https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 24.8.2023

VÄITÖS: Laajennettu todellisuus tehostaa teollisuusyritysten tuotekehitysprosessia ja huoltoliiketoimintaa

Tutkimuksen mukaan laajennettu todellisuus on toimiva uusi jakelukanava huolto-ohjeille ja se tehostaa teollisuusyritysten tuotekehitysprosessia ja huoltoliiketoimintaa.

augmented-reality

FM Hanna Heinonen tutki väitöskirjassaan laajennetun todellisuuden käyttömahdollisuuksia mahdollisuuksia erityisesti teollisen huoltoliiketoiminnan viitekehyksessä. Tutkimuksessa selvitettiin, miten virtuaalitodellisuus ja lisätty todellisuus palvelevat teollisuusyrityksiä teknisen dokumentaation luonti- ja jakeluvaiheessa. Tutkimuksessa käsitellään laajennettua todellisuutta sekä virtuaalitodellisuuden (VR) että lisätyn todellisuuden (AR) kautta.

386dda17-af65-44d3-b8a1-813f4a2c25cd-w_960

FM Hanna Heinonen. Kuva: Maarit Lahikainen/Maarimanna

– Käyttäjätesteihini osallistui yli 150 henkilöä KONEen globaalista organisaatiosta. Asiantuntijat suhtautuivat myönteisesti uusien teknologioiden käyttöönottoon päivittäisessä työssään ja arvioivat niiden tehostavan työtään, Hanna Heinonen kertoo.

Metaversumin hyödyntäminen lisää tehokkuutta

Virtuaalitodellisuudessa tapahtuva yhteistoiminta, jossa fyysisesti eri sijainneissa olevat käyttäjät toimivat samassa virtuaaliympäristössä, parantaa erityisesti globaalien ja etätyötä tekevien tiimien tehokkuutta. ­­­­Se tarjoaa uudenlaisia mahdollisuuksia verrattuna perinteisiin viestintätyökaluihin, kuten sähköpostiin tai videoneuvotteluun.

Virtuaalitodellisuus lisää yhteenkuuluvuuden tunnetta ja tehostaa sisäistä viestintää. Se myös sujuvoittaa teknisen dokumentaation luonti- ja tarkastusprosessia useassa eri vaiheessa vähentämällä sekä väärinymmärrysten että iteraatiokierrosten määrää.

Älylasit puolestaan ovat huolto-ohjeille uusi jakelukanava, joka vapauttaa käyttäjän kädet työn tekemiseen. Lisätyssä todellisuudessa ohjeistusta voidaan seurata ajantasaisesti huoltotehtävän edetessä, mikä tehostaa työtä ja vähentää virheiden mahdollisuutta. Monikanavajakelussa samaa informaatiota voidaan helposti viedä eri jakelukanaviin, mikä puolestaan tehostaa teknisen tiedon julkaisuprosessia ja siten myös tuotekehitysprosessia yrityksissä.

– Laajennetun todellisuuden käyttöönotto on osa isompaa siirtymää kohti teollisen metaversumin hyödyntämistä teollisuusyrityksissä. Tutkimukseni mukaan uusi teknologia tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia muun muassa huoltoliiketoiminnan tehostamiseen, Heinonen sanoo.

Heinonen on kotoisin Hyvinkäältä ja valmistunut filosofian maisteriksi Tampereen yliopistosta. Nykyisin hän työskentelee KONE Oyj:n tuotekehityksessä.

Filosofian maisteri Hanna Heinosen vuorovaikutteisen teknologian alaan kuuluva väitöskirja: The Benefits of Extended Reality for Technical Communication : Utilizing XR for Maintenance Documentation Creation and Delivery

Uusimmat artikkelit

Dronet ja paikkatietoanalytiikka kertovat, milloin ja missä sähköverkon kunnossapitotoimia tulee tehdä

Evision Oy on yhteistyössä Enerva Oy:n ja Järvi-Suomen Energia Oy:n kanssa kehittänyt verkon luotettavuusperusteisuuden analytiikkamallin, joka ratkoo energiayhtiöiden kunnossapitohaasteita ja tarjoaa säästöjä. 

27.6.2024 | Alan Uutiset

Metso sai merkittävän tilauksen Intiasta – rakenteilla ensimmäinen suuren mittakaavan elektroniikkaromun kierrätyslaitos

"Tämä on meille tärkeä tilaus. Hindalco Industries on tällä hetkellä yksi Intian merkittävimmistä alumiinin ja kuparin tuottajista," Metson sulatusliiketoiminnan johtaja Jyrki Makkonen toteaa.

Työntekijä putosi murskaimen päältä huoltotehtävissä – sakkoja vastuuhenkilöille

"Putoamistyötapaturmia tapahtuu edelleen liikaa ja putoamisesta voi aiheutua erittäin vakavia vammoja tai jopa kuolema", Lounais-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen juristi Matti Suontausta muistuttaa.

Valio investoi Lapinlahden tehtaaseen yli 60 miljoonaa euroa

Investointi käsittää juustonvalmistustilojen laajennuksen ja laitteiden uusimisen. Investoinnin tarkoituksena on korvata nykyinen, teknisen käyttöikänsä päässä oleva valmistuslaitteisto.

Schneider Electric testaa Helenin sähköverkossa haitallisen SF6-kaasun korvaamista uudella teknologialla

Merkittävä osa sähköverkkoon asennetuista keskijännitekojeistoista sisältää SF6-kaasua. Schneider Electric on pyrkinyt ratkaisemaan ongelmaa RM AirSeT -kojeiston avulla.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.