https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Näkökulma | 5.3.2017

Turvallisuuden ydin, ihminen

Meillä kaikilla on esikuvia ja roolimalleja elämän eri osa-alueilta liittyen esimerkiksi harrastuksiimme tai työelämäämme. Vaikka emme puhuisikaan varsinaisesta esikuvasta, niin työyhteisöstämme löytyy vähintäänkin yksi tai useampi henkilö johon luotamme ja jota katsomme vahvasti ylöspäin. Kyseiset henkilöt toimivat meille esimerkkinä ja muokkaavat siten osaltaan toimintaamme. Tämä koskee myös suhtautumistamme turvallisuuteen.

Turvallisuuden ydin, ihminen

Erkki Mäkelä 
aluemyyntipäällikkö, teollisuuspalvelut
Lassila & Tikanoja Oyj

Erityisesti työuran alkuvaiheessa ja uudessa toimintaympäristössä aistitaan herkästi ihmisten toimintatapoja ja suhtautumista turvallisuusasioihin. Perehdyttäjän tai opastajan, mutta samalla koko työyhteisön kautta koemme, miten turvallisuus huomioidaan organisaatiossa käytännössä. Havaittu tekeminen sekä asenne siirtyvät huomaamatta myös meidän omaan toimintaamme. Onkin ensiarvoisen tärkeää huomioida, että meistä jokainen on osa työyhteisöä ja siten oma toimintamme vaikuttaa myös muiden tekemiseen. Vaikka vahinko ei sattuisi suoraan minulle, se saattaa esimerkin kautta tapahtua jollekin toiselle.

Olen ollut koko työurani tehtävissä, joissa olen onnekseni päässyt kiertämään hyvin erilaisia toimintaympäristöjä ja näkemään samalla erilaisia turvallisuuden toimintamalleja. Lähes kaikilla yrityksillä on tänä päivänä sisäänrakennetut turvallisuuteen liittyvät ohjeistukset ja prosessit ja niitä hyvin tai vähemmän hyvin tukevat järjestelmät. Toisin sanoen tavoitellaan toimintamallia, jossa ihminen voi vaihtua, mutta malli toimii yhtä hyvin. Ainakin teoriassa.

Toimintamalli sekä järjestelmät tulee olla rakennettuina ja ohjeistukset ovat välttämättömiä, mutta käytännössä päivittäiset valinnat ja päätökset tekee lopulta aina ihminen. Uskonkin, että parhaiten turvallisuusasioissa kuten myös muussa liiketoiminnassa pärjäävät ne organisaatiot, jotka osaavat aidosti huomioida tekijän, ihmisen. Tämä korostuu erityisesti nykymaailmassa, jossa keskitytään entistä enemmän tietoon ja järjestelmiin.

Meistä jokainen toimii esimerkkinä työyhteisön muille jäsenille riippumatta siitä millä organisaatiotasolle toimimme. Tuolla esimerkillä on merkittäviä vaikutuksia niin turvallisuudessa kuin muutenkin liiketoiminnassa menestymiseen. Muistetaan tämä tehdessämme päivittäisiä valintoja.

Uusimmat artikkelit

16.1.2025 | Alan Uutiset

Sähkön vuosi 2024: päästöt vähenivät 25 prosenttia

Ydinvoima on edelleen suurin sähkön tuotantomuoto, tuuli on noussut toiseksi suurimmaksi. Sähkön päästöt ovat nyt vain kymmenes vuoden 2010 päästöistä.

Iijoen Haapakosken vesivoimalaitoksen turbiinin peruskunnostus valmistui

Tammikuun alussa tehtyjen onnistuneiden koekäyttöjen jälkeen voimalaitoksen molempien turbiinien koko kapasiteetti on taas käytössä.

30.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Ammoniakki -tutkimusprojekti sai miljoonarahoituksen

Ammoniakki kytkeytyy erittäin vahvasti vetytalouden edistämiseen. Sen käyttöön liittyy kuitenkin monia kysymyksiä, joita selvitetään yliopistojen ja teollisuuden yhteisessä tutkimushankkeessa.

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.