https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Kumppaniartikkeli | 3.4.2019

GlobalReader vie tuotantolaitokset lähemmäs Industry 4.0 maailmaa

Ammattitaitoisen ja motivoituneen työvoiman löytäminen on tänä päivänä monelle valmistavan teollisuuden yritykselle haastavaa. Vaikka tehdastyön luonne on lisääntyneen automaation ansiosta muuttunut vuosien varrella täysin, työn arjen todellisuus ei useinkaan vastaa millenniaalisukupolven edustajien odotuksia. Pelkkä rahallinen korvaus työstä ei useinkaan heille riitä, vaan työn tekemisen on oltava myös mielekästä ja motivoivaa. 

Indrek Jaal (1)

Palvelun avulla yritys voi reaaliajassa seurata koneidensa ja laitteidensa toimintaa ja saada selville myös mahdolliset vikatilanteet välittömästi, kertoo GlobalReader OÜ:n perustaja ja toimitusjohtaja Indrek Jaal.

Älykkäiden tuotantoprosessien alalla toimiva GlobalReader auttaa yrityksiä tehostamaan valmistusprosessejaan, säästämään rahaa ja toisaalta haastamaan alalla voimistuvan työvoimapulan.  

- Ihmiset haluavat työskennellä motivoivien työtehtävien parissa ja toisaalta vähentää tekemiensä rutiinityötehtävien osuutta päivittäisessä työssä. GlobalReader tuo älyä tehtaiden tuotantoprosesseihin. Sen ansiosta yksinkertaiset, mutta aikaa vievät rutiinityötehtävät vähenevät ja tehdastyön mielekkyys ja houkuttelevuus lisääntyy, kertoo GlobalReader OÜ:n perustaja ja toimitusjohtaja Indrek Jaal.

Työpisteen automatisointi on ensimmäinen vaihe koneiden välisen kommunikoinnin kehittämisprosessissa, jota kohti teollisen internetin yleistyminen ja Industry 4.0 -visio vie teollisuutta. Jaalin mukaan palvelu soveltuu kaikille valmistavan teollisuuden toimijoille, jotka haluavat säästää arvokasta aikaa ja toki samalla myös rahaa.

- GlobalReader on teolliseen internetiin pohjautuva palvelu, joka auttaa yrityksiä seuraamaan koneiden ja tuotantolinjojen toimintaa, kerää niitä koskevia tietoja ja analysoi tätä kerättyä dataa. Palvelu toisin sanoen digitalisoi asiakkaidemme tuotantoprosessit ja tätä kautta auttaa heitä tekemään tuotantonsa tehostamisen kannalta tärkeitä päätöksiä. 

Digitalisuus tuo älyä tehdastyöhön

Nykypäivänä monissa erityisesti pienemmän koon tuotantolaitoksissa on yhä edelleen tavanomaista, että tuotantoa koskevat tiedot, kuten työohjeet, välitetään eteenpäin paperille kirjattuna. Koneenkäyttäjä saa aamulla käteensä paperin, jossa lukee, mitä tuotetta ja kuinka monta kappaletta hänen on vuoronsa aikana valmistettava. Työvuoron päätteeksi työntekijän tulee puolestaan kirjata ylös, milloin hän aloitti työnsä, milloin lopetti, milloin hän piti taukoja ja niin edelleen. Kaikki tämä manuaalinen kirjaustyö vie aikaa, joka on pois tuotantolaitoksen varsinaiselta tuottavalta tekemiseltä.

Kuukausihintaisen GlobalReader-palvelun ansiosta kaikki tuotantoa koskeva tieto tallentuu automaattisesti ja reaaliajassa pilvipohjaiseen järjestelmään mahdollistaen teollisuuslaitosten siirtymisen kohti älykästä Smart Factory -tuotantokonseptia. Ohjelmiston avulla kerätty data on myös helposti integroitavissa tuotantolaitoksen käytössä olevaan ERP-tuotannonohjausjärjestelmään.

- Tämä auttaa yrityksiä välttämään ”huonosta datasta” johtuvien erheellisten liiketoimintapäätösten tekemisen, sillä se poistaa inhimillisistä syistä johtuvat kirjausvirheet.

Kohti ennakoivaa huoltoa

Palvelun avulla yritys voi reaaliajassa seurata koneidensa ja laitteidensa toimintaa ja saada selville myös mahdolliset vikatilanteet välittömästi.

- GlobalReader muokkaa valmistavaa teollisuutta digitaalisuuden avulla. Vaikka tulevaisuuden Industry 4.0 -mallista on puhuttu jo pitkään, perinteiset paperiraportit ja manuaaliset työvaiheet jarruttavat edelleen merkittävästi eurooppalaista valmistavaa teollisuutta. Älykkäät työprosessit vähentävät tuotantolinjan säätämiseen ja valmistusprosessiin kuluvaa aikaa. Ne ilmoittavat automaattisesti koneen pysähtymisestä tai jonkin muun ongelman syntymisestä ja parantavat tuotannon tehokkuutta, kuvaa Jaal.

Teollisuuden kunnossapitäjälle uuden palvelun käyttöönotto merkitsee vähemmän ikäviä yllätyksiä ja tarvetta kalliiksi tulevaan ”tulipalojen sammutteluun”. Palvelun avulla kerätty ja analysoitavissa oleva informaatio auttaa tuotantolaitoksia ymmärtämään jo hyvissä ajoissa ennen laiterikkoja, milloin koneet ja laitteet kaipaavat huoltoa.

- Kunnossapito on yksi tärkeimmistä tekijöistä, jolla voidaan lyhentää koneiden ja laitteiden seisokkiaikoja. Monissa tuotantolaitoksissa kunnossapitotyöt kirjataan edelleen manuaalisesti ylös – Excel-ohjelmisto saattaa olla apuna, mutta huoltoihin ja kunnossapitoon liittyvät toimenpiteet ovat tallella pitkälti vain kunnossapitäjän muistissa. Tästä asiakkaamme pääsevät palvelun avulla eroon.

GlobalReader-palvelun avulla kerätty tieto laitteiden ja koneiden todellisista käyttötunneista auttaa siirtymään kalenteripohjaisesta kunnossapidosta kohti ennakoivaa kunnossapitoa.

- Palvelu on helposti muokattavissa asiakkaidemme tarpeisiin ja integroitavissa helposti esimerkiksi Microsoft Navisionin ja monien muiden markkinoilla olevien ERP-toiminnanohjausjärjestelmien kanssa.

dashboard

GlobalReader-palvelun avulla kerätty tieto laitteiden ja koneiden todellisista käyttötunneista auttaa siirtymään kalenteripohjaisesta kunnossapidosta kohti ennakoivaa kunnossapitoa. Pääset seuraamaan palvelun esittelyvideota klikkaamalla alla olevaa linkkiä.

ESITTELYVIDEO_GLOBALREADER

Yrityksen kotisivut:  https://globalreader.eu/fi/  ja sähköposti  info@globalreader.eu

Teksti: Nina Garlo-Melkas

Uusimmat artikkelit

Dronet ja paikkatietoanalytiikka kertovat, milloin ja missä sähköverkon kunnossapitotoimia tulee tehdä

Evision Oy on yhteistyössä Enerva Oy:n ja Järvi-Suomen Energia Oy:n kanssa kehittänyt verkon luotettavuusperusteisuuden analytiikkamallin, joka ratkoo energiayhtiöiden kunnossapitohaasteita ja tarjoaa säästöjä. 

27.6.2024 | Alan Uutiset

Metso sai merkittävän tilauksen Intiasta – rakenteilla ensimmäinen suuren mittakaavan elektroniikkaromun kierrätyslaitos

"Tämä on meille tärkeä tilaus. Hindalco Industries on tällä hetkellä yksi Intian merkittävimmistä alumiinin ja kuparin tuottajista," Metson sulatusliiketoiminnan johtaja Jyrki Makkonen toteaa.

Työntekijä putosi murskaimen päältä huoltotehtävissä – sakkoja vastuuhenkilöille

"Putoamistyötapaturmia tapahtuu edelleen liikaa ja putoamisesta voi aiheutua erittäin vakavia vammoja tai jopa kuolema", Lounais-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen juristi Matti Suontausta muistuttaa.

Valio investoi Lapinlahden tehtaaseen yli 60 miljoonaa euroa

Investointi käsittää juustonvalmistustilojen laajennuksen ja laitteiden uusimisen. Investoinnin tarkoituksena on korvata nykyinen, teknisen käyttöikänsä päässä oleva valmistuslaitteisto.

Schneider Electric testaa Helenin sähköverkossa haitallisen SF6-kaasun korvaamista uudella teknologialla

Merkittävä osa sähköverkkoon asennetuista keskijännitekojeistoista sisältää SF6-kaasua. Schneider Electric on pyrkinyt ratkaisemaan ongelmaa RM AirSeT -kojeiston avulla.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.