https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Näkökulma | 11.5.2020

ASIANTUNTIJAN ÄÄNI: Mittausteknologia mahdollistaa terveemmän huomisen

Terveys ja hyvinvointi ovat tänä päivänä mukana lähes kaikissa keskusteluissa, liittyivätpä ne suoraan tai välillisesti vallitsevaan koronapandemiaan. Teema on keskeinen myös meille Vaisalassa.  

ASIANTUNTIJAN ÄÄNI: Mittausteknologia mahdollistaa terveemmän huomisen

Kimmo Korpela

Teollisten mittausten Euroopan liiketoiminnan johtaja, VAISALA

Mittausteknologiaamme käytetään monenlaisissa sään, ympäristön ja teollisuuden sovelluksissa, mukaan lukien terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen. Teknologiamme on myös mukana torjumassa pandemiaa esimerkiksi seuraamalla lääkkeiden valmistus- ja kehitysprosesseja, sekä turvaamalla työskentelyolosuhteet tutkimuslaboratorioissa

Teknologia mahdollistaa luotettavan olosuhdevalvonnan useissa lääketeollisuuden ja terveydenhuollon käyttökohteissa, kuten esimerkiksi lääkevarastoissa, puhdashuoneissa, kylmätiloissa tai leikkaus- ja hoitotiloissa sekä apteekeissa.

Jatkuvaa olosuhdevalvontaa tarvitsevia tiloja ovat myös kudospankit, joissa käsitellään ja säilytetään ihmiskudoksia. Tarkkailemalla kriittisiä parametrejä näissä tiloissa, arvokkaat materiaalit pysyvät käyttökelpoisina elintärkeää käyttöä varten. Olosuhdevalvontajärjestelmämme tarkkailee muun muassa Helsingin uuden lastensairaalan kudospankkia ympäri vuorokauden.

Lisäksi teknologian keinoin tuetaan biotekniikan ja lääkkeiden tutkimusta, valmistusta sekä varastointia.

Teknologian avulla seurataan myös lääkkeiden valmistusta ja kehitystä lääkkeiden turvallisuuden varmistamiseksi. Luotettavien mittausten avulla rokotteet voidaan kehittää nopeasti ja turvallisesti laadusta tinkimättä; instrumenttiemme avulla varmistetaan optimaaliset olosuhteet rokotteiden kehittämiselle ja valmistamiselle. Ajankohtaisin esimerkki tästä on COVID-19-rokotekehitys.

Maaliskuussa lehdistössä uutisoitiin saamastamme tuotetilauksesta Kiinan Wuhaniin, jonne toimitimme hiilidioksidimittareita. Wuhanissa mittausinstrumenttimme valvovat ja ohjaavat virusviljelykaappien olosuhteita, joissa koronaviruksia kasvatetaan erittäin kontrolloiduissa olosuhteissa rokotteen kehittämistä varten.

Hiilidioksidilähettimet eivät ole ainoa rokotekehitykseen käytetty Vaisalan kehittämä mittausinstrumentti. Myös nesteiden pitoisuusmittauksiin kehitettyä refraktometria käytetään monien viruspohjaisten rokotteiden, kuten esimerkiksi influenssa- ja sikainfluenssarokotteen valmistuksessa. Tutkimusta ja kehitystä koronavirukseen tehoavan lääkkeen löytämiseksi jatketaan ympäri maailmaa.

Vaisalan mittausteknologiaa on hyödynnetty taistelussa koronavirusta vastaan myös muun muassa Etelä-Koreassa. Siellä vetyperoksihöyryn mittaamiseen optimoitua mittausinstrumenttiamme on käytetty bio-dekontaminaatioprosesseissa laboratorioissa, joissa koronavirusta on tutkittu. Vetyperoksidihöyry on tunnettu puhdistusaine, joka tappaa jopa kaikkein vastustuskykyisimmät mikro-organismit kuten virukset. Vaisalan anturiteknologian tuottama data ohjaa puhdistusprosessia ja auttaa varmistamaan laboratoriotilojen biologisen puhdistuksen. Samaa laitetta voisi käyttää hyvin myös esimerkiksi joukkoliikennevälineiden, kuten esimerkiksi bussien, junien tai vaikkapa matkustajalentokoneiden steriloimiseen.

Teknologia auttaa ratkaisemaan edessämme olevia kiperiä, globaaleja haasteita. Teknologia vaikuttaa myös arkeemme. Yrityksille se mahdollistaa tuotantotehokkuuden ja prosessien optimoinnin. Meille muille se voi näkyä esimerkiksi rapsahtavissa maissilastuissa, turvallisissa lääkkeissä tai terveellisessä sisäilmassa. Jokapäiväisessä elämässä.

Uusimmat artikkelit

16.1.2025 | Alan Uutiset

Sähkön vuosi 2024: päästöt vähenivät 25 prosenttia

Ydinvoima on edelleen suurin sähkön tuotantomuoto, tuuli on noussut toiseksi suurimmaksi. Sähkön päästöt ovat nyt vain kymmenes vuoden 2010 päästöistä.

Iijoen Haapakosken vesivoimalaitoksen turbiinin peruskunnostus valmistui

Tammikuun alussa tehtyjen onnistuneiden koekäyttöjen jälkeen voimalaitoksen molempien turbiinien koko kapasiteetti on taas käytössä.

30.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Ammoniakki -tutkimusprojekti sai miljoonarahoituksen

Ammoniakki kytkeytyy erittäin vahvasti vetytalouden edistämiseen. Sen käyttöön liittyy kuitenkin monia kysymyksiä, joita selvitetään yliopistojen ja teollisuuden yhteisessä tutkimushankkeessa.

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.