https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 9.8.2023

Outokumpu tähtää asemansa vahvistamiseen Yhdysvalloissa

Tavoitteena on vastata paikallisesti tuotetun, vastuullisen ruostumattoman teräksen kasvavaan kysyntään Yhdysvaltojen vahvassa valmistus- ja puolustusteollisuudessa.

af4c9326bcbb9ba6_800x800ar

Calvertin kylmävalssaamo Alabamassa. Kuva: Outokumpu

Outokummulla on vahva markkina-asema sen keskeisillä markkinoilla: yhtiö on Euroopan johtava ruostumattoman teräksen tuottaja ja toiseksi suurin Yhdysvaltojen markkinoilla.

Outokumpu pyrkii edelleen vahvistamaan markkina-asemaansa entisestään ja monipuolistamaan toimintaansa maantieteellisesti. Painopistealueita ovat laajentuminen Amerikoissa, Euroopan kilpailukyky, arvoketjujen integrointi ja vastuullisuusjohtajuus mukaan lukien mahdollinen biokoksi-investointi.

Viime vuosina Outokumpu on parantanut merkittävästi Americas-liiketoiminta-alueen operatiivista toimintaa ja tuloksentekokykyä.

– Olemme vahvistaneet onnistuneesti liiketoimintaamme Yhdysvalloissa viime vuosina, ja kannattavuutemme on parantunut merkittävästi, toimitusjohtaja Heikki Malinen sanoo.

Outokumpu on tyytyväinen liittovaltion, osavaltion ja paikallishallinnon päättäjien toimenpiteisiin, jotka vahvistavat Yhdysvaltojen teräsmarkkinoita epäreilua kansainvälistä kilpailua vastaan, kannustavat investoimaan puhtaaseen teknologiaan, ylläpitävät vakaata ja vahvaa taloutta sekä kannustavat kouluttamaan ja vahvistamaan työvoimaa.

– Toiminnallisten ja kaupallisten parannusten ansiosta sekä vahvan markkinaympäristön ja liittovaltion, osavaltion ja paikallisten päättäjien politiikan tukemana olemme voineet tehdä tasaisesti hyvää tulosta.

Panostusta vastuullisen teräksen tuotantoon

Outokumpu käynnistää esitutkimuksen selvittääkseen vaihtoehtoja laajentaa toimintaansa Yhdysvalloissa. Tavoitteena on vastata paikallisesti tuotetun, vastuullisen ruostumattoman teräksen kasvavaan kysyntään Yhdysvaltojen vahvassa valmistus- ja puolustusteollisuudessa.

Outokumpu pyrkii lisäämään erityisesti nykyistä kylmävalssauskapasiteettia ja tutkii erilaisia vaihtoehtoja kuumavalssaukselle Calvertissa Alabamassa. Jälkimmäisen osalta yhtiö näkee yhtenä vaihtoehtona oman kuumavalssaamon rakentamisen.

Tällä hetkellä Outokumpu hankkii kuumavalssauksen Yhdysvalloissa ulkopuoliselta toimijalta sopimuksella, joka on voimassa vuoteen 2036 asti, ellei kumpikaan osapuoli päätä sitä aiemmin 36 kuukauden irtisanomisajalla. Sopimuksen mahdollisen päättämisen aikaisin voimaanastumispäivä vaaditun irtisanomisajan jälkeen olisi 1.10.2026.

Uusimmat artikkelit

18.6.2024 | Alan Uutiset

Wärtsilä lanseeraa ensimmäisenä maailmassa 100 % vedyllä toimivan suuren mittakaavan moottorivoimalan konseptin

Konsepti perustuu Wärtsilä 31 -moottorialustaan. Vetyvalmiin moottorin odotetaan olevan tilattavissa vuonna 2025 ja toimitettavissa vuodesta 2026 alkaen.

Outokumpu laajentaa robotiikan käyttöä turvallisuustyössä

Ensimmäinen ANYmal-robotti "Jokkeri" aloitti työnsä Torniossa. Yhtiö arvioi, että tarkastustehtävien siirtäminen robotille voi auttaa vähentämään työntekijöiden altistumisaikaa vaarallisille aineille yli 80 prosenttia ja vaarallisia huoltokorjauksia 20 prosenttia.

Nesteen Porvoon jalostamon suurseisokki saatiin onnistuneesti päätökseen

Suurseisokin ajan Porvoon jalostamo oli yksi Suomen suurimmista. Vuoden 2024 suurseisokin kokonaisinvestointi oli noin 390 miljoonaa euroa.

Valio investoi Lapinlahden tehtaaseen yli 60 miljoonaa euroa

Investointi käsittää juustonvalmistustilojen laajennuksen ja laitteiden uusimisen. Investoinnin tarkoituksena on korvata nykyinen, teknisen käyttöikänsä päässä oleva valmistuslaitteisto.

Schneider Electric testaa Helenin sähköverkossa haitallisen SF6-kaasun korvaamista uudella teknologialla

Merkittävä osa sähköverkkoon asennetuista keskijännitekojeistoista sisältää SF6-kaasua. Schneider Electric on pyrkinyt ratkaisemaan ongelmaa RM AirSeT -kojeiston avulla.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.