https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 30.9.2015

Vesihuoltolaitoksille valmistui työturvallisuusopas

Vesihuollon töissä on paljon riskialttiita työtehtäviä. Riskien tunnistaminen ja niiden torjunta on edellytys työturvallisuuden toteutumiselle. Vesihuoltolaitoksille tuotettu uusi työturvallisuusopas sisältää tietoa alan työturvallisuudesta, keskeisistä riskeistä ja niiden torjunnasta niin talous- ja jätevesien käsittelyssä kuin verkostotoiminnassakin. Oppaasta löytyy toimintaohjeita myös onnettomuus- ja vaaratilanteisiin sekä tietoa työterveyshuollon palveluista.

jatevesipuhdistamo_kuopio_sirpa_laitinen

Kuopion uusi jätevedenpuhdistamo.

Työturvallisuusopas on tarkoitettu kaikille vesihuoltolaitosten työntekijöille ja urakoitsijoille sekä muille vesihuollossa toimiville. Työturvallisuuden huomioiminen on koko työporukan yhteinen asia, vaikka lähiesimiehet ovatkin tärkeässä asemassa työturvallisuuden arvioinnissa, opastamisessa ja valvonnassa. Oppaasta löytyy ohjeet turvallisiin työskentelytapoihin ja esimerkkejä hyvistä käytännöistä, lisäksi siitä löytyy vesihuoltolaitoksilla käytössä olevia ohjeita ja mallilomakkeita.

– Työturvallisuuslaki korostaa riskinhallinnassa ennakointia. Työturvallisuutta kohennetaan vaikuttamalla työolosuhteisiin ennakolta eikä vasta sitten, kun epäkohtia ja vaaratekijöitä ilmenee. Työvaiheiden, aikataulujen sekä menetelmien ja toimintaympäristön suunnittelu ennen töiden aloittamista on tärkeää, jotta työ voidaan tehdä turvallisesti, sanoo erikoistutkija Sirpa Laitinen Työterveyslaitoksesta.

Vesihuoltotöissä tapaturmavaaroja aiheutuu esimerkiksi kaivannoissa tai liikenteen seassa työskentelystä sekä teline-, tikas- ja nostotöissä. Tapaturmavakuutuslaitosten liiton (TVL) keräämän tilaston mukaan vuonna 2013 vesihuoltolaitosten piiriin kuuluvilla työpaikoilla sattui 109 työpaikkatapaturmaa.

– Tapaturmista merkittävä osa tapahtui laitosten ja toimistojen ulkopuolella kaivannoissa ja muissa ulko-olosuhteissa, kertoo vanhempi asiantuntija Tuula Räsänen Työterveyslaitokselta. Oppaaseen on kirjattu tapaturmavaarallisia töitä ja niiden riskinhallintakeinoja.

Vesihuoltolaitosten työturvallisuusoppaan asiantuntijaryhmään kuuluivat erikoistyöhygieenikko Marko Ikäheimo, erikoistutkija Sirpa Laitinen, vanhempi asiantuntija Tuula Räsänen, erityisasiantuntija Jarmo Vorne ja verkkotoimittaja Sarno Ojell Työterveyslaitoksesta. Oppaan teossa olivat mukana myös Vesilaitosyhdistyksen vesi- ja viemärilaitosryhmät ja muita vesihuoltolaitoksia. Opas toteutettiin Vesihuoltolaitosten Kehittämisrahaston ja Työterveyslaitoksen rahoittamana yhteishankkeena.

Opas on ladattavissa maksutta Työterveyslaitoksen internetsivuilla: ttl.fi/vesihuolto

Uusimmat artikkelit

21.9.2023 | Kumppaniartikkeli

SULZER nosti tuotannon tehoa

Sulzer Pumps Finland keskitti toimintojaan Kotkan Karhulaan. Samaan aikaan tehtaalla otettiin käyttöön lean-toimintamalli, joka paransi tuloksen lisäksi työhyvinvointia ja edisti osaltaan ympäristöarvoihin liittyvää kehitystyötä.

21.9.2023 | Alan Uutiset

Metsä Tissue valitsi Ison-Britannian uuden pehmopaperitehtaansa sijaintipaikaksi

Metsä Tissue on valinnut suunnittelemansa uuden pehmopaperitehtaan sijaintipaikaksi Goole East Riding of Yorkshiren kreivikunnassa. Toteutuessaan hanke lisäisi Ison-Britannian omavaraisuutta pehmopaperituotteissa yli 30 prosentilla.

Caruna kuvaa dronella sähköverkkoja

Sähkönjakeluyhtiö Caruna kokeilee uudessa pilotissaan sähköverkkojen älykkäämpää kunnossapitoprosessia.

Outokumpu hyödyntää ensimmäisenä terästuottajana robotiikkaa turvallisuustyössä

Outokumpu arvioi, että tarkastustehtävien siirtäminen robotille auttaa vähentämään työntekijöiden altistumisaikaa vaarallisille aineille yli 80 prosenttia ja vähentämään mahdollisesti työntekijöille vaarallisia huoltokorjauksia 20 prosenttia.

17.5.2023 | Tutkimus ja koulutus

Wärtsilän Land & Sea Academy -koulutuskeskus Vaasassa avattiin

”Globaalit koulutuskeskuksemme ovat keskeinen elementti Wärtsilän elinkaaritarjonnassa.”

Teollisuuden sähkölämmitysten uusi sukupolvi

Teollisuuden oikeat lämmitysvalinnat säästävät sekä euroja, energiaa että ympäristöä. Modernien sähkösaattojen kysyntä on kasvussa.

Sähköasennusstandardi SFS 6000 uudistui

Pienjännitesähköasennusten standardista on julkaistu uusi painos SFS 6000:2022. Uudistuksessa sähköasennustandardin aurinkosähköasennuksia käsittelevä osaan on tehty merkittäviä muutoksia. Päivitysten ja parannusten lisäksi sarjaan on julkaistu kaksi uutta standardia, jotka käsittelevät akkujen asennuksia SFS 6000-5-57 ja PoE-asennuksia SFS 6000-7-716.