https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Näkökulma | 11.5.2020

ASIANTUNTIJAN ÄÄNI: Mittausteknologia mahdollistaa terveemmän huomisen

Terveys ja hyvinvointi ovat tänä päivänä mukana lähes kaikissa keskusteluissa, liittyivätpä ne suoraan tai välillisesti vallitsevaan koronapandemiaan. Teema on keskeinen myös meille Vaisalassa.  

ASIANTUNTIJAN ÄÄNI: Mittausteknologia mahdollistaa terveemmän huomisen

Kimmo Korpela

Teollisten mittausten Euroopan liiketoiminnan johtaja, VAISALA

Mittausteknologiaamme käytetään monenlaisissa sään, ympäristön ja teollisuuden sovelluksissa, mukaan lukien terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen. Teknologiamme on myös mukana torjumassa pandemiaa esimerkiksi seuraamalla lääkkeiden valmistus- ja kehitysprosesseja, sekä turvaamalla työskentelyolosuhteet tutkimuslaboratorioissa

Teknologia mahdollistaa luotettavan olosuhdevalvonnan useissa lääketeollisuuden ja terveydenhuollon käyttökohteissa, kuten esimerkiksi lääkevarastoissa, puhdashuoneissa, kylmätiloissa tai leikkaus- ja hoitotiloissa sekä apteekeissa.

Jatkuvaa olosuhdevalvontaa tarvitsevia tiloja ovat myös kudospankit, joissa käsitellään ja säilytetään ihmiskudoksia. Tarkkailemalla kriittisiä parametrejä näissä tiloissa, arvokkaat materiaalit pysyvät käyttökelpoisina elintärkeää käyttöä varten. Olosuhdevalvontajärjestelmämme tarkkailee muun muassa Helsingin uuden lastensairaalan kudospankkia ympäri vuorokauden.

Lisäksi teknologian keinoin tuetaan biotekniikan ja lääkkeiden tutkimusta, valmistusta sekä varastointia.

Teknologian avulla seurataan myös lääkkeiden valmistusta ja kehitystä lääkkeiden turvallisuuden varmistamiseksi. Luotettavien mittausten avulla rokotteet voidaan kehittää nopeasti ja turvallisesti laadusta tinkimättä; instrumenttiemme avulla varmistetaan optimaaliset olosuhteet rokotteiden kehittämiselle ja valmistamiselle. Ajankohtaisin esimerkki tästä on COVID-19-rokotekehitys.

Maaliskuussa lehdistössä uutisoitiin saamastamme tuotetilauksesta Kiinan Wuhaniin, jonne toimitimme hiilidioksidimittareita. Wuhanissa mittausinstrumenttimme valvovat ja ohjaavat virusviljelykaappien olosuhteita, joissa koronaviruksia kasvatetaan erittäin kontrolloiduissa olosuhteissa rokotteen kehittämistä varten.

Hiilidioksidilähettimet eivät ole ainoa rokotekehitykseen käytetty Vaisalan kehittämä mittausinstrumentti. Myös nesteiden pitoisuusmittauksiin kehitettyä refraktometria käytetään monien viruspohjaisten rokotteiden, kuten esimerkiksi influenssa- ja sikainfluenssarokotteen valmistuksessa. Tutkimusta ja kehitystä koronavirukseen tehoavan lääkkeen löytämiseksi jatketaan ympäri maailmaa.

Vaisalan mittausteknologiaa on hyödynnetty taistelussa koronavirusta vastaan myös muun muassa Etelä-Koreassa. Siellä vetyperoksihöyryn mittaamiseen optimoitua mittausinstrumenttiamme on käytetty bio-dekontaminaatioprosesseissa laboratorioissa, joissa koronavirusta on tutkittu. Vetyperoksidihöyry on tunnettu puhdistusaine, joka tappaa jopa kaikkein vastustuskykyisimmät mikro-organismit kuten virukset. Vaisalan anturiteknologian tuottama data ohjaa puhdistusprosessia ja auttaa varmistamaan laboratoriotilojen biologisen puhdistuksen. Samaa laitetta voisi käyttää hyvin myös esimerkiksi joukkoliikennevälineiden, kuten esimerkiksi bussien, junien tai vaikkapa matkustajalentokoneiden steriloimiseen.

Teknologia auttaa ratkaisemaan edessämme olevia kiperiä, globaaleja haasteita. Teknologia vaikuttaa myös arkeemme. Yrityksille se mahdollistaa tuotantotehokkuuden ja prosessien optimoinnin. Meille muille se voi näkyä esimerkiksi rapsahtavissa maissilastuissa, turvallisissa lääkkeissä tai terveellisessä sisäilmassa. Jokapäiväisessä elämässä.

Uusimmat artikkelit

21.6.2022 | Alan Uutiset

ESG näkyy nyt ylimmän johdon agendalla - yli kolmannes eurooppalaisista yrityksistä palkannut kestävän kehityksen johtajan

Vuonna 2021 kansainvälisissä yrityksissä nimitettiin enemmän kestävän kehityksen johtajia kuin viitenä edellisenä vuotena yhteensä, ilmenee PwC:n globaalin strategiakonsultointiin erikoistuneen yksikön Strategy&:n tutkimuksesta.

Digita ja Kymen Vesi ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista

Digita ja Kymen Vesi ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista. Yhteistyö on alkanut vuonna 2018 pilotoinnin merkeissä. Mittarikannan vaihto etäluentaan aloitettiin tämän vuoden alussa. Tähän mennessä etäluettavia mittareita on asennettu jo yli 2000 kappaletta.

15.6.2022 | Tutkimus ja koulutus

Uusilla ruoantuotantoteknologioilla vauhtia Suomen ilmastotavoitteisiin

Suomi pyrkii hiilineutraaliksi vuoteen 2035 mennessä. Ruoantuotantojärjestelmän uudistaminen, erityisesti uusien tuotantomenetelmien käyttöönotto edistäisi tavoitteen saavuttamista. Samalla Suomen proteiiniomavaraisuus paranisi, mikä on entistä tärkeämpää nykyisessä geopoliittisessa tilanteessa, ilmenee VTT:n ja Luken selvityksestä.

Metron turvallisuutta parannetaan – jopa 40 vuotta vanhoja järjestelmiä uudistetaan

Metro on liikennöinyt pääkaupunkiseudulla pian 40 vuoden ajan. Osa metrossa käytetyistä järjestelmistä on alkuperäisiä, ja ne alkavat tulla elinkaarensa päähän. Vanhojen järjestelmien uusimiseksi laadittu hankesuunnitelma oli 14.6. käsittelyssä HKL:n johtokunnassa. Hankkeen käsittely jatkuu syksyllä Helsingin ja Espoon kaupunginvaltuustoissa.

Tulevaisuuden digiratkaisut vauhdittavat ruokaketjun vastuullisuutta ja läpinäkyvyyttä

Uuden HKScanin johtaman kumppanuusverkoston tavoitteena on tuoda ruokaketjun vastuullisuusdata kaikkien ulottuville. Mukana verkostossa ovat HKScanin lisäksi huippuosaajat Biolanilta, Ilmatieteen laitokselta, Luonnonvarakeskuksesta ja Mtech Digital Solutionsilta.

Automatisointi lievittää logistiikan työvoimapulaa

Finn-ID:n toimitusjohtaja Janne Pyrrö ja teknologiajohtaja Kari Hänninen kertovat, että esimerkiksi logistiikka-alalla robottien harteille voidaan ulkoistaa uuvuttavat ja toisteiset tehtävät.

10.5.2022 | Kumppaniartikkeli

Loppuu se kuluminen – kestävillä ratkaisuilla huolettomuutta teollisuuden kunnossapitoon

Panssariteräksestä valmistetut siirtoruuvit, sykloonit, puhaltimet, putkistot ja monet muut teollisuuslaitteet altistuvat jatkuvasti kulumiselle. Halpa tuotanto ja vääränlaiset sovellukset ovat kuluttaneet laitteiden lisäksi panssariteräksen mainetta. Kestävä ratkaisu on kuitenkin olemassa. Ajatus laadusta, ennakoivasta kunnossapidosta ja elinkaariajattelusta jalkautuu teollisuuteen hitaasti mutta varmasti, luottaa Somotec Oy:n toimitusjohtaja Olli Riihiluoma.