Alan Uutiset | 11.12.2018

Vaatimukset lisäävillä valmistusmenetelmillä valmistetuille hankittaville kappaleille

Materiaalia lisäävillä valmistusmenetelmillä valmistetuille hankittaville kappaleille annetaan kansainväliset määritelmät ja vaatimukset uudessa standardissa. 

01_Promaint_3-2014a_imagelarge

Uuden standardin avulla tilaukseen liittyvästä viestinnästä saadaan tehokasta ja yksiselitteistä ja kumpikin osapuoli voi olla varma, että toimitettava kappale täyttää asiakkaan vaatimukset.

Vaatimukset materiaalia lisäävillä valmistusmenetelmillä valmisteluille kappaleille määritellään ja eritellään standardissa SFS-EN ISO/ASTM 52901:2018. Se antaa ohjeistusta tilausvaiheessa asiakkaan ja kappaleen toimittajan välillä viestittävistä osakokonaisuuksista, jotka sisältävät tilaustiedot, kappaleen määrittävä tieto, materiaalivaatimukset, lopputuotteen erityispiirteet ja ominaisuudet, hyväksyntävaatimukset ja kappaleen tarkastusmenetelmät.

Tämän standardin vaatimukset soveltuvat perustaksi otettaessa käyttöön lisäävästi valmistettuja kappaleita, jotka täyttävät vähimmäishyväksyntävaatimukset. Se kattaa kaikki kappaleet millä tahansa materiaalia lisäävällä valmistusmenetelmällä ja mistä tahansa materiaalityypistä valmistettuna.

Standardi mahdollistaa materiaalia lisäävästi valmistetuille kappaleille erilaiset vaatimukset, jotka perustuvat sovelluksen kriittisyyden luokitteluun ja aiottuun kappaleiden loppukäyttöön. Tiukempia kappaleeseen kohdistuvia vaatimuksia voidaan määrittää tilausvaiheessa.

www.metsta.fi

Uusimmat artikkelit

25.6.2019 | Alan Uutiset

”Sellumarkkinoilla normaali korjausliike” – hinta edelleen hyvällä tasolla, sanoo Metsä Groupin Hämälä

Metsä Groupin pääjohtaja Ilkka Hämälä ei kanna suurta huolta sellun hinnan viimeaikaisesta laskusuunnasta, sillä historiallisesti tarkasteltuna hintataso on edelleen ”hyvä”. Nykyinen hintataso ei myöskään vaikuta yhtiön arvioihin uuden Kemiin suunnitellun biotuotetehtaan kannattavuudesta. Varsinainen investointipäätös laitoksesta tehdään kesällä 2020.

Ford hyödyntää tuotannossaan yli miljardi kertakäyttömuovipulloa vuodessa

Autonvalmistaja Ford on löytänyt nerokkaan tavan käyttää uudelleen miljoonia muovipulloja. Jokaisessa yhtiön valmistaman Ford EcoSportin mattojen valmistukseen on käytetty 470 kertakäyttöistä muovista juomapulloa.

19.6.2019 | Tutkimus ja koulutus

Kumppaniverkostoista aiheutuu ongelmia yli 80 % yrityksistä

Kumppaniverkostoista johtuvat toimitusketjujen häiriöt ja liiketoiminnan keskeytykset luovat yrityksille painetta investoida kumppaniverkoston riskienhallintaan. Suomalaista yritysjohtoa huolestuttavat erityisesti kumppaniverkoston vastuullisuus- ja kyberriskit.

Cobotit auttoivat metallisorvaamon kasvuun

Yhteistyörobotti eli cobotti nosti savonlinnalaisen alihankintakoneistamo Ket-Metin kustannuskilpailukykyä roimasti.

llmalämpöpumppumyynnin rajua kasvua ruokki helteinen viime kesä

Lämpöpumppujen myynti Suomessa kasvoi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 47 prosenttia. Eniten rynnivät ilmalämpöpumput lähes 70 prosentin kasvulla, mutta myös maalämpöpumppujen, ilma-vesilämpöpumppujen ja poistoilmalämpöpumppujen myyntiluvut nousivat 10-15 prosenttia. 

Digitalisaatiolla säästöjä asumiskuluihin

Energianhallinnan ja automaation asiantuntija Schneider Electric järjesti eilen Helsingin messukeskuksessa jokavuotisen Innovation Summit -tapahtumansa. Viesti oli selvä: tekoäly ja IoT-tekniikka ovat nyt tulossa teollisuuden lisäksi vauhdilla myös kiinteistöihin säästöjä tuomaan

23.4.2019 | Kumppaniartikkeli

Kolme pointtia kunnossapidon kehittämisestä

Olemme saaneet olla mukana useiden eri organisaatioiden kanssa kehittämässä kunnossapitotoimintaa ja panneet merkille joitakin tärkeitä asioita, jotka ovat edesauttaneet näissä hankkeissa onnistumista. Kerromme tässä kolme asiaa, jotka kannattaa huomioida kunnossapitotoiminnan kehittämiseen tähtäävissä hankkeissa.