https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Kumppaniartikkeli | 13.11.2020

Finnair luottaa Agiloniin työvälinevarastossa – Haasteena työvälineiden jäljitettävyys, saatavuus ja nopeus

Finnair Technical Services Oy huoltaa Finnairin koko laivuetta – Airbus-, Embraer- ja ATR-konetyyppejä – Helsinki-Vantaan lentokentän lentokonehalleissa. Tavoitteena on tehdä tarvittavat huoltotoimenpiteet mahdollisimman huolellisesti, turvallisesti, kustannustehokkaasti ja oikea-aikaisesti, jotta koneet pääsevät tiukkojen aikataulujensa mukaisesti takaisin ilmaan.

Agilon for nuclear industry_1

– Turvallisuus on meille kaiken a ja o. Huollossa kaikki työkalut on pystyttävä jäljittämään 100-prosenttisesti, jotta täytämme Euroopan ilmailu- ja turvallisuusjärjestö EASA:nmyöntämän Part 145 -huoltoluvan ehdot, selvittää projekti-insinööri Joni Janatuinen Finnair Technical Services Oy:stä.

Kaikki työvälineet on yksilömerkitty laserpolttamalla. Työkaluista on tiedettävä tarkkaan, missä lentokoneessa niitä on käytetty, kuka niitä on käyttänyt ja milloin.

– Yksi haasteista oli, että työvälinevarastoinnista vastaavan logistiikkakumppanimme HUB logisticsin työvuorojen vaihtoajat poikkesivat välillä lentokonehuollon työvuorojen vaihtoajoista. Erilaisesta vuoronvaihtorytmistä johtuen mekaanikot eivät aina saaneet tarvitsemiaan työkaluja ulos varastosta.

Toinen isompi haaste liittyi työvälineiden lainaus- ja palautustiskillä kuluvaan työaikaan, joka vei 45 prosenttia kaikkien varastotransaktioiden kokonaisresurssiajasta. Työntutkimus osoitti, että työvälinelainaustiskillä kuluvasta työajasta 80 prosenttia oli odottelua.

– Jotta työt pystytään aloittamaan viiveettä, työkalut pitää saada välittömästi mukaan ilman odottelua varastotiskillä. Edellä mainituista haasteista johtuen aloimme kartoittaa erilaisia itsepalvelu- ja automaatioratkaisuja, joilla saisimme toimintoja tehostettua, viiveettömän 24/7-periaatteen toteutettua ja odotusajan minimoitua, Janatuinen kertoo.

Ratkaisuksi räätälöity järjestelmä, joka toimii 24/7/365

HUB logistics otti marraskuussa 2018 käyttöön Konecranes Agilon® -materiaalinhallintajärjestelmän Finnairin isoimmassa lentokonehallissa. Laite on 14 metriä leveä, 6,1 m korkea, ja siinä on kaksi käyttöpistettä, keräilyrobottia ja läpikulkuaukkoa. Agilonissa säilytetään noin 1 300 työkalua; täyttöaste on yli 80 prosenttia.

Työkalut vievät nyt vain noin 30 neliötä varastopinta-alaa, kun ne ennen veivät 100 neliötä.

Aiemmin työvälinehallinta oli suljetussa ulkoisessa sovelluksessa. Uusi 24/7/365 toimiva järjestelmä on integroitu lentokonehuollon AMOS-tuotannonohjausjärjestelmään, jonka kautta kaikki pääsevät seuraamaan ja monitoroimaan työvälinehallintaa.

AMOS-järjestelmällä hallitaan myös Agilonin kulunvalvontaa. Käyttöliittymä on räätälöity noin 500 mekaanikon tarpeisiin mahdollisimman yksinkertaiseksi ja nopeaksi hyödyntämällä muun muassa viivakoodinlukijaa. Agilon on varustettu hiilidioksidisammutinjärjestelmällä.

Automaatio säilyttää täyden jäljitettävyyden ja säästää aikaa

Agilon täyttää lentokonehuollon tavoitteleman itsepalvelun työkaluvalvonnan osalta ja samalla säilyttää työvälineiden 100-prosenttisen jäljitettävyyden. Järjestelmän ottamat kuvat ja käyttäjien tunnistus käyttöpisteellä parantavat jäljitettävyyttä entisestään. Agilon poistaa myös inventointitarpeen ja manuaaliset kirjaukset.

Janatuinen kertoo olevansa tyytyväinen Agilonin toimintaan ja sen tuomiin hyötyihin. Tällä hetkellä noin 60 prosenttia työvälinelainauksista tehdään järjestelmästä. Loput työvälineistä, joita ei voida kokonsa tai ominaisuuksiensa vuoksi sijoittaa Agilon-automaattiin, lainataan edelleen varastotiskiltä.

– Agilon säästää meiltä reilusti aikaa. Automatisoitu työvälineiden lainaus, palautus ja kirjaus ovat vapauttaneet resursseja lainauspisteeltä muihin varastointitehtäviin, Sen avulla logistiikkakumppanimme pystyy tuottamaan lentokonehuollolle laadukkaampaa ja tehokkaampaa palvelua esimerkiksi keräyksissä ja hyllytyksissä.

Katso video Helsinki Vantaalta  https://youtu.be/_fMTt7JnSRo

 

Lisätietoja:

KAI LINDFORS

Sales Manager, Konecranes Agilon Business
+358 43 824 6578 

kai.lindfors@konecranes.com

 

Vieraile Agilon verkkosivuilla

Agilon LinkedIn

Agilon YouTube  

Uusimmat artikkelit

Dronet ja paikkatietoanalytiikka kertovat, milloin ja missä sähköverkon kunnossapitotoimia tulee tehdä

Evision Oy on yhteistyössä Enerva Oy:n ja Järvi-Suomen Energia Oy:n kanssa kehittänyt verkon luotettavuusperusteisuuden analytiikkamallin, joka ratkoo energiayhtiöiden kunnossapitohaasteita ja tarjoaa säästöjä. 

27.6.2024 | Alan Uutiset

Metso sai merkittävän tilauksen Intiasta – rakenteilla ensimmäinen suuren mittakaavan elektroniikkaromun kierrätyslaitos

"Tämä on meille tärkeä tilaus. Hindalco Industries on tällä hetkellä yksi Intian merkittävimmistä alumiinin ja kuparin tuottajista," Metson sulatusliiketoiminnan johtaja Jyrki Makkonen toteaa.

Työntekijä putosi murskaimen päältä huoltotehtävissä – sakkoja vastuuhenkilöille

"Putoamistyötapaturmia tapahtuu edelleen liikaa ja putoamisesta voi aiheutua erittäin vakavia vammoja tai jopa kuolema", Lounais-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen juristi Matti Suontausta muistuttaa.

Valio investoi Lapinlahden tehtaaseen yli 60 miljoonaa euroa

Investointi käsittää juustonvalmistustilojen laajennuksen ja laitteiden uusimisen. Investoinnin tarkoituksena on korvata nykyinen, teknisen käyttöikänsä päässä oleva valmistuslaitteisto.

Schneider Electric testaa Helenin sähköverkossa haitallisen SF6-kaasun korvaamista uudella teknologialla

Merkittävä osa sähköverkkoon asennetuista keskijännitekojeistoista sisältää SF6-kaasua. Schneider Electric on pyrkinyt ratkaisemaan ongelmaa RM AirSeT -kojeiston avulla.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.