https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Älytägit auttavat jäljittämään koronavirukselle altistuneita rakennustyömailla

Rakennustyömailla työtä tehdään tiiviisti yhdessä, ja lisäksi alan ulkomaalaiset työntekijät asuvat usein yhteismajoituksessa. Aiforsite Oy:n paikannusteknologiaan perustuva ratkaisu auttaa jäljittämään virukselle mahdollisesti altistuneita henkilöitä ja näin hidastaa koronan leviämistä.

aiforsite

Teknologian toiminta perustuu paikantaviin älytägeihin sekä mobiilisovellukseen, joka hälyttää turvarajan alittuessa. Tarvittaessa järjestelmä tuottaa tarkkaa tietoa työmaan henkilöstön liikkeistä, minkä avulla koronavirukselle altistuneet henkilöt saadaan jäljitettyä ja tartuntaketju katkaistua.

Aiforsiten toimitusjohtajan Kari Hirvijärven mukaan rakennusteollisuudessa on viime vuosien aikana tiedostettu uuden teknologian mahdollisuudet.

- Kehittämällämme koronasuojalla voidaan havainnoida rakennustyömaan henkilökunnan liikkeitä älytägien ja mobiilisovelluksen avulla. Tämä on merkittävä uusi mahdollisuus parantaa työturvallisuutta koronapandemian aikana, Hirvijärvi sanoo.

Koronaviruksen aiheuttama pandemia on vaikuttanut voimakkaasti rakennusteollisuuteen ympäri maailmaa. Suomessa työmaat ovat pysyneet auki, kun monessa Etelä-Euroopan maassa ja Isossa-Britanniassa työmaat suljettiin useiksi viikoiksi osana pyrkimyksiä rajoittaa viruksen leviämistä. Suomessa kehitetty paikannusteknologiaan perustuva koronasuojaominaisuus on herättänyt kiinnostusta ympäri maailmaa.

– Tällä hetkellä Isossa-Britanniassa valvova viranomainen vaatii turvarajojen ehdotonta noudattamista, jotta työmaa voidaan avata ja mahdolliset tartuntaketjut jäljittää.

Aiforsiten järjestelmä tallentaa ammattinimikkeen ja numerotunnuksen, joiden avulla asiakkaantietokannasta on yksilöitävissä, keiden lähellä henkilö on työmaalla ollut.

Miten teknologia toimii?

Reaaliaikaisen havainnoinnin avulla työmaan johtaminen, aikataulutus, materiaalivirrat, raportointi ja laadunhallinta sekä työturvallisuudesta huolehtiminen ja olosuhdehallinta tapahtuvat kaikki keskitetysti ja vakioidusti. Matkojen vähentyminen pienentää CO2-päästöjä, sillä TR-mittaukset, laatukatselmukset, olosuhdemittaukset, viranomaistarkastukset ja työmaakokoukset voidaan kaikki toteuttaa etänä ja tekoälyn avustamana. Kaikki sidosryhmät hyötyvät rakennusajan 360-dokumentaatiosta myös rakennuksen ylläpidon ajan.

Uusi teknologiaratkaisu kerää eniten rakennusteollisuuden dataa maailmassa: yhdeltä työmaalta kertyy 40–45 gigaa dataa viikossa. Viikoittainen datan määrä vastaa Netflix-suoratoistopalvelun katselua 45 tunnin ajan. Läpinäkyvä dokumentaatio auttaa esimerkiksi takuuselvityksien yhteydessä todentamaan millaisissa olosuhteissa rakentaminen ja asentaminen on tapahtunut.

Skaalautuva Digi-insinööri-palvelu toimii kansainvälisesti ja on käytössä Norjassa, Isossa-Britanniassa, Irlannissa, ja Yhdysvalloissa. Suomessa palvelu on käytössä esimerkiksi YIT:n As Oy Helsingin Karikukko -työmaalla Helsingin Lauttasaaressa. Palvelu on koulutettavissa asiakkaan itsensä toteuttavaksi kumppanimallilla.

Miten koronasuoja toimii?

Koronasuoja perustuu suojakypäriin asennettaviin paikantaviin älytägeihin sekä ympäri työmaata sijoitettaviin antureihin ja tukiasemiin. Aiforsiten palvelu kerää tietoa jokaisen työntekijän liikkeistä ja sijainnista. Työntekijöiden puhelimissa on mobiilisovellus, joka hälyttää mikäli ihmiset tulevat liian lähelle toisiaan, esimerkiksi kahden metrin päähän. Jos työyhteisössä on koronaviruksen aiheuttamaan tautiin sairastunut henkilö, saadaan tietokannasta tiedot useiden viikkojen ajalta siitä, keiden lähellä henkilö on työmaalla ollut. Näin altistuneet saadaan välittömästi jäljitettyä ja tartuntaketju katkaistua.

Uusimmat artikkelit

22.4.2024 | Alan Uutiset

Nesteen ensimmäinen koeajo käytetyistä renkaista valmistetulla pyrolyysiöljyllä onnistui

Koeajossa Neste tuotti korkealaatuista raaka-ainetta uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.