https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Elcogen ja Convion ovat valmiita tuomaan C60-polttokennojärjestelmän globaaleille markkinoille

Suomalaisen polttokennostoteknologiaa kehittävän Elcogen Oy:n ja polttokennojärjestelmiä kaupallistavan Convion Oy:n yhteistyön tuloksena kehitetty C60-polttokennojärjestelmä on onnistuneesti otettu käyttöön osana LEMENE Energy Community -projektia ja voidaan nyt tuoda markkinoille.

convion

Euroopan johtavan kiinteäoksidipolttokennoja valmistavan Elcogenin seuraavan sukupolven kiinteäoksidipolttokennoa (SOFC) ja kennostoteknologiaa hyödyntävä järjestelmä on tärkeässä roolissa älykkäässä mikroverkossa Lempäälän Energian LEMENE-energiayhteistyöprojektissa, joka tarjoaa puhdasta, kestävää ja keskeytymätöntä energiaa.

Elcogenin polttokennoteknologiaa pidetään laajalti yhtenä lupaavimmista ratkaisuista globaaliin haasteeseen löytää luotettavia vaihtoehtoisia energialähteitä. Elcogenin teknologia mahdollistaa biokaasun, vedyn ja usean muun kestävän polttoaineen käytön energiantuotantoon sekä elektrolyysikäytössä vihreän vedyn tuotannon. Nyt, onnistuneen kenttätestauksen jälkeen, on ainutlaatuinen tilaisuus tuoda tämä markkinoiden johtava energiatekniikka globaaleille markkinoille. Yksi Glasgow’n ilmastokokouksen läpimurroista oli sopimus siitä, että kansakunnat varmistavat edullisen puhtaan vedyn saatavuuden maailmanlaajuisesti vuoteen 2030 mennessä.

- Ympäristönäkökohdat ja taloudelliset tekijät lähentyvät toisiaan ja puhtaan ja luotettavan energian kysyntä kasvaa jatkuvasti. Elcogenin uraauurtavalla teknologialla on valtavasti käyttömahdollisuuksia useissa sähköntuotantojärjestelmissä, Elcogenin perustaja ja toimitusjohtaja Enn Õunpuu kertoo.

Suomen ensimmäinen laajamittaisempi polttokennojen kokeiluhanke käynnistyi Lempäälässä vuoden 2018 alussa. LEMENE-hanke kuuluu Työ- ja elinkeinoministeriön energiateknologian kärkihankkeisiin, jossa testataan Marjamäen pienteollisuusalueen sähköomavaraisuutta aurinkopaneeleilla ja Convionin polttokennojärjestelmällä tuotetulla energialla.

- Olemme iloisia kuullessamme Convionin C60-polttokennojärjestelmän onnistuneesta käyttöönotosta osana LEMENE Energy Community -projektia, ja olemme äärettömän ylpeitä Elcogenin tärkeästä roolista, sanoo Elcogenin Enn Õunpuu.

- LEMENE on meille arvokas referenssi. Se edustaa suuntaa, johon koko energiajärjestelmä on maailmanlaajuisesti menossa, eli kohti älykkäästi ohjattuja hajautettuja järjestelmiä, joissa yhdistyvät eri teknologiat, kommentoi Convionin toimitusjohtaja Erkko Fontell.

C60-polttokennojärjestelmä tuottaa sähköä 60 kW:lla ja lämpöä noin 25kW:lla. Reaaliaikainen järjestelmädata osoittaa, että sähköntuotannon hyötysuhde on markkinoiden paras, 60 prosenttia, ja järjestelmä on saavuttanut 99 prosentin käytettävyyden 7000 tunnin koekäytössä.

Sen lisäksi, että järjestelmä takaa erittäin tehokkaan ja luotettavan sähköntuotannon, myös saaste- ja melupäästöt ovat olemattomia, hukkalämmön talteenotto on 80 prosenttia kokonaishyötysuhteesta ja järjestelmä pystyy tuottamaan korkeajännitteistä tasavirtaa suoralla integroinnilla energian varastointijärjestelmiin.

Uusimmat artikkelit

Dronet ja paikkatietoanalytiikka kertovat, milloin ja missä sähköverkon kunnossapitotoimia tulee tehdä

Evision Oy on yhteistyössä Enerva Oy:n ja Järvi-Suomen Energia Oy:n kanssa kehittänyt verkon luotettavuusperusteisuuden analytiikkamallin, joka ratkoo energiayhtiöiden kunnossapitohaasteita ja tarjoaa säästöjä. 

27.6.2024 | Alan Uutiset

Metso sai merkittävän tilauksen Intiasta – rakenteilla ensimmäinen suuren mittakaavan elektroniikkaromun kierrätyslaitos

"Tämä on meille tärkeä tilaus. Hindalco Industries on tällä hetkellä yksi Intian merkittävimmistä alumiinin ja kuparin tuottajista," Metson sulatusliiketoiminnan johtaja Jyrki Makkonen toteaa.

Työntekijä putosi murskaimen päältä huoltotehtävissä – sakkoja vastuuhenkilöille

"Putoamistyötapaturmia tapahtuu edelleen liikaa ja putoamisesta voi aiheutua erittäin vakavia vammoja tai jopa kuolema", Lounais-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen juristi Matti Suontausta muistuttaa.

Valio investoi Lapinlahden tehtaaseen yli 60 miljoonaa euroa

Investointi käsittää juustonvalmistustilojen laajennuksen ja laitteiden uusimisen. Investoinnin tarkoituksena on korvata nykyinen, teknisen käyttöikänsä päässä oleva valmistuslaitteisto.

Schneider Electric testaa Helenin sähköverkossa haitallisen SF6-kaasun korvaamista uudella teknologialla

Merkittävä osa sähköverkkoon asennetuista keskijännitekojeistoista sisältää SF6-kaasua. Schneider Electric on pyrkinyt ratkaisemaan ongelmaa RM AirSeT -kojeiston avulla.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.