https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 15.6.2022

Suomi maailman kiinnostavin terveysteknologian T&K-maa, investointien osuus silti "pieni"

Terveysteknologiayritysten mukaan Suomi on maailman kiinnostavin maa tutkimus- ja kehittämisinvestoinneille eli T&K-investoinneille. Vetovoimatekijöitä ovat muun muassa korkea koulutus ja osaaminen, pitkälle edennyt digitalisaatio ja maailmanlaajuisesti merkittävä data. Kuitenkin suorien tutkimus- ja tuotekehitysinvestointien osuus on potentiaaliin verrattuna toistaiseksi erittäin pieni, selvityksessä todetaan. 

terctekno

Sailab – MedTech Finland ry:n jäsenyritysten konsernien yhteenlaskettu liikevaihto on noin 500 miljardia euroa. Yritykset työllistävät globaalilla tasolla arviolta 2 miljoonaa henkilöä.  Yritykset panostavat tutkimukseen ja tuotekehitykseen voimakkaasti. Yrityksissä käytetään keskimäärin 8–11 prosenttia liikevaihdosta T&K -toimintaan. Suomella olisi nyt erinomainen tilaisuus vahvistaa T&K-toimintaa kehittyvällä toimialalla ja kansainvälisellä kentällä.

Suorien investointien ja rahoituksen lisäksi vahva T&K-toiminta ja innovaatioekosysteemi toisivat Suomeen kansainvälistä osaamista ja verkostoja sekä lisäävät työllisyyttä. Suuret yritykset ovat myös erinomainen väylä markkinoille, kuten esimerkiksi Biontech-Pfizer -yhteistyö on osoittanut. Toimialaselvityksen mukaan soteuudistuksen valmistuminen voi merkittävällä tavalla vauhdittaa tilannetta. Sen myötä on uudistettava käytännön toimia ja vahvistettava innovaatioiden markkinoille pääsyä.

T&K-toimintaa voidaan vahvistaa hankintaprosessien kehittämisellä ja yhteistyöllä

Yritysten mukaan hankintaprosessit eivät tue terveysteknologian innovaatioiden tuomista Suomen markkinoille. Yritykset arvioivat, että halvan hinnan painoarvo hankintapäätöksissä on jopa 80 prosenttia. KEINO-verkoston selvityksessä (Innovatiiviset ja kestävät julkiset hankinnat Suomessa 2020) tarkastelluista hankinnoista vain 9 prosenttia käytettiin hankintayksikölle uutta menettelyä tai toimintamallia. Vain 5 prosenttia hankituista tuotteista/palveluista oli myös markkinoilla uusia tai toi olennaisia parannuksia markkinoilla aiemmin tarjolla olleisiin vaihtoehtoihin.

Sailab – MedTech Finland ry:n näkemyksen mukaan terveydenhuollon julkisista hankinnoista pitäisikin 15–20 prosenttia korvamerkitä innovatiiviseen hankintaan.

Selvityksen mukaan T&K-toimintaa voidaan vahvistaa myös yhteistyötä lisäämällä ja käytännön toimia muuttamalla. Valtaosa toimialaselvitykseen vastanneista yrityksistä toteaa, että yhteistyötä julkisen ja yksityisen sektorin välillä pitäisi parantaa. Lisäksi yliopistosairaaloiden ja korkeakoulujen osallisuutta ja yhteistyötä yritysten kanssa olisi vahvistettava alueellisesti ja valtakunnallisesti. Yritysten toimintakulttuurin, aikataulujen ja konsernien sisäisen, maakohtaisen kilpailun ymmärtäminen voisi lisätä päätöksentekoon nopeutta ja uudistaa toimintatapoja.

Sailab – MedTech Finland ry:n näkemyksen mukaan hyvinvointialueilla on tässäkin merkittävä rooli. Toimialajärjestö haastaakin hyvinvointialueet keskusteluun siitä, kuinka T&K-investoinnit ja terveysteknologian innovaatiot saadaan vahvemmin terveydenhuollon ja potilaiden hyödyksi.

Sailab – MedTech Finland ry:n jäsenyritykset valmistavat ja jakelevat 80–90 prosenttia kaikesta Suomessa käytettävistä lääkinnällisistä laitteista. Yritykset työllistävät tällä hetkellä Suomessa noin 5 500 henkilöä. Valtaosa yrityksistä kuuluu konserneihin. Vain 38 prosenttia toimialaselvitykseen vastanneista oli Suomessa terveysteknologian T&K-budjetti ja investointeja tehtiin noin 8 miljoonaa euroa.

Toimialaselvitys on julkaistu kokonaisuudessaan 14.6.2022 järjestetyssä Sailab – MedTech Finland ry:n kevätseminaarissa.

Uusimmat artikkelit

25.3.2024 | Alan Uutiset

Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtuma jälleen tiukasti teollisuuden ajan hermoilla

Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtuma järjestetään jälleen Oulun Ouluhallissa 22.–23.5.2024. Näytteilleasettajapaikat on loppuunmyyty,  ja tapahtuman ohjelmalava täyttyy mielenkiintoisista ja taatusti ajankohtaisista puheenvuoroista.

Metsä Group ja ANDRITZ rakentavat koetehtaan uusien ligniinituotteiden kehittämiseksi

Metsä Group rakentaa Äänekosken biotuotetehtaan yhteyteen ligniininjalostuksen koetehtaan. Laitteet toimittaa teknologiayhtiö ANDRITZ. Rakennustyöt alkavat kesällä 2024 ja koetehdas valmistuu loppuvuonna 2025. Koetehtaan kapasiteetti tulee olemaan kaksi tonnia uudenlaista ligniinituotetta päivässä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

Tuulivoima-ala tarvitsee lisää tekijöitä – Turun AMK ja VAMK kouluttavat uusia osaajia

Tuulivoimaloihin tullaan tarvitsemaan paljon teknisen alan osaajia.Turun ja Vaasan ammattikorkeakoulut aloittavat yhteisen tuulivoimaan liittyvän maksuttoman koulutuksen. Opinnot ovat työelämälähtöisiä ja ne on mahdollista suorittaa työn ohessa. 

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.