https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Näkökulma | 21.9.2023

Kaiken takana on ihminen

Mielestäni kunnossapidon tärkein elementti on ihminen. Rautaiset ammattilaiset ovat kunnossapidon ydin. Ilman heitä kunnossapitoa ei yksinkertaisesti olisi.

Petra_Herola_02

Petra Herola
Markkinointipäällikkö, KP-ServicePartner Oy

Mikä tekee ihmisestä kunnossapidon tärkeimmän elementin? Tieto ja taito. Oikeat tiedot ovat oikeaan aikaan käytettävissä ja niitä osataan hyödyntää oikein. Tekemällä opittu osaaminen, hiljainen tieto.

Kunnossapidosta ydinosaamista

Olen ollut 90-luvun lopusta lähtien tekemisissä kunnossapidon kanssa ja sinä aikana on tapahtunut suuri murros. Kehittämiseen on panostettu ja kunnossapidosta on tullut tärkeä osa tuotannon onnistumisia. Nykyään kunnossapito on monen yrityksen ydinosaamista.

Kunnossapidon ammattilaiset varmistavat sen, että koneet pysyvät käynnissä ja loppuasiakas saa tilatun tuotteen ajallaan. Heidän ammattitaitonsa avulla voidaan ennakoida koneiden rikkoontumisia tai korjata rikkoontuneet osat. Miten tämä tieto voidaan valjastaa laajempaan käyttöön?

Tiedon hallinta

Kunnossapidon ohjausjärjestelmiä on monia. Kaikkien niiden tavoitteena on sekä hallita tietoa että hyödyntää sitä oikein esimerkiksi ennakkohuolloissa. Jos meillä on tiedossa yhden yksittäisen laitteen vikahistoria, voidaan sitä analysoida tarkemmin ja pureutua rikkoontumisen aiheuttamiin juurisyihin. Ihminen kirjaa tiedot tai varmistaa niiden oikeellisuuden ja analysoi ne.
Tekoälyä opetetaan jatkuvasti analysoimaan dataa ja seuraamaan kriittisiä kohteita. Avainasemassa on ihminen, joka tutkii tekoälyn havainnot käytännössä ja opettaa sitä niiden pohjalta oikeaan suuntaan.

Luonnollinen vuorovaikutustapahtuma

Tiedon jakaminen on lisääntynyt valtavasti ja verkostoituminen on noussut tärkeään rooliin. Yritysten kannattaa mahdollistaa ammattilaisten kohtaamiset. Usein kunnossapidollinen haaste on jo ratkaistu jossain muualla ja pyörää ei kannata keksiä uudelleen.

Ihmisillä on valtavasti tietoa kunnossapidosta ja olen hyvin onnellinen, että elämme tällä hetkellä maailmassa, jossa tavoitteena on jakaa sitä avoimesti. Teknologian edistyessä verkostoitumisesta on tullut systemaattisempaa ja helpompaa. Tämä mahdollistaa asiantuntijoiden säännölliset kohtaamiset ja ajatustenvaihdon kohti vikaantumatonta tuotantoa.

Kestävää kehitystä ja kiertotaloutta

Ammattitaitoinen ja oikea-aikainen kunnossapito pidentää tuotantolaitteistojen elinkaarta sekä pienentää investointeja, joka taas pienentää tarvetta ostaa ja valmistaa uusi laite rikkoontuneen tilalle. Kunnossapidon ammattilaisten rooli osana tehtaiden kestävää kehitystä on parhaimmillaan juuri silloin, kun heitä kuunnellaan tehtaan eri tasoilla.

Ihmisiä kunnioittaen ja tietoa avoimesti jakaen kunnossapidon ammattilaiset ovat tärkeä osa kiertotaloutta. Vuosikymmenten varrella kunnossapidon ammattilaisten rooli on muuttunut ja jatkossakin se tulee muuttumaan, mutta sen tärkeys säilyy samana

Uusimmat artikkelit

4.12.2023 | Alan Uutiset

Kemira myy Oil & Gas -liiketoimintansa Sterling Specialty Chemicals LLC -yhtiölle

Kauppa sisältää Kemiran tuotantolaitokset Mobilessa, Columbuksessa ja Aberdeenissä Yhdysvalloissa.

SSAB aloitti valokaariuunin rakentamisen Oxelösundiin

SSAB:n mukaan siirtyminen valokaariuuniin vähentää yksin noin kolmen prosenttia yhtiön Ruotsissa toteutettavan tuotannon hiilidioksidipäästöjä.

16.11.2023 | Tutkimus ja koulutus

Taitotalo sai ammatillisen koulutuksen laatupalkinnon

Taitotalo sai opetus- ja kulttuuriministeriön vuoden 2023 ammatillisen koulutuksen laatupalkinnon. Kilpailun teemana oli yhteinen verkostomainen toimintakulttuuri ja kumppanuudet

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan. 

25.9.2023 | Kumppaniartikkeli

Kohti ennakoivaa kunnonvalvontaa

Ennakoivalla kunnonvalvonnalla on merkittävä rooli tehtaiden käytettävyyden, tuottavuuden ja turvallisuuden ylläpitämisessä. Koneiden ja laitteiden hallitsematon vikaantuminen aiheuttaa odottamattomia kustannuksia toimialasta riippumatta.

Sähköasennusstandardi SFS 6000 uudistui

Pienjännitesähköasennusten standardista on julkaistu uusi painos SFS 6000:2022. Uudistuksessa sähköasennustandardin aurinkosähköasennuksia käsittelevä osaan on tehty merkittäviä muutoksia. Päivitysten ja parannusten lisäksi sarjaan on julkaistu kaksi uutta standardia, jotka käsittelevät akkujen asennuksia SFS 6000-5-57 ja PoE-asennuksia SFS 6000-7-716.