https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Näkökulma | 21.9.2023

Kaiken takana on ihminen

Mielestäni kunnossapidon tärkein elementti on ihminen. Rautaiset ammattilaiset ovat kunnossapidon ydin. Ilman heitä kunnossapitoa ei yksinkertaisesti olisi.

Petra_Herola_02

Petra Herola
Markkinointipäällikkö, KP-ServicePartner Oy

Mikä tekee ihmisestä kunnossapidon tärkeimmän elementin? Tieto ja taito. Oikeat tiedot ovat oikeaan aikaan käytettävissä ja niitä osataan hyödyntää oikein. Tekemällä opittu osaaminen, hiljainen tieto.

Kunnossapidosta ydinosaamista

Olen ollut 90-luvun lopusta lähtien tekemisissä kunnossapidon kanssa ja sinä aikana on tapahtunut suuri murros. Kehittämiseen on panostettu ja kunnossapidosta on tullut tärkeä osa tuotannon onnistumisia. Nykyään kunnossapito on monen yrityksen ydinosaamista.

Kunnossapidon ammattilaiset varmistavat sen, että koneet pysyvät käynnissä ja loppuasiakas saa tilatun tuotteen ajallaan. Heidän ammattitaitonsa avulla voidaan ennakoida koneiden rikkoontumisia tai korjata rikkoontuneet osat. Miten tämä tieto voidaan valjastaa laajempaan käyttöön?

Tiedon hallinta

Kunnossapidon ohjausjärjestelmiä on monia. Kaikkien niiden tavoitteena on sekä hallita tietoa että hyödyntää sitä oikein esimerkiksi ennakkohuolloissa. Jos meillä on tiedossa yhden yksittäisen laitteen vikahistoria, voidaan sitä analysoida tarkemmin ja pureutua rikkoontumisen aiheuttamiin juurisyihin. Ihminen kirjaa tiedot tai varmistaa niiden oikeellisuuden ja analysoi ne.
Tekoälyä opetetaan jatkuvasti analysoimaan dataa ja seuraamaan kriittisiä kohteita. Avainasemassa on ihminen, joka tutkii tekoälyn havainnot käytännössä ja opettaa sitä niiden pohjalta oikeaan suuntaan.

Luonnollinen vuorovaikutustapahtuma

Tiedon jakaminen on lisääntynyt valtavasti ja verkostoituminen on noussut tärkeään rooliin. Yritysten kannattaa mahdollistaa ammattilaisten kohtaamiset. Usein kunnossapidollinen haaste on jo ratkaistu jossain muualla ja pyörää ei kannata keksiä uudelleen.

Ihmisillä on valtavasti tietoa kunnossapidosta ja olen hyvin onnellinen, että elämme tällä hetkellä maailmassa, jossa tavoitteena on jakaa sitä avoimesti. Teknologian edistyessä verkostoitumisesta on tullut systemaattisempaa ja helpompaa. Tämä mahdollistaa asiantuntijoiden säännölliset kohtaamiset ja ajatustenvaihdon kohti vikaantumatonta tuotantoa.

Kestävää kehitystä ja kiertotaloutta

Ammattitaitoinen ja oikea-aikainen kunnossapito pidentää tuotantolaitteistojen elinkaarta sekä pienentää investointeja, joka taas pienentää tarvetta ostaa ja valmistaa uusi laite rikkoontuneen tilalle. Kunnossapidon ammattilaisten rooli osana tehtaiden kestävää kehitystä on parhaimmillaan juuri silloin, kun heitä kuunnellaan tehtaan eri tasoilla.

Ihmisiä kunnioittaen ja tietoa avoimesti jakaen kunnossapidon ammattilaiset ovat tärkeä osa kiertotaloutta. Vuosikymmenten varrella kunnossapidon ammattilaisten rooli on muuttunut ja jatkossakin se tulee muuttumaan, mutta sen tärkeys säilyy samana

Uusimmat artikkelit

15.1.2025 | Alan Uutiset

Aalto-yliopisto avasi Nokian muotoiluarkiston kaikkien ulottuville

Arkisto sisältää ennennäkemätöntä materiaalia matkapuhelinjätin kahdelta vuosikymmeneltä. Valokuvat, videot, haastattelut ja muistiinpanot kertovat luovuuden merkityksestä teknologian ja liiketoiminnan mullistamisessa. 

30.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Ammoniakki -tutkimusprojekti sai miljoonarahoituksen

Ammoniakki kytkeytyy erittäin vahvasti vetytalouden edistämiseen. Sen käyttöön liittyy kuitenkin monia kysymyksiä, joita selvitetään yliopistojen ja teollisuuden yhteisessä tutkimushankkeessa.

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.