Kumppaniartikkeli | 24.2.2020

Tunnista kemikaalivuodot ja reagoi ajoissa – uusi DENIOS innovaatio SpillGuard®

Jo pienikin kemikaali- tai öljyvuoto voi aiheuttaa suuret vahingot meille ihmisille ja ympäristölle, etenkin jos vuotoa ei havaita ajoissa. Halusimme ratkaista tämän ongelman, joten heitimme haasteen tuotekehityksestä vastaaville insinööreillemme.

spillguard1

Pitkän ja huolellisen kehitystyön tuloksena syntyi SpillGuard®, ensimmäinen täysin itsenäisesti toimiva vuotovahti, joka on suunniteltu paikallistamaan vaarallisten aineiden ja kemikaalien vuodot. Vuotovahti sopii käytettäväksi kaikissa DENIOS valuma-altaissa, kemikaalikaapeissa sekä allastetuissa varasto- ja lavahyllyissä. Se on suunniteltu yhteensopivaksi kaikkien yleisimpien kemikaalien sekä öljyjen kanssa.

– SpillGuard® antaa optisen ja akustisen hälytyksen välittömästi nestevuodon havaitessaan. Tämä mahdollistaa nopean reagoinnin vuodon torjumiseksi ja siten ehkäisee vakavampien seurausten syntyä, kertoo DENIOS Finlandin avainasiakaspäällikkö Juha Porraskorpi.

Helposti käytettävä, luotettava ja pitkäikäinen

Kehitystyössä tärkeinä elementteinä olivat helppo käytettävyys sekä luotettava ja pitkäikäinen toiminta. SpillGuardin käyttöönotto on erittäin helppoa ja vie vain muutamia sekunteja. Jos esimerkiksi käytössä on perinteinen valuma-allas, tuote asetetaan altaan pohjalle ja aktivoidaan toimintaan yhdellä napin painalluksella.

Vuototilanteessa laite hälyttää nestevuodosta vähintään 24 tunnin ajan. Pitkäikäinen paristo säilyttää toimintakykynsä 5 vuoden ajan. SpillGuard® kestää yleisimmin käytettyjä kemikaaleja sekä öljyjä, ja sitä voidaan käyttää myös ATEX1-luokitelluissa tiloissa.

– Tämä tuote nostaa tavallisen valuma-altaan tai kemikaalikaapin turvallisuuden uudelle tasolle. Lisäksi se vapauttaa ihmiset valvontatyöstä muihin tehtäviin. Tähän mennessä tuote on otettu vastaan asiakkaidemme toimesta suurella mielenkiinnolla ympäri Eurooppaa. Jo tässä vaiheessa voi todeta, että tällaiselle tuotteelle oli selkeästi kysyntää, päättää Porraskorpi.

https://www.denios.fi/

Uusimmat artikkelit

30.3.2020 | Alan Uutiset

Luotsit varautuivat koronavirusepidemiaan – toiminta varmistetaan poikkeusoloissakin

Finnpilot aloitti koronavirusepidemiaa varten varautumisen jo tammikuussa. Tiukoilla ohjeistuksilla pyritään turvaamaan meriliikenteen tärkeän lenkin, luotsauksen sujuminen myös poikkeusoloissa.

Ennätyksellinen 6 000 tonnin tavarajuna liikennöi Vainikkalasta Haminaan

VR Transpoint on pilotoinut maaliskuun aikana ennätyksellisen suurta tavarajunaa transitoliikenteen kuljetuksissa Vainikkalasta Haminan satamaan. 6 000 tonnia painavassa junassa on 66 vaunua ja vajaa kilometrin mittainen kokoonpano liikkuu kahden Vectron-sähköveturin voimin. Suuret junakoot tuovat tehokkuutta rautatiekuljetuksiin.

Ilman typpidioksidipitoisuus on laskenut Suomessa 40 prosenttia poikkeustilan aikana

Koronaviruksen myötä vähentyneet liikennemäärät ovat parantaneet kaupunkien ilmanlaatua. Katupöly kuitenkin heikentää monin paikoin ilmanlaatua.

Kevään kelirikosta ennustetaan keskimääräistä helpompaa - talvi ei ole ollut yhtä hellä päällysteille

Maanteillä kelirikosta ennustetaan keskimääräistä helpompaa, mutta alueellisia eroja on. Talven runsaat vesisateet Etelä-Suomessa ja runsas lumimäärä Pohjois-Suomessa aiheuttavat eniten epävarmuutta kelirikon vaikeuden ennustamiseen keväällä, kertoo Väylä virasto lehdistötiedotteessa.

26.3.2020 | Tutkimus ja koulutus

Tutkijaryhmä selvittää, kuinka etätyö-Suomi pysyy toimintakykyisenä myös koronaepidemian aikana

Fast Expert Teams- asiantuntijaverkosto selvittää etätyöhön siirtymisen vaikutuksia työelämään. Kaikkia etätyöhön siirtyneitä työntekijöitä pyydetään vastaamaan aiheeseen liittyvään kyselyyn.

Voimalaitosten älykäs ohjaus tukemaan uusiutuvan energian kasvua

Kaksivuotisessa SmartFlex-projektissa kehitetään älykkäitä valvonta- ja säätötyökaluja, joiden avulla voimalaitoksia voidaan ohjata nopeasti muuttuvissa tilanteissa. Tavoitteena on pidentää laitosten elinkaarta sekä ylläpitää hyvä hyötysuhde ja pienet päästöt luotettavasti koko elinkaaren ajan.

16.12.2019 | Kumppaniartikkeli

Insta opettaa prosessit tuottavammiksi

Oikein käytetty data on teollisuudessa rahan arvoinen voimavara. Oppivat koneet tehostavat teollisia prosesseja, jolloin energiaa ja raaka-aineita säästyy, päästöt pienenevät ja yrityksen tuottavuus kohentuu. Opetusdata muuttuu prosessiteollisuudessa sen viimeisen viivan alla näkyväksi tulokseksi.