Kumppaniartikkeli | 16.11.2020

FINN-Tarkastus Oy laajensi nostolaitteiden tarkastuksiin

Tämän vuoden elokuussa sähkölaitteistojen tarkastuksista tunnettu FINN-Tarkastus Oy aloitti uuden vaiheen panostamalla vahvasti koneturvallisuus- ja koulutuspalveluihin. Nyt yritys on ottanut seuraavan askeleen aloittamalla nostureiden, henkilönostimien ja muiden nostolaitteiden lakisääteiset käyttöönotto- ja määräaikaistarkastukset FINAS-akkreditointipalvelun myönnettyä 5.11.2020 pätevyysalueeseen nostolaitteiden tarkastuksia koskevan laajennuksen. 

Finn-Tarkastus_musta teksti

 

Yrityksen henkilöstömäärä lisääntyy laajennuksen yhteydessä merkittävästi ja nostolaitetarkastuksia suoritetaan kokeneen ja ammattitaitoisen tarkastajajoukon voimin koko Suomen alueella.

Nostolaitetarkastusten myötä sähkö- ja koneturvallisuuspalvelut täydentyvät kokonaisuudeksi, jolla vastataan entistä paremmin asiakkaiden tarpeisiin. Lakisääteisten nostolaitetarkastusten lisäksi tarjonta lisääntyy erilaisilla vapaaehtoisilla, turvallisuutta edistävillä, palveluilla. Tällaisia ovat esimerkiksi erilaisten nostotöissä käytettävien työvälineiden tarkastukset sekä nostolaitteiden tekniset, käyttäjä- ja tarkastajakoulutukset.

FINN-Tarkastus Oy on täysin kotimainen, työntekijöidensä laajasti omistama yritys, jonka toiminta-ajatuksena on edistää sähkö­, nostotyö- ja koneturvallisuutta sekä kehittää toimialaansa. Tämä tapahtuu panostalla vahvasti henkilökohtaiseen palveluun, korkeaan osaamiseen ja korkeaan työn laatuun sekä osallistumalla aktiivisesti kotimaiseen ja kansainväliseen yhteistyöhön, esimerkiksi standardisointiin.

Nostolaitetarkastuksia tekeviä asiantuntijayhteisöjä oli ennen FINN-Tarkastus Oy:n mukaantuloa Suomessa vain kaksi. FINN-Tarkastus Oy:ssä uskotaan kotimaisen, korkealla osaamisprofiililla ja korkeilla laatutavoitteilla varustetun vaihtoehdon olevan alalle ja asiakaskunnalle hyödyksi ja tervetullut.

Nostolaitetarkastusten liiketoimintapäällikkönä FINN-Tarkastus Oy:ssä toimii Janne Hirvonen ja teknisenä johtajana Jukka Laaksonen.

Lue lisää

 

Uusimmat artikkelit

23.11.2020 | Tutkimus ja koulutus

Muovi- ja komposiittialalle lisää osaajia yritysten ja oppilaitosten yhteistyöllä Lounais-Suomessa

Muovi- ja komposiittialan yritysten kasvunäkymät ovat Lounais-Suomessa hyvät – korona on jopa vauhdittanut alan yritysten kasvua ja tarjonnut uusia mahdollisuuksia. Loppuvuonna käynnistyy alan ammattitutkinto ja tulevana vuonna ammatillinen perustutkinto sekä todennäköisesti myös amk-tasoinen täsmätäydennyskoulutus. Lisäksi yritykset ovat viestimässä alasta kiinnostavasti valtakunnallisen MuoviLove-yhteisnäkyvyyden kautta, kertoo Muoviteollisuus ry lehdistötiedotteessa.

Eltelille kolmen vuoden sopimus Fingridin voimajohtojen kunnossapidosta

Eltel on allekirjoittanut kantaverkkoyhtiö Fingridin kanssa sopimuksen koskien voimajohtojen peruskunnossapitoa. Sopimuksen mukaisesti Eltelin vastuulla on neljä kuudesta Fingridin sopimusalueesta: Häme-Uusimaa, Itä-Suomi, Pohjois-Pohjanmaa ja Lappi eli suurin osa Suomea. Sopimuskausi on 2021-2023.

15.11.2020 | Kumppaniartikkeli

Tekoäly auttaa asiantuntijan datasuosta

Mitattavan raakadatan määrä tuplaantuu digitalisaation myötä joka toinen vuosi, mutta pelkkä data ei ole itseisarvo. Vasta oikein mitattu data ymmärrettäviksi tuloksiksi tulkittuna tuottaa todellista lisäarvoa. Tekoälyn hyödyntäminen kunnonvalvonnassa on uusi tehokas tapa säästää rahaa ja resursseja. Nivia Powered by FRTTM on pohjoismainen palvelukonsepti, joka tuo uudenlaisen ratkaisun datan prosessointiin.

13.11.2020 | Alan Uutiset

Sallamaari Muhonen Sähköteknisen Kaupan Liiton (STK) toimitusjohtajaksi

Sallamaari Muhonen on nimitetty Sähköteknisen Kaupan Liiton (STK) toimitusjohtajaksi 1.1. 2021 alkaen. Liiton pitkäaikainen toimitusjohtaja Tarja Hailikari jatkaa seuraajansa neuvonantajana, kunnes jää eläkkeelle helmikuun lopussa.

TUKES: Akkujen vääränlainen säilyttäminen voi tulla kalliiksi

Litiumioniakkuja on nykyisin monissa koneissa ja laitteissa, esim. sähkötyökaluissa. Jos et käytä akkukäyttöistä laitetta tai kulkuvälinettä talven aikana, varastoi se turvallisesti. Vääränlainen varastointi voi pilata akun eikä se ole enää käyttökelpoinen talven jälkeen. Pahimmassa tapauksessa vioittunut akku saattaa aiheuttaa tulipalon ladatessa.

Varaosien digitalisointi ja 3D-tulostus mahdollistavat valmistuksen missä ja milloin vain

Varaosien digitalisointi on askel kohti kestävämpää liiketoimintaa ja pienempää hiilijalanjälkeä. Samalla syntyy kustannussäästöjä ja varaosien saatavuus paranee ja nopeutuu. VTT ja Aalto-yliopisto ovat tehneet huippututkimusta varaosien digitalisoinnin ja 3D-tulostuksen edistämiseksi jo viiden vuoden ajan.

SSAB:n Raahen-tehtaalla kokeiltiin lisätyn todellisuuden hyödyntämistä asennustyön valvonnassa

SSAB:n Raahen-tehtaan nauhavalssaamon vuosihuollossa otettiin kesällä digiloikka, kun asennustyön valvonnassa hyödynnettiin ensimmäistä kertaa lisättyä todellisuutta (AR). Tämä mahdollisti sen, että kyseistä asennustyötä yleensä valvovan asiantuntijan ei tarvinnut matkustaa Saksasta SSAB:n tehtaalle Raaheen, vaan hän pystyi seuraamaan ja ohjaamaan työtä AR-lasien kautta, jotka oli kiinnitetty tehtaan oman asennusvalvojan kypärään.