https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Näkökulma | 21.9.2023

Kaiken takana on ihminen

Mielestäni kunnossapidon tärkein elementti on ihminen. Rautaiset ammattilaiset ovat kunnossapidon ydin. Ilman heitä kunnossapitoa ei yksinkertaisesti olisi.

Petra_Herola_02

Petra Herola
Markkinointipäällikkö, KP-ServicePartner Oy

Mikä tekee ihmisestä kunnossapidon tärkeimmän elementin? Tieto ja taito. Oikeat tiedot ovat oikeaan aikaan käytettävissä ja niitä osataan hyödyntää oikein. Tekemällä opittu osaaminen, hiljainen tieto.

Kunnossapidosta ydinosaamista

Olen ollut 90-luvun lopusta lähtien tekemisissä kunnossapidon kanssa ja sinä aikana on tapahtunut suuri murros. Kehittämiseen on panostettu ja kunnossapidosta on tullut tärkeä osa tuotannon onnistumisia. Nykyään kunnossapito on monen yrityksen ydinosaamista.

Kunnossapidon ammattilaiset varmistavat sen, että koneet pysyvät käynnissä ja loppuasiakas saa tilatun tuotteen ajallaan. Heidän ammattitaitonsa avulla voidaan ennakoida koneiden rikkoontumisia tai korjata rikkoontuneet osat. Miten tämä tieto voidaan valjastaa laajempaan käyttöön?

Tiedon hallinta

Kunnossapidon ohjausjärjestelmiä on monia. Kaikkien niiden tavoitteena on sekä hallita tietoa että hyödyntää sitä oikein esimerkiksi ennakkohuolloissa. Jos meillä on tiedossa yhden yksittäisen laitteen vikahistoria, voidaan sitä analysoida tarkemmin ja pureutua rikkoontumisen aiheuttamiin juurisyihin. Ihminen kirjaa tiedot tai varmistaa niiden oikeellisuuden ja analysoi ne.
Tekoälyä opetetaan jatkuvasti analysoimaan dataa ja seuraamaan kriittisiä kohteita. Avainasemassa on ihminen, joka tutkii tekoälyn havainnot käytännössä ja opettaa sitä niiden pohjalta oikeaan suuntaan.

Luonnollinen vuorovaikutustapahtuma

Tiedon jakaminen on lisääntynyt valtavasti ja verkostoituminen on noussut tärkeään rooliin. Yritysten kannattaa mahdollistaa ammattilaisten kohtaamiset. Usein kunnossapidollinen haaste on jo ratkaistu jossain muualla ja pyörää ei kannata keksiä uudelleen.

Ihmisillä on valtavasti tietoa kunnossapidosta ja olen hyvin onnellinen, että elämme tällä hetkellä maailmassa, jossa tavoitteena on jakaa sitä avoimesti. Teknologian edistyessä verkostoitumisesta on tullut systemaattisempaa ja helpompaa. Tämä mahdollistaa asiantuntijoiden säännölliset kohtaamiset ja ajatustenvaihdon kohti vikaantumatonta tuotantoa.

Kestävää kehitystä ja kiertotaloutta

Ammattitaitoinen ja oikea-aikainen kunnossapito pidentää tuotantolaitteistojen elinkaarta sekä pienentää investointeja, joka taas pienentää tarvetta ostaa ja valmistaa uusi laite rikkoontuneen tilalle. Kunnossapidon ammattilaisten rooli osana tehtaiden kestävää kehitystä on parhaimmillaan juuri silloin, kun heitä kuunnellaan tehtaan eri tasoilla.

Ihmisiä kunnioittaen ja tietoa avoimesti jakaen kunnossapidon ammattilaiset ovat tärkeä osa kiertotaloutta. Vuosikymmenten varrella kunnossapidon ammattilaisten rooli on muuttunut ja jatkossakin se tulee muuttumaan, mutta sen tärkeys säilyy samana

Uusimmat artikkelit

Olkiluoto 3:n ensimmäinen vuosihuolto on lopulta ohi – palasi yöllä sähköntuotantoon

37 vuorokaudeksi tarkoitettu huolto kesti noin 74 vuorokautta ja yhdeksän tuntia. Teollisuuden Voima arvioi jo ennakkoon ensimmäisen vuosihuollon olevan työläs. Sähköntuotannonjohtaja Marjo Mustosen mukaan nyt päättyneistä huolloista saatiin arvokasta oppia tulevaisuuteen.

16.5.2024 | Alan Uutiset

Suomen kolmanneksi suurin tuulipuisto vihittiin käyttöön Pjelaxissa

Fortumin ja Helenin yhteishanke, 56 tuulivoimalan Pjelax-tuulipuisto tuottaa vuosittain noin viisi prosenttia Suomen koko tuulivoimatuotannosta.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.