https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Näkökulma | 10.3.2022

Teknologia 22 kutsuu kunnossapidon ammattilaiset koolle

Kokoontumisrajoitukset on purettu, ja pian teollisuuden ja teknologian johtava suurtapahtuma Teknologia 22 avaa ovensa! 

Nina Garlo-Melkas

Promaint-lehden päätoimittaja

Helsingin Messukeskuksessa 3.–5. toukokuuta järjestettävän tapahtuman ohjelmakattaus on laaja tarjoten tietoa muun muassa robotiikasta, avaruusteknologiasta ja 3D-tulostuksesta. Promaint-lehtikin on mukana tapahtumassa, jossa energia- ja kunnossapitokin ovat tärkeässä roolissa tapahtuman sisällössä.

– Valtaosa messuille osallistuvista palveluntarjoajista on tekemisissä kunnossapidon kanssa, joko tuotteiden ja tarvikkeiden tai itse palvelun kautta. Alalla on tapahtumassa suuri muutos, kun perinteisen osaamisen ohella käytössä on yhä enemmän tietoteknisiä ratkaisuja: painopiste on siirtymässä digitalisaatioon esimerkiksi datan keräämisen ja älykkäiden kenttälaitteiden ansiosta, messuille osallistuvan ja ohjelmaa tuottavan Kunnossapitoyhdistys Promaint ry:n toiminnanjohtaja Jaakko Tennilä kertoo.

Tässä Promaint-lehden vuoden 2022 ensimmäisessä numerossa käsitellään teknologia-aiheita laajasti. Digitalisaatio ja automaatio ovat Suomen teollisuuden kilpailukyvyn kulmakiviä – samoin uusiutuvan ja päästöttömän energian teknologiat.
Uusiutuvan ja päästöttömän energiantuotannon kasvaessa tarvitaan muun muassa uusia tapoja varastoida suuria määriä energiaa. Energian varastointi on keskeinen haaste, kun siirrymme polttoteknologioista kestävämpiin tuotantomuotoihin. Ennusteiden mukaan vuoteen 2030 mennessä maailman nykyinen energian varastointikapasiteetti on moninkertaistunut ja vuosittaiset kasvuprosentit ovat kaksinumeroisia.

– Varastointia tarvitaan, kun energian tuotanto ja kulutus eivät kohtaa. Yksi hyvä tapa varastoida energiaa pitkiksi ajoiksi on lämpö, sanoo Polar Night Energyn toimitusjohtaja Tommi Eronen Promaint-lehden
artikkelissa.

Lehden sivuilta voi lukea myös liikenteen sähköistämisestä sekä vetytaloudesta. LUT yliopiston dekaani Olli Pyrhösen mukaan liikenteen sähköistys muuttuu haasteelliseksi, kun liikkumiseen tarvittava energiamäärä on suuri. Tällöin akkujen vaatimaton energiatiheys muuttuu ongelmaksi.

– Kuljetussektori edellyttääkin myös muita kuin suoran sähköistyksen ratkaisuja. Pitkän matka raskas ajoneuvoliikenne, puhumattakaan laiva- ja lentoliikenteestä, ei voi toimia pelkästään akkuihin varastoidun sähköenergian varassa.

Tarvitaan muita energian kantajia.

Seuraava Promaint-lehti ilmestyy toukokuussa. Muistathan, että voit tätä ennen seurata alan uutisia aktiivisesti myös promaintlehti.fi-verkkosivuston kautta. Samalla voit tilata kaksi kertaa kuussa ilmestyvän uutiskirjeemme. Näin saat alalta viimeisintä tietoa ennen kuin seuraava lehti jälleen kolahtaa postiluukkuusi.

Nina Garlo-Melkas
Promaint-lehden päätoimittaja

Uusimmat artikkelit

19.12.2024 | Alan Uutiset

VR FleetCare sai ison tilauksen raskaskuljetusvaunuista Norjan ja Ruotsin Puolustusvoimille

Arktinen osaaminen on sarjavalmistukseen soveltuvien vaunujen suunnittelun lähtökohtana. Pohjoismaisen huoltovarmuuden kannalta hanke on merkittävä; se mahdollistaa raskaiden puolustusmateriaalien kuljetukset rautateitse.

18.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Oppisopimuksella ammattiin - Ovako Imatran ensimmäinen oppisopimusryhmä valmistui

Oppisopimuskoulutuksessa opiskelijat ovat työsuhteessa ja saavat palkkaa oppiessaan uutta. Vasta valmistuneiden, metallien jalostuksen ammattilaisten Henri Luostarisen ja Marjo Saarelaisen mielestään teollisuusala ja oppisopimusmuotoinen opiskelu sopii erityisesti heille, jotka ovat kiinnostuneita tekniikasta ja käsillä tekemisestä. 

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.