Parkerin hitsaamaton putkistoratkaisu tarjoaa joustavuutta putkistoprojekteihin

Parkerin hitsaamaton putkistoratkaisu (Complete Piping Solutions) perustuu hyväksi havaittuun F37 -tekniikkaan: erittäin vahvat, valssaamalla kartioidut putken päät liittävät putket varmasti ja tiiviisti toisiinsa. Putkiin ei synny murtumia ja näin putkiston käyttöikä pitenee. Parflange® -tekniikkaa käytettäessä ei tarvita rasvanpoistoaineita tai korroosionestoaineita, eikä putkea tarvitse puhdistaa jälkikäteen.

Uutiskirjemainos Promaint vaihtoehtokuva 3

Parflange® F37-laippaliitojärjestelmä nopeuttaa korkeapaineisten putkistojen asennusta ja vähentää huolto- ja muutoskustannuksia. Se on suunniteltu max 165 mm kokoisille putkille, maksimi seinämävahvuuden ollessa 5 mm.

Putkiston työpaine voi olla jopa 420 bar. Ilman hitsausta tapahtuvat liitokset kuormittavat putkistoa vähemmän, mikä pidentää järjestelmän ikää. Galvanoitua putkea käytettäessä putken muokkaaminen ei riko putken pintaa, jolloin korroosion suojausta ei tarvitse uusia. Koska laippaliitosten asennuksessa ei käytetä hitsaamista, siinä ei muodostu kaasuja eikä tulipalon tai räjähdyksen vaaraa. Asennus on tällöin mahdollista korkaa turvallisuustasoa vaativissa kohteissa, kuten offshore öljynporauslautoilla.

Kehittynyt muokkausteknologia, tiiviys, taloudellinen valmistus ja asennus

Putkenpään muokkaaminen on yksinkertaista ja nopeaa. Muokkauksen jälkeen putken päähän asennetaan tiivisteillä varustettu kartioliitin. Putken puolella tiiviyden takaa O-rengas ja putken valssaus. Laipan puolella tiiviys saavutetaan siihen kehitetyllä F37-tiivisteellä, joka estää vuodot, vaikka putkisto hiukan elää paineen alla. F37 -liitoksen asennus järjestelmään tapahtuu pulteilla, oikeitä kiristysmomentteja käyttäen. Parflange® F37 -järjestelmässa komponentit eivät ole kiinteä osa putkistoa, mikä tekee asennuksesta ja huollosta joustavaa.

Parkerin yhteistyökumppaneina putkistoratkaisuissa toimivat Suomen ensimmäinen Complete Piping Solutions -kumppani Raiha Hydraulics Oy ja StabPipe Oy.

Lue lisää Parkerin CPS -ratkaisusta: http://solutions.parker.com/CPS_Putkistoratkaisu

Uusimmat artikkelit

20.3.2019 | Alan Uutiset

Tekoäly uudistaa teollisuuden palveluita, kunnossapitoa ja työturvallisuutta

Uusi Teollisuus ja Advanced Engineering -tapahtumat alkavat tänään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa ja ovat avoinna kävijöille keskiviikosta torstaihin 20.−21.3.2019.

Mittava hyökkäys norjalaiseen alumiiniyhtiöön, siirtyy manuaalisiin operaatioihin

Yksi maailman suurimmista alumiinin valmistajista, norjalaisyhtiö Norsk Hydro ASA on tällä hetkellä pahoissa vaikeuksissa maanantaina alkaneiden kyberhyökkäysten vuoksi.

15.3.2019 | Kumppaniartikkeli

Konecranesin asiakasportaali on kunnossapitopalvelun tiedonlähde

Konecranes tuo teollisen internetin edut asiakkaiden ulottuville yourKONECRANES-asiakasportaalin kautta. Asiakasportaali yhdistää laitteiden reaaliaikaisen käyttö- ja kuntotiedon järjestelmällisen kunnossapidon tuottamaan tietoon. Portaalin uusimpana ominaisuutena on online-raportointinäkymä, jonka kautta asiakkaat saavat reaaliajassa tiedot valmistuneesta huollosta digitaalisessa muodossa.

Tamspark tuo esiin additiivisen valmistuksen hybridiratkaisuja Tampereen Advanced Engineering -messuilla

Automaatiosta ja additiivisen valmistuksen hybridiratkaisuista tulee tärkeitä kilpailukeinoja yrityksille, jotka haluavat nostaa tuotantonsa seuraavalle tasolle. Suomalainen 3D-tulostuskoneiden maahantuoja ja toimittaja Tamspark esittelee näitä mahdollisuuksia Tampereella 20.–21.3.2019 järjestettävillä Advanced Engineering -messuilla.

LST Etävalvonta auttaa vähentämään tuotannon hallitsemattomia käyttökatkoja

LST Teollisuuspalvelu esittelee Uusi Teollisuus -messuilla langattoman kunnonvalvontapalvelun LST Etävalvonta -palvelun, joka on tärkeä osa teollisuuden riskienhallintaa.

Finavia kasvattaa aurinkovoiman tuotantoa tuntuvasti

Helsinki-Vantaan terminaalin katolle asennetaan parhaillaan uusia aurinkopaneeleja. Ne kuuluvat Finavian aurinkovoimalaan, jonka ensimmäinen osa otettiin käyttöön vajaat kaksi vuotta sitten. Paneeleja tulee lisää myös ensi vuonna avattavan parkkitalon julkisivuun.

12.3.2019 | Tutkimus ja koulutus

Konecranes perustaa datalaboratorion Ranskaan

Konecranes ilmoitti perustavansa datalaboratorion Ranskaan Lyonin kaupunkiin. Taustalla on pyrkimys lisätä tuotteiden, palveluiden ja toimintojen digitaalisuutta teollisen internetin hyötyjen valjastamiseksi. Konecranesilla on etävalvonnassa 20 000 laitetta maailmanlaajuisesti ja digitaaliset elinkaarenaikaiset tiedot yli 600 0000 laitteesta. Yhtiöllä onkin vahva usko siihen, että datan hyödyntämiseen perustuva arvonluonti tulee mullistamaan materiaalinkäsittelyteollisuuden.