Alan Uutiset | 11.12.2018

Vaatimukset lisäävillä valmistusmenetelmillä valmistetuille hankittaville kappaleille

Materiaalia lisäävillä valmistusmenetelmillä valmistetuille hankittaville kappaleille annetaan kansainväliset määritelmät ja vaatimukset uudessa standardissa. 

01_Promaint_3-2014a_imagelarge

Uuden standardin avulla tilaukseen liittyvästä viestinnästä saadaan tehokasta ja yksiselitteistä ja kumpikin osapuoli voi olla varma, että toimitettava kappale täyttää asiakkaan vaatimukset.

Vaatimukset materiaalia lisäävillä valmistusmenetelmillä valmisteluille kappaleille määritellään ja eritellään standardissa SFS-EN ISO/ASTM 52901:2018. Se antaa ohjeistusta tilausvaiheessa asiakkaan ja kappaleen toimittajan välillä viestittävistä osakokonaisuuksista, jotka sisältävät tilaustiedot, kappaleen määrittävä tieto, materiaalivaatimukset, lopputuotteen erityispiirteet ja ominaisuudet, hyväksyntävaatimukset ja kappaleen tarkastusmenetelmät.

Tämän standardin vaatimukset soveltuvat perustaksi otettaessa käyttöön lisäävästi valmistettuja kappaleita, jotka täyttävät vähimmäishyväksyntävaatimukset. Se kattaa kaikki kappaleet millä tahansa materiaalia lisäävällä valmistusmenetelmällä ja mistä tahansa materiaalityypistä valmistettuna.

Standardi mahdollistaa materiaalia lisäävästi valmistetuille kappaleille erilaiset vaatimukset, jotka perustuvat sovelluksen kriittisyyden luokitteluun ja aiottuun kappaleiden loppukäyttöön. Tiukempia kappaleeseen kohdistuvia vaatimuksia voidaan määrittää tilausvaiheessa.

www.metsta.fi

Uusimmat artikkelit

25.3.2019 | Alan Uutiset

SSAB:n Hämeenlinnan tehtaalle autoteollisuuden IATF 16949:2016 -sertifiointi

DNV GL sertifiointilaitos on arvioinut SSAB:n Hämeenlinnan tehtaan toimintaa. Tehtaalle on myönnetty autoteollisuuden IATF 16949:2016 – sertifikaatti. IATF 16949:2016 -standardissa määritellään autoteollisuuden laadunhallintajärjestelmän vaatimukset.

Fortumin ratkaisu nostaa akkujen kierrätysasteen yli 80 prosenttiin

Yhteiskunnan sähköistyminen lisää tulevaisuudessa merkittävästi tarvetta akuille. Fortum on kehittänyt ratkaisun, jonka ansiosta yli 80 prosenttia sähköauton akusta pystytään jatkossa kierrättämään. Ratkaisu palauttaa akussa olevat arvokkaat metallit kiertoon ja pienentää sähköauton akkujen ympäristörasitusta vähentämällä koboltin, nikkelin sekä muiden harvinaisten metallien louhinnan tarvetta.

Mittava hyökkäys norjalaiseen alumiiniyhtiöön, siirtyy manuaalisiin operaatioihin

Yksi maailman suurimmista alumiinin valmistajista, norjalaisyhtiö Norsk Hydro ASA on tällä hetkellä pahoissa vaikeuksissa maanantaina alkaneiden kyberhyökkäysten vuoksi.

15.3.2019 | Kumppaniartikkeli

Konecranesin asiakasportaali on kunnossapitopalvelun tiedonlähde

Konecranes tuo teollisen internetin edut asiakkaiden ulottuville yourKONECRANES-asiakasportaalin kautta. Asiakasportaali yhdistää laitteiden reaaliaikaisen käyttö- ja kuntotiedon järjestelmällisen kunnossapidon tuottamaan tietoon. Portaalin uusimpana ominaisuutena on online-raportointinäkymä, jonka kautta asiakkaat saavat reaaliajassa tiedot valmistuneesta huollosta digitaalisessa muodossa.

Tamspark tuo esiin additiivisen valmistuksen hybridiratkaisuja Tampereen Advanced Engineering -messuilla

Automaatiosta ja additiivisen valmistuksen hybridiratkaisuista tulee tärkeitä kilpailukeinoja yrityksille, jotka haluavat nostaa tuotantonsa seuraavalle tasolle. Suomalainen 3D-tulostuskoneiden maahantuoja ja toimittaja Tamspark esittelee näitä mahdollisuuksia Tampereella 20.–21.3.2019 järjestettävillä Advanced Engineering -messuilla.

LST Etävalvonta auttaa vähentämään tuotannon hallitsemattomia käyttökatkoja

LST Teollisuuspalvelu esittelee Uusi Teollisuus -messuilla langattoman kunnonvalvontapalvelun LST Etävalvonta -palvelun, joka on tärkeä osa teollisuuden riskienhallintaa.

12.3.2019 | Tutkimus ja koulutus

Konecranes perustaa datalaboratorion Ranskaan

Konecranes ilmoitti perustavansa datalaboratorion Ranskaan Lyonin kaupunkiin. Taustalla on pyrkimys lisätä tuotteiden, palveluiden ja toimintojen digitaalisuutta teollisen internetin hyötyjen valjastamiseksi. Konecranesilla on etävalvonnassa 20 000 laitetta maailmanlaajuisesti ja digitaaliset elinkaarenaikaiset tiedot yli 600 0000 laitteesta. Yhtiöllä onkin vahva usko siihen, että datan hyödyntämiseen perustuva arvonluonti tulee mullistamaan materiaalinkäsittelyteollisuuden.