https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

R-taso toimittaa Stora Enson Oulun tehtaalle pienemmän hiilijalanjäljen porrastorni-, kulkutie- ja hoitotasorakenteita

Teollisuuden kulkutieratkaisuihin erikoistunut raahelainen perheyritys R-taso Oy toimittaa pienemmän hiilijalanjäljen porrastorni-, kulkutie- ja hoitotasorakenteita Stora Enson Oulun tehtaalle, kun Oulun paperitehdas muunnetaan valmistamaan huippuluokan pakkauskartonkeja.

teräs

R-tason tuotteet tunnetaan kolmanneksen pienemmästä hiilijalanjäljestä verrattuna perinteisiin teollisuuden kulkutie- ja hoitotasoratkaisuihin, sillä niiden modulaarinen rakenne vaatii yli 30 prosenttia vähemmän terästä verrattuna perinteisiin ratkaisuihin.

R-tason Stora Ensolle toimittaman projektin hiilijalanjälki on laskettu. Projektissa toimitetun porrastornin hiilijalanjälkiluku on 9502 kiloa CO2e. Verrattuna perinteisiin porrastornirakenteisiin ympäristösäästöjä tulee noin 5000 kg CO2e, eli noin 1,5-kertaisesti, mikäli verratun tuotteen raaka-aineella on yhtä pieni hiilijalanjälki kuin R-tason tuotteissa käytetyllä SSAB:n teräksellä. SSAB:n teräksen hiilijalanjälki edustaa maailman pienintä ääripäätä. Mikäli verratun tuotteen teräs tulee esimerkiksi EU:n ulkopuolelta, ympäristösäästöt ovat keskimäärin vielä tätäkin kerrointa merkittävästi suuremmat.

Hiilijalanjälkilukuun vaikuttavat älykkäämpi suunnittelu, optimoidumpi materiaalinkäyttö sekä teräksen alkuperämaa. Elinkaaren aikana R-tason tuotteet tuovat lisää käytönaikaisia etuja, sillä rakenne on mm. helpompi muokata ja käyttää uudelleen.

– Tuotantoprosessien ympäristövaikutusten lisäksi tehtaan rakentamisvaiheen valinnat, kuten käytettävien materiaalien alkuperä sekä teräksen määrän optimointi ovat tärkeitä. Älykkäällä suunnittelulla saadaan myös merkittäviä vaikutuksia tehtaan elinkaaren aikana, toteaa toimitusjohtaja Ville Törmänen R-taso Oy:stä.

– Kyse ei kuitenkaan ole yksittäisen tuotteen hiilijalanjälkiluvusta vaan siitä, että kaikki tekevät oman osuutensa. Kokonaisuudella on merkitystä, Törmänen jatkaa.

 – R-tason tuotteiden älykkäässä modulaarisessa rakenteessa terästä käytetään juuri oikea määrä oikeassa paikassa. Koska erikoistumme vaativiin teollisuuskohteisiin, kulkutien toiminnallisuus ja työturvallisuus ovat meille tärkeimpiä tuotantoamme ohjaavia arvoja, mutta sen ei tarvitse estää järkevää materiaalien käyttöä ja ekologisten näkökohtien huomioon ottamista, Törmänen kertoo.

 – Teräksen alkuperä on tuotteen rakenteen lisäksi keskeinen asia, mihin voimme vaikuttaa. Hankimme raaka-aineemme pääasiassa ympäristöasioiden edelläkävijän SSAB:n tehtailta sekä osin muilta eurooppalaisilta toimittajilta, joiden terästuotannon hiilijalanjälki on maailman pienimpiä. Kotimaassa ja EU:ssa tuotetun teräksen käyttö on vastuullinen valinta paitsi hiilijalanjäljen puolesta, myös yhteiskunnallisesti ja sosiaalisesti, sanoo Törmänen.

Vähemmän terästä - pienempi hiilijalanjälki 

R-taso kartoitti alkuvuodesta 2020 tuotantonsa hiilijalanjäljen, josta leijonanosan 93 prosenttia muodostaa pääraaka-aine teräs. Älykkään designin ansiosta R-tason tuotteisiin tarvitaan merkittävästi vähemmän terästä, mikä pudottaa niiden hiilijalanjälkeä kolmanneksella verrattuna kilpaileviin perinteisiin teollisuuden kulkutieratkaisuihin. Kartoituksen myötä R-taso toimittaa jatkossa tuotteiden hiilijalanjälkilaskelmat asiakkaalle jo tarjousvaiheessa. Hiilijalanjäljen laskennan suoritti bio- ja kiertotalouden asiantuntijayritys Macon Oy.

R-taso Oy on teollisuuden kulkutieratkaisuiden suunnitteluun ja valmistukseen erikoistunut perheyritys. Yhtiön asiakkaita ovat eri teollisuudenalojen toimijat, johtavat kansainväliset koneiden ja laitteiden toimittajat sekä säiliövalmistajat eri puolilla maailmaa.

Uusimmat artikkelit

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

12.12.2024 | Alan Uutiset

Suomeen sijoitetaan uusi yhteiseurooppalainen supertietokone ja EU:n tekoälytehdas

EuroHPC tekee merkittäviä investointeja – Suomi mukana uuden sukupolven supertietokoneiden ja tekoälytehtaiden kehityksessä.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

26.11.2024 | Tutkimus ja koulutus

Vaasan yliopiston johtama uusi konsortio tutkii vety-argon-kierron mahdollisuuksia

Hydrogen-Argon Power Cycle (iHAPC) tutkimus pilotoi vety-argon-kierron käyttöä energiantuotannossa. Tavoitteena on osoittaa, että teknologia on täysin päästötön sekä myös hyötysuhteeltaan ainutlaatuinen.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.