https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Näkökulma | 8.4.2020

ASIANTUNTIJAN ÄÄNI: COVID-19 vaikuttaa myös teollisuuden kunnossapitoon

Koronaviruksen tuomat rajoitukset ovat jo vaikuttaneet teollisuuteen, mutta seuraukset voivat yllättää vielä kuukausienkin kuluttua. Muun muassa UPM:n sellutehtaiden ja monien muiden tuotantolaitosten vuosihuoltoseisokkeja on siirretty syksylle. Lisäksi Neste ilmoitti peruvansa Kilpilahden öljynjalostamon kesälle 2020 suunnittelemansa suurseisokin ja kertoi samalla toteuttavansa huoltoseisokin vaiheittain. Näillä toimilla halutaan varmistaa, että pakolliset ja toiminnan kannalta kriittiset huoltotyöt toteutuvat.

ASIANTUNTIJAN ÄÄNI: COVID-19 vaikuttaa myös teollisuuden kunnossapitoon

Markus Nätti, toimitusjohtaja

Viasor Oy

Teollisuuden huolto- ja kunnossapitotöitä tarjoavien yritysten tilauskanta romahti koronakriisin puhjettua lähes hetkessä – näin kävi myös meille Viasorilla. Jopa suuret yritykset ovat joutuneet ilmoittamaan yt-neuvotteluista, joiden vaikutukset koskevat satoja tuhansia työntekijöitä.

Ihmisten terveys sekä laitosten toimintavarmuus ovat kuitenkin tässäkin tilanteessa tärkeintä. Muun muassa vesi- ja energialaitosten toiminta on turvattava, ja laitoksilla onkin jo hienosti varauduttu erilaisilla toiminnoilla ja järjestelyillä niin, että niiden operoinnista vastaavat henkilöt välttyisivät virukselta. Ihmisiä on esimerkiksi hajautettu eri tiloihin, ja etätöihin on kannustettu mahdollisuuksien mukaan.

Pystymmekö varmistamaan laitosten toimintavarmuuden myös syksyllä tai ensi talvena? Sitä asiantuntijoiden ja kunnossapitoalan suunnittelijoiden täytyy tarkasti miettiä ja laskelmoida. Onko syksyllä tarpeeksi osaavaa henkilöstöä saatavilla, mikäli esimerkiksi kaikkien tehtaiden ja voimalaitosten huollot halutaan toteuttaa samanaikaisesti?

Arvioni mukaan ei ole, ja voimme silloin tehdä vain ne pakollisimmat tarkastukset ja kriittiset huollot. Mielestäni kaikki pienemmät huoltotyöt, jotka pystytään tekemään laitosten käytön aikana, olisi järkevää tehdä ennen syksyä. Syksy voi olla yllättävän lyhyt, ja talvella sähkön- sekä lämmöntuotantoa ei voi keskeyttää sen suuren kysynnän ja tarpeen takia.

Tässä tilanteessa on ensiarvoisen tärkeää tehdä normaalia enemmän yhteistyötä, puhaltaa yhteen hiileen sekä keskustella laitosten ja aliurakoitsijoiden kesken siitä, kuinka syksyn työkuormasta selvitään. Myös hyvän ennakkosuunnitelman laatiminen on välttämätöntä. Tilanne tulee vaikuttamaan työvoiman saantiin, mutta varmasti myös varaosien saanti tulee hidastumaan ja hankaloitumaan. Mielestäni viimeistään nyt on aloitettava laatuun ja kotimaisuuteen panostaminen.

Entä miten tilanne on vaikuttanut meidän toimintaamme Viasorilla? Sen lisäksi, että suunnittelemme syksyn huoltoseisokkeja asiakkaidemme kanssa nyt yhdessä, olemme aloittaneet olemassa olevien palvelujemme kehittämisprojekteja ja kehitämme samalla kokonaan uusia palveluita. Koronaepidemia on ehkä jopa pakottanut tehtaita ja laitoksia miettimään uusia toimintatapoja: nyt droneilla tehtävät tarkastukset alkavat kiinnostaa lähes kaikkia.

Toki on selvää, että epidemia vaikuttaa tässä vaiheessa myös meidän liikevaihtoomme negatiivisesti. Uskon kuitenkin, että me selviämme tästä yhdessä ja että paremmat ajat odottavat tulevaisuudessa.

 

 

Uusimmat artikkelit

16.1.2025 | Alan Uutiset

Sähkön vuosi 2024: päästöt vähenivät 25 prosenttia

Ydinvoima on edelleen suurin sähkön tuotantomuoto, tuuli on noussut toiseksi suurimmaksi. Sähkön päästöt ovat nyt vain kymmenes vuoden 2010 päästöistä.

Iijoen Haapakosken vesivoimalaitoksen turbiinin peruskunnostus valmistui

Tammikuun alussa tehtyjen onnistuneiden koekäyttöjen jälkeen voimalaitoksen molempien turbiinien koko kapasiteetti on taas käytössä.

30.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Ammoniakki -tutkimusprojekti sai miljoonarahoituksen

Ammoniakki kytkeytyy erittäin vahvasti vetytalouden edistämiseen. Sen käyttöön liittyy kuitenkin monia kysymyksiä, joita selvitetään yliopistojen ja teollisuuden yhteisessä tutkimushankkeessa.

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.