https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

AI Kiinteistödata AlvaHackathonin voittajaksi

Jyväskylän ammattikorkeakoulun yrityskiihdyttämö BioPaavo ja Kasvu Open toteuttivat Alva-yhtiöiden toimeksiannosta innovaatiokilpailun, hackathonin, jossa haettiin uusia teknologiaratkaisuja huoneistokohtaiseen veden- ja lämmönkulutuksen etäluentaan ja tiedonsiirtoon. Voittajaksi kisassa nousi AI Kiinteistödata, jonka ehdotuksen erityinen vahvuus on asiakaslähtöinen palvelukehitys.

putki

Voittajatiimin missiona on mullistaa perinteikästä kiinteistöjohtamisen toimialaa tiedolla johtamisen ja kiinteistönhallinnan automatisoinnin avulla. Voittajaideassa kiinteistöistä kerätään kulutusdataa monipuolisilla sensoreilla ja hyödynnetään tekoälyä tiedon yhdistämiseen, analysointiin ja poikkeamien havaitsemiseen. Helppokäyttöisen käyttöliittymän avulla loppuasiakas voi ohjata veden- ja kaukolämmön kulutustaan ja esim. ennakoida huoltotoimenpiteitä. 

Voittajatiimi koostui kolmen yrityksen edustajista: Ideal Isännöinti Oy:stä, jolla on pitkä kokemus kiinteistöjohtamisesta ja isännöintialalta, IntelliNord Oy:stä, joka tuo tiimiin tekoäly- ja IoT-osaamista, sekä Propellerhat Management Oy:stä, jonka vahvuutena on innovaatioiden kaupallistaminen ja projektointi.

– Hackathonissa oli loppusuoralla mukana kolme tiimiä, ja vaikka yksi voittajaksi valittiinkin, on mahdollista tehdä tulevaisuudessa kaikkien kanssa yhteistyötä. Voittajaidea vastasi Alva-yhtiöiden toimeksiantoon tarjoten varteenotettavan vaihtoehdon tiedonsiirtoon, ja siitä löytyi myös potentiaalia lähitulevaisuuden teknologisiin haasteisiin vastaamisessa, totesi palveluhallintapäällikkö Sanna-Kaisa Palola Alvalta.

– Ehdotuksessa oli selkeästi listattu mitä tarvitaan, ja sen kanssa voi olla helppo lähteä ketterästi liikkeelle. Heillä tuntui myös olevan rohkeutta kokeiluun yrityksen ja erehdyksen kautta, mikä on tärkeää pilotointivaiheessa, sanoi palvelupäällikkö Mikael Gull.

Voittajatiimi AI Kiinteistödataa paikan päällä BioPaavossa edusti Mikko Pitkänen Propellerhat Management Oy:stä.

– Koko hackathonprosessi ja päivä sparrauksineen auttoi kristallisoimaan omaa ideaa. Myös verkostoituminen muiden osallistujien ja sparraajien kanssa oli todella hyvä juttu. Tästä varsinainen työ nyt vasta alkaa!

–BioPaavon hackathonkonsepti palveli Alvan tarpeita hyvin. Monivaiheinen prosessi eteni sujuvasti ja oli tunne, että BioPaavon toimijoilla oli langat käsissä, sanoi Sanna-Kaisa Palola.

Biotalouden yrityskiihdyttämö –projektin, BioPaavon, toteuttaa Jyväskylän ammattikorkeakoulun Biotalousinstituutti, ja sitä rahoittaa Keski-Suomen liitto Euroopan aluekehitysrahaston tuella.

Uusimmat artikkelit

7.2.2023 | Alan Uutiset

Itämeren alueen vetylaakso-kehityshanke etenee

BalticSeaH2-vetylaaksoprojektissa  luodaan Itämeren alueelle laaja, maiden rajojen yli ulottuva vetylaakso, jonka keskus asettuu Etelä-Suomen ja Viron alueelle.

Kierrätysalumiinilla riittää kysyntää - Kuusakoski investoi uuteen tuotantolinjaan

Kuusakoski etsii kasvua ja kasvattaa kapasiteettiaan. Investointi nostaa Heinolan kierrätystehtaan ei-magneettisten metallien prosessoinnin kokonaiskapasiteettia 50 prosentilla.

Valmet kehitti uuden meesauunin liekin profilointisovelluksen sellutehtaille

Sovellus välittää reaaliaikaista tietoa meesauunin liekin lämpötilasta ja profiilista.

Tutkimus todistaa: aggregaattien päästöistä eroon kannettavalla virtalähteellä

Tuore EU-rahoitteinen tutkimus osoittaa kannettavien virtalähteiden päästövähennys- ja kustannusäästöpotentiaalin.

4.11.2022 | Kumppaniartikkeli

Mekaaninen tiiviste on laitteen herkin kohta - näin tuotteen valinta ja huolto säästää rahaa

Oikeanlaisella tiivisteellä vältetään rikkoontumisia ja optimoidaan käyttökustannuksia. Mekaanisen tiivisteen huolto säästää rahaa ja ympäristöä. Sulzerin asiantuntijaverkosto on asiakkaan tukena kaikissa tiivisteisiin liittyvissä aiheissa.

19.8.2022 | Tutkimus ja koulutus

Koulutusyhteistyöllä henkilöstön hyvinvointia

Wirmax on tehnyt Taitotalon kanssa koulutusyhteistyötä tammikuusta 2022 alkaen. Yhteistyö alkoi, kun Taitotalon asiakkuuspäällikkö osasi jo ensineuvottelussa ehdottaa ja tarjota Wirmaxille sopivia koulutusratkaisuja.

Digita ja Kymen Vesi ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista

Digita ja Kymen Vesi ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista. Yhteistyö on alkanut vuonna 2018 pilotoinnin merkeissä. Mittarikannan vaihto etäluentaan aloitettiin tämän vuoden alussa. Tähän mennessä etäluettavia mittareita on asennettu jo yli 2000 kappaletta.