https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Vaisala lanseeraa uuden ratkaisun biokaasun mittaamiseen

Vaisala kertoo tuovansa ensimmäisenä maailmassa markkinoille biokaasun metaani-, hiilidioksidi- ja kosteuspitoisuutta mittaavan laitteen, Vaisala MGP261:n. Laite on on Ex-sertifioitu myös vyöhykkeelle 0, minkä ansiosta sen voi asentaa suoraan tuotantolinjaan.

mgp261-2-2100x1700px

Tuotejulkistuksen myötä yhtiö laajentaa osaamistaan myös biokaasumittauksiin. Monikaasumittalaite antaa ajantasaista tietoa biokaasun metaani-, hiilidioksidi- ja kosteuspitoisuudesta suoraan prosessiputkistosta. Se soveltuu biokaasun tuotantoprosesseihin, jotka keskittyvät maataloudessa, teollisuudessa ja kunnissa syntyvän jätteen mädätykseen ja kaatopaikkakaasun hyödyntämiseen.

Laite pohjautuu yhtiön patentoidulle CARBOCAP®-teknologialle.

Arvoa jätteestä

Vaisala MGP261 mittaa biokaasun koostumusta ilman näytteiden ottoa tai käsittelyä. Laite mittaa metaania tarkasti ja vakaasti, minkä ansiosta tuotantolaitokset saavat kattavan näkymän prosessinhallintaansa ja voivat siten optimoida sähkön ja lämmön yhteistuotantomoottorien (CHP) suorituskykyä. Mittalaite mahdollistaa myös biokaasun kosteuden mittaamisen. Liian suuri kosteuspitoisuus kuluttaa CHP-moottoreita ja prosessikomponentteja.

- Laajentuminen biokaasumittauksiin on Vaisalalle looginen askel, sillä teemme töitä paremman maailman puolesta. Globaali väestönkasvu, siihen liittyvät jätteenkäsittelyn haasteet sekä tarve vähentää kasvihuonepäästöjä muodostavat yhdessä kestämättömän tilanteen. Biokaasuteollisuus on olennaisessa asemassa haasteiden selvittämiseksi, mutta kun tarkastellaan tuottavuutta, alalla on paljon hyödyntämätöntä potentiaalia. Uusi mittalaite uttaa biokaasuteollisuutta saamaan jätteestä mahdollisimman paljon arvoa irti, sanoo Sampsa Lahtinen, Vaisalan Teollisten mittausten liiketoiminta-alueen johtaja.

- Luotettavat ja tarkat mittaukset suoraan tuotantoputkesta mahdollistavat tuotantoprosessin optimoinnin vähentämällä tuotantokustannuksia ja nostamalla biokaasulaitoksen tehokkuutta. Biokaasun tuotanto on orgaaninen prosessi, johon vaikuttavat monet muuttujat. Mitä paremmin koko prosessia voidaan tarkkailla ja reagoida muutoksiin kaasun koostumuksessa ja kosteudessa, sitä tehokkaampi tuotantolaitoksesta tulee, lisää tuotepäällikkö Antti Heikkilä Vaisalan Teollisten mittausten liiketoiminta-alueelta.

Helppo käyttää ja asentaa

Vasta julkistettu mittalaite voidaan asentaa kaikkiin olemassaoleviin järjestelmiin. Kun laite asennetaan suoraan prosessiputkeen, olosuhteita on mahdollista mitata ilman näytteenottolinjaa, pumppuja tai kosteusloukkuja. Laite on Ex-sertifioitu vyöhykkeelle 0 putkiston sisässä ja vyöhekkeelle 1 putkiston ulkopuolella, minkä ansiosta se voidaan asentaa räjähdysherkkiin ympäristöihin.

Laite kestää hyvin kemikaaleja, ja sen vankka metallirakenne on IP66-sertifioitu. Laitteen automaattinen kalibrointitoiminto vähentää kallista kalibrointityötä merkittävästi eikä kalibrointikaasuja tarvita rutiinitoiminnassa. MGP261 voidaan integroida tuotantolaitoksen prosessinhallintajärjestelmään joko analogisesti tai digitaalisesti.

Tuote tulee saataville vuoden 2019 toisen neljänneksen aikana.

www.vaisala.fi/MGP261

Uusimmat artikkelit

22.4.2024 | Alan Uutiset

Nesteen ensimmäinen koeajo käytetyistä renkaista valmistetulla pyrolyysiöljyllä onnistui

Koeajossa Neste tuotti korkealaatuista raaka-ainetta uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.