https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

AI Kiinteistödata AlvaHackathonin voittajaksi

Jyväskylän ammattikorkeakoulun yrityskiihdyttämö BioPaavo ja Kasvu Open toteuttivat Alva-yhtiöiden toimeksiannosta innovaatiokilpailun, hackathonin, jossa haettiin uusia teknologiaratkaisuja huoneistokohtaiseen veden- ja lämmönkulutuksen etäluentaan ja tiedonsiirtoon. Voittajaksi kisassa nousi AI Kiinteistödata, jonka ehdotuksen erityinen vahvuus on asiakaslähtöinen palvelukehitys.

putki

Voittajatiimin missiona on mullistaa perinteikästä kiinteistöjohtamisen toimialaa tiedolla johtamisen ja kiinteistönhallinnan automatisoinnin avulla. Voittajaideassa kiinteistöistä kerätään kulutusdataa monipuolisilla sensoreilla ja hyödynnetään tekoälyä tiedon yhdistämiseen, analysointiin ja poikkeamien havaitsemiseen. Helppokäyttöisen käyttöliittymän avulla loppuasiakas voi ohjata veden- ja kaukolämmön kulutustaan ja esim. ennakoida huoltotoimenpiteitä. 

Voittajatiimi koostui kolmen yrityksen edustajista: Ideal Isännöinti Oy:stä, jolla on pitkä kokemus kiinteistöjohtamisesta ja isännöintialalta, IntelliNord Oy:stä, joka tuo tiimiin tekoäly- ja IoT-osaamista, sekä Propellerhat Management Oy:stä, jonka vahvuutena on innovaatioiden kaupallistaminen ja projektointi.

– Hackathonissa oli loppusuoralla mukana kolme tiimiä, ja vaikka yksi voittajaksi valittiinkin, on mahdollista tehdä tulevaisuudessa kaikkien kanssa yhteistyötä. Voittajaidea vastasi Alva-yhtiöiden toimeksiantoon tarjoten varteenotettavan vaihtoehdon tiedonsiirtoon, ja siitä löytyi myös potentiaalia lähitulevaisuuden teknologisiin haasteisiin vastaamisessa, totesi palveluhallintapäällikkö Sanna-Kaisa Palola Alvalta.

– Ehdotuksessa oli selkeästi listattu mitä tarvitaan, ja sen kanssa voi olla helppo lähteä ketterästi liikkeelle. Heillä tuntui myös olevan rohkeutta kokeiluun yrityksen ja erehdyksen kautta, mikä on tärkeää pilotointivaiheessa, sanoi palvelupäällikkö Mikael Gull.

Voittajatiimi AI Kiinteistödataa paikan päällä BioPaavossa edusti Mikko Pitkänen Propellerhat Management Oy:stä.

– Koko hackathonprosessi ja päivä sparrauksineen auttoi kristallisoimaan omaa ideaa. Myös verkostoituminen muiden osallistujien ja sparraajien kanssa oli todella hyvä juttu. Tästä varsinainen työ nyt vasta alkaa!

–BioPaavon hackathonkonsepti palveli Alvan tarpeita hyvin. Monivaiheinen prosessi eteni sujuvasti ja oli tunne, että BioPaavon toimijoilla oli langat käsissä, sanoi Sanna-Kaisa Palola.

Biotalouden yrityskiihdyttämö –projektin, BioPaavon, toteuttaa Jyväskylän ammattikorkeakoulun Biotalousinstituutti, ja sitä rahoittaa Keski-Suomen liitto Euroopan aluekehitysrahaston tuella.

Uusimmat artikkelit

21.9.2023 | Kumppaniartikkeli

SULZER nosti tuotannon tehoa

Sulzer Pumps Finland keskitti toimintojaan Kotkan Karhulaan. Samaan aikaan tehtaalla otettiin käyttöön lean-toimintamalli, joka paransi tuloksen lisäksi työhyvinvointia ja edisti osaltaan ympäristöarvoihin liittyvää kehitystyötä.

21.9.2023 | Alan Uutiset

Metsä Tissue valitsi Ison-Britannian uuden pehmopaperitehtaansa sijaintipaikaksi

Metsä Tissue on valinnut suunnittelemansa uuden pehmopaperitehtaan sijaintipaikaksi Goole East Riding of Yorkshiren kreivikunnassa. Toteutuessaan hanke lisäisi Ison-Britannian omavaraisuutta pehmopaperituotteissa yli 30 prosentilla.

Caruna kuvaa dronella sähköverkkoja

Sähkönjakeluyhtiö Caruna kokeilee uudessa pilotissaan sähköverkkojen älykkäämpää kunnossapitoprosessia.

Outokumpu hyödyntää ensimmäisenä terästuottajana robotiikkaa turvallisuustyössä

Outokumpu arvioi, että tarkastustehtävien siirtäminen robotille auttaa vähentämään työntekijöiden altistumisaikaa vaarallisille aineille yli 80 prosenttia ja vähentämään mahdollisesti työntekijöille vaarallisia huoltokorjauksia 20 prosenttia.

17.5.2023 | Tutkimus ja koulutus

Wärtsilän Land & Sea Academy -koulutuskeskus Vaasassa avattiin

”Globaalit koulutuskeskuksemme ovat keskeinen elementti Wärtsilän elinkaaritarjonnassa.”

Teollisuuden sähkölämmitysten uusi sukupolvi

Teollisuuden oikeat lämmitysvalinnat säästävät sekä euroja, energiaa että ympäristöä. Modernien sähkösaattojen kysyntä on kasvussa.

Sähköasennusstandardi SFS 6000 uudistui

Pienjännitesähköasennusten standardista on julkaistu uusi painos SFS 6000:2022. Uudistuksessa sähköasennustandardin aurinkosähköasennuksia käsittelevä osaan on tehty merkittäviä muutoksia. Päivitysten ja parannusten lisäksi sarjaan on julkaistu kaksi uutta standardia, jotka käsittelevät akkujen asennuksia SFS 6000-5-57 ja PoE-asennuksia SFS 6000-7-716.