https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Vaisala patentoi vetyperoksidipitoisuutta mittaavan laitteen ja mittausteknologian

Uusi patentti suojaa Vaisalassa kehitettyä kaksoisanturirakennetta sekä sen mahdollistamaa tapaa mitata kaasumaista vetyperoksidia. Yhdysvaltain patentti- ja tavaramerkkivirasto myönsi haetun patentin Vaisalalle maaliskuussa 2018. Vaisala on hakenut patenttia keksinnölle myös Kiinassa ja Euroopassa.

Vaisala_mittalaite

Vaisala PEROXCAP® HPP272 on uusi ja älykäs 3-in-1-mittapää, jossa on digitaaliset ja analogiset lähdöt. Se on kehitetty valmistajille, palveluntarjoajille ja loppukäyttäjille, jotka käyttävät biodekontaminaatioprosesseissa kaasumaista vetyperoksidia.

Patentoitu keksintö on uusi tapa ja tuote kaasumaisen vetyperoksidin mittaamiseen, jonka suosio kasvaa jatkuvasti. Vetyperoksidihöyryä käytetään usein biodekontaminaatioprosesseissa erityisesti lääke-, terveydenhuolto- ja life science -aloilla. Lääketeollisuudessa kaasumaista vetyperoksidia käytetään puhdistuksessa, jolla varmistetaan tuotantoprosessin ja lopputuotteen laatu. Terveydenhuollossa vetyperoksidihöyry auttaa huolehtimaan potilasturvallisuudesta; sen avulla voidaan välttää esimerkiksi antibiooteille immuunien bakteerisolujen leviäminen, sillä vetyperoksidihöyry kykenee tuhoamaan vastustuskykyisimmätkin mikro-organismit.

- Vaisala tutkii jatkuvasti keinoja mitata uusia parametrejä. Olemme erittäin ylpeitä siitä, että tämän uuden innovaation avulla autamme asiakkaitamme mittaamaan vetyperoksidipitoisuutta, mikä on perinteisesti ollut vaikeaa, kuvaa innovaation keksijä, vanhempi tutkija Jukka Leppänen Vaisalan Industrial Measurements -liiketoiminta-alueelta.

Myös suhteellisen kosteuden ja saturaation mittamiseen

HPP272 tuotiin markkinoille viime vuonna ja se on Vaisalan ensimmäinen mittapää, joka pohjautuu nyt patentoituun vetyperoksidin mittausteknologiaan. Vetyperoksidipitoisuuden lisäksi se mittaa lämpötilaa, suhteellista kosteutta sekä suhteellista saturaatiota. HPP272 hyödyntää kapasitiiviseen ohutkalvoteknologiaan perustuvaa PEROXCAP®-anturia, joka suunniteltiin Vaisalassa erityisesti höyrystyneen vetyperoksidin mittaamiseen.

HPP272:n lanseerauksen jälkeen life science -tuotteiden valmistajat ovat ottaneet sen käyttöön muun muassa isolaattoreissa ja materiaalien siirtokammioissa niin Euroopassa, Aasiassa kuin Yhdysvalloissakin. Mittapäätä on käytetty myös erilaisten tilojen puhdistamiseen esimerkiksi sairaaloissa. Lisäksi monet Vaisalan asiakkaat testaavat mittapäätä omissa laitteissaan ja biodekontaminaatiota tarvitsevissa sovelluksissaan.

www.vaisala.fi

Uusimmat artikkelit

Uusittu turbiini vie Metsä Board Kyron tehdasta lähemmäs fossiilittomuutta

Uuden turbiinin paremman hyötysuhteen ansiosta tehtaan biovoimalan tuottaman sähkön osuus tehtaan kokonaistarpeesta kasvaa 50 prosenttiin aiemman kolmasosan sijaan.

18.11.2024 | Alan Uutiset

Gasum lähtee Tanskan biokaasumarkkinoille

Gasum ostaa Hærup Biogas ApS:n biokaasulaitoksen. Tanska on houkutteleva paikka biokaasun tuotannolle vahvan maataloussektorinsa ansiosta – raaka-ainetta riittää. Maa on Euroopan neljänneksi suurin biokaasun tuottaja.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.

2.10.2024 | Tutkimus ja koulutus

SSAB:n Raahen tehtaan uusi päälaboratorio on Pohjoismaiden suurimpia

Laborotorion rakentaminen on osa yhtiön valmistautumista fossiilivapaaseen teräksentuotantoon. Vuosittain laboratoriossa analysoidaan noin 240 000 näytettä, joista tehdään noin 4,4 miljoonaa määritystä.

27.9.2024 | Kumppaniartikkeli

Innovaatiot vaativat yhteistyötä

Suomalainen osaaminen on tärkeässä roolissa globaalin pumppujätti Sulzerin toiminnassa. Sen varaan rakentuvat sekä oma että kumppanien prosessien tutkimus- ja kehitystoiminta ja tehokkuuden jatkuva parantaminen.