https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Rakennusautomaatio pitää energiankulutuksen kustannukset kurissa

Rakennusautomaatiourakointi on ollut viime vuosina yksi nopeimmin kasvavista talotekniikan osa-alueista. Yksi tämän kasvun tärkeimmistä tekijöistä on rakennusten kiristyneet energiatehokkuusvaatimukset, joiden seurauksena LVI-tekniikkaa jatkuvasti monipuolistetaan. Tällaisten järjestelmien hallinnointiin rakennusautomaatiojärjestelmä on oiva työkalu.

assemblin

Rakennusautomaatioon kannattaa panostaa, sillä sen osuus rakennuskustannuksista on melko pieni. Järjestelmän merkitys rakennukselle on merkittävä ja sitä kutsutaankin syystä rakennuksen aivoiksi.

Rakennusautomaatioon kannattaa panostaa, sillä sen osuus rakennuskustannuksista on melko pieni. Järjestelmän merkitys rakennukselle on merkittävä ja sitä kutsutaankin syystä rakennuksen aivoiksi. Tyypillisesti rakennusautomaatiojärjestelmällä ohjataan, säädetään ja valvotaan muun muassa rakennuksen lämmitys-, jäähdytys-, ilmanvaihto- ja valaistusjärjestelmiä.

Lisäksi järjestelmään kerätään seurantatietoa rakennuksessa eri hetkinä vallinneista olosuhteista kuten lämpötilasta ja ilman kosteudesta. Tätä dataa on helppo analysoida jälkikäteen. Lisäksi käyttäjää voidaan esimerkiksi varoittaa tekstiviestitse, jos jokin tarkkailtava olosuhde ylittää tai alittaa toivotun arvon tai jos jokin järjestelmän laite toimii väärin. Järjestelmä pyritään myös suunnittelemaan siten, että laitteita kuormitetaan mahdollisimman vähän, jolloin niiden elinkaari pitenee.

Käyttöliittymän hyötyjä

Rakennusautomaatiojärjestelmän käyttöliittymää suunniteltaessa on äärimmäisen tärkeää pyrkiä tekemään siitä mahdollisimman selkeä ja helppokäyttöinen kokonaisuus, sillä järjestelmästä on eniten hyötyä vain sen oikeanlaisen käytön myötä. Yksinkertaisella ja selkeällä käyttöliittymällä kiinteistöä hoitavien tahojen työtä voidaan helpottaa huomattavasti ja sitä kautta saavuttaa isojakin säästöjä. Yli puolet rakennuksen ylläpitokustannuksista aiheutuu energiankulutuksesta ja juuri näitä kustannuksia saadaan laskettua hyvin toteutetulla rakennusautomaatiojärjestelmällä.

Testauksella varmuutta järjestelmään

Asennettua rakennusautomaatiojärjestelmää täytyy testata, asetuksia ja raja-arvoja muokata, toimintoja päivittää ajoittain ja myöskin huoltaa. Tämä on tärkeää, sillä vaikka kyseessä on automaattisia toimintoja sisältävä järjestelmä, niin se vaatii silti tarkkailua ja mahdollisia muutoksia esimerkiksi eri vuodenaikoina vallitsevien erilaisten olosuhteiden johdosta. Huolto pitää sisällään elinkaareen päähänsä tulleiden laitteiden vaihtamisen, asetusarvojen oikeellisuuden tarkastamisen ja mittalaitteiden kalibrointeja. Hyvä tapa on laatia huoltosopimus jonkin asiantuntevan yrityksen kanssa tietyin välein toteutettavista huolloista, myös etäkäyttöpalvelut ovat toimivan kokonaisuuden säilyttämiseksi usein tarpeellisia.

www.assemblin.fi

Uusimmat artikkelit

22.4.2024 | Alan Uutiset

Nesteen ensimmäinen koeajo käytetyistä renkaista valmistetulla pyrolyysiöljyllä onnistui

Koeajossa Neste tuotti korkealaatuista raaka-ainetta uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.