https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

AI Kiinteistödata AlvaHackathonin voittajaksi

Jyväskylän ammattikorkeakoulun yrityskiihdyttämö BioPaavo ja Kasvu Open toteuttivat Alva-yhtiöiden toimeksiannosta innovaatiokilpailun, hackathonin, jossa haettiin uusia teknologiaratkaisuja huoneistokohtaiseen veden- ja lämmönkulutuksen etäluentaan ja tiedonsiirtoon. Voittajaksi kisassa nousi AI Kiinteistödata, jonka ehdotuksen erityinen vahvuus on asiakaslähtöinen palvelukehitys.

putki

Voittajatiimin missiona on mullistaa perinteikästä kiinteistöjohtamisen toimialaa tiedolla johtamisen ja kiinteistönhallinnan automatisoinnin avulla. Voittajaideassa kiinteistöistä kerätään kulutusdataa monipuolisilla sensoreilla ja hyödynnetään tekoälyä tiedon yhdistämiseen, analysointiin ja poikkeamien havaitsemiseen. Helppokäyttöisen käyttöliittymän avulla loppuasiakas voi ohjata veden- ja kaukolämmön kulutustaan ja esim. ennakoida huoltotoimenpiteitä. 

Voittajatiimi koostui kolmen yrityksen edustajista: Ideal Isännöinti Oy:stä, jolla on pitkä kokemus kiinteistöjohtamisesta ja isännöintialalta, IntelliNord Oy:stä, joka tuo tiimiin tekoäly- ja IoT-osaamista, sekä Propellerhat Management Oy:stä, jonka vahvuutena on innovaatioiden kaupallistaminen ja projektointi.

– Hackathonissa oli loppusuoralla mukana kolme tiimiä, ja vaikka yksi voittajaksi valittiinkin, on mahdollista tehdä tulevaisuudessa kaikkien kanssa yhteistyötä. Voittajaidea vastasi Alva-yhtiöiden toimeksiantoon tarjoten varteenotettavan vaihtoehdon tiedonsiirtoon, ja siitä löytyi myös potentiaalia lähitulevaisuuden teknologisiin haasteisiin vastaamisessa, totesi palveluhallintapäällikkö Sanna-Kaisa Palola Alvalta.

– Ehdotuksessa oli selkeästi listattu mitä tarvitaan, ja sen kanssa voi olla helppo lähteä ketterästi liikkeelle. Heillä tuntui myös olevan rohkeutta kokeiluun yrityksen ja erehdyksen kautta, mikä on tärkeää pilotointivaiheessa, sanoi palvelupäällikkö Mikael Gull.

Voittajatiimi AI Kiinteistödataa paikan päällä BioPaavossa edusti Mikko Pitkänen Propellerhat Management Oy:stä.

– Koko hackathonprosessi ja päivä sparrauksineen auttoi kristallisoimaan omaa ideaa. Myös verkostoituminen muiden osallistujien ja sparraajien kanssa oli todella hyvä juttu. Tästä varsinainen työ nyt vasta alkaa!

–BioPaavon hackathonkonsepti palveli Alvan tarpeita hyvin. Monivaiheinen prosessi eteni sujuvasti ja oli tunne, että BioPaavon toimijoilla oli langat käsissä, sanoi Sanna-Kaisa Palola.

Biotalouden yrityskiihdyttämö –projektin, BioPaavon, toteuttaa Jyväskylän ammattikorkeakoulun Biotalousinstituutti, ja sitä rahoittaa Keski-Suomen liitto Euroopan aluekehitysrahaston tuella.

Uusimmat artikkelit

13.6.2024 | Alan Uutiset

Vanhoista renkaista uusia autonosia – Nesteen, Borealiksen ja Covestron yhteishanke

Käytetyt auton renkaat nesteytetään kemiallisen kierrätyksen avulla ja jalostetaan peruskemikaaleiksi sekä edelleen erittäin puhtaiksi polykarbonaateiksi. Polykarbonaatteja voidaan käyttää erilaisissa autoteollisuuden käyttökohteissa ajovalojen osista jäähdyttimien säleikköihin.

Outokumpu laajentaa robotiikan käyttöä turvallisuustyössä

Ensimmäinen ANYmal-robotti "Jokkeri" aloitti työnsä Torniossa. Yhtiö arvioi, että tarkastustehtävien siirtäminen robotille voi auttaa vähentämään työntekijöiden altistumisaikaa vaarallisille aineille yli 80 prosenttia ja vaarallisia huoltokorjauksia 20 prosenttia.

Nesteen Porvoon jalostamon suurseisokki saatiin onnistuneesti päätökseen

Suurseisokin ajan Porvoon jalostamo oli yksi Suomen suurimmista. Vuoden 2024 suurseisokin kokonaisinvestointi oli noin 390 miljoonaa euroa.

Valio investoi Lapinlahden tehtaaseen yli 60 miljoonaa euroa

Investointi käsittää juustonvalmistustilojen laajennuksen ja laitteiden uusimisen. Investoinnin tarkoituksena on korvata nykyinen, teknisen käyttöikänsä päässä oleva valmistuslaitteisto.

Schneider Electric testaa Helenin sähköverkossa haitallisen SF6-kaasun korvaamista uudella teknologialla

Merkittävä osa sähköverkkoon asennetuista keskijännitekojeistoista sisältää SF6-kaasua. Schneider Electric on pyrkinyt ratkaisemaan ongelmaa RM AirSeT -kojeiston avulla.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.