Alan Uutiset | 9.11.2017

Konepajoissa halutaan saada viimeisintä tietoa ja tarttua uusiin ideoihin: Konepaja 2018 jo loppuunmyyty

Konepaja-messut onnistuivat ensimmäisellä järjestämiskerralla lunastamaan sekä yritysten että kävijöiden odotukset. Konepaja erottautui uudenlaisena tapahtumana, jossa kone- ja laiteinvestoinneista vastaavat henkilöt pääsivät konkreettisesti tutustumaan kone- ja laiteuutuuksiin. Iso osa yrityksistä vahvisti jo tapahtuma-aikana olevansa mukana myös seuraavilla messuilla.

konepaja-sisatilat

Maaliskuussa seuraavan kerran järjestettävä Konepaja on loppuunmyyty jo liki puoli vuotta etukäteen. Markkinatilanne ymmärretään nyt molemmin puolin pöytää ja alan asiantuntijoiden viesti on selkeä: uusia investointeja tuotantokoneistoon on tehtävä, jotta kysyntä saadaan hyödynnettyä.

– Nykyajan konepajat ovat täynnä uusinta tekniikkaa, joten alalla on tilausta hyvin toteutetuille uusimpia koneita ja laitteita esitteleville sekä verkostoitumismahdollisuuksia tarjoaville messuille. Useiden koneiden kyljessä näkyi jo ensimmäisillä messuilla Myyty- tai Varattu-lappuja, ja se on huomattu. Kone- ja laitehankinnat ovat konepajatoimijoille isoja investointeja, jotka ovat kilpailukyvyn kannalta tärkeitä. Tuotannon tehostumisen myötä juuri investoinneilla on mahdollista tasata toimijoiden kilpailuedellytyksiä, sanoo myyntiryhmäpäällikkö Mikael Wänskä Tampereen Messut Oy:stä.

– Yhtä tärkeitä kuin koneet ja laitteet, ovat myös uudet ideat. Konepajoissa halutaan pysyä kartalla, saada viimeisintä tietoa ja tarttua uusiin ideoihin. Messut kokoavat yhteen tuhansia ammattilaisia vaihtamaan ajatuksia ja luomaan uusia verkostoja, korostaa Wänskä.

Uusimmat artikkelit

14.11.2017 | Alan Uutiset

Pohjois-Euroopan energia-alan asiantuntijat koolla Helsingissä

– Globaalilla tasolla tärkein tavoite on nyt energiajärjestelmien irrottaminen hiilestä. Samaan aikaan energian turvallisuus ja kasvun mahdollisuudet tulee varmistaa, sanoo Laura Cozzi. Hän on yksi Helsingissä 14.–15.11. pidettävän Nordic Energy Forumin puhujista. 

Neste ja American Airlines selvittävät yhdessä uusiutuvien polttoaineiden käyttömahdollisuuksia

Neste, maailman johtava uusiutuvan dieselin tuottaja, ja American Airlines, maailman suurin lentoyhtiö, aloittavat yhteistyön, jossa selvitetään mahdollisuuksia pienentää American Airlinesin ympäristöjalanjälkeä Nesteen uusiutuvien polttoaineiden avulla. 

Ainutlaatuisia automaatioratkaisuja maailman moderneimmalla välipalatehtaalla

Insta Automation oli mukana luomassa Valio Oy:n uutta elokuussa käyttöön otettua välipalatehdasta. Riihimäen välipalatehdas on Valio Oy:n historian suurin yksittäinen investointi, jonka rakennustyöt käynnistyivät kolme vuotta sitten. Vaatimukset uudelle tehtaalle olivat kunnianhimoiset.

TITAN GANYMET ULTRA -kaasumoottoriöljylle MTU ja TEDOM hyväksynnät

Fuchs Oil Finland Oy:n TITAN GANYMET ULTRA -kaasumoottoriöljy, jossa yhdistyy premiumlaadun perusöljyt ja sinkkivapaat erikoislisäaineet, on saanut kaksi uutta hyväksyntää.

Uuden sukupolven induktiiviset FAG HEATER -lämmittimet - Nopeampi lämmitys säästää aikaa ja energiaa

Schaefflerin uuden sukupolven FAG HEATER -lämmittimillä voidaan lämmittää jopa 1600 kg painoiset työkappaleet nopeasti ja tehokkaasti. Uusien lämmittimien entistäkin parempi hyötysuhde tekee niistä markkinajohtajia, joiden korkea suorituskyky ja alhainen energiankulutus tarkoittavat mm. 30-50 % nopeampaa lämmitystä.

7.10.2017 | Tutkimus ja koulutus

Henkilöstön koulutus on investointi, joka tuo tulosta

Oikea osaaminen on strateginen vahvuus, josta ei yritys voi tinkiä. Se tarkoittaa sujuvuutta, tehokkuutta ja turvallisuutta työpaikalla sekä mahdollistaa yrityksen tavoitteiden saavuttamisen.