https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 21.12.2020

YIT myy Murtomäen tuulivoimahankkeen Ålandsbanken Tuulivoima Erikoissijoitusrahastolle

Rakennusyhtiö YIT Oyj kertoo myyneensä kehittämänsä Murtomäen tuulivoimapuiston hankeoikeudet Ålandsbanken Tuulivoima Erikoissijoitusrahastolle. Osapuolet sopivat samalla Murtomäen tuulivoimapuiston infrastruktuurin urakoinnista sekä rakennuttamispalvelusta, jotka YIT toimittaa ostajalle.

pexels-snapwire-691458

Kuva: Pexels

- Murtomäen tuulivoimapuisto sijaitsee Pyhäjärven kaupungissa Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa. Hanke käsittää 15 tuulivoimalaa ja mahdollistaa kokonaisteholtaan noin 90 MW:n tuotantokapasiteetin. Hanke myydään luvituksellisesti valmiina, YIT kertoo lehdistötiedotteessa.

Kehityksen alla muita tuulivoimahankkeita YIT:llä on noin 100 tuulivoimalan verran. Tuulivoiman kehittäminen on tärkeä osa työssä kohti YIT:n pitkän aikavälin ilmastotavoitteita. Niitä ovat oman toiminnan ja YIT:n omaperusteisten hankkeiden CO2-päästöjen puolittaminen 2030 mennessä vuoteen 2019 verrattuna, hiilineutraalien kiinteistöjen tavoittelu käytön aikana sekä omaperusteisten hankkeiden kohdekohtaisien CO2-tunnuslukujen laskeminen vuodesta 2020 alkaen.

-Hanke tukee vahvasti ilmastotavoitteitamme, sillä Murtomäen tuulipuisto tuottaa vuosittain noin 15 000 omakotitalon kulutuksen verran uusiutuvaa kotimaista sähköä. Hankkeella on myös merkittävä positiivinen taloudellinen vaikutus Pyhäjärven kaupungille rakentamis- ja tuotantoaikana. Hanke jatkaa pitkäaikaista yhteistyötämme Ålandsbankenin kanssa, sanoo YIT:n Infraprojektit-segmentin vetäjä Harri Kailasalo.

Osapuolet tuttuja jo ennestään

Ålandsbanken Tuulivoima Erikoissijoitusrahasto on joulukuussa 2020 toimintansa aloittava erikoissijoitusrahasto, joka sijoittaa strategiansa mukaisesti pääasiassa Pohjoismaisiin luvitettuihin ja rakennusvalmiisiin tai jo toiminnassa oleviin tuulivoimapuistoihin.

- Ålandsbankenin rahastoilla ja YIT:llä on pitkä ja menestyksekäs yhteinen historia. On hienoa, että voimme laajentaa olemassa olevaa syvää yhteistyötä myös tuulivoimaan. Murtomäen tuulipuisto on Tuulivoima-rahaston ensimmäinen investointi ja sopii strategiaamme erinomaisesti. Tästä on hyvä jatkaa rahaston kehittämistä eteenpäin”, kertovat tuulivoimarahastosta vastaava sijoitusjohtaja Juha Känkänen ja kiinteistörahastojohtaja Antti Valkama Ålandsbanken Rahastoyhtiöstä.

Kauppa kirjataan vuoden viimeisen neljänneksen tilauskantaan, josta osa tuloutuu vielä vuoden 2020 aikana. Osapuolet ovat sopineet, ettei kauppahintaa julkisteta.

Uusimmat artikkelit

15.1.2021 | Alan Uutiset

Ympäristöministeriöltä tukea tuulivoimarakentamiseen

Ympäristöministeriö kertoo myöntäneensä yhteensä 840 000 euroa kahdeksan kunnan ja yhdeksän maakunnan liiton alueen tuulivoimarakentamisen selvityksiin ja suunnitteluun. 

15.1.2021 | Tutkimus ja koulutus

Kaupunkien ilmansaasteiden hallintaa parannetaan EU-rahoituksen tuella

Apulaisprofessori (tenure track) Matti Rissanen Tampereen yliopistosta on saanut Euroopan tutkimusneuvoston myöntämän Consolidator Grant -apurahan. Rahoitus myönnettiin antropogeenisten eli ihmisen toiminnan aikaansaamien hiilivetyjen autokatalyyttisen hapettumisen tutkimiseen.

Muovijäte ylös joesta ja kiertoon – Tutkimuskohteena Indonesian Jakarta

Vesistöissä kelluva muovijäte voidaan saada kannattavasti talteen ja hyötykäyttöön, jos työ aloitetaan ennen kuin jäte kulkeutuu meriin asti. VTT:n johtamassa tutkimusprojektissa selvitetään, miten jokiin päätynyttä muovijätettä kannattaisi nostaa ylös ja kierrättää. Koealueena toimii Indonesian Jakarta.

Enersense on allekirjoittanut jatkosopimuksen koskien Elektrilevin sähköverkkojen huoltoa Virossa

Päästöttömien energiaratkaisujen toteuttaja Enersense International Oyj:n International operations -liiketoimintaan kuuluva virolainen tytäryhtiö Empower AS on allekirjoittanut Viron suurimman verkko-operaattorin, Elektrilevin, kanssa jatkosopimuksen koskien sähköverkkojen huoltoa. 

Lämmityskattiloiden ohjaaminen siirtyi mobiiliin

Biolämmityskattiloita Karstulassa suunnitteleva ja valmistava Boweco on tuonut Suomen markkinoille lämmityskattiloiden ohjausratkaisun, jonka käyttö onnistuu mobiililaitteella.

Stora Enso investoi 80 miljoonaa euroa Imatran tehtaiden puunkäsittelyyn

Metsäjätti Stora Enso kertoo investoivansa Imatran tehtaiden puunkäsittelyn keskittämiseen ja nykyaikaistamiseen. 80 miljoonan euron investoinnilla parannetaan Stora Enson korkealuokkaisen pakkauskartongin tuotantokykyä. 

16.11.2020 | Kumppaniartikkeli

FINN-Tarkastus Oy laajensi nostolaitteiden tarkastuksiin

Tämän vuoden elokuussa sähkölaitteistojen tarkastuksista tunnettu FINN-Tarkastus Oy aloitti uuden vaiheen panostamalla vahvasti koneturvallisuus- ja koulutuspalveluihin. Nyt yritys on ottanut seuraavan askeleen aloittamalla nostureiden, henkilönostimien ja muiden nostolaitteiden lakisääteiset käyttöönotto- ja määräaikaistarkastukset FINAS-akkreditointipalvelun myönnettyä 5.11.2020 pätevyysalueeseen nostolaitteiden tarkastuksia koskevan laajennuksen.