https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Näkökulma | 2.4.2020

ASIANTUNTIJAN ÄÄNI: Kunnossa kaiken aikaa

Elämme poikkeuksellista aikaa. Jos joku olisi sanonut pari kuukautta sitten, että me uusimaalaiset olemme eristettynä muusta Suomesta, olisin vahvasti epäillyt.  

ASIANTUNTIJAN ÄÄNI: Kunnossa kaiken aikaa

Jaakko Tennilä

toiminnanjohtaja, 

Kunnossapitoyhdistys Promaint ry

Olen itse ollut etätöissä aina silloin tällöin viimeisen kymmenen vuoden ajan, joten tilanteessa ei ole mitään uutta. Alakerran etäope (vaimoni) näyttää myös sopeutuneen tilanteeseen nopeasti. Uusi tilanne muuttuu nopeasti vakiintuneeksi käytännöksi. Hyvä niin?

Viime viikon lopulla muutama kollega soitteli tilannepäivitystä: yksi oli pitkästynyt kotona oloon, toinen kertoi, että palveluyrityksensä on menossa nurin hankalassa tilanteessa, kolmannen kanssa päivitettiin pohjoisen lumitilanne ja todettiin, että kaipuu laskettelurinteeseen on kova.

Yrityspuolella maailma näyttäisi alkuvaiheessa jakautuneen kahtia; pienet yritykset ovat heti suurissa vaikeuksissa. Teollisuuden palveluyritykset kohtaavat heikkenevää kysyntää, kun tehtaiden portit suljetaan ulkopuolisilta ja seisokkeja siirretään taikka perutaan. Isot tuotannolliset yritykset ovat osin vielä säästyneet suuremmilta ongelmilta – joillakin alueilla on jopa kasvanutta kysyntää. Tosin yt-neuvotteluiden piirissä on jo yli 250 000 ihmistä kaikenkokoisista yrityksistä.

On vaikeaa vielä arvioida, kuinka kauan tämä poikkeustilanne kestää ja minkälaisessa tilanteessa lähdetään jälleen elämään normaalielämää.

Kuitenkin tälläkin hetkellä osaajat tuotantolinjojen ääressä ovat täydessä työn tohinassa ja kunnossapitäjät pitävät oman tonttinsa kunnossa. Nuorempi etulinjassa työskentelevä kollega kertoi, että heillä porukat ovat selkeästi asennoituneet hommien hoitamiseen – vaikka normaalia urputusta esiintyykin, on työmoraali edelleen korkea. Ilmeisesti ja onneksi me suomalaiset pystymme toimimaan kriisitilanteissakin vastuullisesti.

Teollisuuden parissa työskennelleelle huoltovarmuuskeskus on tuttu monien harjoitusten kautta. Nyt tämä kriisiajan turvaksi luotu rakenne on osoittanut hyödyllisyytensä myös käytännössä.

Kunnossa kaiken aikaa – pyörät on pidettävä pyörimässä tilanteesta riippumatta. Etulinjan osaajia ei mikään korvaa, mutta tässä tilanteessa pääsemme myös kokeilemaan ja kehittämään erilaisia etätyökaluja.

Vaikka tällä hetkellä monen yrityksen portit ovat kiinni, on ainakin edellisten vastaavien pudotusten jälkeen markkinoilla syntynyt suurta kysyntää tekijöille.

Tätä odotellessa pitäkää itsenne ja yrityksenne kunnossa.   

Uusimmat artikkelit

25.1.2022 | Alan Uutiset

Tuulivoimatilastot 2021: Tuulivoiman rakentamisessa takana ennätyksellinen vuosi

Suomeen rakennettiin viime vuonna ennätysmäärä uutta tuulivoimaa, vaikka osa rakenteilla olevista projekteista viivästyi ja valmistuu siten vasta tämän vuoden puolella. Rakentamistahti kiihtyy vuosikymmenen puoliväliä kohti mentäessä. Tuulivoima kattaa kymmenisen prosenttia Suomen sähkönkulutuksesta, mikä on jälleen noussut koronaa edeltävälle tasolle, selviää tuoreista tilastoista.

25.1.2022 | Tutkimus ja koulutus

Väitös: Sanktiot haittaavat logistiikkatoimintojen ulkoistamista ja alan kehittymistä Iranissa

Logistiikkatoimintojen ulkoistaminen kolmansille osapuolille eli 3PL-kumppaneille voisi tuoda tuntuvia hyötyjä iranilaisille yrityksille. Isona haasteena logistiikkakumppanuuksien ja logistiikka-alan kehittymiselle Iranissa ovat kuitenkin maalle asetetut taloudelliset sanktiot sekä valtion tuen puute, käy ilmi Daniel Sahebin Vaasan yliopiston tuotantotalouden alan väitöskirjasta.

Pienreaktoriteknologiaa esillä EXPO 2020 -maailmannäyttelyssä

Teknologiayhtiö Rosatom isännöi pienreaktoripäivän Dubain EXPO 2020 -maailmannäyttelyssä. Pienreaktoripäivä tarjosi kansainvälisen alustan keskusteluille pienreaktoreiden (SMR) eduista, niiden kehitysnäkymistä ja siitä, miten teknologiaa voidaan hyödyntää ympäri maailman. Ohjelman avasi multimediaesitys, joka toi esiin pienreaktoreiden etuja erilaisissa ilmasto-olosuhteissa.

Laser puolitti rekka-auton peruuttamiseen käytettävän ajan

Kuljetus- ja varastointipalveluja tarjoava yritys Ajomestarit Oy on ottanut Essityn pehmopaperivaraston lastauslaiturilla käyttöön laserit, jotka helpottavat yhdistelmäajoneuvokuljettajien työtä. Laser piirtää maahan vihreän viivan, jota kuljettaja seuraa peruuttaessaan pari-kolmekymmentä metristä autoa lastauslaituriin. 

Kajave varautuu lauhtuvan sään ja puuskaisen tuulen aiheuttamiin sähkökatkoksiin

Sähköverkkoyhtiö Kajave varautuu lauhtuvan sään ja puuskaisen tuulen aiheuttamiin sähkökatkoksiin Kainuussa. Säätilan muutos on aiheuttanut vikoja sähköverkkoon jo nyt. Vikojen korjaus on käynnissä.

Fazer suunnittelee investointia uuteen makeistehtaaseen Suomessa

Fazer kertoo suunnittelevansa investointia uuteen makeistehtaaseen Suomessa. Toteutuessaan uusi tehdas korvaisi nykyiset makeistehtaat Vantaalla ja Lappeenrannassa. Päätös tehtaan mahdollisesta rakentamisesta ja sen sijainnista tehdään tulevan kevään aikana.

17.11.2021 | Kumppaniartikkeli

Fescon tarjoaa ympäristöystävällistä kuonaa hiekkapuhalluksen korvaajaksi

Patentoitu kvartsivapaa masuunikuona eli Granuli otettiin käyttöön korvaavana tuotteena perinteiselle luonnohiekalle. Hyödyt ovat merkittävät ympäristölle ja ihmisten terveydelle.