Vaisala tuo markkinoille uusia älykkäitä mittapäitä

Vaisala on tuonut markkinoille uuden sarjan vaihdettavia mittapäitä kosteuden mittaamiseen haastavissa olosuhteissa. Uusia mittapäitä voi käyttää niin itsenäisinä digitaalisina lähettiminä kuin yhdistettynä Vaisalan Indigo-näyttölaitteeseen.

humicap

Uudet Vaisalan HUMICAP® kosteus- ja lämpötilamittapäät HMP4, HMP5, HMP7, HMP8 sekä Vaisalan lämpötilamittapää TMP1 ovat osa Vaisala Indigo -tuoteperhettä. Uudet mittapäät on suunniteltu haastaviin olosuhteisiin, joissa paine, lämpötila ja korkeat tai muuttuvat kosteusolosuhteet asettavat vaatimuksia mittaukselle. Näihin sovellusalueisiin lukeutuvat kuivaus- ja testauskaapit, moottorien ja polttoprosessien ilmanotto ja muut kostuttimet sekä meteorologiset mittaukset, joissa laitteen mittauskyky ja kyky vastustaa kemikaaleja nousevat merkittävään osaan.

Uusilla mittapäillä on useita yhteisiä ominaisuuksia, joista merkittävin on niiden keskinäinen vaihdettavuus ja helppo liitettävyys lähettimiin, mikä minimoi huoltojen aikaiset käyttökatkokset. Mittapäiden tarkkuus ja stabiilisuus laskevat kustannuksia ja resurssitarpeita. Lisäksi mittapäiden vaihdettavuus takaa sen, että niiden kalibrointi ja vaihtaminen käy helposti ja nopeasti.

Tuoteuutuuksien ominaisuuksiin lukeutuu anturin puhdistusominaisuus, joka takaa anturin pitkän aikavälin tarkkuuden. HMP7 sisältää myös mittapään lämmitystoiminnon, mikä mahdollistaa tarkat mittaukset korkeissakin kosteuspitoisuuksissa. Lisäksi mittapäät on varustettu uudella komposiittianturilla, joka lisää korroosionkestävyyttä erityisesti happamissa olosuhteissa.

www.vaisala.fi/indigo

Uusimmat artikkelit

Tuuliturbiinin siiven eroosio-ongelma ratkesi tekoälyn avulla

Tuuliturbiinin siipimateriaalin eroosio sääolosuhteiden vaikutuksesta on ongelma, joka koskee koko tuulienergiasektoria. VTT:n antiAGE-projektissa materiaaliongelmaan löydettiin tekoälyn ja 3D-tulostuksen avulla toimiva ratkaisu.

Kaivostoiminta tehostuu uusien sensori-innovaatioiden avulla

Uusien röntgen- ja 3D-kuvantamisteknologiaan perustuvien sensorien sensorifuusiolla parannetaan mineraalivarojen 3D-mallinnusta ja tehostetaan arvometallien erottelua. VTT koordinoi sensorikehitystä yhdessä yritysten, kansainvälisten tutkimusinstituuttien sekä kaivosalan yhteisöjen kanssa X-Mine EU-projektissa. 

18.1.2019 | Tutkimus ja koulutus

T&k-kulut ajavat autonvalmistajia alliansseihin

Sähkö- ja robottiautojen kehittäminen on kallista puuhaa, samoin puhtaampien ajopelien rakentelu. Uusien autojen pilviä hipovat t&k-kustannukset pakottavat isotkin autonvalmistajat liittoumiin eli alliansseihin. Ford ja VW toimivat jo yhdessä, mikä lisää paineita vaikkapa Daimlerin ja BMW:n suuntiin.

17.1.2019 | Alan Uutiset

Kunnossapitopalveluihin erikoistunut Viafin Service ostaa Gasum Tekniikan

Gasum myy tytäryhtiönsä Gasum Tekniikka Oy:n teollisuuden kunnossapitokumppanille Viafin Service Oyj:lle. Yrityskauppa on osa Gasumin strategiaa keskittyä pohjoismaisten kaasumarkkinoiden ja energiainfrastruktuurin kehittämiseen. Kaupan odotetaan toteutuvan helmikuun loppuun 2019 mennessä. Yrityskaupassa Gasum Tekniikasta tulee osa Viafin Service-konsernia.

SKAL vaatii miljardin euron lisärahoitusta tiestölle; avaa keskustelun tavaraliikenteen päästövähennyksen keinoista

Kaasu on vaihtoehto kevyimmissä yhdistelmissä ja sähkö taajamien jakeluliikenteessä. Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n laskelmien mukaan vielä vuonna 2045 yli 80 prosenttia maanteiden tavaraliikenteen energiankulutuksesta on kuitenkin nestemäistä dieseliä. Panostus uusiutuvista raaka-aineista valmistettuun dieseliin ja biokaasuun olisikin Suomen tavaraliikenteelle paras ympäristövalinta. 

Painelaitteiden korjaus- ja muutostöitä koskeva ohje uudistettu

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) on julkaissut uudistetun version painelaitteiden korjaus- ja muutostöitä koskevasta ohjeesta. Ohjeessa kerrotaan, millaisia vaatimuksia painelaitesäädökset asettavat painelaitteiden käytönaikaisille korjaus- ja muutostöille.