Vaisala tuo markkinoille uusia älykkäitä mittapäitä

Vaisala on tuonut markkinoille uuden sarjan vaihdettavia mittapäitä kosteuden mittaamiseen haastavissa olosuhteissa. Uusia mittapäitä voi käyttää niin itsenäisinä digitaalisina lähettiminä kuin yhdistettynä Vaisalan Indigo-näyttölaitteeseen.

humicap

Uudet Vaisalan HUMICAP® kosteus- ja lämpötilamittapäät HMP4, HMP5, HMP7, HMP8 sekä Vaisalan lämpötilamittapää TMP1 ovat osa Vaisala Indigo -tuoteperhettä. Uudet mittapäät on suunniteltu haastaviin olosuhteisiin, joissa paine, lämpötila ja korkeat tai muuttuvat kosteusolosuhteet asettavat vaatimuksia mittaukselle. Näihin sovellusalueisiin lukeutuvat kuivaus- ja testauskaapit, moottorien ja polttoprosessien ilmanotto ja muut kostuttimet sekä meteorologiset mittaukset, joissa laitteen mittauskyky ja kyky vastustaa kemikaaleja nousevat merkittävään osaan.

Uusilla mittapäillä on useita yhteisiä ominaisuuksia, joista merkittävin on niiden keskinäinen vaihdettavuus ja helppo liitettävyys lähettimiin, mikä minimoi huoltojen aikaiset käyttökatkokset. Mittapäiden tarkkuus ja stabiilisuus laskevat kustannuksia ja resurssitarpeita. Lisäksi mittapäiden vaihdettavuus takaa sen, että niiden kalibrointi ja vaihtaminen käy helposti ja nopeasti.

Tuoteuutuuksien ominaisuuksiin lukeutuu anturin puhdistusominaisuus, joka takaa anturin pitkän aikavälin tarkkuuden. HMP7 sisältää myös mittapään lämmitystoiminnon, mikä mahdollistaa tarkat mittaukset korkeissakin kosteuspitoisuuksissa. Lisäksi mittapäät on varustettu uudella komposiittianturilla, joka lisää korroosionkestävyyttä erityisesti happamissa olosuhteissa.

www.vaisala.fi/indigo

Uusimmat artikkelit

12.7.2019 | Tutkimus ja koulutus

Pula digialan osaajista maksaa yrityksille satoja miljardeja

Eurooppalaisten yksityisomisteisten yritysten kasvun suurin haaste on kasvava osaajapula sekä tarve tarttua rohkeammin digitaaliseen transformaatioon.

Langh Tech toimitti skrubberit Chiosin uuteen tankkeriin

Suomalainen Langh Tech on toimittanut rikkipesurit kreikkalaisen Chios Navigationin uuteen 50 000 dwt:n tuotetankkeriin, joka luovutettiin äskettäin korealaiselta Hyundai Mipon telakalta.

3D-tulostuksesta uusia mahdollisuuksia sähköverkon kunnossapidon varaosatarpeisiin

Sähköverkkojen järjestelmällisen uudistamisen rinnalla sähköverkkoyhtiöt pitävät huolta verkkojen kunnossapidosta. Uudistusinvestoinnit vievät vuosia, joten olemassa olevien sähköverkkojen kunnossapidolla on tärkeä rooli sähköjärjestelmän toimivuuden takaamiseksi.

Euroopan kiihtyvä energiapeli näkyy ja tuntuu Itämerellä

Itämeren allas nousee yhä kirkkaammin Euroopan energiapolitiikan parrasvaloihin, ja juuri sopivasti Suomen EU:n puheenjohtajakaudella. Kaikilla yhdeksällä rantavaltiolla on käynnissä omat ja eri kehitysvaiheissa olevat suuret energiahankkeensa. Itämeren energiapaletti vaihtelee maiden sähköverkkoja yhdistävistä merikaapeleista kaasuputkiin ja tuulivoiman tuotantoon.

3.7.2019 | Alan Uutiset

Uusi EU-lannoitevalmisteasetus vauhdittaa orgaanisten ja jätepohjaisten lannoitevalmisteiden käyttöä

Uudessa lannoitevalmisteasetuksessa vahvistetaan yhteiset säännöt, jotka koskevat erilliskerätyn biojätteen ja muiden jätepohjaisten aineiden muuntamista raaka-aineiksi, joita voidaan käyttää CE-merkittyjen EU-lannoitevalmisteiden valmistuksessa. Asetus tulee voimaan 14.7.2019 ja sitä sovelletaan 16.7.2022 alkaen.

Digitalisaatiolla säästöjä asumiskuluihin

Energianhallinnan ja automaation asiantuntija Schneider Electric järjesti eilen Helsingin messukeskuksessa jokavuotisen Innovation Summit -tapahtumansa. Viesti oli selvä: tekoäly ja IoT-tekniikka ovat nyt tulossa teollisuuden lisäksi vauhdilla myös kiinteistöihin säästöjä tuomaan

23.4.2019 | Kumppaniartikkeli

Kolme pointtia kunnossapidon kehittämisestä

Olemme saaneet olla mukana useiden eri organisaatioiden kanssa kehittämässä kunnossapitotoimintaa ja panneet merkille joitakin tärkeitä asioita, jotka ovat edesauttaneet näissä hankkeissa onnistumista. Kerromme tässä kolme asiaa, jotka kannattaa huomioida kunnossapitotoiminnan kehittämiseen tähtäävissä hankkeissa.