https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Näkökulma | 30.6.2020

Ovatko monimuotoisuus ja inklusiivisuus seuraava vastuullisuus?

Teknologia-alan ihmisillä on yhä paremmat mahdollisuudet valita työpaikkansa, ja yritykset alkavat yhä tiiviimmin kilpailla kykyjen rekrytoinnista sekä näiden pitämisestä talossa. Miten yritys pystyy houkuttelemaan ja pitämään talossa parhaat kyvyt? Miten rakentaa vastuullinen liiketoiminta, jolla on tulevaisuuden potentiaalia?

Ovatko monimuotoisuus ja inklusiivisuus seuraava vastuullisuus?

Katja Toropainen

Inklusiiv-hankkeen perustaja ja entinen Slushin pääkuraattori

Vastaus on inklusiivinen työkulttuuri. Aito inklusiivisuus vaatii sitä, että kaikki tiimin ja organisaation jäsenet tuntevat tulevansa kohdelluiksi reilusti ja kunnioituksella, he voivat kokea kuuluvuuden tunnetta ja tuntevat työympäristön psykologisesti turvalliseksi.

Harvard Business Review’n artikkelista selviää, että inklusiivisella johtajuudella ja työkulttuurilla on suora vaikutus tuloksentekoon. Tiimit, joita johtaa inklusiivinen johtaja, raportoivat 17 prosenttia todennäköisemmin hyvistä suorituksista, 20 prosenttia todennäköisemmin onnistuneista päätöksistä ja 29 prosenttia todennäköisemmin yhteisymmärryksessä toimimisesta.

Erään toisen tutkimuksen mukaan työntekijät, jotka kokivat voivansa olla omia itsejään työpaikalla, suunnittelivat 42 prosenttia epätodennäköisemmin työpaikan vaihtoa tulevan vuoden aikana.

Win-win-tilanne

Inklusiivisuus on hyvä asia ihmisille, mutta tutkimusten mukaan se on tärkeää myös liiketoiminnalle. Teknologiajätti Google löysi psykologisen turvallisuuden olevan yksi tärkeimpiä tekijöitä heidän parhaiten suoriutuvissa tiimeissään. Aiheesta onkin nousemassa yhä trendikkäämpi johtamisteema. Mutta onnistummeko oikeasti luomaan inklusiivisia työympäristöjä?

Yhä useammin yritykset lisäävät monimuotoisuuden ja inklusiivisuuden arvoihinsa ja puhuvat siitä tärkeänä asiana. Mutta olennainen kysymys on se, onko asiaa sisäisesti tutkittu. Jos kyseisiä aiheita halutaan edistää, onko niihin laitettu resursseja: onko selvitystä järjestetty ja seuraavia kehityskohteita määritelty?

Monimuotoisuus ja inklusiivisuus eivät toteudu itsestään. Ne vaativat jatkuvia panostuksia arjessa. Jos monimuotoisuus ja inklusiivisuus ovat yrityksenne arvoissa, seuraava kysymys on se, miten edistätte tätä työn arjessa.

Monimuotoisuus inklusiivisuuden rinnalla

Viime vuosina matkustin työreissuilla ympäri Eurooppaa ja Yhdysvalloissa. Työnkuvaani Slushilla kuului seurata teknologia-alan trendejä: mitä alalla tapahtuu, minkä haasteiden parissa teknologiayritykset kamppailevat ja mistä puhutaan. Yksi aihe nousi ylitse muiden.

Yhdysvalloissa on jo pidempään puhuttu diversiteetin eli monimuotoisuuden merkityksestä ja käytännöistä yritysmaailmassa. Myös inklusiivisuus osana työkulttuuria oli arkipäivää siellä. Viime vuosien aikana teema on vahvasti nostanut päätään Euroopan teknologia-alalla ja viime vuonna myös Suomessa.

Mitä seuraavaksi?

Meidän tulisi ymmärtää, että monimuotoisuus ja inklusiivisuus eivät toimi ilman toisiaan. Nämä teemat myös koskettavat koko yritystä jokaista funktiota ja työntekijää myöten. Parhaita käytäntöjä näiden edistämiseksi löytyy niin johtajuudesta, tuotekehityksestä kuin markkinointiviestinnästäkin – kaikkialta.

Vain käytännön tekeminen luo muutosta, ei puhe. Tosin tässä vaiheessa tarvitsemme vielä paljon lisää tietoisuutta siitä, mitä nämä teemat ylipäätään tarkoittavat organisaatioille.

Konkreettisia esimerkkejä parhaista käytännöistä löytyy paljon.

Artikkeli on julkaistu Promaint-lehden numerossa 2/2020

Uusimmat artikkelit

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

18.4.2024 | Alan Uutiset

Finavia liittyi Suomen vetyklusteriin – valmistautuu vedyn käyttöön ja siihen tarvittavaan infrastruktuuriin lentoasemalla

Finavia osallistuu lisäksi EU-hankkeeseen, jossa yhtiö pilotoi Helsinki-Vantaalla vedyn käyttöä kunnossapidon kalustossa ensimmäisenä Euroopassa.

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.