https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Elcogen ja Convion ovat valmiita tuomaan C60-polttokennojärjestelmän globaaleille markkinoille

Suomalaisen polttokennostoteknologiaa kehittävän Elcogen Oy:n ja polttokennojärjestelmiä kaupallistavan Convion Oy:n yhteistyön tuloksena kehitetty C60-polttokennojärjestelmä on onnistuneesti otettu käyttöön osana LEMENE Energy Community -projektia ja voidaan nyt tuoda markkinoille.

convion

Euroopan johtavan kiinteäoksidipolttokennoja valmistavan Elcogenin seuraavan sukupolven kiinteäoksidipolttokennoa (SOFC) ja kennostoteknologiaa hyödyntävä järjestelmä on tärkeässä roolissa älykkäässä mikroverkossa Lempäälän Energian LEMENE-energiayhteistyöprojektissa, joka tarjoaa puhdasta, kestävää ja keskeytymätöntä energiaa.

Elcogenin polttokennoteknologiaa pidetään laajalti yhtenä lupaavimmista ratkaisuista globaaliin haasteeseen löytää luotettavia vaihtoehtoisia energialähteitä. Elcogenin teknologia mahdollistaa biokaasun, vedyn ja usean muun kestävän polttoaineen käytön energiantuotantoon sekä elektrolyysikäytössä vihreän vedyn tuotannon. Nyt, onnistuneen kenttätestauksen jälkeen, on ainutlaatuinen tilaisuus tuoda tämä markkinoiden johtava energiatekniikka globaaleille markkinoille. Yksi Glasgow’n ilmastokokouksen läpimurroista oli sopimus siitä, että kansakunnat varmistavat edullisen puhtaan vedyn saatavuuden maailmanlaajuisesti vuoteen 2030 mennessä.

- Ympäristönäkökohdat ja taloudelliset tekijät lähentyvät toisiaan ja puhtaan ja luotettavan energian kysyntä kasvaa jatkuvasti. Elcogenin uraauurtavalla teknologialla on valtavasti käyttömahdollisuuksia useissa sähköntuotantojärjestelmissä, Elcogenin perustaja ja toimitusjohtaja Enn Õunpuu kertoo.

Suomen ensimmäinen laajamittaisempi polttokennojen kokeiluhanke käynnistyi Lempäälässä vuoden 2018 alussa. LEMENE-hanke kuuluu Työ- ja elinkeinoministeriön energiateknologian kärkihankkeisiin, jossa testataan Marjamäen pienteollisuusalueen sähköomavaraisuutta aurinkopaneeleilla ja Convionin polttokennojärjestelmällä tuotetulla energialla.

- Olemme iloisia kuullessamme Convionin C60-polttokennojärjestelmän onnistuneesta käyttöönotosta osana LEMENE Energy Community -projektia, ja olemme äärettömän ylpeitä Elcogenin tärkeästä roolista, sanoo Elcogenin Enn Õunpuu.

- LEMENE on meille arvokas referenssi. Se edustaa suuntaa, johon koko energiajärjestelmä on maailmanlaajuisesti menossa, eli kohti älykkäästi ohjattuja hajautettuja järjestelmiä, joissa yhdistyvät eri teknologiat, kommentoi Convionin toimitusjohtaja Erkko Fontell.

C60-polttokennojärjestelmä tuottaa sähköä 60 kW:lla ja lämpöä noin 25kW:lla. Reaaliaikainen järjestelmädata osoittaa, että sähköntuotannon hyötysuhde on markkinoiden paras, 60 prosenttia, ja järjestelmä on saavuttanut 99 prosentin käytettävyyden 7000 tunnin koekäytössä.

Sen lisäksi, että järjestelmä takaa erittäin tehokkaan ja luotettavan sähköntuotannon, myös saaste- ja melupäästöt ovat olemattomia, hukkalämmön talteenotto on 80 prosenttia kokonaishyötysuhteesta ja järjestelmä pystyy tuottamaan korkeajännitteistä tasavirtaa suoralla integroinnilla energian varastointijärjestelmiin.

Uusimmat artikkelit

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

18.4.2024 | Alan Uutiset

Finavia liittyi Suomen vetyklusteriin – valmistautuu vedyn käyttöön ja siihen tarvittavaan infrastruktuuriin lentoasemalla

Finavia osallistuu lisäksi EU-hankkeeseen, jossa yhtiö pilotoi Helsinki-Vantaalla vedyn käyttöä kunnossapidon kalustossa ensimmäisenä Euroopassa.

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.