https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Elcogen ja Convion ovat valmiita tuomaan C60-polttokennojärjestelmän globaaleille markkinoille

Suomalaisen polttokennostoteknologiaa kehittävän Elcogen Oy:n ja polttokennojärjestelmiä kaupallistavan Convion Oy:n yhteistyön tuloksena kehitetty C60-polttokennojärjestelmä on onnistuneesti otettu käyttöön osana LEMENE Energy Community -projektia ja voidaan nyt tuoda markkinoille.

convion

Euroopan johtavan kiinteäoksidipolttokennoja valmistavan Elcogenin seuraavan sukupolven kiinteäoksidipolttokennoa (SOFC) ja kennostoteknologiaa hyödyntävä järjestelmä on tärkeässä roolissa älykkäässä mikroverkossa Lempäälän Energian LEMENE-energiayhteistyöprojektissa, joka tarjoaa puhdasta, kestävää ja keskeytymätöntä energiaa.

Elcogenin polttokennoteknologiaa pidetään laajalti yhtenä lupaavimmista ratkaisuista globaaliin haasteeseen löytää luotettavia vaihtoehtoisia energialähteitä. Elcogenin teknologia mahdollistaa biokaasun, vedyn ja usean muun kestävän polttoaineen käytön energiantuotantoon sekä elektrolyysikäytössä vihreän vedyn tuotannon. Nyt, onnistuneen kenttätestauksen jälkeen, on ainutlaatuinen tilaisuus tuoda tämä markkinoiden johtava energiatekniikka globaaleille markkinoille. Yksi Glasgow’n ilmastokokouksen läpimurroista oli sopimus siitä, että kansakunnat varmistavat edullisen puhtaan vedyn saatavuuden maailmanlaajuisesti vuoteen 2030 mennessä.

- Ympäristönäkökohdat ja taloudelliset tekijät lähentyvät toisiaan ja puhtaan ja luotettavan energian kysyntä kasvaa jatkuvasti. Elcogenin uraauurtavalla teknologialla on valtavasti käyttömahdollisuuksia useissa sähköntuotantojärjestelmissä, Elcogenin perustaja ja toimitusjohtaja Enn Õunpuu kertoo.

Suomen ensimmäinen laajamittaisempi polttokennojen kokeiluhanke käynnistyi Lempäälässä vuoden 2018 alussa. LEMENE-hanke kuuluu Työ- ja elinkeinoministeriön energiateknologian kärkihankkeisiin, jossa testataan Marjamäen pienteollisuusalueen sähköomavaraisuutta aurinkopaneeleilla ja Convionin polttokennojärjestelmällä tuotetulla energialla.

- Olemme iloisia kuullessamme Convionin C60-polttokennojärjestelmän onnistuneesta käyttöönotosta osana LEMENE Energy Community -projektia, ja olemme äärettömän ylpeitä Elcogenin tärkeästä roolista, sanoo Elcogenin Enn Õunpuu.

- LEMENE on meille arvokas referenssi. Se edustaa suuntaa, johon koko energiajärjestelmä on maailmanlaajuisesti menossa, eli kohti älykkäästi ohjattuja hajautettuja järjestelmiä, joissa yhdistyvät eri teknologiat, kommentoi Convionin toimitusjohtaja Erkko Fontell.

C60-polttokennojärjestelmä tuottaa sähköä 60 kW:lla ja lämpöä noin 25kW:lla. Reaaliaikainen järjestelmädata osoittaa, että sähköntuotannon hyötysuhde on markkinoiden paras, 60 prosenttia, ja järjestelmä on saavuttanut 99 prosentin käytettävyyden 7000 tunnin koekäytössä.

Sen lisäksi, että järjestelmä takaa erittäin tehokkaan ja luotettavan sähköntuotannon, myös saaste- ja melupäästöt ovat olemattomia, hukkalämmön talteenotto on 80 prosenttia kokonaishyötysuhteesta ja järjestelmä pystyy tuottamaan korkeajännitteistä tasavirtaa suoralla integroinnilla energian varastointijärjestelmiin.

Uusimmat artikkelit

19.12.2024 | Alan Uutiset

VR FleetCare sai ison tilauksen raskaskuljetusvaunuista Norjan ja Ruotsin Puolustusvoimille

Arktinen osaaminen on sarjavalmistukseen soveltuvien vaunujen suunnittelun lähtökohtana. Pohjoismaisen huoltovarmuuden kannalta hanke on merkittävä; se mahdollistaa raskaiden puolustusmateriaalien kuljetukset rautateitse.

18.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Oppisopimuksella ammattiin - Ovako Imatran ensimmäinen oppisopimusryhmä valmistui

Oppisopimuskoulutuksessa opiskelijat ovat työsuhteessa ja saavat palkkaa oppiessaan uutta. Vasta valmistuneiden, metallien jalostuksen ammattilaisten Henri Luostarisen ja Marjo Saarelaisen mielestään teollisuusala ja oppisopimusmuotoinen opiskelu sopii erityisesti heille, jotka ovat kiinnostuneita tekniikasta ja käsillä tekemisestä. 

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.