Kumppaniartikkeli | 24.2.2020

Tunnista kemikaalivuodot ja reagoi ajoissa – uusi DENIOS innovaatio SpillGuard®

Jo pienikin kemikaali- tai öljyvuoto voi aiheuttaa suuret vahingot meille ihmisille ja ympäristölle, etenkin jos vuotoa ei havaita ajoissa. Halusimme ratkaista tämän ongelman, joten heitimme haasteen tuotekehityksestä vastaaville insinööreillemme.

spillguard1

Pitkän ja huolellisen kehitystyön tuloksena syntyi SpillGuard®, ensimmäinen täysin itsenäisesti toimiva vuotovahti, joka on suunniteltu paikallistamaan vaarallisten aineiden ja kemikaalien vuodot. Vuotovahti sopii käytettäväksi kaikissa DENIOS valuma-altaissa, kemikaalikaapeissa sekä allastetuissa varasto- ja lavahyllyissä. Se on suunniteltu yhteensopivaksi kaikkien yleisimpien kemikaalien sekä öljyjen kanssa.

– SpillGuard® antaa optisen ja akustisen hälytyksen välittömästi nestevuodon havaitessaan. Tämä mahdollistaa nopean reagoinnin vuodon torjumiseksi ja siten ehkäisee vakavampien seurausten syntyä, kertoo DENIOS Finlandin avainasiakaspäällikkö Juha Porraskorpi.

Helposti käytettävä, luotettava ja pitkäikäinen

Kehitystyössä tärkeinä elementteinä olivat helppo käytettävyys sekä luotettava ja pitkäikäinen toiminta. SpillGuardin käyttöönotto on erittäin helppoa ja vie vain muutamia sekunteja. Jos esimerkiksi käytössä on perinteinen valuma-allas, tuote asetetaan altaan pohjalle ja aktivoidaan toimintaan yhdellä napin painalluksella.

Vuototilanteessa laite hälyttää nestevuodosta vähintään 24 tunnin ajan. Pitkäikäinen paristo säilyttää toimintakykynsä 5 vuoden ajan. SpillGuard® kestää yleisimmin käytettyjä kemikaaleja sekä öljyjä, ja sitä voidaan käyttää myös ATEX1-luokitelluissa tiloissa.

– Tämä tuote nostaa tavallisen valuma-altaan tai kemikaalikaapin turvallisuuden uudelle tasolle. Lisäksi se vapauttaa ihmiset valvontatyöstä muihin tehtäviin. Tähän mennessä tuote on otettu vastaan asiakkaidemme toimesta suurella mielenkiinnolla ympäri Eurooppaa. Jo tässä vaiheessa voi todeta, että tällaiselle tuotteelle oli selkeästi kysyntää, päättää Porraskorpi.

https://www.denios.fi/

Uusimmat artikkelit

29.5.2020 | Tutkimus ja koulutus

Rakentajat tehostavat kosteudenhallintaa verkkokoulutuksella

Neljätoista Suomen suurinta rakennusliikettä on yhdessä kehittänyt eKosteus-koulutuksen ja alkaa hyödyntää sitä oman henkilöstönsä koulutukseen. Tavoitteena on parantaa kosteudenhallinnan osaamista sekä torjua kosteusvaurioita. Koulutus kokoaa yhteen perustiedot, jotka rakentamisen kaikkien osapuolten tulee tuntea, jotta kuivaketju ei katkea. Asiasta raportoi Rakennusteollisuus RT ry.

29.5.2020 | Alan Uutiset

RT: Koronakriisi tuplaa rakentamisen hidastumisen Suomessa

Rakennusteollisuus RT ry:n mukaan asuntoaloitukset vähenevät tänä vuonna yli neljänneksellä, mikä painaa koko rakentamista vauhdilla alaspäin. Myös toimitilarakentaminen on supistumassa voimakkaasti ja julkisen sektorin investoinnit uhkaavat vähentyä.

29.5.2020 | Kumppaniartikkeli

Viafin Service jatkaa yrityskaupan jälkeen kasvu-uralla

Teollisuuden kunnossapitoa tarjoava Viafin Service Oyj on vuoden ajan sulatellut suurta kaasualan käyttö- ja kunnossapitopalveluihin liittyvää yrityskauppaa. Nyt Viafin GASiksi nimetyn yhtiön hankinta on saatettu onnistuneesti päätökseen ja listautunut emoyhtiö voi jatkaa matkaa kohti seuraavaa tavoitetta. Päämääränä on nousta sadan miljoonan euron liikevaihtoa pyörittäväksi teollisuuden kunnossapitoyhtiöksi vuoden 2022 aikana.

Myös maatalouskoneiden huoltokirjaukset hoituvat mobiilisti

Maatalouskoneiden huollot merkitään yleisimmin paperiseen huoltovihkoon. Työtehoseuran keväällä tekemän kyselyn mukaan vain seitsemän prosenttia vastaajista käytti sähköistä huoltokirjaa, yleisimmin Exceliä. Tutkimus osoitti, että mobiilisti käytettävälle huoltokirjalle olisi kysyntää. Nyt sellainen löytyy TTS-Koneesta ja on käytettävissä kaikille käyttöoikeuden lunastaneille.

Ilman epäpuhtaudet teollisuuden työpaikoilla

Ammattitaudeista ja ammattitautiepäilyistä lähes 20 prosenttia on hengitystieallergioita, joiden aiheuttajia ovat muun muassa erilaiset kemialliset tekijät. Teollisuudessa viimeaikoina yleistynyt 3D-tulostus on yksi hengitysilman laatuun vaikuttava työprosessi, jonka turvallinen hyödyntäminen edellyttää turvallisuusnäkökohtien huomioimista.

Kestävillä teräksillä pidennetään työvälineiden käyttöikää, säästetään materiaalia

Uddeholms Ab on ruotsalainen työkaluteräsvalmistaja, joka kuuluu itävaltalaiseen voestalpine-teräskonserniin. 

20 prosenttia Kajaanin kaukolämmöstä: CSC ja Loiste Lämpö allekirjoittivat sopimuksen

Loiste Lämpö ja CSC – Tieteen tietotekniikan keskus ovat allekirjoittaneet sopimuksen LUMI-supertietokoneelle rakennettavan datakeskuksen kaukolämpöliittymän rakentamisesta ja hukkalämmön hyödyntämisestä. Sopimuksen mukaan vuoden 2021 alussa käynnistyvä datakeskus kerää talteen toimintansa sivutuotteena syntyvän lämmön, jonka Loiste Lämpö siirtää verkkoonsa lämmittämään kajaanilaisia koteja ja liiketiloja.