kuva 1
Kuva 2

Uusimmat artikkelit

29.11.2022 | Alan Uutiset

Wärtsilä liittoutuu suomalaisen Hycamiten kanssa vetytuotannon kehittämiseksi

Konseptissa hyödynnetään olemassa olevaa LNG-infrastruktuuria.

Tutkimus todistaa: aggregaattien päästöistä eroon kannettavalla virtalähteellä

Tuore EU-rahoitteinen tutkimus osoittaa kannettavien virtalähteiden päästövähennys- ja kustannusäästöpotentiaalin.

Stora Enso uudisti Imatran tehtaiden puunkäsittelyn – vettä kuluu 500 miljoonaa litraa vähemmän vuodessa

Stora Enson Imatran tehtaiden käyttämät puut kuoritaan ja haketetaan keskitetysti Kaukopään tehtaan kolmella kuorintalinjalla.

4.11.2022 | Kumppaniartikkeli

Mekaaninen tiiviste on laitteen herkin kohta - näin tuotteen valinta ja huolto säästää rahaa

Oikeanlaisella tiivisteellä vältetään rikkoontumisia ja optimoidaan käyttökustannuksia. Mekaanisen tiivisteen huolto säästää rahaa ja ympäristöä. Sulzerin asiantuntijaverkosto on asiakkaan tukena kaikissa tiivisteisiin liittyvissä aiheissa.

Viranomaiselta hyväksyntä: Helen siirtää käyttö- ja kunnossapitopalveluita Enersenselle

Helen ostaa palvelut jatkossa Enersense IN Oy:ltä. Sopimuksen kesto on vähintään neljä vuotta.

19.8.2022 | Tutkimus ja koulutus

Koulutusyhteistyöllä henkilöstön hyvinvointia

Wirmax on tehnyt Taitotalon kanssa koulutusyhteistyötä tammikuusta 2022 alkaen. Yhteistyö alkoi, kun Taitotalon asiakkuuspäällikkö osasi jo ensineuvottelussa ehdottaa ja tarjota Wirmaxille sopivia koulutusratkaisuja.

Digita ja Kymen Vesi ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista

Digita ja Kymen Vesi ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista. Yhteistyö on alkanut vuonna 2018 pilotoinnin merkeissä. Mittarikannan vaihto etäluentaan aloitettiin tämän vuoden alussa. Tähän mennessä etäluettavia mittareita on asennettu jo yli 2000 kappaletta.