https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Näkökulma | 10.3.2022

Teknologia 22 kutsuu kunnossapidon ammattilaiset koolle

Kokoontumisrajoitukset on purettu, ja pian teollisuuden ja teknologian johtava suurtapahtuma Teknologia 22 avaa ovensa! 

Nina Garlo-Melkas

Promaint-lehden päätoimittaja

Helsingin Messukeskuksessa 3.–5. toukokuuta järjestettävän tapahtuman ohjelmakattaus on laaja tarjoten tietoa muun muassa robotiikasta, avaruusteknologiasta ja 3D-tulostuksesta. Promaint-lehtikin on mukana tapahtumassa, jossa energia- ja kunnossapitokin ovat tärkeässä roolissa tapahtuman sisällössä.

– Valtaosa messuille osallistuvista palveluntarjoajista on tekemisissä kunnossapidon kanssa, joko tuotteiden ja tarvikkeiden tai itse palvelun kautta. Alalla on tapahtumassa suuri muutos, kun perinteisen osaamisen ohella käytössä on yhä enemmän tietoteknisiä ratkaisuja: painopiste on siirtymässä digitalisaatioon esimerkiksi datan keräämisen ja älykkäiden kenttälaitteiden ansiosta, messuille osallistuvan ja ohjelmaa tuottavan Kunnossapitoyhdistys Promaint ry:n toiminnanjohtaja Jaakko Tennilä kertoo.

Tässä Promaint-lehden vuoden 2022 ensimmäisessä numerossa käsitellään teknologia-aiheita laajasti. Digitalisaatio ja automaatio ovat Suomen teollisuuden kilpailukyvyn kulmakiviä – samoin uusiutuvan ja päästöttömän energian teknologiat.
Uusiutuvan ja päästöttömän energiantuotannon kasvaessa tarvitaan muun muassa uusia tapoja varastoida suuria määriä energiaa. Energian varastointi on keskeinen haaste, kun siirrymme polttoteknologioista kestävämpiin tuotantomuotoihin. Ennusteiden mukaan vuoteen 2030 mennessä maailman nykyinen energian varastointikapasiteetti on moninkertaistunut ja vuosittaiset kasvuprosentit ovat kaksinumeroisia.

– Varastointia tarvitaan, kun energian tuotanto ja kulutus eivät kohtaa. Yksi hyvä tapa varastoida energiaa pitkiksi ajoiksi on lämpö, sanoo Polar Night Energyn toimitusjohtaja Tommi Eronen Promaint-lehden
artikkelissa.

Lehden sivuilta voi lukea myös liikenteen sähköistämisestä sekä vetytaloudesta. LUT yliopiston dekaani Olli Pyrhösen mukaan liikenteen sähköistys muuttuu haasteelliseksi, kun liikkumiseen tarvittava energiamäärä on suuri. Tällöin akkujen vaatimaton energiatiheys muuttuu ongelmaksi.

– Kuljetussektori edellyttääkin myös muita kuin suoran sähköistyksen ratkaisuja. Pitkän matka raskas ajoneuvoliikenne, puhumattakaan laiva- ja lentoliikenteestä, ei voi toimia pelkästään akkuihin varastoidun sähköenergian varassa.

Tarvitaan muita energian kantajia.

Seuraava Promaint-lehti ilmestyy toukokuussa. Muistathan, että voit tätä ennen seurata alan uutisia aktiivisesti myös promaintlehti.fi-verkkosivuston kautta. Samalla voit tilata kaksi kertaa kuussa ilmestyvän uutiskirjeemme. Näin saat alalta viimeisintä tietoa ennen kuin seuraava lehti jälleen kolahtaa postiluukkuusi.

Nina Garlo-Melkas
Promaint-lehden päätoimittaja

Uusimmat artikkelit

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

18.4.2024 | Alan Uutiset

Finavia liittyi Suomen vetyklusteriin – valmistautuu vedyn käyttöön ja siihen tarvittavaan infrastruktuuriin lentoasemalla

Finavia osallistuu lisäksi EU-hankkeeseen, jossa yhtiö pilotoi Helsinki-Vantaalla vedyn käyttöä kunnossapidon kalustossa ensimmäisenä Euroopassa.

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.