https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Näkökulma | 2.4.2020

ASIANTUNTIJAN ÄÄNI: Kunnossa kaiken aikaa

Elämme poikkeuksellista aikaa. Jos joku olisi sanonut pari kuukautta sitten, että me uusimaalaiset olemme eristettynä muusta Suomesta, olisin vahvasti epäillyt.  

ASIANTUNTIJAN ÄÄNI: Kunnossa kaiken aikaa

Jaakko Tennilä

toiminnanjohtaja, 

Kunnossapitoyhdistys Promaint ry

Olen itse ollut etätöissä aina silloin tällöin viimeisen kymmenen vuoden ajan, joten tilanteessa ei ole mitään uutta. Alakerran etäope (vaimoni) näyttää myös sopeutuneen tilanteeseen nopeasti. Uusi tilanne muuttuu nopeasti vakiintuneeksi käytännöksi. Hyvä niin?

Viime viikon lopulla muutama kollega soitteli tilannepäivitystä: yksi oli pitkästynyt kotona oloon, toinen kertoi, että palveluyrityksensä on menossa nurin hankalassa tilanteessa, kolmannen kanssa päivitettiin pohjoisen lumitilanne ja todettiin, että kaipuu laskettelurinteeseen on kova.

Yrityspuolella maailma näyttäisi alkuvaiheessa jakautuneen kahtia; pienet yritykset ovat heti suurissa vaikeuksissa. Teollisuuden palveluyritykset kohtaavat heikkenevää kysyntää, kun tehtaiden portit suljetaan ulkopuolisilta ja seisokkeja siirretään taikka perutaan. Isot tuotannolliset yritykset ovat osin vielä säästyneet suuremmilta ongelmilta – joillakin alueilla on jopa kasvanutta kysyntää. Tosin yt-neuvotteluiden piirissä on jo yli 250 000 ihmistä kaikenkokoisista yrityksistä.

On vaikeaa vielä arvioida, kuinka kauan tämä poikkeustilanne kestää ja minkälaisessa tilanteessa lähdetään jälleen elämään normaalielämää.

Kuitenkin tälläkin hetkellä osaajat tuotantolinjojen ääressä ovat täydessä työn tohinassa ja kunnossapitäjät pitävät oman tonttinsa kunnossa. Nuorempi etulinjassa työskentelevä kollega kertoi, että heillä porukat ovat selkeästi asennoituneet hommien hoitamiseen – vaikka normaalia urputusta esiintyykin, on työmoraali edelleen korkea. Ilmeisesti ja onneksi me suomalaiset pystymme toimimaan kriisitilanteissakin vastuullisesti.

Teollisuuden parissa työskennelleelle huoltovarmuuskeskus on tuttu monien harjoitusten kautta. Nyt tämä kriisiajan turvaksi luotu rakenne on osoittanut hyödyllisyytensä myös käytännössä.

Kunnossa kaiken aikaa – pyörät on pidettävä pyörimässä tilanteesta riippumatta. Etulinjan osaajia ei mikään korvaa, mutta tässä tilanteessa pääsemme myös kokeilemaan ja kehittämään erilaisia etätyökaluja.

Vaikka tällä hetkellä monen yrityksen portit ovat kiinni, on ainakin edellisten vastaavien pudotusten jälkeen markkinoilla syntynyt suurta kysyntää tekijöille.

Tätä odotellessa pitäkää itsenne ja yrityksenne kunnossa.   

Uusimmat artikkelit

21.6.2022 | Alan Uutiset

ESG näkyy nyt ylimmän johdon agendalla - yli kolmannes eurooppalaisista yrityksistä palkannut kestävän kehityksen johtajan

Vuonna 2021 kansainvälisissä yrityksissä nimitettiin enemmän kestävän kehityksen johtajia kuin viitenä edellisenä vuotena yhteensä, ilmenee PwC:n globaalin strategiakonsultointiin erikoistuneen yksikön Strategy&:n tutkimuksesta.

Digita ja Kymen Vesi ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista

Digita ja Kymen Vesi ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista. Yhteistyö on alkanut vuonna 2018 pilotoinnin merkeissä. Mittarikannan vaihto etäluentaan aloitettiin tämän vuoden alussa. Tähän mennessä etäluettavia mittareita on asennettu jo yli 2000 kappaletta.

15.6.2022 | Tutkimus ja koulutus

Uusilla ruoantuotantoteknologioilla vauhtia Suomen ilmastotavoitteisiin

Suomi pyrkii hiilineutraaliksi vuoteen 2035 mennessä. Ruoantuotantojärjestelmän uudistaminen, erityisesti uusien tuotantomenetelmien käyttöönotto edistäisi tavoitteen saavuttamista. Samalla Suomen proteiiniomavaraisuus paranisi, mikä on entistä tärkeämpää nykyisessä geopoliittisessa tilanteessa, ilmenee VTT:n ja Luken selvityksestä.

Metron turvallisuutta parannetaan – jopa 40 vuotta vanhoja järjestelmiä uudistetaan

Metro on liikennöinyt pääkaupunkiseudulla pian 40 vuoden ajan. Osa metrossa käytetyistä järjestelmistä on alkuperäisiä, ja ne alkavat tulla elinkaarensa päähän. Vanhojen järjestelmien uusimiseksi laadittu hankesuunnitelma oli 14.6. käsittelyssä HKL:n johtokunnassa. Hankkeen käsittely jatkuu syksyllä Helsingin ja Espoon kaupunginvaltuustoissa.

Tulevaisuuden digiratkaisut vauhdittavat ruokaketjun vastuullisuutta ja läpinäkyvyyttä

Uuden HKScanin johtaman kumppanuusverkoston tavoitteena on tuoda ruokaketjun vastuullisuusdata kaikkien ulottuville. Mukana verkostossa ovat HKScanin lisäksi huippuosaajat Biolanilta, Ilmatieteen laitokselta, Luonnonvarakeskuksesta ja Mtech Digital Solutionsilta.

Automatisointi lievittää logistiikan työvoimapulaa

Finn-ID:n toimitusjohtaja Janne Pyrrö ja teknologiajohtaja Kari Hänninen kertovat, että esimerkiksi logistiikka-alalla robottien harteille voidaan ulkoistaa uuvuttavat ja toisteiset tehtävät.

10.5.2022 | Kumppaniartikkeli

Loppuu se kuluminen – kestävillä ratkaisuilla huolettomuutta teollisuuden kunnossapitoon

Panssariteräksestä valmistetut siirtoruuvit, sykloonit, puhaltimet, putkistot ja monet muut teollisuuslaitteet altistuvat jatkuvasti kulumiselle. Halpa tuotanto ja vääränlaiset sovellukset ovat kuluttaneet laitteiden lisäksi panssariteräksen mainetta. Kestävä ratkaisu on kuitenkin olemassa. Ajatus laadusta, ennakoivasta kunnossapidosta ja elinkaariajattelusta jalkautuu teollisuuteen hitaasti mutta varmasti, luottaa Somotec Oy:n toimitusjohtaja Olli Riihiluoma.