Kumppaniartikkeli | 12.11.2020

Ihmislähtöinen ajatusmaailma näkyy entistä vahvemmin yrityksemme tavassa johtaa henkilöstöä

Vuoden vaihteessa kuulimme ensimmäisen kerran COVID19 viruksesta, joka levisi tuolloin Aasiassa ja muutaman kuukauden kuluttua tästä, siitä tuli totta myös täällä Suomessa. Yhtäkkiä eteen tullut odottamaton käänne vei myös meidät yritykset uuteen tilanteeseen, jossa tuli huomioida henkilöstön turvallisuus ja hyvinvointi uudella tavalla ja oli kyettävä asettamaan omat linjaukset yrityksen sisällä. Ja nopeasti.

Petra_Quant

Olemme Quantilla tehneet pitkään töitä turvallisuuden kehittämiseksi ja uskallan sanoa, että olemme siinä hyvällä tasolla. Esimerkiksi aloitamme jopa etäpalaverit aina turvallisuudella, josta saimme äskettäin yhteistyökumppaniltamme positiivista palautetta.

Koska turvallisuuslähtöisyys on meille luontaista, ponnistimme vuoden 2020 haasteelliseen toimintaympäristöön keskimääräistä paremmista lähtökohdista, koska koko henkilöstömme on turvallisuusorientoitunutta. Emme ole lamaantuneet, kun pandemian vuoksi turvallisuusmääräyksiä on pitänyt muuttaa hyvinkin lyhyillä varoitusajoilla. Jokainen tuottavuuden tekijämme ymmärtää sen, että esimerkiksi kasvomaskeja pidetään turvataksemme toinen toisemme, vaikka sen käyttäminen tuokin työntekoon uutta haastetta.

Miten taklata pandemian aiheuttama epätietoisuus ja varmistaa henkilöstön henkinen hyvinvointi?

Vuosi ei kuitenkaan ole haastanut ainoastaan fyysistä turvallisuuttamme, vaan myös henkistä hyvinvointiamme. Pandemia on luonnollisesti herättänyt huolta omasta ja läheisten terveydestä, kenties jopa hengestä. Se on myös aiheuttanut paljon epätietoisuutta, kun on yritetty ymmärtää, miten toimia oikein erilaisissa tilanteissa. Milloin saan tulla töihin ja milloin en. Milloin voin viedä lapset hoitoon ja milloin en. Kuka maksaa minulle palkan tai korvauksen, jos joudun jäämään pois töistä erilaisista syistä.

Erityisesti nyt syksyn tullen myös vähentyneet sosiaaliset kontaktit kuormittavat mieltämme, kun auringon valo vähenee vähenemistään. Kunnossapidon kahvituvassa saa kerrallaan olla pienempi määrä ihmisiä kuin menneessä normaalissa, yksiköihin ei tehdä kuin aivan välttämättömiä vierailuja ja osa henkilöstöstä on siirtynyt pysyvään etätyömalliin.

Kaltaisellemme palveluyritykselle henkilöstö on aidosti tärkein voimavaramme ja täten yrityksellä on suuri intressi huolehtia fyysisen turvallisuuden lisäksi henkilöstön henkisestä hyvinvoinnista. Kukaan ei pysty antamaan parastaan huolestuneena ja alakuloisena. Tätä lähdimme taklaamaan keväällä samaan aikaan, kun varmistimme, että meillä on kuhunkin hetkeen mahdollisimman hyvät ohjeet fyysisen turvallisuuden takaamiseksi.

Perustimme keväällä nopealla aikataululla johtoryhmälle raportoivan kriisiviestintätiimin. Tiimi vastaa siitä, että meillä on ajantasaiset koronaan liittyvät ohjeet ja että ne ovat kaikkien saatavilla. Olemme pyrkineet varmistamaan, että uudet ohjeistukset tavoittavat aina koko henkilöstön. Intranetin lisäksi olemme viestineet uusista ohjeistuksista myös tekstinviestien kautta koko henkilöstölle.

Lisäksi olemme luoneet henkilöstölle oman kanavan, jota kautta he ovat voineet esittää koronaan liittyviä kysymyksiä luottamuksellisesti. Esimiehille on pidetty vapaamuotoista Koronaklinikka -palaveria Teamsin välityksellä, keväällä päivittäin ja nyt syksyllä pari kertaa viikossa. Muun muassa näillä toimilla on pyritty varmistamaan, että epätietoisuutta olisi mahdollisimman vähän sekä jokainen tulisi halutessaan kuulluksi.

Yhteisöllisyyttä etätyöskentelyyn

Tämän vuoden aikana mahdollisuudet kohtaamisiin kasvokkain ovat olleet vähäisempiä. Yhteisöllisyyttä on pyritty ylläpitämään edellä mainittujen Koronaklinikoiden lisäksi esimerkiksi virtuaalisin kahvitauoin. Näistä on jopa huomattu, että olemme saaneet koottua yhteen ihmisiä eri toimipisteistä, jotka eivät aikaisemmin ole säännöllisesti kahvitelleet keskenään.

Quantin globaalista organisaatiosta haastettiin koko henkilöstö Yammerin kautta leikkimieliseen terveyshaasteeseen (jonka meidän regioonamme voitti yhtenä kuukautena!). Tällaisista eivät tietenkään innostu kaikki, mutta osalle henkilöstöstä nämä ovat niitä harvoja vapaamuotoisia kontakteja työkavereihin etäpäivien aikana. Koko henkilöstölle on suunnitteilla jotain yhteistä vielä myöhemmin tänä vuonna, mutta koska tästä on vasta teaser julkaistu, en voi vielä kertoa siitä tämän enempää.

Paljon on tapahtunut ja lopullisen tilinteon aika tämän vuoden osalta on vasta myöhemmin. Tässä vaiheessa voi kuitenkin jo todeta, että vuoden 2020 jälkeen, ja osittain sen ansiostakin, ihmislähtöinen ajatusmaailma näkyy entistä vahvemmin yrityksemme tavassa johtaa henkilöstöä. Tähän kuuluvat erilaiset kohtaamiset henkilöstön kanssa, kasvotusten tai etänä, sekä aito huolehtiminen siitä, että työntekijämme voivat hyvin.

Haluamme olla läsnä, haluamme kuunnella ja kehittää työyhteisöämme yhdessä. Henkilöstömme on edelleen se suurin voimavaramme.

Petra Soidinsalo

 Henkilöstöjohtaja, Quant Finland

Uusimmat artikkelit

23.11.2020 | Tutkimus ja koulutus

Muovi- ja komposiittialalle lisää osaajia yritysten ja oppilaitosten yhteistyöllä Lounais-Suomessa

Muovi- ja komposiittialan yritysten kasvunäkymät ovat Lounais-Suomessa hyvät – korona on jopa vauhdittanut alan yritysten kasvua ja tarjonnut uusia mahdollisuuksia. Loppuvuonna käynnistyy alan ammattitutkinto ja tulevana vuonna ammatillinen perustutkinto sekä todennäköisesti myös amk-tasoinen täsmätäydennyskoulutus. Lisäksi yritykset ovat viestimässä alasta kiinnostavasti valtakunnallisen MuoviLove-yhteisnäkyvyyden kautta, kertoo Muoviteollisuus ry lehdistötiedotteessa.

16.11.2020 | Kumppaniartikkeli

FINN-Tarkastus Oy laajensi nostolaitteiden tarkastuksiin

Tämän vuoden elokuussa sähkölaitteistojen tarkastuksista tunnettu FINN-Tarkastus Oy aloitti uuden vaiheen panostamalla vahvasti koneturvallisuus- ja koulutuspalveluihin. Nyt yritys on ottanut seuraavan askeleen aloittamalla nostureiden, henkilönostimien ja muiden nostolaitteiden lakisääteiset käyttöönotto- ja määräaikaistarkastukset FINAS-akkreditointipalvelun myönnettyä 5.11.2020 pätevyysalueeseen nostolaitteiden tarkastuksia koskevan laajennuksen. 

Eltelille kolmen vuoden sopimus Fingridin voimajohtojen kunnossapidosta

Eltel on allekirjoittanut kantaverkkoyhtiö Fingridin kanssa sopimuksen koskien voimajohtojen peruskunnossapitoa. Sopimuksen mukaisesti Eltelin vastuulla on neljä kuudesta Fingridin sopimusalueesta: Häme-Uusimaa, Itä-Suomi, Pohjois-Pohjanmaa ja Lappi eli suurin osa Suomea. Sopimuskausi on 2021-2023.

13.11.2020 | Alan Uutiset

Sallamaari Muhonen Sähköteknisen Kaupan Liiton (STK) toimitusjohtajaksi

Sallamaari Muhonen on nimitetty Sähköteknisen Kaupan Liiton (STK) toimitusjohtajaksi 1.1. 2021 alkaen. Liiton pitkäaikainen toimitusjohtaja Tarja Hailikari jatkaa seuraajansa neuvonantajana, kunnes jää eläkkeelle helmikuun lopussa.

TUKES: Akkujen vääränlainen säilyttäminen voi tulla kalliiksi

Litiumioniakkuja on nykyisin monissa koneissa ja laitteissa, esim. sähkötyökaluissa. Jos et käytä akkukäyttöistä laitetta tai kulkuvälinettä talven aikana, varastoi se turvallisesti. Vääränlainen varastointi voi pilata akun eikä se ole enää käyttökelpoinen talven jälkeen. Pahimmassa tapauksessa vioittunut akku saattaa aiheuttaa tulipalon ladatessa.

Varaosien digitalisointi ja 3D-tulostus mahdollistavat valmistuksen missä ja milloin vain

Varaosien digitalisointi on askel kohti kestävämpää liiketoimintaa ja pienempää hiilijalanjälkeä. Samalla syntyy kustannussäästöjä ja varaosien saatavuus paranee ja nopeutuu. VTT ja Aalto-yliopisto ovat tehneet huippututkimusta varaosien digitalisoinnin ja 3D-tulostuksen edistämiseksi jo viiden vuoden ajan.

SSAB:n Raahen-tehtaalla kokeiltiin lisätyn todellisuuden hyödyntämistä asennustyön valvonnassa

SSAB:n Raahen-tehtaan nauhavalssaamon vuosihuollossa otettiin kesällä digiloikka, kun asennustyön valvonnassa hyödynnettiin ensimmäistä kertaa lisättyä todellisuutta (AR). Tämä mahdollisti sen, että kyseistä asennustyötä yleensä valvovan asiantuntijan ei tarvinnut matkustaa Saksasta SSAB:n tehtaalle Raaheen, vaan hän pystyi seuraamaan ja ohjaamaan työtä AR-lasien kautta, jotka oli kiinnitetty tehtaan oman asennusvalvojan kypärään.