https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

R-taso toimittaa Stora Enson Oulun tehtaalle pienemmän hiilijalanjäljen porrastorni-, kulkutie- ja hoitotasorakenteita

Teollisuuden kulkutieratkaisuihin erikoistunut raahelainen perheyritys R-taso Oy toimittaa pienemmän hiilijalanjäljen porrastorni-, kulkutie- ja hoitotasorakenteita Stora Enson Oulun tehtaalle, kun Oulun paperitehdas muunnetaan valmistamaan huippuluokan pakkauskartonkeja.

teräs

R-tason tuotteet tunnetaan kolmanneksen pienemmästä hiilijalanjäljestä verrattuna perinteisiin teollisuuden kulkutie- ja hoitotasoratkaisuihin, sillä niiden modulaarinen rakenne vaatii yli 30 prosenttia vähemmän terästä verrattuna perinteisiin ratkaisuihin.

R-tason Stora Ensolle toimittaman projektin hiilijalanjälki on laskettu. Projektissa toimitetun porrastornin hiilijalanjälkiluku on 9502 kiloa CO2e. Verrattuna perinteisiin porrastornirakenteisiin ympäristösäästöjä tulee noin 5000 kg CO2e, eli noin 1,5-kertaisesti, mikäli verratun tuotteen raaka-aineella on yhtä pieni hiilijalanjälki kuin R-tason tuotteissa käytetyllä SSAB:n teräksellä. SSAB:n teräksen hiilijalanjälki edustaa maailman pienintä ääripäätä. Mikäli verratun tuotteen teräs tulee esimerkiksi EU:n ulkopuolelta, ympäristösäästöt ovat keskimäärin vielä tätäkin kerrointa merkittävästi suuremmat.

Hiilijalanjälkilukuun vaikuttavat älykkäämpi suunnittelu, optimoidumpi materiaalinkäyttö sekä teräksen alkuperämaa. Elinkaaren aikana R-tason tuotteet tuovat lisää käytönaikaisia etuja, sillä rakenne on mm. helpompi muokata ja käyttää uudelleen.

– Tuotantoprosessien ympäristövaikutusten lisäksi tehtaan rakentamisvaiheen valinnat, kuten käytettävien materiaalien alkuperä sekä teräksen määrän optimointi ovat tärkeitä. Älykkäällä suunnittelulla saadaan myös merkittäviä vaikutuksia tehtaan elinkaaren aikana, toteaa toimitusjohtaja Ville Törmänen R-taso Oy:stä.

– Kyse ei kuitenkaan ole yksittäisen tuotteen hiilijalanjälkiluvusta vaan siitä, että kaikki tekevät oman osuutensa. Kokonaisuudella on merkitystä, Törmänen jatkaa.

 – R-tason tuotteiden älykkäässä modulaarisessa rakenteessa terästä käytetään juuri oikea määrä oikeassa paikassa. Koska erikoistumme vaativiin teollisuuskohteisiin, kulkutien toiminnallisuus ja työturvallisuus ovat meille tärkeimpiä tuotantoamme ohjaavia arvoja, mutta sen ei tarvitse estää järkevää materiaalien käyttöä ja ekologisten näkökohtien huomioon ottamista, Törmänen kertoo.

 – Teräksen alkuperä on tuotteen rakenteen lisäksi keskeinen asia, mihin voimme vaikuttaa. Hankimme raaka-aineemme pääasiassa ympäristöasioiden edelläkävijän SSAB:n tehtailta sekä osin muilta eurooppalaisilta toimittajilta, joiden terästuotannon hiilijalanjälki on maailman pienimpiä. Kotimaassa ja EU:ssa tuotetun teräksen käyttö on vastuullinen valinta paitsi hiilijalanjäljen puolesta, myös yhteiskunnallisesti ja sosiaalisesti, sanoo Törmänen.

Vähemmän terästä - pienempi hiilijalanjälki 

R-taso kartoitti alkuvuodesta 2020 tuotantonsa hiilijalanjäljen, josta leijonanosan 93 prosenttia muodostaa pääraaka-aine teräs. Älykkään designin ansiosta R-tason tuotteisiin tarvitaan merkittävästi vähemmän terästä, mikä pudottaa niiden hiilijalanjälkeä kolmanneksella verrattuna kilpaileviin perinteisiin teollisuuden kulkutieratkaisuihin. Kartoituksen myötä R-taso toimittaa jatkossa tuotteiden hiilijalanjälkilaskelmat asiakkaalle jo tarjousvaiheessa. Hiilijalanjäljen laskennan suoritti bio- ja kiertotalouden asiantuntijayritys Macon Oy.

R-taso Oy on teollisuuden kulkutieratkaisuiden suunnitteluun ja valmistukseen erikoistunut perheyritys. Yhtiön asiakkaita ovat eri teollisuudenalojen toimijat, johtavat kansainväliset koneiden ja laitteiden toimittajat sekä säiliövalmistajat eri puolilla maailmaa.

Uusimmat artikkelit

22.5.2025 | Alan Uutiset

Avaako merituulivoima miljardiluokan mahdollisuudet – alihankintaketjun rooli keskeinen

Erityisesti Itämeren vaativien olosuhteiden tuntemus on Suomen kilpailuetu. "Useat suomalaisyritykset toimivat jo kansainvälisissä hankkeissa kriittisten komponenttien toimittajina", Arenson projektijohtaja Manu Grönlund toteaa.  

UPM investoi Tervasaaren erikoispaperitehtaan modernisointiin

Valkeakoskella sijaitsevan Tervasaaren tehtaan kilpailukyky paranee, mikä tukee UPM:n liiketoiminnan globaalia kasvustrategiaa erikoispaperisegmentissä.

Rail Baltica -ratatyömaalla hyödynnetään suomalaista 3D-koneohjausjärjestelmää

Täysin digitalisoidussa mallipohjaisessa rakentamisessa työtä voivat tehdä yhdessä reaaliaikaisesti infrasuunnittelija, työkoneenkuljettaja, työmaapäällikkö ja projektinjohto.

Suomen ja Viron välisen EstLink 2 -yhteyden korjaustyöt alkavat toukokuussa

Merenpohjaan asennetaan uutta kaapelia noin kilometrin verran. Sähkönsiirtoyhteyden odotetaan palaavan kaupalliseen käyttöön heinäkuun puolivälissä.

Kemikaalit aiheuttavat paljon vakavia työtapaturmia – laiminlyönnit voivat johtaa rikosseuraamuksiin

”Työpaikoilla käytetään paljon vaarallisia kemikaaleja huolimattomasti. Valitettavasti monet työnantajat eivät tunnista kemiallisten tekijöiden aiheuttamaa vaaraa omalla työpaikallaan”, työsuojelutarkastaja Mikko Järvenreuna toteaa.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.