https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Näkökulma | 28.9.2020

Teknologiasta Suomen teollisuuden kilpailuvaltti

Kesä vierähti nopeasti ohi, mutta koronakriisin aikaansaama epävarmuus ei: On yhä edelleen liian varhaista ennustaa, millainen pitkän aikavälin vaikutus pandemialla on esimerkiksi teollisuutemme kilpailukykyyn.

Nina Garlo-Melkas

Promaint-lehden päätoimittaja

Suomalaisen teollisuuden kilpailukyvyn asema nousi jälleen otsikoihin, kun metsäjätti UPM kertoi sulkevansa Jämsän Kaipolan sanomalehtipaperitehtaan sen kannattamattomuuden takia. Mielenkiintoiseksi asian teki, että UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen joutui asian tultua julki ns. myrskyn silmään ja turvautumaan vakuuttelemaan myös hallitusta siitä, että Kaipolan tehdas todella on kannattamaton – eikä ”salaa” kuitenkin kannattava.

Kaipolan tehdas ei ole ainoa sarjassaan. UPM sulki heinäkuussa Chapellen sanomalehtipaperitehtaan Ranskassa ja yhtiö kertoi myyvänsä Shottonin paperitehtaan Walesissa. Pesonen korosti Ylen ykkösaamun haastattelussa, että ainut peruste tehtaiden sulkemiselle on kustannuskilpailukyky.  Pesonen kertoi toivovansa rakenteellisia uudistuksia, kuten sote-ratkaisua ja työmarkkinoiden uudistamista. Myös verotukseen tarvitaan korjausta, olipa kyse tuloveroista, haittaveroista tai kulutusveroista.

– Puhutaan vaikka polttoaineen verotuksesta. Se on suoraan kustannustekijä, hän korosti haastattelussa.

Teollisuuden kilpailukyky nousee esiin myös monissa Promaint-lehden artikkeleissa. IoT-ratkaisujen teknologia- ja palvelutoimittaja Yepzon Oy:n operatiivinen johtaja ja varatoimitusjohtaja Heidi Rantala arvioi, että kymmenen vuoden kuluessa niin sanotut multisensorointiteknologiat tulevat mitä todennäköisimmin olemaan Suomessakin teollisuuden kannattavuuden elinehto.

Rantalan mukaan multisensorointi tarjoaa jo nyt valtavasti kilpailuvaltteja ja erottautumismahdollisuuksia rohkeille teollisille toimijoille. Esimerkiksi sellu-, paperi- ja energiateollisuuden teknologia- ja palvelutoimittaja Valmet lähti muutama vuosi sitten yhdessä Yepzonin kanssa kehittämään paikannusteknologian avulla uudenlaista palvelua asiakkaidensa logistiikan hallintaan.

Rantala näkee teollisuuden yhtenä haasteena sen, että harva alan toimija haluaa olla ensimmäisenä ottamassa käyttöönsä uusia teknologioita. Startup-henkisyyttä ja rohkeutta kaivattaisiin hänen mielestänsä teollisuuteen jopa lisää.

 – Ne toimijat, jotka ovat ensimmäisenä liikkeellä, tulevat myös olemaan kustannus- ja hintakilpailuvoittajia, hän korostaa.

Kulunut vuosi on mullistanut myös monien tapahtumajärjestäjien suunnitelmia. Syys-lokakuun vaihteeseen suunniteltu Pohjoinen Teollisuus -messutapahtuma, johon myös Promaint-lehti osallistuu, siirtyi järjestettäväksi ensi vuonna. Tapahtuman uusi ajankohta Ouluhallissa on 2.-3.6.2021.

Seuraava Promaint-lehti ilmestyy marraskuussa. Muistakaahan tätä ennen seurata alan uutisia myös Promaint-lehden -verkkosivuston kautta: www.promaintlehti.fi

Uusimmat artikkelit

1.4.2025 | Alan Uutiset

OX2 teki Suomen kaikkien aikojen suurimman uusiutuvan energian investointipäätöksen – tuulipuistojen rakentaminen alkaa heti

OX2 investoi noin 700 miljoonaa euroa Rajamäenkylän ja Honkakankaan tuulipuistoihin. Kyseessä on suurin uusiutuvan energian investointipäätös Suomessa ja Pohjoismaissa sitten vuoden 2022.

Patria investoi 40 miljoonaa euroa panssaroitujen ajoneuvojen tuotantoon

Patria tekee 40 miljoonan euron investoinnin tehostaakseen ja laajentaakseen Hämeenlinnan tuotantolaitoksen panssaroitujen ajoneuvojen tuotantoa.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.

Olkiluodon vuosihuollot käynnistyvät

Ensimmäisenä alkaa Olkiluoto 3:n vuosihuolto, jossa laitos valmistellaan tulevalle, pidempikestoiselle 18 kuukauden käyttöjaksolle. Suunniteltuun huoltokokonaisuuteen sisältyy noin 1700 erillistä työtä sekä 5000 työvaihetta.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.

Vakava työtapaturma johti korvauksiin – alihankintasopimus ei vapauttanut vastuista

Hovioikeus piti voimassa tuomiot työturvallisuusrikoksesta. Tamperelaisen jätealan yrityksen toimitusjohtaja että työnjohtaja saivat sakkotuomiot, ja yritys tuomittiin yhteisösakkoon.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.