https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 29.11.2021

Uusiutuvasti tuotetun sähkön tuotantoa ja jakelua standardoidaan

Kansainväliset sähköalan standardointijärjestöt työstävät uusiutuvalla energialla valmistetun sähkön tuottamista, verkkoon liittämistä ja jakelua koskevia standardeja.

sähkö

SESKOn toimitusjohtaja Anna Tanskanen ja ryhmäpäällikkö Arto Sirviö kertovat, että uusiutuvilla energiamuodoilla tuotetaan yhä suurempi osa kulutettavasta sähköstä.

- Tuulivoiman osuus Suomen sähkön kulutuksesta oli vuonna 2020 jo noin kymmenen prosenttia. Samaan aikaan muutkin uusiutuvat energiamuodot, kuten aurinkosähkö, vahvistavat asemiaan, sanoo Tanskanen, SESKO ry:n uutiskirjeessä.

Sirviön mukaan tuulivoimaloita koskevan IEC 61400 -sarjan uudet standardit koskevat muun muassa toteutusprojektien riskienhallintaa ja elinkaariasioita, kuten valmistautumista kierrätykseen. Sähköverkkoalan toimijoita koskee lähinnä se, millaisia laatu ja muita vaatimuksia asetetaan hajautetun energiantuotannon laitosten verkkoon liittämiselle.

- Kaikkein nopeimmassa tahdissa uudistuvat IEC:n aurinkosähkön tuotantoa koskevat standardit. Työn alla olevat standardit koskevat aurinkosähkölaitosten käyttöönottotarkastuksia, mittauksia, dokumentointia sekä myös kunnossapitoa ja vian selvityksiä koskevia standardeja, Sirviö luettelee.

Arto Sirviö lisää, että EU-asetuksilla on määrätty perusvaatimukset generaattoreiden ja kuormien liittämiseksi verkkoon. Suomessa Fingrid on laatinut kansalliset liityntäsäännöt, jotka Energiavirasto on vahvistanut voimalaitosten järjestelmäteknisiksi vaatimuksiksi (VJV 2018).

- Tulossa on myös generaattoreiden verkkosääntöjen testaamista koskevia standardeja. Halutaan määrittää testausparametrit, jotka täsmäävät yhteen mahdollisimman monen verkkoyhtiön verkkosääntöjen kanssa.

Uusimmat artikkelit

19.12.2024 | Alan Uutiset

VR FleetCare sai ison tilauksen raskaskuljetusvaunuista Norjan ja Ruotsin Puolustusvoimille

Arktinen osaaminen on sarjavalmistukseen soveltuvien vaunujen suunnittelun lähtökohtana. Pohjoismaisen huoltovarmuuden kannalta hanke on merkittävä; se mahdollistaa raskaiden puolustusmateriaalien kuljetukset rautateitse.

18.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Oppisopimuksella ammattiin - Ovako Imatran ensimmäinen oppisopimusryhmä valmistui

Oppisopimuskoulutuksessa opiskelijat ovat työsuhteessa ja saavat palkkaa oppiessaan uutta. Vasta valmistuneiden, metallien jalostuksen ammattilaisten Henri Luostarisen ja Marjo Saarelaisen mielestään teollisuusala ja oppisopimusmuotoinen opiskelu sopii erityisesti heille, jotka ovat kiinnostuneita tekniikasta ja käsillä tekemisestä. 

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.