https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Älytägit auttavat jäljittämään koronavirukselle altistuneita rakennustyömailla

Rakennustyömailla työtä tehdään tiiviisti yhdessä, ja lisäksi alan ulkomaalaiset työntekijät asuvat usein yhteismajoituksessa. Aiforsite Oy:n paikannusteknologiaan perustuva ratkaisu auttaa jäljittämään virukselle mahdollisesti altistuneita henkilöitä ja näin hidastaa koronan leviämistä.

aiforsite

Teknologian toiminta perustuu paikantaviin älytägeihin sekä mobiilisovellukseen, joka hälyttää turvarajan alittuessa. Tarvittaessa järjestelmä tuottaa tarkkaa tietoa työmaan henkilöstön liikkeistä, minkä avulla koronavirukselle altistuneet henkilöt saadaan jäljitettyä ja tartuntaketju katkaistua.

Aiforsiten toimitusjohtajan Kari Hirvijärven mukaan rakennusteollisuudessa on viime vuosien aikana tiedostettu uuden teknologian mahdollisuudet.

- Kehittämällämme koronasuojalla voidaan havainnoida rakennustyömaan henkilökunnan liikkeitä älytägien ja mobiilisovelluksen avulla. Tämä on merkittävä uusi mahdollisuus parantaa työturvallisuutta koronapandemian aikana, Hirvijärvi sanoo.

Koronaviruksen aiheuttama pandemia on vaikuttanut voimakkaasti rakennusteollisuuteen ympäri maailmaa. Suomessa työmaat ovat pysyneet auki, kun monessa Etelä-Euroopan maassa ja Isossa-Britanniassa työmaat suljettiin useiksi viikoiksi osana pyrkimyksiä rajoittaa viruksen leviämistä. Suomessa kehitetty paikannusteknologiaan perustuva koronasuojaominaisuus on herättänyt kiinnostusta ympäri maailmaa.

– Tällä hetkellä Isossa-Britanniassa valvova viranomainen vaatii turvarajojen ehdotonta noudattamista, jotta työmaa voidaan avata ja mahdolliset tartuntaketjut jäljittää.

Aiforsiten järjestelmä tallentaa ammattinimikkeen ja numerotunnuksen, joiden avulla asiakkaantietokannasta on yksilöitävissä, keiden lähellä henkilö on työmaalla ollut.

Miten teknologia toimii?

Reaaliaikaisen havainnoinnin avulla työmaan johtaminen, aikataulutus, materiaalivirrat, raportointi ja laadunhallinta sekä työturvallisuudesta huolehtiminen ja olosuhdehallinta tapahtuvat kaikki keskitetysti ja vakioidusti. Matkojen vähentyminen pienentää CO2-päästöjä, sillä TR-mittaukset, laatukatselmukset, olosuhdemittaukset, viranomaistarkastukset ja työmaakokoukset voidaan kaikki toteuttaa etänä ja tekoälyn avustamana. Kaikki sidosryhmät hyötyvät rakennusajan 360-dokumentaatiosta myös rakennuksen ylläpidon ajan.

Uusi teknologiaratkaisu kerää eniten rakennusteollisuuden dataa maailmassa: yhdeltä työmaalta kertyy 40–45 gigaa dataa viikossa. Viikoittainen datan määrä vastaa Netflix-suoratoistopalvelun katselua 45 tunnin ajan. Läpinäkyvä dokumentaatio auttaa esimerkiksi takuuselvityksien yhteydessä todentamaan millaisissa olosuhteissa rakentaminen ja asentaminen on tapahtunut.

Skaalautuva Digi-insinööri-palvelu toimii kansainvälisesti ja on käytössä Norjassa, Isossa-Britanniassa, Irlannissa, ja Yhdysvalloissa. Suomessa palvelu on käytössä esimerkiksi YIT:n As Oy Helsingin Karikukko -työmaalla Helsingin Lauttasaaressa. Palvelu on koulutettavissa asiakkaan itsensä toteuttavaksi kumppanimallilla.

Miten koronasuoja toimii?

Koronasuoja perustuu suojakypäriin asennettaviin paikantaviin älytägeihin sekä ympäri työmaata sijoitettaviin antureihin ja tukiasemiin. Aiforsiten palvelu kerää tietoa jokaisen työntekijän liikkeistä ja sijainnista. Työntekijöiden puhelimissa on mobiilisovellus, joka hälyttää mikäli ihmiset tulevat liian lähelle toisiaan, esimerkiksi kahden metrin päähän. Jos työyhteisössä on koronaviruksen aiheuttamaan tautiin sairastunut henkilö, saadaan tietokannasta tiedot useiden viikkojen ajalta siitä, keiden lähellä henkilö on työmaalla ollut. Näin altistuneet saadaan välittömästi jäljitettyä ja tartuntaketju katkaistua.

Uusimmat artikkelit

22.5.2025 | Alan Uutiset

Avaako merituulivoima miljardiluokan mahdollisuudet – alihankintaketjun rooli keskeinen

Erityisesti Itämeren vaativien olosuhteiden tuntemus on Suomen kilpailuetu. "Useat suomalaisyritykset toimivat jo kansainvälisissä hankkeissa kriittisten komponenttien toimittajina", Arenson projektijohtaja Manu Grönlund toteaa.  

UPM investoi Tervasaaren erikoispaperitehtaan modernisointiin

Valkeakoskella sijaitsevan Tervasaaren tehtaan kilpailukyky paranee, mikä tukee UPM:n liiketoiminnan globaalia kasvustrategiaa erikoispaperisegmentissä.

Rail Baltica -ratatyömaalla hyödynnetään suomalaista 3D-koneohjausjärjestelmää

Täysin digitalisoidussa mallipohjaisessa rakentamisessa työtä voivat tehdä yhdessä reaaliaikaisesti infrasuunnittelija, työkoneenkuljettaja, työmaapäällikkö ja projektinjohto.

Suomen ja Viron välisen EstLink 2 -yhteyden korjaustyöt alkavat toukokuussa

Merenpohjaan asennetaan uutta kaapelia noin kilometrin verran. Sähkönsiirtoyhteyden odotetaan palaavan kaupalliseen käyttöön heinäkuun puolivälissä.

Kemikaalit aiheuttavat paljon vakavia työtapaturmia – laiminlyönnit voivat johtaa rikosseuraamuksiin

”Työpaikoilla käytetään paljon vaarallisia kemikaaleja huolimattomasti. Valitettavasti monet työnantajat eivät tunnista kemiallisten tekijöiden aiheuttamaa vaaraa omalla työpaikallaan”, työsuojelutarkastaja Mikko Järvenreuna toteaa.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.