https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Näkökulma | 11.5.2020

ASIANTUNTIJAN ÄÄNI: Mittausteknologia mahdollistaa terveemmän huomisen

Terveys ja hyvinvointi ovat tänä päivänä mukana lähes kaikissa keskusteluissa, liittyivätpä ne suoraan tai välillisesti vallitsevaan koronapandemiaan. Teema on keskeinen myös meille Vaisalassa.  

ASIANTUNTIJAN ÄÄNI: Mittausteknologia mahdollistaa terveemmän huomisen

Kimmo Korpela

Teollisten mittausten Euroopan liiketoiminnan johtaja, VAISALA

Mittausteknologiaamme käytetään monenlaisissa sään, ympäristön ja teollisuuden sovelluksissa, mukaan lukien terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen. Teknologiamme on myös mukana torjumassa pandemiaa esimerkiksi seuraamalla lääkkeiden valmistus- ja kehitysprosesseja, sekä turvaamalla työskentelyolosuhteet tutkimuslaboratorioissa

Teknologia mahdollistaa luotettavan olosuhdevalvonnan useissa lääketeollisuuden ja terveydenhuollon käyttökohteissa, kuten esimerkiksi lääkevarastoissa, puhdashuoneissa, kylmätiloissa tai leikkaus- ja hoitotiloissa sekä apteekeissa.

Jatkuvaa olosuhdevalvontaa tarvitsevia tiloja ovat myös kudospankit, joissa käsitellään ja säilytetään ihmiskudoksia. Tarkkailemalla kriittisiä parametrejä näissä tiloissa, arvokkaat materiaalit pysyvät käyttökelpoisina elintärkeää käyttöä varten. Olosuhdevalvontajärjestelmämme tarkkailee muun muassa Helsingin uuden lastensairaalan kudospankkia ympäri vuorokauden.

Lisäksi teknologian keinoin tuetaan biotekniikan ja lääkkeiden tutkimusta, valmistusta sekä varastointia.

Teknologian avulla seurataan myös lääkkeiden valmistusta ja kehitystä lääkkeiden turvallisuuden varmistamiseksi. Luotettavien mittausten avulla rokotteet voidaan kehittää nopeasti ja turvallisesti laadusta tinkimättä; instrumenttiemme avulla varmistetaan optimaaliset olosuhteet rokotteiden kehittämiselle ja valmistamiselle. Ajankohtaisin esimerkki tästä on COVID-19-rokotekehitys.

Maaliskuussa lehdistössä uutisoitiin saamastamme tuotetilauksesta Kiinan Wuhaniin, jonne toimitimme hiilidioksidimittareita. Wuhanissa mittausinstrumenttimme valvovat ja ohjaavat virusviljelykaappien olosuhteita, joissa koronaviruksia kasvatetaan erittäin kontrolloiduissa olosuhteissa rokotteen kehittämistä varten.

Hiilidioksidilähettimet eivät ole ainoa rokotekehitykseen käytetty Vaisalan kehittämä mittausinstrumentti. Myös nesteiden pitoisuusmittauksiin kehitettyä refraktometria käytetään monien viruspohjaisten rokotteiden, kuten esimerkiksi influenssa- ja sikainfluenssarokotteen valmistuksessa. Tutkimusta ja kehitystä koronavirukseen tehoavan lääkkeen löytämiseksi jatketaan ympäri maailmaa.

Vaisalan mittausteknologiaa on hyödynnetty taistelussa koronavirusta vastaan myös muun muassa Etelä-Koreassa. Siellä vetyperoksihöyryn mittaamiseen optimoitua mittausinstrumenttiamme on käytetty bio-dekontaminaatioprosesseissa laboratorioissa, joissa koronavirusta on tutkittu. Vetyperoksidihöyry on tunnettu puhdistusaine, joka tappaa jopa kaikkein vastustuskykyisimmät mikro-organismit kuten virukset. Vaisalan anturiteknologian tuottama data ohjaa puhdistusprosessia ja auttaa varmistamaan laboratoriotilojen biologisen puhdistuksen. Samaa laitetta voisi käyttää hyvin myös esimerkiksi joukkoliikennevälineiden, kuten esimerkiksi bussien, junien tai vaikkapa matkustajalentokoneiden steriloimiseen.

Teknologia auttaa ratkaisemaan edessämme olevia kiperiä, globaaleja haasteita. Teknologia vaikuttaa myös arkeemme. Yrityksille se mahdollistaa tuotantotehokkuuden ja prosessien optimoinnin. Meille muille se voi näkyä esimerkiksi rapsahtavissa maissilastuissa, turvallisissa lääkkeissä tai terveellisessä sisäilmassa. Jokapäiväisessä elämässä.

Uusimmat artikkelit

15.3.2024 | Alan Uutiset

Traficom julkaisi selvityksen koko Suomen kaukoliikenteen pysäyttäneen ratavaurion syistä – korjaamista tiedonkulussa

Ratavaurion syynä oli veturin rikkoontuminen ja sitä seuranneet liikkeellelähtöyritykset. Selvityksen mukaan erityisesti häiriötilanteiden viestinnässä ja johtamisessa on kehitettävää. Tapahtumiin liittyvien keskeisten toimijoiden yhteinen tilannekuva puuttui. 

Raision kaikki tehtaat ovat nyt hiilineutraaleja – ratkaisut syntyivät yhteistyössä kumppanien kanssa

Tuotannot pyörivät nyt uusiutuvalla energialla, eikä päästökompensaatioihin ole tarvinnut turvautua.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

Tuulivoima-ala tarvitsee lisää tekijöitä – Turun AMK ja VAMK kouluttavat uusia osaajia

Tuulivoimaloihin tullaan tarvitsemaan paljon teknisen alan osaajia.Turun ja Vaasan ammattikorkeakoulut aloittavat yhteisen tuulivoimaan liittyvän maksuttoman koulutuksen. Opinnot ovat työelämälähtöisiä ja ne on mahdollista suorittaa työn ohessa. 

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.