Kumppaniartikkeli | 20.9.2020

Somotec: Lisää kulumiskestävyyttä tuotantoprosessiin

Teollisuuden kasvavat kilpailukyky- ja tehokkuusvaatimukset sekä usein raskaat käyttöolosuhteet edellyttävät laitteiden kulutuksen- ja korroosionkestävyyden jatkuvaa parantamista.

somo

Teksti ja kuvat: Somotec

Laadukkailla kovapinnoitteilla voidaan erilaisiin vaativiin olosuhteisiin joutuvien laitteiden ja koneiden osien käyttöikää pidentää merkittävästi ja saada kunnossapitokustannuksia sekä tuotantokatkoksia vähennettyä.

Kulumisen ehkäiseminen tuo säästöä

Somotecin ydinosaamista on kulumisen ehkäisy teollisuudessa. Yritys tarjoaa ratkaisuksi laadukkaita ja kestäviä tuotteita: Durmax-panssarilevyjä, -panssarilevyosia, -kovapinnoitettuja putkia sekä kovapinnoituslisäaineita.

Voimme parantaa kuluvien osien kestävyyttä jopa 5–10 kertaiseksi. Tämä merkitsee vähemmän tuotantokatkoksia ja pienentyneitä korjauskuluja.

– Vuosikymmenten kokemus on tuonut meille vahvaa asiantuntemusta kulumisen- ja korroosioneston sovelluksista, ratkaisusta ja palveluista. Autamme asiakasta ratkaisemaan kulumiseen ja korroosioon liittyvät haasteet. Kartoitamme asiakkaan tarpeet ja optimoimme käyttökohteen mukaisen parhaan ratkaisun, Somotec Oy toimitusjohtaja Olli Riihiluoma toteaa.

Tuotteelle pidempi elinkaari

Suomessa käytetään vuosittain noin 2,5 miljardia euroa kulumisen ja korroosion korjaamiseen. Tästä näkökulmasta olemme lähteneet kehittämään erityisesti prosessiteollisuuden tuotteita, joilla on tavallista pidempi elinkaari. Tästä seuraa myös tuotteiden pienempi hiilijalanjälki, koska tuotteet kestävät pidempään käytössä, eikä niitä tarvitse uusia niin usein kuin aiemmin on tehty. Samalla syntyy vähemmän jätettä.

Luotettava kumppani

Somotec Oy on perustettu vuonna 1983 ja yhtiön toiminta- ja markkina-alueena on koko Suomi. Pitkäkestoiset ja erilaiset asiakkuudet ovat tuoneet meille vahvaa osaamista kulumisen- ja korroosioneston sovelluksista, ratkaisuista ja palveluista.

– Meidän on tunnettava asiakkaan tuotantoprosessit tietääksemme, mitkä tekijät kuluttavat ja syövyttävät laitteistoja. Tarjoamiemme tuotteiden on oltava laadukkaita ja valmistettu juuri oikeista raaka-aineista oikeilla valmistusprosesseilla.

Tuotteidemme elinkaaren pituus on moninkertainen perinteisiin markkinoilla oleviin tuotteisiin verrattuna.

Somotec Oy on erikoishitsauslisäaineita, panssarilevyjä, peittausaineita ja -tarvikkeita sekä juotteita maahantuova ja markkinoiva yritys. Somotec tunnetaan laadukkaista tuotteistaan, joka auttaa ratkaisemaan kulumiseen ja korroosioon liittyvät haasteet yhteistyössä asiakkaan kanssa. Toimipisteessämme Kuopiossa varastoimme laajan valikoiman erikoistuotteita.

Durmax panssarilevytuotteiden käyttöesimerkkejä:

Voimalaitos: polttoaineensyöttö kanavat, savukaasupuhaltimet, syklonit, murskaimet, repijät, syöttöruuvit, hiekanpoisto putket

Paperitehdas: ketjukuljettimien liukukiskot, kuorimarummut, murskaimet, repijät, syklonit, syöttöruuvit

Terästehdas: koksisiilot, välpät, seulat, valssihilseenpoistokourut

Kaivos: kivisiilot, kivensyöttö kanavat, hienomurskaimet, lietteen syöttö- ja purkuputkistot, sekoittajat, maansiirtokoneiden kauhat, näytteenotto porien istukat                            

Kierrätys: murskaimet, syöttökanavat, sekoittimet, syöttöputkistot, syklonit

Uusimmat artikkelit

27.10.2020 | Alan Uutiset

Valmetin Q3 tulos vakaa – vahva kehitys Papereissa jatkui

Konepajayhtiö Valmetin tilausmäärät laskivat odotetusti kolmannella kvartaalilla, mutta vertailukelpoinen liiketulos nousi edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan nähden. 

Liikenteen päästöt puoleen 2030 mennessä – laaja keinovalikoima avuksi

Liikenne- ja viestintäministeriön johtama fossiilittoman liikenteen työryhmä on antanut suosituksensa siitä, miten kotimaan liikenteen kasvihuonekaasupäästöt voidaan puolittaa vuoteen 2030 mennessä ja pudottaa nollaan vuoteen 2045 mennessä. Työryhmä on tarkastellut myös keinoja, joiden avulla kansainvälisen meri- ja lentoliikenteen päästöjä voitaisiin vähentää Suomessa.

22.10.2020 | Tutkimus ja koulutus

LUT: Uutta rakennusmateriaalia teollisuuden sivuainevirroista

Teollisuuden sivuainevirroista on kehitetty Urban Infra Revolution -hankkeessa rakentamiseen soveltuvia, ekologisia ja 3D-tulostettavia geopolymeerikomposiitteja. Materiaaleja testataan Lappeenrannassa junaradan meluesteessä. Hankekonsortio pyrkii luomaan materiaaleille kannattavan liiketoimintaekosysteemin.

HSY: Häiriöttömämpää viemäröintiä pumppaamosaneerauksilla

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY:n jätevedenpumppaamo Vantaan Ylästöntiellä uusitaan. Pumppaamon kapasiteetti nousee ja samalla se uudistuu teknisesti. Pumppaamojen ja viemäreiden saneerauksella parannetaan toimintavarmuutta ja vähennetään häiriöitä, joista pahimmillaan voi syntyä jäteveden ylivuoto maastoon tai vesistöön.

SSAB:n Raahen-tehtaalla kokeiltiin lisätyn todellisuuden hyödyntämistä asennustyön valvonnassa

SSAB:n Raahen-tehtaan nauhavalssaamon vuosihuollossa otettiin kesällä digiloikka, kun asennustyön valvonnassa hyödynnettiin ensimmäistä kertaa lisättyä todellisuutta (AR). Tämä mahdollisti sen, että kyseistä asennustyötä yleensä valvovan asiantuntijan ei tarvinnut matkustaa Saksasta SSAB:n tehtaalle Raaheen, vaan hän pystyi seuraamaan ja ohjaamaan työtä AR-lasien kautta, jotka oli kiinnitetty tehtaan oman asennusvalvojan kypärään.

20.9.2020 | Kumppaniartikkeli

Ramator: Teollisuusputkien kunnossapito kannattaa aina - Haelok-liitin haastaa hitsauksen

Pari vuotta markkinoilla olleet Haelok-liittimet ovat lyhyessä ajassa mullistamassa putkiliitosten asennustöitä eri teollisuusaloilla. Putkien pysyväisliitosten eli hitsauksen vahvaksi vaihtoehdoksi nousseet sveitsiläiset puristusliittimet säästävät kunnossapidon asiakkaille aikaa ja rahaa.

OL3 EPR:n sähköntuotanto alkaa helmikuussa 2022

Teollisuuden Voima Oyj (TVO) on saanut laitostoimittaja Areva-Siemens -konsortiolta päivitetyn aikataulun OL3 EPR -laitosyksikön käyttöönotosta. Sen mukaan polttoaine ladataan reaktoriin maaliskuussa 2021, laitosyksikkö liitetään valtakunnan sähköverkkoon saman vuoden lokakuussa ja säännöllinen sähköntuotanto alkaa helmikuussa 2022.