https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 11.12.2013

Turso vuonna 2013

Liki seitsemän vuotta kestänyt kunnostus- ja entisöintiprojekti alkaa olla pääsääntöisesti valmis. Alus on saatu hienoon ja toimivaan kuntoon. Toisaalta vanha perinnelaiva on tuskin koskaan täysin valmis, sillä kuten muissakin laivoissa monenlaista kunnostustyötä kyllä riittää loputtomasti.

Kuluneen vuoden aikana Turson normaalien kunnostus- ja ylläpitotoimien lisäksi ovat työlistalla olleet ankkurikoneen ja ruorikoneen peruskorjaukset sekä aluksen kannen, vesiputkien ja matalapaineluistin kunnostustyöt, jotka saadaan valmiiksi ennen seuraavaa purjehduskautta. Takakannelle ulos on teetetty lisäkalusteita, komentosillalle lippukaappi ja konehuoneen tiloihin työkalukaapisto.

Kulunen kauden aikana olemme tehneet jäsenistön ja tukijoittemme kanssa useita risteilyjä Helsingin vesillä. Yksi niistä tehtiin yhden pääsponsoreistamme, Arctech Helsinki Shipyardin henkilöstön kanssa. Suuri joukko alan ammattilaisia pääsi aistimaan aitoa höyrylaivan tunnelmaa.

Lisäksi Tursolla on pidetty satamassa useita esittelytilaisuuksia ja kokouksia. Aluksella on käynyt monia erillisiä aiheesta kiinnostuneita pienryhmiä. Valga Country Dev. Agency toi virosta elokuussa suurehkon ryhmän matkailuihmisiä tutustumaan Tursoon ja muuhunkin merelliseen aiheeseen Suomessa. Alus osallistui myös yhtenä tapahtumakohteena Helsinki Open House -tapahtumaan 15.9.2013.

Luonnollisesti olimme mukana Suomen Höyrypursiseuran järjestämässä Helsingin höyrylaivatapahtumassa syyskuussa. Alkusyksystä järjestyi myös Promaint ry:n toimikuntavierailu alukselle. Arvovaltainen joukko painelaiteasiantuntijoita osallistui tilaisuuteen. Kaikkiaan on aluksella käynyt satoja vierailijoita eri tapahtumien yhteydessä.

Turso-yhdistyksen uudet kotisivut julkaistiin elokuun lopulla, ja materiaalia lisätään sivuille loppuvuoden aikana. Sivut toimivat myös tiedotuskanavana jäsenistölle.

Turso on saanut kutsun osallistua tulevan kesän Tallinnan Meripäiville 18.–20.7.2014. Tapahtumaan liittyy myös historiallisen höyrykäyttöisen jäänmurtaja Suur Töll’in 100-vuotisjuhla. Luonnollisesti Turso tekee jäsenristeilyn tapahtumaan, ja kevään aikana selviää myös, lähteekö muita perinnehöyrylaivoja samalle matkalle. Tiedotamme Tallinnan matkasta ja myös mahdollisista muista jäsenristeilyajankohdista ja suunnitelmista mahdollisimman pian kotisivujemme kautta. Yhdistys toivoo myös lisää jäseniä varmistamaan Turson tulevaisuuden. Kotisivujen kautta on helppo liittyä mukaan yhdistykseen.

Yhdistykseen otetaan kannatusjäseniksi henkilö- ja yhteisöjäseniä. Henkilöjäsenten liittymismaksu on ainoastaan 20 € ja vuosimaksu 30 €, yhteisöjen liittymismaksu on 500 € ja vuosimaksu 250 €. Jäseneksi liittyminen mahdollistaa myös osallistumisen erilaisiin järjestettyihin jäsentapahtumiin Tursolla.

Pekka Snellman

Satamajäänsärkijä s/s Turso yhdistys ry puheenjohtaja

Kuva 1
Kuva 2

Uusimmat artikkelit

21.9.2023 | Kumppaniartikkeli

SULZER nosti tuotannon tehoa

Sulzer Pumps Finland keskitti toimintojaan Kotkan Karhulaan. Samaan aikaan tehtaalla otettiin käyttöön lean-toimintamalli, joka paransi tuloksen lisäksi työhyvinvointia ja edisti osaltaan ympäristöarvoihin liittyvää kehitystyötä.

21.9.2023 | Alan Uutiset

Metsä Tissue valitsi Ison-Britannian uuden pehmopaperitehtaansa sijaintipaikaksi

Metsä Tissue on valinnut suunnittelemansa uuden pehmopaperitehtaan sijaintipaikaksi Goole East Riding of Yorkshiren kreivikunnassa. Toteutuessaan hanke lisäisi Ison-Britannian omavaraisuutta pehmopaperituotteissa yli 30 prosentilla.

Caruna kuvaa dronella sähköverkkoja

Sähkönjakeluyhtiö Caruna kokeilee uudessa pilotissaan sähköverkkojen älykkäämpää kunnossapitoprosessia.

Outokumpu hyödyntää ensimmäisenä terästuottajana robotiikkaa turvallisuustyössä

Outokumpu arvioi, että tarkastustehtävien siirtäminen robotille auttaa vähentämään työntekijöiden altistumisaikaa vaarallisille aineille yli 80 prosenttia ja vähentämään mahdollisesti työntekijöille vaarallisia huoltokorjauksia 20 prosenttia.

17.5.2023 | Tutkimus ja koulutus

Wärtsilän Land & Sea Academy -koulutuskeskus Vaasassa avattiin

”Globaalit koulutuskeskuksemme ovat keskeinen elementti Wärtsilän elinkaaritarjonnassa.”

Teollisuuden sähkölämmitysten uusi sukupolvi

Teollisuuden oikeat lämmitysvalinnat säästävät sekä euroja, energiaa että ympäristöä. Modernien sähkösaattojen kysyntä on kasvussa.

Sähköasennusstandardi SFS 6000 uudistui

Pienjännitesähköasennusten standardista on julkaistu uusi painos SFS 6000:2022. Uudistuksessa sähköasennustandardin aurinkosähköasennuksia käsittelevä osaan on tehty merkittäviä muutoksia. Päivitysten ja parannusten lisäksi sarjaan on julkaistu kaksi uutta standardia, jotka käsittelevät akkujen asennuksia SFS 6000-5-57 ja PoE-asennuksia SFS 6000-7-716.