https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Näkökulma | 2.4.2020

ASIANTUNTIJAN ÄÄNI: Kunnossa kaiken aikaa

Elämme poikkeuksellista aikaa. Jos joku olisi sanonut pari kuukautta sitten, että me uusimaalaiset olemme eristettynä muusta Suomesta, olisin vahvasti epäillyt.  

ASIANTUNTIJAN ÄÄNI: Kunnossa kaiken aikaa

Jaakko Tennilä

toiminnanjohtaja, 

Kunnossapitoyhdistys Promaint ry

Olen itse ollut etätöissä aina silloin tällöin viimeisen kymmenen vuoden ajan, joten tilanteessa ei ole mitään uutta. Alakerran etäope (vaimoni) näyttää myös sopeutuneen tilanteeseen nopeasti. Uusi tilanne muuttuu nopeasti vakiintuneeksi käytännöksi. Hyvä niin?

Viime viikon lopulla muutama kollega soitteli tilannepäivitystä: yksi oli pitkästynyt kotona oloon, toinen kertoi, että palveluyrityksensä on menossa nurin hankalassa tilanteessa, kolmannen kanssa päivitettiin pohjoisen lumitilanne ja todettiin, että kaipuu laskettelurinteeseen on kova.

Yrityspuolella maailma näyttäisi alkuvaiheessa jakautuneen kahtia; pienet yritykset ovat heti suurissa vaikeuksissa. Teollisuuden palveluyritykset kohtaavat heikkenevää kysyntää, kun tehtaiden portit suljetaan ulkopuolisilta ja seisokkeja siirretään taikka perutaan. Isot tuotannolliset yritykset ovat osin vielä säästyneet suuremmilta ongelmilta – joillakin alueilla on jopa kasvanutta kysyntää. Tosin yt-neuvotteluiden piirissä on jo yli 250 000 ihmistä kaikenkokoisista yrityksistä.

On vaikeaa vielä arvioida, kuinka kauan tämä poikkeustilanne kestää ja minkälaisessa tilanteessa lähdetään jälleen elämään normaalielämää.

Kuitenkin tälläkin hetkellä osaajat tuotantolinjojen ääressä ovat täydessä työn tohinassa ja kunnossapitäjät pitävät oman tonttinsa kunnossa. Nuorempi etulinjassa työskentelevä kollega kertoi, että heillä porukat ovat selkeästi asennoituneet hommien hoitamiseen – vaikka normaalia urputusta esiintyykin, on työmoraali edelleen korkea. Ilmeisesti ja onneksi me suomalaiset pystymme toimimaan kriisitilanteissakin vastuullisesti.

Teollisuuden parissa työskennelleelle huoltovarmuuskeskus on tuttu monien harjoitusten kautta. Nyt tämä kriisiajan turvaksi luotu rakenne on osoittanut hyödyllisyytensä myös käytännössä.

Kunnossa kaiken aikaa – pyörät on pidettävä pyörimässä tilanteesta riippumatta. Etulinjan osaajia ei mikään korvaa, mutta tässä tilanteessa pääsemme myös kokeilemaan ja kehittämään erilaisia etätyökaluja.

Vaikka tällä hetkellä monen yrityksen portit ovat kiinni, on ainakin edellisten vastaavien pudotusten jälkeen markkinoilla syntynyt suurta kysyntää tekijöille.

Tätä odotellessa pitäkää itsenne ja yrityksenne kunnossa.   

Uusimmat artikkelit

12.4.2024 | Alan Uutiset

Volvo Cars käyttää biokaasua ensimmäisessä ilmastoneutraalissa tehtaassaan Kiinassa

Volvon tehdas Taizhoussa on siirtynyt käyttämään biokaasua. Taizhou on toinen Volvon ilmastoneutraali autotehdas Göteborgissa sijaitsevan Torslandan-tuotantolaitoksen jälkeen.

Kunnossapitokonkari opiskelee työn ohella alan erikoisammattitutkintoa

L&T Ympäristöpalveluiden laitostyöntekijä Kari Asikainen suorittaa aikuisena jo kolmatta tutkintoa. Taitotalossa suoritettava Kunnossapidon erikoisammattitutkinto auttaa etenemään hallinnollisiin tehtäviin.

SSAB:n vihreä energian jätti-investointi meni Ruotsiin, Raahen terästehtaan vuoro myöhemmin

Uusi huippumoderni fossiilivapaan teräksen minimill-tuotantolaitos rakennetaan Ruotsiin. Tehtaan uudistus vähentää Ruotsin hiilidioksidipäästöjä seitsemän prosenttia. SSAB kertoo liiketoiminnallisten syiden puoltaneen hankkeen etenemistä seuraavaksi Luulajan tehtaassa.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.