https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Rakennusautomaatio pitää energiankulutuksen kustannukset kurissa

Rakennusautomaatiourakointi on ollut viime vuosina yksi nopeimmin kasvavista talotekniikan osa-alueista. Yksi tämän kasvun tärkeimmistä tekijöistä on rakennusten kiristyneet energiatehokkuusvaatimukset, joiden seurauksena LVI-tekniikkaa jatkuvasti monipuolistetaan. Tällaisten järjestelmien hallinnointiin rakennusautomaatiojärjestelmä on oiva työkalu.

assemblin

Rakennusautomaatioon kannattaa panostaa, sillä sen osuus rakennuskustannuksista on melko pieni. Järjestelmän merkitys rakennukselle on merkittävä ja sitä kutsutaankin syystä rakennuksen aivoiksi.

Rakennusautomaatioon kannattaa panostaa, sillä sen osuus rakennuskustannuksista on melko pieni. Järjestelmän merkitys rakennukselle on merkittävä ja sitä kutsutaankin syystä rakennuksen aivoiksi. Tyypillisesti rakennusautomaatiojärjestelmällä ohjataan, säädetään ja valvotaan muun muassa rakennuksen lämmitys-, jäähdytys-, ilmanvaihto- ja valaistusjärjestelmiä.

Lisäksi järjestelmään kerätään seurantatietoa rakennuksessa eri hetkinä vallinneista olosuhteista kuten lämpötilasta ja ilman kosteudesta. Tätä dataa on helppo analysoida jälkikäteen. Lisäksi käyttäjää voidaan esimerkiksi varoittaa tekstiviestitse, jos jokin tarkkailtava olosuhde ylittää tai alittaa toivotun arvon tai jos jokin järjestelmän laite toimii väärin. Järjestelmä pyritään myös suunnittelemaan siten, että laitteita kuormitetaan mahdollisimman vähän, jolloin niiden elinkaari pitenee.

Käyttöliittymän hyötyjä

Rakennusautomaatiojärjestelmän käyttöliittymää suunniteltaessa on äärimmäisen tärkeää pyrkiä tekemään siitä mahdollisimman selkeä ja helppokäyttöinen kokonaisuus, sillä järjestelmästä on eniten hyötyä vain sen oikeanlaisen käytön myötä. Yksinkertaisella ja selkeällä käyttöliittymällä kiinteistöä hoitavien tahojen työtä voidaan helpottaa huomattavasti ja sitä kautta saavuttaa isojakin säästöjä. Yli puolet rakennuksen ylläpitokustannuksista aiheutuu energiankulutuksesta ja juuri näitä kustannuksia saadaan laskettua hyvin toteutetulla rakennusautomaatiojärjestelmällä.

Testauksella varmuutta järjestelmään

Asennettua rakennusautomaatiojärjestelmää täytyy testata, asetuksia ja raja-arvoja muokata, toimintoja päivittää ajoittain ja myöskin huoltaa. Tämä on tärkeää, sillä vaikka kyseessä on automaattisia toimintoja sisältävä järjestelmä, niin se vaatii silti tarkkailua ja mahdollisia muutoksia esimerkiksi eri vuodenaikoina vallitsevien erilaisten olosuhteiden johdosta. Huolto pitää sisällään elinkaareen päähänsä tulleiden laitteiden vaihtamisen, asetusarvojen oikeellisuuden tarkastamisen ja mittalaitteiden kalibrointeja. Hyvä tapa on laatia huoltosopimus jonkin asiantuntevan yrityksen kanssa tietyin välein toteutettavista huolloista, myös etäkäyttöpalvelut ovat toimivan kokonaisuuden säilyttämiseksi usein tarpeellisia.

www.assemblin.fi

Uusimmat artikkelit

Uusittu turbiini vie Metsä Board Kyron tehdasta lähemmäs fossiilittomuutta

Uuden turbiinin paremman hyötysuhteen ansiosta tehtaan biovoimalan tuottaman sähkön osuus tehtaan kokonaistarpeesta kasvaa 50 prosenttiin aiemman kolmasosan sijaan.

18.11.2024 | Alan Uutiset

Gasum lähtee Tanskan biokaasumarkkinoille

Gasum ostaa Hærup Biogas ApS:n biokaasulaitoksen. Tanska on houkutteleva paikka biokaasun tuotannolle vahvan maataloussektorinsa ansiosta – raaka-ainetta riittää. Maa on Euroopan neljänneksi suurin biokaasun tuottaja.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.

2.10.2024 | Tutkimus ja koulutus

SSAB:n Raahen tehtaan uusi päälaboratorio on Pohjoismaiden suurimpia

Laborotorion rakentaminen on osa yhtiön valmistautumista fossiilivapaaseen teräksentuotantoon. Vuosittain laboratoriossa analysoidaan noin 240 000 näytettä, joista tehdään noin 4,4 miljoonaa määritystä.

27.9.2024 | Kumppaniartikkeli

Innovaatiot vaativat yhteistyötä

Suomalainen osaaminen on tärkeässä roolissa globaalin pumppujätti Sulzerin toiminnassa. Sen varaan rakentuvat sekä oma että kumppanien prosessien tutkimus- ja kehitystoiminta ja tehokkuuden jatkuva parantaminen.